ARIGATO GOZAIMASU.

Sunday, March 14, 2010

Futsal UM .


Cuba teka mana satu buah hati aku kat sini ? cepat cepat ! semua jawapan salah ! sebabnya takde sorang pon dalam picture ni yang berjaya menambat hati aku. ( ayat konon diva) . kena highlight ! ok. biar aku teros terang, diorang ni anak buah ayah aku, kat UM. bawah SUKSIS. so. ayah aku dengan bangganya and hidong kembang kempis dilantik oleh budak-budak ni menjadi manager diorang. lawan futsal. malam ni, ayah ajak aku jadi photographer. banyak lagilah yang berjaya aku tangkap. berejam gak lah nak setting! muahahahha. sebabnya malam... light kurang la. shutter speed nak kena adjust betol-betol. T_T

hantu pendek tu, adek aku. sebelah hantu pendek, mera daddy heeyyyy ! ( bapak ku)



::mula-mula taknak ikot. tapi apakan sangat taktik nak bodek budak-budak, kasi lolipop sebatang, senyap sampai ke sudah !! ::


:: kami pemerhati ! adek, aku, and mama ::

tu jelah aktiviti membuang masa aku balik kat rumah weekend lepas.. sadis sadis ! daripada borink-borink dok rumah. baik pi cuci mata :D cuci mata tengok "U" lain maksod aku !!

babai..

Thursday, March 11, 2010

Andai kutahu, kapan tiba ajalku.

Masih lagi kome semua dapat tengok senyuman kelat gadis ini. haha :D boleh update blog and menaip macam biasa. nak kongsi pengalaman ngeri semalam . yang membuatkan aku mengucap dua kalimah syahadah entah berapa juta kali + mengingati insan-insan tersayang .

kaknam nak bercerita ( dengar semua )

semalam , kami beramai-ramai pergi recce kawasan untuk shooting. then . antara kami-kami memang semua boleh atau reti membawa kereta . tapi hanya kereta "control" maybe . . termasok aku T___T takde lesen lagi. so, kawan aku yang sorang ni je ada lesen . kitorang memberikan harapan yang penoh ibarat ibu bapak korang harap korang belajar bersunggoh-sunggoh and dapat beli rumah besar , kereta besar , isteri besar . . setibanya di PETRONAS TTDI shah alam , kawan aku tak dapat budget jarak antara kereta dengan tempat isi minyak tu (apa nama entah) . soooooo . .






prangggggggggg prangggggg!!!!!







bergesel lah kereta dengan tembok kat tepi tu . and lebih tragis , sebelah tayar naik atas tembok kat tepi tu . dalam kereta MYvi yang kitorang naik tu, aku, and kawan aku dua orang je . so kesemuanya berapa anak-anak ? ? TIGA orang sahaja dalam kereta tu. kawan aku yang dudok belakang, dah keluar dari kereta. yolaa . khuatir kereta meletoppp ke apa ke .aku tak boleh keluar sebab aku dudok sebelah kiri driver dimana pintu kereta belah kiri dah kiss tempat isi minyak tu . well , korang boleh imagine kan ? dalam hati kata . .


"kalau dah ajal aku hari ni , nak buat macam mana. .selamat tinggal semua . .maafkan segala ketelanjuran. ."
(andaiku tahu, kapan tiba ajalku ~ lalalalala)


tiba-tiba pulak ter'flashback ! peah punya hutang dua posen tak bayar lagi, terambil pencungkil gigi bedah tak bagitahu hari tu , mama suroh makan aku kata taknak (melawan) tak sempat mintak maap , selalu buli adik-adik ( walau kakak tak mao kalah) T_T


and dua saat kemudian terdengar bunyi "ssssssssssssssss". . aku mula panic! and sekeliling orang dah tengok lain macam. maybe minyak bocor ? atau apa yang tak kena korang rasa ? aku dah rasa macam enjin nak buat hal o wat so ever, aku tak reti pasal kereta. kawan aku teros tekan minyak and jalankan kereta ke depan, and kereta berada di jalan yang sepatotnya iaitu tayar dibawah, ulangan ..bukan di atas tembok tempat isi minyak tu lagi. and teros drive kereta ke tepi. bunyi "ssssssssssssssssss" makin kuat. aku dengan gelabah beroknya keluar cepat-cepat dari kereta, tengok tayar.

TAYAR DEPAN kereta pecah !
nasib ada kawan-kawan lelaki yang gagah perkasa tolong tukar tayar. and then, kereta tu teros tukar driver, kasi azlee khairy yang bawak. abang kental. piuhh~ aku lega .

..
..
..
..
..
..
..
..
..

tapi disebalik semua ni, percayalah para blogger sekalian , aku TRAUMA.
sekali lagi. TRAUMA T_T
(trauma yang melanda, menikam-nikam jiwa- ELITE)

sekian .


Tuesday, March 9, 2010

Aku sama dengan "bibik".

Korang percaya tak cara kita mengemas boleh tafsir diri kita. contohnya, kalau barang-barang sendiri pon main sepok sana sini macam kapal nak terbalik, ni kan pula nak uruskan diri sendiri. ramai yang kata ..

"harap muka je cantik. tapi........."
.

teng teng teng. almari baju macam sarang tikos, meja study macam tempat pembuangan sampah, dan lain-lain lah. macam aku sendiri, mengemas ni memang dah jadik HOBI tetap aku. kalau bersepah, aku rasa macam nak sepak diri sendiri bertubi-tubi. and sangkotkan kaki aku ke atas kepala ke bawah !! ( waHH over ) . kalau buat assignment agak sipot babi lah and sedikit malas. tapi bab-bab mengemas ni, pantang betol lah. sampaikan, kawan-kawan punya meja study pon aku yang tulun kemaskan dek tak tahan nengok rumah yang macam kapal korek meletoppppp. (harap korang baca entry ni) package sapu sampah, mop , buang sampah sareppp, so. upah ? :P adakah aku menjadi seorang bibik yang berjaya ? T__T nanges hentak-hentak kaki. untuk menjadi "bini" pon aku tak pass lagi! haha ! sebab.. sebab.. (perhatian) aku tak pass masak lagi !




!
!
!
!
!
!
!
!
!




:: kiri ( nana ) kanan (aku) ::
ni meja study aku ngan roomate aku masa part4 . memang lah berhias sakan sampaikan nak clearance masa habis sem tu bapak payah doe. tapi kan... aku musykil lah. meja study aku takde buku ke ? wahhh. terkantoi disitu. nampak sangat tak membaca. aku bukan taknak membaca, kang baru minute pertama aku dah berdengkor macam kerbau. ZZZzzz ~ mak alergic la nyahh! ee.. buku.? apa tu buku.? wakakkkaakka ;D

ok semua. pi kemas apa yang patot. kalau nak aku tulun kemaskan, sila dail 017-284 tekantekan tak dapat! sediakan juga jongkong emas sebagai upah :) babai..