ARIGATO GOZAIMASU.

Wednesday, March 30, 2011

Gambar beriban. Internet mesti sepantas kilat yeah.

Aku ni hari hari syok sendiri sebab bukak blog sendiri 25jutakali sehari. BLOG SENDIRI tau. lainlah aku bukak blog Hanis Zalikha 25jutakali ke. munasabah jugak sebab tengok si cantek tu memang takkan puas. ni apa kes aku dok menghadap muka sendiri? loya je macam.


bila aku tilik tilik blog aku ni apa yang tak kena?
then i found the answer.

aku tak update lagi pasal Taman Negara Pahang -.-"
ok fine, saja buat buat lupa kehkeh. busy sikit lately


biar gambar bercerita..




ok adik adik kakak kakak abang abang,semua !
bas tak gerak lagi dari Uitm ni lagi oi.. dah keluarkan
camera snap snap sana sini.


maaf kegatalan tangan dah mula menyerlah


tak puas dengan ini, dia nak jugak tangkap gambar lagi sekali.
perhatian ye, dengan pose yang sama -.- wuu aku ketandusan idea
macam mana nak posing


kruk krek kruk krek

kami gerak lebih kurang pukul 6.30 petang.
dan tiba di TRV Motel pada pukul 1 pagi .
kematu vontot . ceh.


sampai sampai teros nampak tilam and penginapan yang sumpah selesa and berpuas hati alhamdulillah. yang si marya ni puas bebeno lah hatinya sebab "terlupa bawak selimot". aku tak gheti tido tanpa selimot. kalau tak, alamatnya aku tido mengigau ah malam tu. nasib baik motel ni complete siapkan segalanya. soo ceritanya malam tu nyenyak ah tido :)


cuma kawan sebelah tido macam bunyi
harimau mengawan..

dok "auuumm auummm iiikk ikkkk"
sound effects sangat.


esoknya bangun pagi pukul 7.30 pagi , sarapan and teros
gerak ke Taman Negara.


persoalannya. NAIK APA?
bas uitm dah balik meninggalkan kami malam tu.






fresh air haaa. ada lebih kurang 3 macam STORM tu
dok mengangkot kitorang bawak ke jeti.

dudok dalam? non hadoooo.
semua dah macam pendatang asing. kahkan. kena dudok
belakang macam pelarian dah.

myanmar mari ada. indonesia mari ada. bangladesh mari ada.

actually banyak gambar yang tak dimasukkan lagi. sebab dalam kamera kawan. hoh alasan lagi. muak muak. yelah weh. tak sempat lagi nak mengemis gambo kat diorang. sobs sobs. nanti aku update tau tau.

ok picture2 selepas ni takde muka wa.
sebab wa yang tangkap gambar maaa.

ni lah hasilnya. tak seberapa, daku sedar T.T











nama dia khurra sendat
adik beradik fasha sandha ni :D
lain mak lain bapak









susah gila nak tangkap labah labah and sarangnya.
memandangkan lens takdelah secanggih aizul marcello
hehe touching pulak



aku kasi tajuk untuk munga ni.
eh mengada, BUNGA.

ku di halaman rindu. geli tak? haha
tuptup nampak bulu ketiak korang gugur



anak pokcik ramli
si marina ilmar


on the way ke perkampungan orang asli
masa ni get ready nak kena lenjon dengan abang abang
bawak boat, tak baik nyah. macam tikus basah memasing .



this is one of the house.
creative tau. kalau korang teliti atap rumah diorang


demo hidopkan api



his name's zizan.
bukan zizan JOZAN tu tau

friendly tau. siap pose untuk kitorang.
macam tau je kitorang nak buat assignment nanti hikhik


sumpit dia sumpit!


ni lah TRV Motel. best gila and abang abang
kat situ semua sporting dok layan kitorang karaoke
malam malam kat bilik bawah tu.

tapi satu motel boleh dengar suara.
wah gitu ~



ok dah nak habis. nak balik dah.





ni geng azwan ali amboi amboi amboi
nak buat aktiviti "kaknam" tak pandang kiri kanan




badan aku sekeping macam pokok kelapa
wuuuuuuuu T.T



SOMPEK LAEI pompuan ni adeh adeh
sakit pinggang haaa

bogambo yooooo




nana hazman and kak era :)
thanks kak era sebab sudi join and jadi pengiring kami

kata kata terakhir, BEST gila trip ke
Taman Negara Pahang.




Monday, March 28, 2011

Taman bunga bukan, dalam hati ada TAMAN pon bukan. habis tu apa?


