ARIGATO GOZAIMASU.

Sunday, October 31, 2010

Semalam ada org histeria beramai-ramai.


Tiba-tiba aku suka tengok video motivasi Dato' Dr Fadhillah Kamsah. and sejujurnya, memang datang keinsafan dalam diri. macam menyesal dulu tak belajar sunggoh-sunggoh. haha hehe huhu. konon menyesal lah kan. sebab tu sekarang ni bab assignment kemain cerewet lagi. belajar kemain semangat nak hafal. then bila exam *&^%$#@! du du du. ketok-ketok kepala nak jawab. mungkin banyak sangat tertelan semut. ataupon kepala terhantok masa mamai-mamai carik bilik air. hilang ingatan sudaaaa. apa-apa pon, berserah selepas berusaha :)

sejak dua menjak ni , kalau tengok facebook semuanya ada semangat kenegerian. yelah. negeri sembilan vs Kelantan. dua team yang bukan calang-calang. malam tadi punyalah aku nak fokus apa yang nak dibuat nota, apa yang perlu search internet, pendek kata mood belaja lah. tapi tiba-tiba aku dengar ada orang histeria. ni histeria beramai-ramai. tengok bola kat dining gamaknya. memang masing-masing terjerit jerit terpekik terlolong lah an. takpe, aku memahami , semangat kenegerian yang tinggi. malam tadi kot-kot lah ingat negeri sembilan akan menang, macam tahon lepas. tapi nasib berpihak kat Kelantan , tahniah lah. tak perlu nak bertelagah bagai, bukan pergi perang pon ..






ohh. perkenalkan, ni ex boyfriend aku, RAIN "hitam nampak kemas".
apa jadah lah pi cantomkan gambar sendiri dengan actor korea. gilossss .





ok . lepas update blog, nak sambong study ! go go chaiyok !
semester baru untuk degree ni lain dengan diploma. dulu boleh lagi berangan
mat jenin masa nak exam. sekarang, memang tak boleh ah.
subject pon bertambah rumit .
ok bye semua :)







Saturday, October 23, 2010

SHEngau.


Tekak dah sakit dekat nak seminggu. Selalunya minom banyak-banyak ais eloklah tekak ni. ye aku tawu, sepatotnya ais diharamkan utk pesakit tekak macam aku. tapi aku peduli apa kan. Punya tak peduli, sekarang suara dah mula bertukar macam suara " kak nita" kita. akak dah shengau shengau sikit lah dik. pasang lagu LIZA HANIM punya kuat, punya confident nak lawan sore liza hanim, sekali *&^%$#@! suara zombi yang keluar. ye lah selsema dah join sekaki, batok dah mula menjadi-jadi. tapi orang nak demam ni selalu takde selera makan. tapi ape ke pelik, selera aku menjadi-jadi macam buaya tembaga ni ? mesti mak aku gumbiraaa kalau tahu selera aku dah menjadik-jadik.











NAK MAKAN NI !




ni pon nak jugak . . .





nak nak nak !







selera macam biawak. gemoknya tak jugak. apa boleh buat.
maybe ini satu anugerah kan.



perot macam tong sampah besar , tapi tak pernah full.
adeh T.T semenjak kebelakangan ni jela kot.
lepas-lepas ni tiba-tiba selera makan hilang macam tu je.






Monday, October 18, 2010

Nilai-nilai murni. eh bukanlah. NILAI 3.

Ahad memang hari yang busy. yelah time tu orang nak beli barang dapur, nak pergi dating, nak pergi picnic , dan sebagainya. aku pon malas nak ambik tahu. yang aku tahu, aku nak teman kawan pergi beli kain kat nilai 3. 1st time pergi Nilai 3. sebelom ni just dengar-dengar je. sesampainya, memang tak sangka lah nilai 3 segodang macam tu. patah kaki nak jalan cenggini.




