ARIGATO GOZAIMASU.

Tuesday, March 30, 2010

Megat Panji Alam :)

Ahh~ sejak bila aku jadi akak bunga-bunga ni ? geli ketiak . biasalah , hari isnin kat uitm wajib pakai baju kemeja ataupon baju kurong . disebabkan baju kurong aku tah aku sepok celah mana . so, aku pakai baju kemeja bunga-bunga ni. dah la longgar gila :) nampak sgt waktu aku beli , aku main beli je . tak payah try . tu lah pe'el aku. beli baju tanpa try ;D biarlah . janjinya 'longgar' bukan sarong nangka .




hari ni, aku ngan dayah merayap~ dua orang je . boyfriend jaoh so dapat dating ngan kawan pon jadi la . kitorang berkobar-kobar pergi carik buku latihan untuk MUET la :) haha . naseb dapat cari, kalau tak . .nahas kau duit . akan dilaburkan pada benda yang tidak dirancang. bahahahaha ;D
(seperti biasa)



after merayap bagai nak rak sampai nak tertido dalam bas , aku and dayah teros gerak tengok persembahan "Megat Panji Alam" dari kawan-kawan seperjuangan :) bagi sokongan . and dengan poyonya membawa kamera . OHH bukan kamera kat tgn aku tu, aku bawak kesayangan aku le . NIKON D60. muah!


hari ni , jenoh makcik berjalan-jalan menayang rambot cendawan ~ heh . .
ok lah, kome semua mesti dah tido kan? aku update dekat nak suboh pulak . dah time-time ni je internet "kudaku lari gagah berani". hah. belasah ~
ok semua. take care :)



Sunday, March 28, 2010

Daus AF + transformasi diri ini :D

Lain orang lain pendapatnya. sekarang, pendapat korang macam mana ye para blogger yang sangat aku sayangi :) aku potong rambot . ada orang kata "oi, bernazar ke ? ". nek lu. mana ada nazar le , cuma aku dah tak sanggop nak bawak rambot mak lampir ke hulu ke hilir T_T

OHH. sila lah membuat penilaian anda . tq :)
sorry, pakai webcam je .

  • aku nampak macam cendawan butang .
  • adek aku kata macam inspektor maria dalam cerita maria mariana. bodek melambong~
  • housemate kata ok. sebab rambot aku jarang memberi kezutan . asyik-asyik nak cover ayu punya pasal, belalah rambot panjang~ padahal tak sedar, macam mak lampir.







walaupon rambot dah lain, aku tetap sama :) dulu, kini dan selamanya. ye dok ?

take care mokcik and pokcik sekalian.
aku suka daus AF 8 ! wah ~ tiba-tiba.. sudah! berhenti menaip T_T




Friday, March 26, 2010

dah habes tu habes lah .


Kenapa kau sentiasa menghantui aku ? gila kentang goreng lah . dah habes shooting pon , tapi scene si Qila (hantu berkenaan) ni , tak habes-habes lagi dalam mimpi aku . sila beri perhatian . mimpi hantu, iblis, syaiton , dan sewaktu dengannya bukanlah mimpi yang menjadi idaman kalbu aku. aku tak mau ! stop lah . aku nak jugak tido nyenyak + terbongkang kaw-kaw macam korang. dan juga mimpi-mimpi indah sambil pintal rambot before tido.

its a BIG WRAP !! ( laungan abe director )
so, habaq mai macam mana nak lupakan adek manis di atas ? aku dah basoh kaki before tido , siap baca ayat kursi :)





oyy . sape lukes ni ? aha. cuba pakai akal yg waras ~ ye. aku yg lukis. jangan tak tahu, even aku lukis tak berapa lawa, tapi dulu aku bercita-cita jadi fashion designer :) ahah. sila gelak guling-guling. tapi hasrat ni terpaksa aku nisankan sebab.. ayah aku tak kasi. setakat hobi boleh la . konon-konon dulu bertekad , lepas spm nak ambik kelas jahitan. sekarang ni, mana satu jarum pon aku konpius ( tolong la, takde sampai terok tahap tu ) . ok, kepada sesiapa nak suroh aku designkan baju pengantin idaman kome, meh soh aku 'taramkan'. lunyai-lunyai. tapi aku punya impian.. senada dengan nama blog aku ni "harapan marya hanya impian".