Muka perak tiba tiba. eh eh aku menaip lah. eh eh lagi aku dapat bukak blog.


kecoh padahal 3 hari je pergi trip kat Taman Negara Pahang tu. sorry guys tak dapat upload picture kat sini lagi. dalam camera tak banyak muka aku. banyak muka "org asli" je. so, nak tunggu picture aku ni yang lambat sikit. banyak menempek kat camera kawan kawan.


asal nak tangkap gambo pokok, mencelah muka aku.

nak tangkap gambo cipanzi pon tertangkap gambo aku.
padehal cipanzi mana ada kat Taman Negara -.-" gebang sikit.


tak sabar nak tunjok kat semua hasil tangkapan aku.
yang sebenarnya tak seberapa plus non hado yg menarik ohh aku tgkap.
esok pensyarah nak tgk hasil dah. kemain awal kan?



pulon ah malam ni belek belek picture mana yg "boleh blah". haha.

tanpa membuatkan hati para pembaca kecewa sebab dah terbukak blog ni. aku hidangkan jugak beberapa gambar sebagai pengubat rindu. wokaka. macam ada orang je nak rindu kat aku. wuu wuu. yang pastinya aku rindu bantal busuk aku. balik balik dari trip teros cium cium bantal musyuk. MEMANG BUSHUK habis ! khazanah zaman berzaman, bercorakkan peta dunia.


1 cukop lah kan?
utk menggambarkan salah satu aktiviti kat sana :)

BEST gila. sampai sekarang terbayang bayang.
nanti update lagi.





Thursday, March 24, 2011

Gerammmmmnya. haish -.-"




Aku pantang bila aku bercakap kau ..


*buat muka umpama terkentot but muka coverline "eh not me".
* angguk angguk geleng geleng tapi sepatah haram aku cakap pon kau tak dengar kan.
* asal aku cakap je segala cerita kau tahu "ohh yang tu".
* berdalih. ok yang ni i can't cooperate anymore.
* kepochi hal celahbedah orang. suka hati depa ah nak buat apa pon.
* tak boleh tengok orang lebih dari dia sikit, mulalah jeles tak bertempat.
* ada negative thinking. alahai, come on lah..
* suka tipah tertipu tertipu tipu tertipah.
* hipokrit. haa tang ni wa memang pantang dari dulu.


lastly, pentingkan diri sendiri.
in the end, semua kau salahkan orang. apa keheynya?


ok ok jangan nak dok buat kalut. entry ni lepas geram.
biasalah kadang kadang kita cakap macam ckp dgn batu nisan.
non hadooo respon .

(bunyi cengkerik , krikkk krikkk)



adik aku mesej tadi. ada orang buat kacau kat blog dia. alolo budak budak gadoh. dah kenapa pulak ni? kalau ada stalker kat sini,ops. kakak bella nak terangkan ye ^_^ buat muka penyayang sikit ehem .



dengar baik baik. Family kami ni berfikiran terbuka. kalau orang dok buat kacau sikit sikit tarak hal punya. tutop mata and tutop lobang hidong je. tapi kalau dah melebihi batas batas kesabaran, Ustaz Amirul kat TV3 kesayangan korang tu pon datang hangin kuskus satu badan.



kerja group biarlah sama sama buat. ni tak, hempok semua atas kepala adik aku tu. tang orang sebok buat kerja kau pi sedap sedap mencekik nyum nyum , adik aku tu memang ah on diet, tapi berpada padalah korang dera dia. kang kempis perot dia yang buntal tu mak aku susah hati woo. susah biar sama sama susah. kan bagus ada teamwork :) maybe adik aku terlampau "bengang" tu yang dia luahkan kat blog memandangkan followers blog dia ada dua tiga kerat bulu hidong je.


so yang buat kecoh pasal blog dia tu sape?
sape yang suka baca blog dia tanpa follow tu?
mak enon a.k.a STALKER lah. eee sedap nama tu.



bella : air kosong kurang harga satu.
eh ok lah kita kosong kosong..


selamat emosi aku masih terkawal .


kata kata hikmat hari ini :
kalau kita baik ngan orang, 10kaliganda org akan baik dengan kita.


terima kasih.


Monday, March 21, 2011

Persahabatan umpama dalam filem 3 idiots.


