ARIGATO GOZAIMASU.

Sunday, July 31, 2011

BUKAN entry membatalkan puasa.

Assalamualaikum kawan kawan. Salam ramadhan di ucapkan ..
(amboi anak sapolah yang sopan sekali sekala ni)



sebelom puasa harus buat apa? masak untuk sahur? tett salah. bersenam supaya tahan mental dan fizikal? tett bingai teruk. lagi lagi ! malas nak teka (-.-") yelah .. orang puasa kan..

jawapan tak suspen untuk entry ni ialah "melantak sepuas puas hati" before puasa. badan ni dah lah halus, apa kata tambah stok untuk sebulan berpuasa. puas hati aku !

peringatan ya. adik adik bawah umur jangan baca entry ni. takot tak tahan dengan godaan gambar makanan yang sengaja diambil dari pelbagai sudut untuk cukup membuatkan dalam hati berkata " ci-la-ke dia letak gambar makanan. lapar bukan main ni !". sabar ya. hakikatnya itu bukan tujuan entry ni.


Little Wok , Wangsa Walk

jangan risau. baru nampak air. alah coke bersama ais sedap kan?

kawan kawan makan steamboat! diorang kata sedap !

chicken chop dia setakat ni yang terbaik ! bau dia perghhh ..
sauce dia yang sedap sebenarnya.


"betolkan rambot weh, ramai nak tengok kita ni"
deyy pigidah korang !

tang gambar diorang , buat buat ternampak hantu tau.
tutop mata . HAHAHAHAHA kejam kawan kau sekor ni

oh ni gambar aku dengan ain.
bukak mata terang terang ! pleaseeeee
(menyampah betol aku tengok muka sendiri senyum kambeng macam tu)

ni senyum kambeng tak mandi. entah apa benda lah kita kan ain?
boleh pandang pandang .. jangan pegang pegang ..

ok leteww . korang jadi tukang gelak aje

semua pakai flat shoe awww ~

pose ala ala "bergambar bersama peminat" wakaka (._.*)

next !

tu dia. budak umur 22 tahun dah nak kahwin main benda alah ni
(kutok depa kaw kaw )

eh eh yang gelak beso tu macam kenal . nampak happy je. pok kanggg.
(dia pon nak main jugak)


tangan aku, merdeka merdeka ! tanggal tigapuloh satu (-.-")
tak boleh buat apa lah kalau dah ada bukti kukuh. takkan super impose pulak.

kitorang menang first round aje. ain kalot sampai bola tersangkot tak boleh buat apa dah. kalau tempat ni bapak aku punya, confirm aku dah panjat masok ambik bola tu sambil membebel "bola tak guna. malu nyah nak panjat panjat cenggini".

main dua tiga minit. window shopping dua tiga minit.
makan lagi ! kali ni mesti ramai makan hati

belajar dari pengalaman lepas
kali ni aku pilih perisa yang boleh ditelan tekak

ni kawan aku punya
dia pon belajar dari pengalaman lepas sebab cedok punya cedok ..

RM30++ haa! nasib makan empat orang katanya

kenapa aku taip sambil telan air liur ni

farra lyna and nora amira (kawan dari sekolah ni)
along and achik

biasalah masa sekolah ada geng makan sama sama. mengilai sama sama. kita tengok siapa lahir dulu and mula kasi pangkat. kau along kau angah. kau ateh. (ada yang blogger). cow lembu eh kau silap masok list. aku? uda. 2nd last sebab lahir 12 oktober . ada sekor lagi yang lagi muda. si myra dia diksue . semua sekali geng masa tu 7 anak dara sunti. awww ~





gilos

along yang drive. yelah aku ada ke lesen kereta? nangis keluar hingus hijo
aku nak retest bila ni? -.- jeng jeng jeng

ain dengan keychain nya . pink aje dari dulu mokcik ni !

masok F.O.S ikot diorang. diorang cuba baju seluar tak beli
aku pulak yang galak membeli

diorang masok black queen . salleh yaakob I FOLLOW !
aku yang follow membeli, diorang tak beli pongggg . cis cis

so dapatlah aku benda benda mengarot untuk hari ni

siap dah pasang ponggg . lawa tak? bella lim kata macam perempuan
habis aku ni apa? nyah ke?



Saturday, July 30, 2011

Khairul Fahmi Che Mat dan Elia putus tunang.

Khairul Fahmi Che Mat vs Elia Jejariruncing ..