aku minat gila gaun maya karin ni :) and aku berangan nak pakai gaun sebijik camni kalau aku kahwin nnt. insyaallah :) aku kan sentiasa blogging, tak pernah putos, so. korang tunggulah beberapa tahon nnt, tercapai ke tak impian cik marya ni :D mak oyy ! geli ketiak aku ~

ok. take care semua.






Wednesday, March 24, 2010

Tag dari Elia + mengantok bai .

1. Adakah anda rasa HOT???

HOTakkkkk! gabungan hot + tak lah weyh .. silap orang ..

2. Upload wallpaper p/c / laptop yg anda guna sekrang!



3.cerita pasal gambar

gambar yang tersayang. sebabnya, dia selalu menghiburkan hati aku, tiap masa. tiap hari sayang ~ iklan fair and lovely..

4.Bila kali terakhir anda makan pizza?

patotnya dapat makan time shooting hari tu, tapi org lain TERKEBAS ! wah HOT HOT !


5.Lagu terakhir anda dengar

lagu pelita di bawah purnama-EREMA. saja gatai nak layan perasaan sat ~ gatai.


6.Ape yg anda buat selain menyelesaikan tag ni

minom weight gain :)


7.Selain nama sendiri,anda dipanggil nama ape?

kak.. makcik.. nenek.. moyang je belom lagi..


8.Tag lg 8 org.
1) Aren
2) zai
3)ika ikan kembong
4) atiq
5) dayah
6) saiyidah
7) kodok
8) ajang


9.siapakah org no 1 kpd anda?

BFF kat Uitm. + memegang jawatan assist anak monyet.

10. katakan sesuatu mengenai org no5

pending tahap gaban ~

11. no3 ade hubungan ngn sape?

ngan faliq ikan kembong beliau. kan ika .??

12. bagaimana pula dgn no 4?

satu universiti ngan bf gua.. + rakan blogger yang setia .

13. pesanan kepada org no 6

biar apa orang nak kata tentang saiyidah ! u go gurl .

14. adakah no 7 dan no 8 mempunyai persamaan?

dua-dua adalah jejaka .

15. berikan 5 fakta yg anda taw tentang org yg mengetag anda

suka pink
suara kecik !
makcik gigi besi
couple ngan incik apexx


16. persamaan antara KAMBING dan LEMBU

dua2 binatang .. haaa. pandai aku jawab.

17. Perasaan anda wat tag ni.

mengantok. sbb sekarang dah pukol berapa bai.. dekat pukol enam pagi kot !!

18. Adakah anda tau si razman itu sengal.

razman mane pulak ni ?????

19. GAY or LESS?

astaghfirullahalazim........



p/s : elia short and sweet. oyy makcik aku dah laksanakan tag kaw yeah~ langsai ~




Tuesday, March 23, 2010

mungkin ni keluh kesah .

Sambil dudok-dudok paling terbongkang depan meja study + hingus meleleh-leleh , aku dengan riang hatinya meluangkan masa bersama blog kesayangan yang dah lama bersawang. sorry guys. ini adalah disebabkan tekanan-tekanan yang melampaui norma kehidupan . wahh . shooting untuk diploma showcase, seperti yang aku pernah habaq pada entry lepas. ni adalah tekanan yang terakhir untuk diploma aku ni T_T mata sembab sampaikan beruang panda tabik spring ngan aku , badan makin kering yang boleh membuatkan paris hilton makan hati , and dapat selsema free yang berpanjangan .


ok AYUH kita mulakan. gambar semasa shooting selama 4 hari.
short film "SKETCH". (dibawah subject Diploma Showcase- Pensyarah Azhari Zain)
.UiTM Shah Alam.


