ARIGATO GOZAIMASU.

Monday, July 25, 2011

My Art Work.

Hari ni terpanggil untuk tunjukkan 2nd round header yang sempat dibuat.
tengah main lego dengan adik. curi curi masa nak buat header kawan kawan.







dan ini tambahan untuk kak husna ..




uhuk uhuk! batok melampau ni. mesti ada orang ngumpat ! atiq ngumpat aku dalam blog dia ohh! eh tak ngumpat rupanya. dia mau bikin seluar kicik terkoyak rabak ! happy blogging semua. dengan adanya header baru and simple yang aku cuba buat ni makin berkobar kobarlah semangat korang nak blogging. harapan nusa dan bangsa.

3rd round? udah udah lah tu.. (-.-")
kalau nak tengok header header 1st round click sini .

p/s : patotlah hari ni berseri seri. Buffered earning masuk lagi. Thanks a lot nuffnang. sekarang dia makin sayang aku. and aku sayang dia. hehek.ohh actually aku selalu update apa apa dekat fanpage. perkembangan terbaru. pengumpatan terbaru.. ! yang ni takde. kompem.







Friday, July 22, 2011

Harapan Masa Kecik Hanya Impian.

Mana hilangnya hobi lama ?



Dulu aku boleh dikatakan seorang budak kecik yang comel lote. pergh nak tipu orang lagi dia ni! kenyataan yang sangat bernas tu. HAHA. banyak main dia ni. sebenarnya masa kecik aku boleh dikategorikan sebagai budak yang ringan tulang. mesti ah tulang kau ringan. kurus yoooo.

pergi rumah nenek menyapu rumah. cececeh. cuci pinggan dengan rela hati. darjah dua rasanya dah pandai buat kerja rumah. mak aku letak meja kopi kat sudut kanan aku pandai ubah ubah letak belah kiri. kau tahu tak KEPOCHI? rajin aku masa kecik. dah beso pon rajin. tampo kangg.


tapi rasa rasa apa yang aku paling suka ?MENJAHIT. apa apa? nak gelak?
silakan.


ce tanya adik aku. siapa yang jahit sarung bantal busuk dia? aku.
masa tu baru darjah berapa je. minat yang mendalam dalam hal kerja surirumahtangga ni.

sarung bantal busuk sendiri tak jahit sendiri pon (T.T)

aku cilok kain lebihan untuk buat baju raya untuk jahit batu seremban
kawan kawan adik aku order, aku buat. tanpa bayaran tuuuu .

aku ada koleksi barbie doll yang banyak. so kadang kadang aku buat baju diorang. jahit jelujur je pon. HAHA. janji ada rupa baju walaupon hakikatnya baju rupa "roti kirai".


lepas tu pernah bercita cita lepas spm nak masuk kelas menjahit. KONONnya. sebab nak belajar jahit langsir pulak. tapi harapan hanya impian ! lepas spm pergi kerja kat isetan KLCC pulak. jadi setan. hahahahaha. dah lama rasanya tak menjahit. baru baru ni tengok Wanita Hari Ini. ramai rupanya yang kreatif. buat bantal , hiasan cekak rambot. and dalam hati terdetik ..



"kalaulah aku seperti yang dulu.. mesti aku pon berkecimpung dalam kerja kerja yang kreatif macam tu. tapi mana perginya HOBI HOBI lama ni.. ?".
(berfikir sambil pintal pintal rambot )


tiba tiba lamunan terhenti. ya aku mesti teruskan impian aku selama ni. aku akan mulakan kerja kreatif ni. tapi bila tu yang tak tau .. (=.=") yabedabedu ..



Friday, July 15, 2011

LRT tutup pukul 12am baru aku tahu.

Perasaan terharu masa update blog.
(tak mandi exited update blog)




walaupon beberapa hari tak update ada jugak orang sudi menjengah ke sini. thanks ! sorry wahai blog dan juga pembaca. semenjak jpj test hari tu senyap sampai sekarang. al kisahnya tengah berduka cita sebab gagal kuang kuang kuang. sampai sekarang still terbayang bayang muka jpj pompuan yang kerek tu. eee ikotkan perasaan aku yang tengah menggelegak time tu nak aje aku cekik cekik dia. next time aku akan pastikan aku dapat jpj lelaki !! hoyeah .


sehari selepas test aku still berduka cita (ayat karangan spm). malas update blog jugak. tapi ada plan dengan kawan kawan nak bergonjeng. takde mood sebenarnya. tapi bila fikir fikir balik..


