ARIGATO GOZAIMASU.

Friday, April 4, 2014

Samsung Galaxy Note 3 Rose Gold | Thanks Nuffnang

Assalamualaikum


Selalunya aku bukanlah watak utama kepada sesuatu situasi. Kebanyakannya 'bidan terjun'. Dulu pernah bidan terjun jadi mak andam kawan bertunang. Bidan terjun watak sampingan dalam telemovie. Biasalah director, dia main petik je siapa yang dia nak masukkan dalam camera. And kalini bidan terjun jadi photographer. Actually, bidang ni tak asing pon dalam diri aku. Sebab kat UiTM dari diploma hingga degree tak pernah berenggang dengan DSLR. Kalau bukan dengan DSLR, ke hulu ke hilir tangkap gambar guna handphone. PHOTOGRAPHER jugak ke? *semuaorangbolehjadiphotographer*. Macam-macam gambar dalam instagram korang ye dak. 


Sekolah Menengah Sains Hulu Selangor
Kem Tunas Geliga
If korang mencari penceramah motivasi yang lain dari yang lain. Taraaaa! Boleh ke facebook beliau Abah Penceramah Bergitar atau call 019-3568409. Abah tu nama panggilan beliau. Bukan takat budak-budak sekolah dia berceramah, semua lapisan umur. Kelainannya, berceramah sambil bermain muzik dan menyanyi. Takdalah dengkor terok dalam dewan. Ceramah muzikal & korang akan cepat tersentuh dengan apa yang beliau sampaikan. 
Abah's team
nampak je camera, pandai-pandai depa posing hahaha
Huyai bukan senang nak tangkap gambar budak-budak ni menangis. Kang nampak camera paling ke lain. Semua snap dari jauh, taknak diorang perasan. Gambar macam ni abah suruh ambik untuk dia masukkan dalam facebook. 
Jangan nangis dek .. Lain kali jangan jemput photographer yang jiwanya sensitif. Sambil ambil gambar sambil lap air mata. Masa ni sesi tulis wasiat kat mak ayah. Pengalaman suka duka dengan parents, tu yang ramai nangis. Cerita kehidupan kita berbeza-beza :')

Banyak lagi gambar diorang menangis dengar ceramah 
tapi idoklah kerjanya aku ngapload kat sini

Pendek kata, memang best ceramah muzikal dari Abah Penceramah Bergitar

Baru mukadimah *sigh* Ini baru masuk topic.


Siapa tengok drama korea My Love From The Star angkat ketiak? Hahaha. Yang lupa pakai deodorant please pakai sekarang then sambung baca! LOL. Dalam drama ni, perasan tak diorang pakai handphone apa? Samsung Galaxy Note 3! \ (>___<) /  Blogger yang dah lama baca blog ni memang ariflah kan. Kak Maghia guna Samsung Galaxy Note 1 dari hujung tahun 2012. Orang kata jangan kejar trend. Bila handphone model baru keluar, mula rasa gelisah. Yeah memandangkan aku bukanlah orang kayo nak kejar trend. Maka guna jelah Note 1 sampai bila-bila *konon-konon*. Lagi pon, Samsung Galaxy Note memang sangat trendy. Dari segi size, camera yang jelas. Pendek kata "<3". Panjang pulak kata "I Love Samsung soooooooooo much". Ambik kau.


Satu lagi sebab terjebak dengan korean drama, semua guna Samsung. 


Semalam, tengah mencekik yang sebenarnya. Ada orang call, biasanya tak mungkin nak angkat masa tengah makan. Tapi kalini cepat-cepat cuci tangan sebab ingatkan Astro nak phone interview *seperti yang dah diberitahu*. Tapi bukan. 


"Hi, I'm Denise calling from Nuffnang. Hana rite? You dah menang Samsung Galaxy Note 3. Bila you boleh datang ambil ya?". Sekarang nak jerit ke nak joget? Hahahaha. Boleh lagi aku tanya "Betul ke I dah menang?". Kbye. Bingai-bingai sikit sebab tengok Oggy and Cockroaches before that. Zoi zoi zoi!~

still tak percaya
My fav colour hoyeah 

Ada yang tanya "macam mana boleh menang?". Sebagai seorang blogger, aku selalu bersama Nuffnang. And ada beberapa sponsored post. If perasan ada satu entry pasal Celcom First Samsung Galaxy Note 3 sempena CNY. Beberapa blogger dipilih untuk menulis tentang itu. Dan bukan menulis sahaja. Kami berpeluang untuk memenangi Samsung Galaxy Note 3 Rose Gold. So, aku tanya Denise macam mana I boleh menang? Dia kata pilih berdasarkan effort. Alhamdulillah .. 