::muka ayam berak kapur::
penat doe.

::scene kat kubur USJ 22::



:: belakang tabir short film "SKETCH" ::

::gatai-gatai kasi gempaq picture::
kot betol-betol, mau aku lari lepas capture pic ni .



::sila tengok muka pucat lesi. sila benarkan aku jadi talent untuk short film ni sebenarnya::
akhir kata, FUHHHH~ lega. semuanya setel. cuma tunggu editing :)





Wednesday, March 17, 2010

Ikang sarding satu !

Sudah ..apa aku buat kat tanah perkuburan ni ? tempah siap-siap batu nisan ke apa. dah cukop ke amal ibadat aku ? teng teng teng . . . sebenarnya macam ni, aku terbawa ke sini atas satu tujuan yang sangat penting. umpamanya korang gosok gigi dipagi hari. penting kan ? haaa. macam tu lah pentingnya misi aku pergi kubor pada hari berkenaan. tinjauan lokasi and mintak keizinan utk buat shooting.



ok. yang korang semua nampak, atas ni, ada picture sorang budak perempuan yang menyikat rambot ala-ala maya karin dalam pontianak harum sundal malam. so ! dah dapat tangkap kan ? kepada blogger yang setia membaca, diorang ARIF bebeno la kot.. kan group aku akan shoot cerita bergenre seram bertajuk "sketch". dah tukar nama cerita ok. budak perempuan pakai gaun putih tu akan jadi main talent dalam short film "SKETCH" ni. haaa.. dia sangat cute taw ! kalah aku kecik -kecik. persoalannya, aku kecik-kecik comel ke ? entah ! tanya mak aku lah wey kalau tak puas hati !! haha :D




semenjak busy dengan management untuk short film ni, aku dengan kereta tak dapat dipisahkan. sebab, kena uruskan macam-macam surat. malang and seribu kali malangnya, aku takde lesen T_____T tengok ! muka hampa sekali lagi. aku nak lesen kereta .. so. terpaksa lah bawak orang yang boleh bawa kereta dengan handalnya . terima kasih PIA :)




soooooo....




bawah ni aksi-aksi berhimpit-himpit and berkepit-kepit dalam kereta umpama ikang sarding. OHH silap .. ini bukan terengganu, pembetulan "ikan sardin". hehe.sila lihat picture dibawah. kitorang takde choice, nak beli barang utk kegunaan management, tak ingat pulak kitorang bukan ada pesawat persendirian.



::dengan polistrin tu je dah penoh kereta, kancil pulak.. ::



::ok sila lihat sampai lebam bijik mata, aku busy membuat kerja-kerja production::
atas ni, 3 ekor yang gemar mencapap semasa aku dengan dedikasinya menangkap gambar lokasi. terima kasih atas 'kesebokan' anda.

ok semua. sorry tak update lama. lama ke ?? maybe..
take care para blogger yang dikasihi . akak nak shooting esok ! wah. gentar siot T_T sumpah. walaupon gentar, masih mampu tersenyum .. :) peace..





Sunday, March 14, 2010

Futsal UM .