Jodoh pertemuan di tangan ALLAH swt. jenuh seminggu ni tertanya tanya apa kesudahan hubungan diorang. ya Apek sendiri memutuskan pertunangan dengan niat mahu memperbaiki situasi yang kelam kabot dan gundah gulana sekarang ni.


nasihat untuk elia (aku tak panggil dia elia. dari sekolah panggil aimie). kalau ada jodoh tak kemana. kalau takde jodoh hope kau jumpa dengan lelaki yang baik and terima diri seadanya. kita bukan berada di kedudukan empunya badan, so tak boleh nak kata siapa betol siapa salah.

pagi pagi mak aku dah kejut
"marya .. ni baca paper. kawan kau kat frontpage"


lepas baca zupzap zupzap terus message aimie . dia pon dah baca METRO. susah nak hadapi semua ni. sebab baru jadi tunangan orang beberapa bulan dah jadi kes macam ni pulok. hope apek dapat setelkan masalah ni secara berdepan.

ni aphal semua gejala "peace" melanda? haha.


ini post dari aunty nieza, mak aimie .

hope satu family tabah menghadapi ujian ni. salam ramadhan :)


no wonder lah ramai orang menggeledah blog den (T.T) bye !
p/s : entry ni bukan entry bela kawan yee.





Siapa siapa itu?

Hari ni takmau makan. takmau minom bla bla. sebabnya hari ni takde "You Don't Know Women". isnin baru ada drama tu so isnin jelah makan banyak banyak. boleh? hihi. jangan nak mengelat woi isnin puasa dah. selamat menyambut bulan ramadhan ye >.<


wallpaper laptop kali ni boleh mengundang pertelingkahan antara
boyfriend girlfriend wokakaka

muka ahli sihir ni clear pulak. gambar pakwe handsome blur -.-"

kerinduan. kena tunggu isnin .. siapa tengok drama ni angkat kening !

siapa tak tengok lagi pergilah cari kat mana mana. sebab drama ni dah lama
start dekat channel ONE / 393

siapa tak minat drama korea , naseblahhhhhhh .



mood tengok drama ni sekarang "berbunga bunga" sebab hero dia ni
romantic gila nok ! sorrylah hari ni ayat aku sopan santun gituuuu :)

eh adik aku lukis game "Plant vs Zombie". rasanya aku pon reti
nak lukis macam gini (-.-) ok bye !



Thursday, July 28, 2011

Ape kes dengan entry si Ashraf Jalil.

Ni apa hal ni ? apa kes? mood : sarip dol samseng kg Duson.


Dua beradik menjadi rebutan hanya kerana satu senyuman? pergh tajuk kau taknak kalah Asyraf Jalil. wang besar wang besar! apa apa pon tahniah kepada cik pemenang untuk Sunshine Smile Contest yang baru sahaja diumumkan beberapa hari lepas. ya peserta untuk contest ni memang ramai yang ketiak hangit. coyy! sengit sengit.. hikhik.. so pasrahlah nak menang polaroid berbekalkan senyuman yang tak berapa sunshine tu.



adik beradik jadi rebutan lelaki mana ni Ashraf Jalil? title tak jelas (-.-")
setakat jadi rebutan "Saleh Yaakob i follow" wa cabut dulu ah .dia dah cukop kuota.


ee aku rasa nak pukol je bella lim ni. aku tag dia masok contest. hantarlah gamba tengah sengih nampak cili celah gigi ke. gambar senyum paling ikhlas tapi tak perasan taik mata bersepai ke. ni hantar gambar yang aku sendiri tangkap untuk jadikan header dia. my fav photo ni! walau adik sendiri aku tak kisah. nak cakapppp jugak. aku suka gambo ni ! saringan je confirm aku punya gambar dah out disebabkan pompuan ni join (T.T)


dah baca apa Ashraf Jalil membebel? kalau belom boleh click sini .

dalam gambar nampak mesra. hakikatnya kitorang bergaduh macam anjing dengan kucing. aku cop kucing! so bella ? kahkahkah. balas dendam.

gambar terakhir bersama. lepas lepas tu tak kose nyah tangkap gambar dgn dia.
ok babai semua ! :')





Ram Ram Ala Karam !

Rambutan. Ramlah ram. Ramli sarip. Rampit. ops silaplah ni? rempit -.-


Rambot yang sebetolnya! rambot mahkota setiap insan. kalau rambot tak dijaga dengan baik maka segala 7 keturunan lalat akan sesat semasa melancong di atas rambot anda. mau kah? tapi sebab rambotlah hatiku gundah. cis berani kau membuat onar ye rambot bercabang! ku ingatkan lidah lelaki sahaja yang bercabang. tet tret tet tet.. semenjak dua menjak ni, kesian kau lelaki. asyik tergigit cili.


siapa setuju situasi di atas sila angkat kaki meja. marya hana awal awal dah angkat. eh tu kaki bella lim. ingatkan kaki meja tadi. huahahaha kejam >.<

masih segar bugar dalam ingatan peristiwa raya tahon lepas bersama rambot kontot. konon nak buat pembaharuan. lagi beberapa hari nak raya pergi saloon tukar style. OMD oh mak datok! rambot macam cendawan ke raya tahun ni? pasrah sepasrahnya dengan membalas dendam mandi lambat di pagi raya. sudahnya semua dah mencekik ketupat rendang kat dapur, tinggalkan aku serdak serdak aje. eh tak.. omak den buat persiapan banyak gilos. sampai mengandung aku di pagi raya sebab perot memboyot boyot.


sumpah korang kena hiraukan muka bacin tu ! tengok rambot aku kering dan kusam. kihkih. ni macam ayat iklan syampu sebab nak laku kan syampu dia. susah nak jaga rambot sebenarnya kalau kau ni jenis main rembat je orang kata. contoh terdekat and tersedak cili kering, aku ler.