Bukan kekasih sahaja bertukarganti. kawan pon boleh jugak. misalnya :


naik sekolah rendah. sama-sama pemalas buat kerja sekolah kena denda pon boleh jadi kawan baik akhirnya. dah kata satu kepala kan -.-


sekolah menengah zaman remaja yang tak dapat dilupakan. lagi banyak gosip. tapi dah mula pandai bercintan sana sini so lebih banyak topic yang boleh diperdebatkan dengan kawan kawan. cakap pasal jerawat kat muka, kau pakai product apa. di kala ini sesungguhnya persahabatan akan jadik lebih kukuh.



zaman universiti ni macam macam hal.


kalau cakap pasal persahabatan ni sedih jugak.
yang mana kawan kawan tido sebantal dulu semua dah bawa
haluan masing masing (T.T) sedih kan? realiti.




sekurang kurangnya mereka pernah menceriakan hari hari aku.
terima kasih kawan kawan.
& jadi motivater masa aku putus cinta dulu :)
masa tu aku just ada korang. kita pergi TS jerit jerit bagai.

sekarang ni even lalu sebelah sebelah tercium bau ketiak
pon belom tentu bertegur sapa kan ~



tapi ni satu kes lagi.
omak kau.



Yaya...

Ingat tak tyme kite gado ngan Wan sampai nangeh2?

Ingat tak tyme kite gi shooting Gitar muke cam keling parya 2-2?

Ingat tak mase kite 2-2 penakut tibe2 nak tido sesame mase kite tgl 2 owg je kat umah lepas balik shooting?

Ingat tak kite masuk toilet sesame sbb da lambat test En. Max?

Ingat tak kite duk bergelak sakan dalam bilik ber-2 sampai keluar2 air mata?

Ingat tak Areen selalu tunggu ko makan yg gile lembab tuh?

Ingat tak kite selalu kebulor tgh mlm carik bege kat blakang blok laki?

Ingat tak kite tak mandi 1 ari siapkan storyboard En. Max?

Ingat tak sume tuh?

Areen sedih duk kat sini.

Kat sini tade ape yg boleh buat Areen happy.

Areen tade kawan macam ko kat sini.

Areen tade sape pon kat sini.

Kalo mase buleh flashback, Areen nak stop kan mase tyme kite sesame hepi ngan Mangges, Dayah and Faiz.

T____T





aren & dayah. myra, ain and yana jugak :)
korang still kawan aku sampai bila bila.
kawan susah dan senang.


pecah rahsia semua kau ungkit balik HAHA.
kau buat aku sedih malam ni.

sentap nok bukak facebook je ternampak note tu


jeng jeng jeng. hero of the day :D
suka tak? bahahaha.

p/s: aren jangan sedih sedih. nnt aku usong ip pergi lawat umah sewa kau eh.


Tadah muka adalah kepakaran semulajadi.

"Soley soley. soley ley, solley solley".. tak habis gelak lagi si Johan raja lawak dengan usop penari kebudayaan miming lagu ni. tambah pulak baru baru ni aku balik rumah. semua orang terutamanya budak budak yang belajar jauh paling suka balik rumah. aku lak lagi suka duduk kolej. aman dan tenteram je.

kot balik rumah jap jap anak tarzan mengarah..


"kakak nak susu"

"kakak nak berak"

"kakak nak puting. ops~"
budak tadika itu masih hisap puting

ohh sorry dah ke laut.. aa, ceritanya sambil aku ngelap ngelap habuk kat depan tv, terdengar adik aku kata "soley". uiks. aku macam tak percaya. tiba tiba adik aku dengan confidentnya on computer. dan teros meneros bukak filem Hantu Kak Limah.

..........


dia buka tang lagu "soley soley" tu.
mak ai. terkezut gila. sejak bila dia pandai nyanyi lagu tu?
dengan cara and gaya yang tersendiri dia nyanyi.
semangat betol budak tu -.-"
yang lawaknya dia sebut "solley solley" tu dah bunyi lagu tamil




aku ada rakam masa dia nyanyi tu.
tapi nak jaga maruah dia punya pasal, tak upload lah.
gigi tengah takde pulokkkkkk.


so

untuk simpanan geli geli ketiak je nak tengok before tido malam.






credit to Fatin Athiera. aku tadah muka je

ni masa kelas cinephoto. lecturer suruh praktikkan apa yang patot.
tapi korang dah boleh agak kan?

kitorang praktikkan skill "menadah muka depan camera kawan".

jumaat ni aku gi trip ke Taman Negara Pahang.
sekali nak melawat perkampungan org asli

tak sabar okeh ! nanti aku akan update kat sini..



ni lecturer yang sporting habis.
dia just tengok je kitorang posing sampai nak patah pinggang

last last "bodek sikit"

"prof jom kita ambik gambo"



uhuk uhuk.





ni picture tadi after habis kelas CTU.
kitorang sedondon pulak tu padahal tak bercadang apa pon.


p/s: semalam erra fazira dengan protege dapat markah tertinggi. best gilak dah lama tak tengok erra fazira menyanyi :) so, semalam ter'layan mentor pulak.