ARIGATO GOZAIMASU.

Monday, March 21, 2011

Persahabatan umpama dalam filem 3 idiots.


Bukan kekasih sahaja bertukarganti. kawan pon boleh jugak. misalnya :


naik sekolah rendah. sama-sama pemalas buat kerja sekolah kena denda pon boleh jadi kawan baik akhirnya. dah kata satu kepala kan -.-


sekolah menengah zaman remaja yang tak dapat dilupakan. lagi banyak gosip. tapi dah mula pandai bercintan sana sini so lebih banyak topic yang boleh diperdebatkan dengan kawan kawan. cakap pasal jerawat kat muka, kau pakai product apa. di kala ini sesungguhnya persahabatan akan jadik lebih kukuh.



zaman universiti ni macam macam hal.


kalau cakap pasal persahabatan ni sedih jugak.
yang mana kawan kawan tido sebantal dulu semua dah bawa
haluan masing masing (T.T) sedih kan? realiti.




sekurang kurangnya mereka pernah menceriakan hari hari aku.
terima kasih kawan kawan.
& jadi motivater masa aku putus cinta dulu :)
masa tu aku just ada korang. kita pergi TS jerit jerit bagai.

sekarang ni even lalu sebelah sebelah tercium bau ketiak
pon belom tentu bertegur sapa kan ~



tapi ni satu kes lagi.
omak kau.



Yaya...

Ingat tak tyme kite gado ngan Wan sampai nangeh2?

Ingat tak tyme kite gi shooting Gitar muke cam keling parya 2-2?

Ingat tak mase kite 2-2 penakut tibe2 nak tido sesame mase kite tgl 2 owg je kat umah lepas balik shooting?

Ingat tak kite masuk toilet sesame sbb da lambat test En. Max?

Ingat tak kite duk bergelak sakan dalam bilik ber-2 sampai keluar2 air mata?

Ingat tak Areen selalu tunggu ko makan yg gile lembab tuh?

Ingat tak kite selalu kebulor tgh mlm carik bege kat blakang blok laki?

Ingat tak kite tak mandi 1 ari siapkan storyboard En. Max?

Ingat tak sume tuh?

Areen sedih duk kat sini.

Kat sini tade ape yg boleh buat Areen happy.

Areen tade kawan macam ko kat sini.

Areen tade sape pon kat sini.

Kalo mase buleh flashback, Areen nak stop kan mase tyme kite sesame hepi ngan Mangges, Dayah and Faiz.

T____T





aren & dayah. myra, ain and yana jugak :)
korang still kawan aku sampai bila bila.
kawan susah dan senang.


pecah rahsia semua kau ungkit balik HAHA.
kau buat aku sedih malam ni.

sentap nok bukak facebook je ternampak note tu


jeng jeng jeng. hero of the day :D
suka tak? bahahaha.

p/s: aren jangan sedih sedih. nnt aku usong ip pergi lawat umah sewa kau eh.


Tadah muka adalah kepakaran semulajadi.

"Soley soley. soley ley, solley solley".. tak habis gelak lagi si Johan raja lawak dengan usop penari kebudayaan miming lagu ni. tambah pulak baru baru ni aku balik rumah. semua orang terutamanya budak budak yang belajar jauh paling suka balik rumah. aku lak lagi suka duduk kolej. aman dan tenteram je.

kot balik rumah jap jap anak tarzan mengarah..


"kakak nak susu"

"kakak nak berak"

"kakak nak puting. ops~"
budak tadika itu masih hisap puting

ohh sorry dah ke laut.. aa, ceritanya sambil aku ngelap ngelap habuk kat depan tv, terdengar adik aku kata "soley". uiks. aku macam tak percaya. tiba tiba adik aku dengan confidentnya on computer. dan teros meneros bukak filem Hantu Kak Limah.

..........


dia buka tang lagu "soley soley" tu.
mak ai. terkezut gila. sejak bila dia pandai nyanyi lagu tu?
dengan cara and gaya yang tersendiri dia nyanyi.
semangat betol budak tu -.-"
yang lawaknya dia sebut "solley solley" tu dah bunyi lagu tamil




aku ada rakam masa dia nyanyi tu.
tapi nak jaga maruah dia punya pasal, tak upload lah.
gigi tengah takde pulokkkkkk.


so

untuk simpanan geli geli ketiak je nak tengok before tido malam.






credit to Fatin Athiera. aku tadah muka je

ni masa kelas cinephoto. lecturer suruh praktikkan apa yang patot.
tapi korang dah boleh agak kan?

kitorang praktikkan skill "menadah muka depan camera kawan".

jumaat ni aku gi trip ke Taman Negara Pahang.
sekali nak melawat perkampungan org asli

tak sabar okeh ! nanti aku akan update kat sini..



ni lecturer yang sporting habis.
dia just tengok je kitorang posing sampai nak patah pinggang

last last "bodek sikit"

"prof jom kita ambik gambo"



uhuk uhuk.





ni picture tadi after habis kelas CTU.
kitorang sedondon pulak tu padahal tak bercadang apa pon.


p/s: semalam erra fazira dengan protege dapat markah tertinggi. best gilak dah lama tak tengok erra fazira menyanyi :) so, semalam ter'layan mentor pulak.






Thursday, March 17, 2011

Short film UiTM Neraka Di Syurga and karot marot eden.

Hai semua. hai new readers. thanks sudi follow blog orang busy ni. "busy" tido je. rasa rasanya nak update entry ni je kita boleh naik turon genting suka suki. punyalah lembab mak ai lagi lembab dari belajar addmath dulu. (erk, kantoi).




untuk kawan kawan baru follow blog ni, hai saya orang seni.
belajar filem tapi wayang dah lama tak tengok -.-"

macam mana nak ada masa tengok wayang? sendiri punya masa nak berehat pon ilek. balik balik just tukar baju and shoooooooting lagi. sampai bucuk bacin ah segala yang ada ni. syukur alhamdulillah short filem Neraka Di Syurga dalam proses post production sekarang. tak sabar nak tengok hasilnya.


tanpa mematahkan jari sebab terlampau mengarot menaip
jom kita tengok gambar shoooooting.