Ada juga yang tanya macam mana nak join Nuffnang and boleh menang gadget? Cara-cara nak join Nuffnang korang boleh google jelah ek. Ramai blogger dah war-warkan tentang Nuffnang yang tak asing lagi dalam dunia blogging. Especially kepada blogger baru. Blogger lama semua dah terer-terer pasal Nuffnang. Korang kena rajin update blog *aku je tak rajin*. Nanti Insyaallah Nuffnang akan bagi peluang korang untuk tulis sponsored post (korang dibayar untuk promote sesuatu). Something like that ye adik-adik. Nak terang betul-betul hakak ni hampas kelapa sikit hua hua. 

Tak pernah pon bercadang nak tukar handphone, tapi dah menang ni alhamdulillah syukur sangat. Hooray! Dah boleh geng dengan si dia, guna Note 3 jugak.
bahagian belakang leather
Last time menang Ipad Mini dari Nuffnang
Terima kasih Nuffnang! 
Happy sampai hidung kembang takmau kuncup-kuncup
Thanks for reading, bye :') 

Monday, March 24, 2014

Wedding | Throwback

Assalamualaikum 


Adik kata "Kakak Maria ni Sabtu Ahad mesti pergi kenduri kahwin". Bayangkan berapa ramai yang dah kahwin kalau weekend je lesap. Tapi sebelum pergi kenduri kahwin, kena cari hadiah. Kalau ada duit lebih mesti akan beli hadiah. And masalah utama sebelum pergi kenduri kahwin ialah menung almari baju. Nak pakai yang mana satu ni? Kebanyakan undangan aku akan pergi untuk tak menghampakan orang yang bagi kad undangan. Ada jugak yang tak berkesempatan sebab jadual bertindih *retis sangat*. So harini nak buat "THROWBACK" sikit. Aku lagi suka pergi kenduri kahwin dari pergi tengok wayang ke. Jalan-jalan cari pasal ke. Dating pon kat kenduri kahwin. Tsk tsk (T__T) Kenduri kahwin boleh jumpa jodoh. Eh? *tips kepada yang masih single*. 


Kenduri senior St John Ambulans masa sekolah
bestfriend dari tingkatan 1 tingkatan 1 (adik pengantin)
Abang Syafiq & Kak Izzah Azura
mantan pengerusi St John Ambulans Malaysia, SMKTK 
Nazrul, kawan se'uitm, se'konvo gituuuu
kawan sepermainan
Reunion budak-budak St John Ambulans 
Next, majlis Atiq & Redza di Mersing
Kawan sekelas si dia, yang aku pon kenal sebab 1 UiTM 
muka baru bangun tidur membuta dalam kereta *kahkah
semoga jadi isteri yang baik ye Atiq
*dalam hati bila lah turn aku ni kbye
candid si dia bersama bff *nak jugak
mai pilih mai pilih *kiri sekali dah jadi tunang orang ye
ini abang *coverline terok
berapa jam nak sampai Mersing, 10 kali terlelap 10 kali terjaga
Yeay *\ /* cantik warna baju pengantin
Next, Nizam & Iera 
Kawan si dia, yang aku pon kenal *kennn peramah 
macam 10 tahun tak jumpa
Iera ni jarang make up, dia nampak sangat cantik 
ini abang *coverline sekali lagi
kan dah kata "ini abang" *hantuk kepala kat photobooth
photobooth dia sangat comel *dah ada idea untuk majlis sendiri 
gf Ali, gf Ip, Tunang Mamat
Next, Zamani & Asilah bertunang
dua-dua kawan sekolah
setiap masa kat Whatsapp bincang pasal veil lah, baju tunang lah, hantaran
*menggeletar
alaaaaa korang tau kan? Bff kite. Nyet-nyet sekalian
Berangan sikit pon tak boleh *flipbuluhidung
Asilah cabut veil, teros ikot mencekik kat OldTown
motif masih sedang disoal siasat
geng kat Keramat *mangsa bahan-membahan
acah-acah je diorang ni
Next, Safuan & Ryna Taha 
classmate masa diploma a.k.a my director 
photographer videographer semua kawan-kawan sendiri 
Fakulti Filem Teater dan Animasi kennnn
friendship since 2007 *zaman diploma 
habis idea dah 
geng Zaiton Sameon *Lariiiiii
pengantin potong kepala
nyet-nyet ni pon bff masa kat UiTM
terima kasih lighting yang best hahaha
macam kat I-city tapi kat kenduri kahwin tau
OOTD (Oi Orang Takreti Diam)

Ada beberapa lagi majlis yang takda dalam gambar sebab guna phone camera, macam hampeh lah. Ni antara majlis yang semangat senget bahu usung DSLR. Thanks for reading, semoga berjumpa lagi di entry akan datang. Bye!