OK. aerel dan nia yang nak pergi Nilai 3 tu. my boyfie and aro just temankan. yelah, aerel nak beli kain untuk hantaran kakak dia yang bakal mendirikan masjid tak lama lagi. pilih punya pilih, agak-agak 20 kedai dah kitorang masok. baru lah jumpa yang menepati tema perkahwinan :) legaaa rasanya .




sambil tu meh kita tangkap gambar.
di panas terik ketiak masyem pon masih boleh.
yee.. yakin boleh T.T





aku dan .. malas nak cakap. semua dah tawu ! wek.




dua jejaka perasan . tak dapat dinafikan .





aha. sambil tu survey jugak lah kain mana yang cantik-cantik
buat baju tunang. uuu ~! semua cantik-cantik.
rambang mata kot.. ah gatal. lambat lagi nak kahwin ke tunang bagai.












penah tengok jambatan tak siap ?
gamaknya cenggini lah . (=,.=)
khas utk blogger yang disayangi. cepat kena sakit jantong .
teheee . bodo tawu !





ok babai :)

Saturday, October 16, 2010

aku + dia dan ..



Ada masa sikit nak merayap. sebab assignment semua dah setel. ( bukan semua sebenarnya ). satu assignment lagi. cuma lambat lagi nak submit. so boleh hantok kepala kat dinding buat-buat lupa ada assignment. kan~ bila dah mula senang hati mula lah keluar beli barang-barang. benda yang tak penting pon aku buat-buat penting. + keluar dengan orang tercinta. tenang sikit hati ni. cuma dia je tengok muka aku agak menyakitkan hati. hoho ! sbb sikit-sikit nak tangkap gamba. jadah! tangkap gamba dia curik-curik paling best. gamaknya yang jadi, ada yang macam justin terbelit, orlando brooooooommmmm, dan sebagainya.












bedah oi. masok blog kau dipaksa tengok macam macam tak berfaedah.
jap ke kiri jap ke kanan.


aaa kan dah kate. gambar curik laaa.









uhuk uhukk!
sila fokus semasa bawak kereta ye :P

sebenarnya ada lagi gamba. tapi untuk simpanan gelak tawa
sorang-sorang before tido !! chow..




Friday, October 15, 2010

Pembaharuan di situ .


3 tahun masa diploma, pernah lah juga buat assignment and tido lambat. TAPI tak pernah tak tido. mesti tido jugak la dalam 2-3 jam. sebab aku ni ada satu pe'el , kalau tak tido esoknya tu marah-marah macam amende entah. bodo tau tak ? disebabkan taknak lah berkelakuan macam tu,so aku curik masa untuk tido jugak. ( padehal hobi kau tetap tak berubah, tido tido tido) kan? ahaks . tapi semenjak dua menjak ni, tak sangka pulak degree makin menjadi-jadi. buat assignment sampai tak tido. wah ! satu pencapaian yang harus korang tepok tangan tanpa henti (T.T) pertama kali terasa diri ni pelajar universiti. serius cakap! haha.


ok. video untuk japanese dah siap dihantar. plus masa editing siap masokkan salah
satu lagu dalam drama korea FULLHOUSE. al maklom lah , aku sekarang tengah angau
dengan RAIN , si SEPET tu :)) pape entah.


ok di kesempatan ni, terima kasih pada yang wish bday aritu.
(macam buat ucapan raya)
domo arigato gozaimasu ^_^


SALAH gambar pulak.ni macam orang nak carik gado.
terimalah seadanya .


suka dia semenjak tengok ipman . macam ni lah nak jadik hero.
bukannya hero yang takot lipas hek. takot kucing. takot cicak. apedaaa.