MAIN TALENT

abang za'ba as Faizal (suami yang curang)
dia ni ex Aswara, and now sambong degree kat UiTM ni ah
merangkap producer utk production ni
dia nampak serious tapi suka joget joget depan kitorg yg stress



ini Anna. (isteri yang terlampau makan hati and bunoh laki dia YES!)
Seni Lakon UiTM shah alam

wah dah macam promote korang lak haa.
mana tahu ada yang nak ambik diorang belakon


ok next !

ni pelakon jugak haha
pelakon dalam toilet kat rumah sendiri fefeeling Artis wanita terbaik


artis tak layak. bibik layak kot. tu je kau mampu marya T.T
dalam production ni aku jaga Konti and Technical Crew

tu yang tangan banyak terkehel dek angkot barang2 teknikal
umpama angkat Bob Lokman and Azwan ali tau

amboi amboi amboi


Sakaratul Maut ni tajuk lama
sekarang Neraka Di Syurga



aaa. tu akak konti dah keluarkan camera dia
dengan muka mengantok and selekeh

alahai~



kondo kat PJ
1st location




camera tu lagi gabak dari kau
harap maklom

ke tepi ke tepi


bila dah bosan tunggu satu scene tak habis habis
maka aku akan bajet periang depan camera

bila diamati elok elok
mana mata aku?? sepet sangattttt



buat macam rumah sendiri ye
nak posing sampai patah pinggang pon takpe




orang kat belakang sibuk setup lighting



kecot perut mak
jangan ah hala pisau cenggitu



ni junior semester satu diploma
abid yang sangat berbakat lukis storyboard

so sape2 pemalas lukis storyboard upah ah abid ;)
(pesanan pada diri sendiri)



fuh fuh minom setegok air.
penat jugak menaip ni padahal menaip je pon~
bukan suroh kau menoreh getah pon marya





tu dia abang DP kita merangkap editor
abang am

dia ni kalau cakap macam berbisik
kena pakai loud speaker haha



make up kak ika kelasssss sangat




crew production ni pakej sekali dengan buang taik kucing tuan rumah
nasib baik kucing tu comeyyy gebuuz macam zizie ezzate



kak ros , assistant director

junior kata kak ros garang?
padahal suara dia selembut salju je kot
pelik betol dengan budak budak sekarang tak boleh kena tegur sikit



dalam production standard lah kena tegur an~
tu lah pengalaman namanya





ni ema. ingat lagi "hantu kak limah uitm"??
haha. ok lah kawan kawan , bye.


p/s : thanks semua. semalam japanese test OK belaka. sebelum test dok bayang macam macam. takot tak dapat jawab. sebab ni oral and reading test. nak menjawab dalam bahasa jepun tak boleh tulis atas kertas and then baru jawab.


masa nak blah tu dia kata nak simpan props aku.
sebab nak tunjok dalam kelas nanti. apakah?

aku lukis cincai gila kot.


kalau adik aku yg tadika tu tengok sah dia gelak sampai tak cukop nafas.




Friday, March 4, 2011

Driving class bila dah tua bangka.

selitkan gambar semalam. wah gitu~


"Patotlah lembab, perempuan yang bawak".


Perkataan ni memang sinonim, tak kira aku duduk dalam kereta sape sape pon. sebagai perempuan, terbakar je rasa. perempuan pon boleh cekap bawak kereta dari orang lelaki. Lembab tu sebab diorang berhati hati. kan ..


hari ni baru aku rasa. 1st driving class memang cukop buat aku pucat lesi. macam ayam berak kapur. mula mula datang, tanamkan azam and semangat yang waja. tuptup lepas dah pegang stering kereta , bertukar kepada "semangat kancil". bukan " semangat waja" dah.


haru haru. nak tekan brek tertekan minyak. dah tu masa kat traffic light enjin kereta mati. uwaaa. aku rasa macam down down down down (sambil goyang goyang kepala) satu hari yang paling bodoh aku rasa. nak nangis pon ada.


before this memang tak pernah langsong pegang kereta. Bila kereta berjalan je tadi, JANTONG AKU NAK TERKELUAR lah. tu lah kecik kecik dulu takmo belajar bawak kereta. ni dah tua bangka baru nak terhegeh hegeh.



Mula mula aku ingat dia still nak ajar dalam kawasan IMKEDA tu. sekali, dia suroh teros. maknanya di sini "keluar pagar utama tu". nak bawak on the road. gila ke? memang aku rasa nak menangis lah. time aku bawak kereta, aku tak ingat aku jalan kat mana. cuma mata aku ternampak Zoo Negara. tu pon nasib je terpandang. sepanjang jalan, jenoh nak tekan itu ini.


lepas dapat lesen, malas aku nak bawak kereta manual.
ni pon tak tahu lepas ke tak masa JPJ.


balik balik aku menangis depan bapak aku.
"ayah, susahnya nak bawak kereta manual ni"



tengok muka pucat even dah sampai rumah.







adik aku membahan
"kakak sayang, kenapa nangis"

hahahahhahaha. cis. aku teringat..

masa kat IMKEDA tadi, ada sorang perempuan ni bawak kereta
bersepah gila. sampai kereta mengaum kuat. mak ai..

p/s : nasib baik minggu depan shooting. takot nak datang next class..
yang aku paling suka masa bawak kereta, time kasi signal
berhemah tak?