Cuba teka mana satu buah hati aku kat sini ? cepat cepat ! semua jawapan salah ! sebabnya takde sorang pon dalam picture ni yang berjaya menambat hati aku. ( ayat konon diva) . kena highlight ! ok. biar aku teros terang, diorang ni anak buah ayah aku, kat UM. bawah SUKSIS. so. ayah aku dengan bangganya and hidong kembang kempis dilantik oleh budak-budak ni menjadi manager diorang. lawan futsal. malam ni, ayah ajak aku jadi photographer. banyak lagilah yang berjaya aku tangkap. berejam gak lah nak setting! muahahahha. sebabnya malam... light kurang la. shutter speed nak kena adjust betol-betol. T_T

hantu pendek tu, adek aku. sebelah hantu pendek, mera daddy heeyyyy ! ( bapak ku)



::mula-mula taknak ikot. tapi apakan sangat taktik nak bodek budak-budak, kasi lolipop sebatang, senyap sampai ke sudah !! ::


:: kami pemerhati ! adek, aku, and mama ::

tu jelah aktiviti membuang masa aku balik kat rumah weekend lepas.. sadis sadis ! daripada borink-borink dok rumah. baik pi cuci mata :D cuci mata tengok "U" lain maksod aku !!

babai..

Thursday, March 11, 2010

Andai kutahu, kapan tiba ajalku.

Masih lagi kome semua dapat tengok senyuman kelat gadis ini. haha :D boleh update blog and menaip macam biasa. nak kongsi pengalaman ngeri semalam . yang membuatkan aku mengucap dua kalimah syahadah entah berapa juta kali + mengingati insan-insan tersayang .

kaknam nak bercerita ( dengar semua )

semalam , kami beramai-ramai pergi recce kawasan untuk shooting. then . antara kami-kami memang semua boleh atau reti membawa kereta . tapi hanya kereta "control" maybe . . termasok aku T___T takde lesen lagi. so, kawan aku yang sorang ni je ada lesen . kitorang memberikan harapan yang penoh ibarat ibu bapak korang harap korang belajar bersunggoh-sunggoh and dapat beli rumah besar , kereta besar , isteri besar . . setibanya di PETRONAS TTDI shah alam , kawan aku tak dapat budget jarak antara kereta dengan tempat isi minyak tu (apa nama entah) . soooooo . .






prangggggggggg prangggggg!!!!!







bergesel lah kereta dengan tembok kat tepi tu . and lebih tragis , sebelah tayar naik atas tembok kat tepi tu . dalam kereta MYvi yang kitorang naik tu, aku, and kawan aku dua orang je . so kesemuanya berapa anak-anak ? ? TIGA orang sahaja dalam kereta tu. kawan aku yang dudok belakang, dah keluar dari kereta. yolaa . khuatir kereta meletoppp ke apa ke .aku tak boleh keluar sebab aku dudok sebelah kiri driver dimana pintu kereta belah kiri dah kiss tempat isi minyak tu . well , korang boleh imagine kan ? dalam hati kata . .


"kalau dah ajal aku hari ni , nak buat macam mana. .selamat tinggal semua . .maafkan segala ketelanjuran. ."
(andaiku tahu, kapan tiba ajalku ~ lalalalala)


tiba-tiba pulak ter'flashback ! peah punya hutang dua posen tak bayar lagi, terambil pencungkil gigi bedah tak bagitahu hari tu , mama suroh makan aku kata taknak (melawan) tak sempat mintak maap , selalu buli adik-adik ( walau kakak tak mao kalah) T_T


and dua saat kemudian terdengar bunyi "ssssssssssssssss". . aku mula panic! and sekeliling orang dah tengok lain macam. maybe minyak bocor ? atau apa yang tak kena korang rasa ? aku dah rasa macam enjin nak buat hal o wat so ever, aku tak reti pasal kereta. kawan aku teros tekan minyak and jalankan kereta ke depan, and kereta berada di jalan yang sepatotnya iaitu tayar dibawah, ulangan ..bukan di atas tembok tempat isi minyak tu lagi. and teros drive kereta ke tepi. bunyi "ssssssssssssssssss" makin kuat. aku dengan gelabah beroknya keluar cepat-cepat dari kereta, tengok tayar.

TAYAR DEPAN kereta pecah !
nasib ada kawan-kawan lelaki yang gagah perkasa tolong tukar tayar. and then, kereta tu teros tukar driver, kasi azlee khairy yang bawak. abang kental. piuhh~ aku lega .