Teringin nak makan AYAM PENYET RIA.
so dia turutkan :) terima kasih.
plus. jumpa shahir AF8 pulok kat situ. yes!


busy sangat sampai tunda-tunda pergi tengok MAGIKA.
ok, commentnya. walaupon Malaysia masih bertatih-tatih lagi dlm penggunaan
teknik CGI, tapi aku rasa berbangga sebab KRU memang best ,
dapat membuka matapenonton di Malaysia dengan menghasilkan
satu lagi karya yang lain dari yang lain.at least negara kita ada pembaharuan
di situ. actually bermula denganCICAKMAN . syabas ~

seterusnya Hikayat Merong Mahawangsa, tak sabar nak tunggu.
semalam baru je present mengenai teknik CGI masa kelas animation :)
so, bagi muka sikit lah pada filem-filem tanah air yang berani mencuba suatu benda baru.
sebenarnya teknik CGI memang dah lama diperkenalkan.
bermula dengan filem WESTWORLD pada tahun 1973.
tapi tu semua di negara maju.



Monday, October 11, 2010

Diam diam.

Sorry lama tak update . walau tak update ada jugak yang sudi terjengah-jengah blog ni. terima kasih banyak-banyak. kalau boleh tekan lah butang comment tu :) jangan diam membisu seribu bahasa. cewah . akhir kata, aku update sebab hari ni birthday aku .

12.10.1989

waaaaaaaaaaaaa :'( aku dah 21 . kenapa tak terbalikkan umur tu.
12 ! kan senang hati. terasa muda remaja and berseri kembali.
sekarang ni mak berkedot nyah~
ngan berkerot-kerot pikir assignment banyak nak kena submit.

adeh T.T perit perit ...



Tuesday, October 5, 2010

Macam-macam ada :)


Orang rajin pon kadang-kadang malas. Berapa lama dah berhajat nak cuci kasut. al maklomlah, pergi kelas berlasak lasak. dah kepam gila. so hari ni walaupon busy study japanese sebab esok ada test, cuci jugak kasut yang mana adalah suspek KEPAM ! selesai ~ sekali tu jadi bibik cuci toilet kegunaan ramai .. macam tak biasa pulak .


kasut lain terselamat. sebab ia nya adalah heels.
memang jarang pakai , bak kata kawan kawan..
" kau dah tinggi dah .. "
OK. so untuk gi kelas yang sejengkal je dari kolej
lebih baik pakai flat shoe .


erm, bersihnya . lepas ni up kan masa lagi.
mandi sorang 3 JAM !



ESOK TEST JAPANESE !!
takotnya.
( tapi masih sempat tengok kuch kuch kepala hotak hai)



adek aku sekarang tak berani gelak besar
sebabnya sekarang dia dah hilang self confident.
GIGI RONGAK


ni apa kes?
menunjok GIGI PENOH !



tiba-tiba mengimbas kenanga lalu. ni gambar masa part 3 diploma kot. tu yang muka sengal sememeh apa jadah ntah. biarkan menjadi kenangan T.T dari kiri , azlee khairi, marina ilmar, safuan rashid, and entah sape entah. tak glamor ! huhu . ( tapi glamor kat blog sendiri sebab tak habes habes menayang muka seposen ) Untuk pengetahuan , kawan yang kiri sekali tu maybe akan " dikenali " ala-ala remy ishak jugak lah nanti .


buktinya boleh lah jengok majalah URTV september hari tu.
cover magazine yang ada Bienda, Dafi, Diana Amir and Azlee Khairi.

" Azlee Khairi pencabar REMY ISHAK ? "
jawapannya, korang sendiri lah akan menilai.
Kalau korang tengok iklan BRYLCREAM yang terbaru, dia lah tu.
Filem RATU yang bakal keluar nanti pon dia belakon juga di samping Eizlan Yusof.



Ni last bergambar dengan dia , last sem.
sama group menjayakan short film bertajuk "SKETCH".
short film kami tercalon dalam Festival Film yang akan datang yep :)
baru dapat tahu berita baik ni tadi .

terbaru Azlee menjayakan PONTI ANAK REMAJA SERIES
bersama " aku tak percaya cinta" -liyana jasmay .






support lah dia ok :)
dia sangat merendah diri dan berbakat. kepada peminat remy ishak,
tunggulah pencabar baru ni OK. jangan makan hati .
kui kui kui ..