"budak gila 3 ekor tu kalau aku bersedih pon diorang boleh hilangkan sedih aku"
aku rasa korang tak nyanyuk lagi dengan entry aku yang bertajuk
so untuk memecahkan lubang (rahsia). mereka bertiga ah punya kerja!


perhatian : entry ni sumpah banyak gambar. internet semput diharapkan dapat bersabar. im sorry! hehehehehehe.



jpj test gagal so duduk dibelakanglah ye kakak.

diorang ni dilahirkan sebagai manusia pada mulanya
bila dah masuk universiti BERTUKAR menjadi anak beruk


marina and me

al kisahnya kitorang nak pergi sunway piramid tapi masing masing tinggal sekor kat subang sekor kat kl sekor kat seremban sekor kat serdang. so plan asal kena kumpul kat ktm serdang , 2 jam tunggu barulah si kuera sendat ni sampai . tertido katanyaaa. untunglah kena tunggu kan



.
tak sah kalau bebudak filem tak pergi tengok wayang kannn. nak nak filem terbaru pensyarah kami En azhari zain baru je keluar. Flat 3A tu.





ada orang berharap PTPTN dah masokkan duit utk budak degree
non hadooooo





lepas tu kitorang pergi main ice skating. sampai nak tercabut lutot (T.T)
pertama kali dan terakhir lah tu agaknya wuuu wuuu






elok tengah bukak stokin ada budak laki tu kata

"kak .. ni sepatutnya ikat sampai atas.."

erk patotlah aku jalan macam tak balance je. ok malu (=.=") dah alang alang kau malukan aku dek, baik aku buli kau serba sedikit eh? tolong ambikkan gambar kakak berempat.


sekali.

dua kali.

tiga kali dan berkali kali sebenarnya . hahahahahaha

marya , marina , kuera and sawak

ni kitorang buli uncle pulak kahkah. asyik nak buli orang je (T.T)


ke manakah lagi?



ohh sampai dah FRAME, Sunway Piramid
sebaris pintu masok sunway. suka sangat dengan hiasan kedai ni


kitorang memilih duduk kat luar. sebab ambik angin katakan walaupon
hakikatnya tengah panas terik macam nak bogel



kalau tak bikin gambar menggelabah . tak sah



sementara tunggu Flat 3A kami pukul 5.50 petang
chocolate shake pon jadi . terbaik !


tengok sawak menjeling chocolate shake aku auuummm

eh aku bukan kedarah dua gelas. vanila shake tu marina punya

mana mana pon sempat bergambar. bak kata kuera (dua dari kanan)

" boleh tak korang simpan camera tu, susah lah nak borak! "

kahkah. sampai macam tu sekali kannnnn.



flat 3A. nak kasi berapa bintang eh. lecturer sendiri pulakkkk (=.=")
no comment ah .

habis tengok wayang kitorang bergegas ambil adik kuera balik kelas and terus mencekik tak ingat dunia. fyi, kami peminat drama korea ehem so tekak korea jugaklah nampaknya.


The Street Cafe, Subang Jaya

kalau nak cari makanan korea yang sedap. tempat yang menarik. harga yang berpatutan. halal. apa lagi, aku dah macam promoter kat situ. serang sekarang.

kita boleh pilih sama ada nak duduk atas kerusi atau makan bersila

kitorang pilih makan bersila. koreaaa sangat! kuikui.

cuba tengok dinding dia unik tau. sebab pengunjung boleh tulis ucapan tanda kenangan korang pernah sampai kat situ. ni semua idea kuera dengan adik dia yang tahu tempat tu. but first time nak pergi rasa. aku dengan marina susah hati dah. masa makan tu lebih kurang pukul 9.30 malam. nak kejar ktm karang macam mana lah.

dua orang yang gelisah. tapi lepas hidangan depan mata
perghhh tak ingat yang kejap lagi nak kena berlari lari anak kat ktm


4 sekawan. kami dah kawan since diploma part 1

banyak terjadi antara kitorang. gaduh sana sini tapi akhirnya bersatu balik. mungkin sebab sama kepala kot. tang buat gila gila nombor satu. yang paling penting masa make up tak payah pakai celak bawah mata. confirm aku gelak sampai keluar air mata bila duduk dengan diorang.

and terbukti ! tengoklah muka aku dah pucat lesi.




sampai dah. ok mintak ampun semua aku tak ingat apa yang aku order



lin (kawan adik kuera) makan ramen



untuk menjaga hati mak aku yang tengah risau anak dia tak balik balik
take a way satu set makanan korea.


aku pilih kertas purple colour ! (._.*)

ucapan untuk kawan kawan ye. dan orang tersayang.
lepas ni boleh ajak si dia makan kat situ lagi.


warna purple ucapan aku
kuning , sawak.
biru , marina.
hijau, kuera.

haa kalau korang nak makan kat sini pon boleh. romantic sikit
makan dalam keadaan kelam kelam macam tu.


ohh dah habis rupanya. ni gambar terakhir .. sebelom aku dengan marina bekejar kejar ke ktm serdang. aku nak balik rumah kat kl kena naik LRT sampai LRT setiawangsa. tapi korang tahu tak aku sampai kat KL sentral pukul berapa? pukul 12.10 am. LRT dah tutop.

masa tu rasa nak nangis aje and terus call mak aku suruh ambik kat KL sentral. wuuuu. kena bebel lepas tu memang pengalaman ah. lain kali jangan ah balik lambat lambat macam tu. dalam ktm semua orang laki je sebab coach pompuan takde orang pon gerun gak.

p/s : thanks to marina sebab mesej si dia bagitahu yang aku tinggal sorang kat ktm. yelah marina balik seremban. aku pulak menghala ke KL. kadang kadang aku malas nak susahkan hati orang. so aku tak mesej sape sape yang aku ada kat mana. tapi kalau apa apa terjadi, susah jugak kan. hurm.. entahlah.