..
..
..
..
..
..
..
..
..

tapi disebalik semua ni, percayalah para blogger sekalian , aku TRAUMA.
sekali lagi. TRAUMA T_T
(trauma yang melanda, menikam-nikam jiwa- ELITE)

sekian .


Tuesday, March 9, 2010

Aku sama dengan "bibik".

Korang percaya tak cara kita mengemas boleh tafsir diri kita. contohnya, kalau barang-barang sendiri pon main sepok sana sini macam kapal nak terbalik, ni kan pula nak uruskan diri sendiri. ramai yang kata ..

"harap muka je cantik. tapi........."
.

teng teng teng. almari baju macam sarang tikos, meja study macam tempat pembuangan sampah, dan lain-lain lah. macam aku sendiri, mengemas ni memang dah jadik HOBI tetap aku. kalau bersepah, aku rasa macam nak sepak diri sendiri bertubi-tubi. and sangkotkan kaki aku ke atas kepala ke bawah !! ( waHH over ) . kalau buat assignment agak sipot babi lah and sedikit malas. tapi bab-bab mengemas ni, pantang betol lah. sampaikan, kawan-kawan punya meja study pon aku yang tulun kemaskan dek tak tahan nengok rumah yang macam kapal korek meletoppppp. (harap korang baca entry ni) package sapu sampah, mop , buang sampah sareppp, so. upah ? :P adakah aku menjadi seorang bibik yang berjaya ? T__T nanges hentak-hentak kaki. untuk menjadi "bini" pon aku tak pass lagi! haha ! sebab.. sebab.. (perhatian) aku tak pass masak lagi !




!
!
!
!
!
!
!
!
!




:: kiri ( nana ) kanan (aku) ::
ni meja study aku ngan roomate aku masa part4 . memang lah berhias sakan sampaikan nak clearance masa habis sem tu bapak payah doe. tapi kan... aku musykil lah. meja study aku takde buku ke ? wahhh. terkantoi disitu. nampak sangat tak membaca. aku bukan taknak membaca, kang baru minute pertama aku dah berdengkor macam kerbau. ZZZzzz ~ mak alergic la nyahh! ee.. buku.? apa tu buku.? wakakkkaakka ;D

ok semua. pi kemas apa yang patot. kalau nak aku tulun kemaskan, sila dail 017-284 tekantekan tak dapat! sediakan juga jongkong emas sebagai upah :) babai..



Comment suka suki . meh !


"korang rasa blog aku macam mana ? ok atau tak ?"


berikan sebab-sebab yang munasabah . yang munasarawak tidak diterima. haha.
(konon-konon nak praktikkan subject diploma showcase)



sila mula memberi cadangan anda dengan hanya tekan butang "post a comment" dan comment dengan membaca bismillahirrahmanirrahim.. kejujuran dan ketelanjuran semasa comment adalah diharapkan. terima kasih :D


take care :)

Monday, March 8, 2010

Buat si dia yang kucingtaik !

::jangan buat hubungan sulit dibelakang, jolok pungggkok hang ! ::


*&^%$#@!@$% ! (taknak mengotorkan blog) tu lah habuan buat dia si curang yang kucintaik ! OHH tolong jangan salah anggap. ini hanyalah tips (bukan tips kot) untuk korang yang mengalami kebatuan and kebuntuan kepala hotak untuk menyelesaikan masalah percintaan ni. korang rasa aku percaya ke dengan cintan cinton nih ? maybe waktu sekolah tak.. thats y habis sekolah baru aku bercouple-couple ni. tapi aisehmen salah pilih orang lah pulak. tapi bak kata onyang aku ( tak pernah jumpa dia, nampak sangat menipu, haha ) , pengalaman mengajar kita supaya lebih matang.
konon-konon aku dah matang la ni? langsong tak boleh bla ! :D