DIRI SENDIRI. aku tak suka mandi tak syampu kepala sebab nanti rasa geli geleman nak pegang rambot sendiri. so setiap kali nak pergi kelas ke, nak merewang ke, aku akan syampu and keringkan rambot dengan hair dryer. kejam kan? bingai pon ada sikit , jangan risau.

aku rela rosakkan rambot dari rupa aku macam "tikus keluar longkang" pergi kelas rambot basah setepek dan kejung. tak kose nyahhhh ~


seumur hidup aku. just pakai syampu di atas sahaja. disebabkan mak aku pakai head and shoulders so aku pon tibai dari zaman sekolah sampai habis spm. masok universiti tukar pakai Sunsilk and mula terasa rambot berminyak minyak macam minyak masak kat dapur saje telangkup atas kepala. and then, aku menjadi pengguna syampu Dove yang sangat setia.


setia punya setia tak sedar rambot berguguran dengan begitu teruja. setiap kali sikat rambot mesti 10 helai akan say goodbye atau sayonara kepada kulit kepalaku.

bengong dengan masalah ni. (bingung). so tadi masa mandikan adek terfikir satu idea. nak cilok syampu Baby Johnson dia lah. and ternyata aku suka dengan bau syampu ni and terasa rambot lembut selembut abe abe lembut ~ hikhik. suka gila ! and buat masa ni aku rasa nak teruskan misi mencilok syampu dia.

tengok rambot dah tak kering! kan? syampu ni ikot kesesuaian jugak dengan individu. korang pulak setia pakai syampu apa ye? >.<




Kalau cinta jangan kacau. Kalau sayang tak perlu ANGRY.

Kalau aku mengandung satu hal lah..


nak mengidam itu ini aku punya pasal. tapi apa kes selera biawak aku menjelma kembali ni? mula mula mengidam makan KFC. hari ni mengidam makan nasi paprik. nasib baik dapat bedal sepinggan tadi. eleleh dua pinggan (-.-). hope dapat gumok sikit ya wahai badan.

sebenarnya tadi pergi mutiara indah spa dekat kampung baru sebab nak beli barang barang kecantikan sikit. orang tak berapa cantek kannnnn kenalah membeli dan blah dari situ kehkeh.

then bapak aku kasi anak dia mentedarah nasi paprik satu! terbaik..

bapak aku singgah petronas. aku pon dengan baik hati dan penyayang "adik jom ikot kakak bayar kat dalam". OMD oh mak datok ! aku ternampak sesuatu der. Angry Birds! ok hidung kembang kempis coverline supaya adik tak nampak. lima saat berlalu dengan cepat.



" kakak ! angry bird ! ni lah yang adik nak.. "

di kala itu kilat sabung menyabung. apakah dosaku tak tercoverline nampaknya.

"ye lah. angry bird (-.-) "
(pura pura terkezut dalam hati ranap duit aku)


nasib baik menatang tu tak mahal. gelak sinis! kehkeh. kasi chance dia nak sangkot angry bird dekat beg pergi tadika. dia tu kipas susah mampos si ANGRY BIRD.


yang sebenar benar yang benar benarnya dan yang sebenarnya ..

aku pon join sekaki masa dia main angry birds! syok


level ni aku menyampah. apa punya keras kepala batu yang dok tengah tu
tercabar sungguh ketereran aku <---- bm dapat berapa masa spm?


kat petronas pon ada jual tau. but the red one memang laku gila!
tadi tinggal satu ajee yang adik aku dah rembat .

yang kurang laku the black one. kesian kau

say "kimchiiiiiiiii". dia taknak say "kimchiiii".
hurm tak terkata sebab dia dapat apa dia nak sebab tiap kali balik sekolah

"kakak.. mira ada beg angry bird.."

alololo kesiannya adik aku . sekarang nah kau

see see! dengan semangat mengalahkan budak PLKN balik rumah teros sangkot dekat beg hang naa. bila aku suruh mandi ke makan ke semua jalan tersiput siput.


tapi yang bestnya akak dia pon teringin nak tangkap gambo dengan encik angry bird !
kalau adik aku tahu ni . mau dia delete gambar gambar aku bersama angry bird pojaan hati dia ni. haiyoo ini macam pon ada ka? ok yabedabedu. marya hana mengunduq diri. bye! :')