situasi-situasi yang aku nak berkongsi ngan kome semua supaya tak ditipu oleh lelaki buaya darat. OHH maaf kaom lelaki. sila click (X) haha :P




korang nak tengok handphone dia, tapi macam-macam alasan dia kasi.
- korang ingat dia saje-saje ke taknak kasik. mestilah ada perbuatan durjana yang telah dilakukan. aku bagi taktik kotor, konon-konon korang nak pinjam handphone dia. untuk hantar mesej kat kawan.alasannya takde kredit. sambil dia leka-leka, korang belek la inbox dia. pasti ada yang menarik ! try lah.




myspace / facebook dia. konon hide comment saja-saja nak kasik page nampak simple and stylo
- kalau korang dikalangan yang kureng arif pasal dunia teknologi ni, mintak tolong kat kawan. intai-intai lah comment kat page dia. manalah tahu, dia buat perniagaan baru. jual minyak.. dulu, aku pon penah kena benda ni, dia pk aku bingai atau bodoh-bodoh alang pasal internet ni. semuanya dah terkantoi. rupanya dok mengayat perempuan lain and siap bersayang sayang.. ya allah. kuatkan iman ku. pantang doe! bukak silat karang baru taw!




kalau si dia tiba-tiba mintak clash. padahal before this sebok merayu-rayu jangan ditinggalkan.
-jangan jadi bodoh ok. blah je dari hidop dia. orang dah tak sudi. apa lagi sebabnya, mesti lah dah ada pengganti. tak rugi de . asalkan hidop korang selamat dari ditipu hidop-hidop. rasa lebih nak kasik penerajang jackie chan, dia sengaja je mempergunakan korang.. perempuan kan perangai macam tu " berkorban apa saja.. sayang katakan..". sudah sudah ! tinggalkan ayat ni.




ayat berbunga-bunga mengalahkan sasterawan negara.
- dengan perempuan lain pon tak mustahil dia mengayat macam tu. lelaki yang ikhlas dengan kita ni, cara puji dia tu lain tahu tak. bukan lah " dirimu umpama bulan yang menyinari, tanpamu hidupku tak bererti". woiii! geli ketiak la. orang kalau ikhlas, bukan dengan kata-kata je.

ok. kepada kaum hawa. tabahkan diri kalau korang putos cinta macam mana pon. tak payah makan panadol. kan boleh dimakan time korang betol-betol pening. haha :P

HIDOP KAUM WANITA !! ( gila arh aku) kepada kaom lelaki..jgn ambik hati.bukan nk kantoikan korang. tapi............ mmg nk kantoikan pon ! haha
:O



Sunday, March 7, 2010

Bacin punya budak .

Nak makan pon tak sempat. bila dah makan, tak habis pulak aku makan ! rasa nak ambik corong, and tuang semua makanan dalam mulot aku. bukan tak selera. tapi. macam takde mood je nak makan. tapi. kalau chicken chop, secret recipe, kfc, mcd, a&w.. aku rasa licin aku mentedarah. so kesimpulannya, selera biawak aku ni! disebabkan tertelan semot yang jatoh dalam air fresh orange aku, so aku pon kalot dengan assignment sampai terlupa birthday member sendiri. mintak maap..bukan kata tak ingat birthday dia, mandi pon aku terlupa. "dah mandi ke belom, rasa macam dah.. eh rasa macam belom..bacin je" wakakkaka :D



so menatang di bawah adalah buatan sendiri khas untuk seorang member bernama siti aisyah othman. atau lebih gila glamornya dipanggil "kecik" kat uitm nih :D




p/s : kek dah kena samun. (alasan )so aku kasi kau lilin yang unik tu jelah! and benda yang aku gantong kat meja study kau tu. ada gambar aku nyahhh! saje nak bagi kau tenung muka aku sambil study tu. haha :) hepy belated birthday.. dah kertu lah kau!