ARIGATO GOZAIMASU.

Monday, March 24, 2014

Wedding | Throwback

Assalamualaikum 


Adik kata "Kakak Maria ni Sabtu Ahad mesti pergi kenduri kahwin". Bayangkan berapa ramai yang dah kahwin kalau weekend je lesap. Tapi sebelum pergi kenduri kahwin, kena cari hadiah. Kalau ada duit lebih mesti akan beli hadiah. And masalah utama sebelum pergi kenduri kahwin ialah menung almari baju. Nak pakai yang mana satu ni? Kebanyakan undangan aku akan pergi untuk tak menghampakan orang yang bagi kad undangan. Ada jugak yang tak berkesempatan sebab jadual bertindih *retis sangat*. So harini nak buat "THROWBACK" sikit. Aku lagi suka pergi kenduri kahwin dari pergi tengok wayang ke. Jalan-jalan cari pasal ke. Dating pon kat kenduri kahwin. Tsk tsk (T__T) Kenduri kahwin boleh jumpa jodoh. Eh? *tips kepada yang masih single*. 


Kenduri senior St John Ambulans masa sekolah
bestfriend dari tingkatan 1 tingkatan 1 (adik pengantin)
Abang Syafiq & Kak Izzah Azura
mantan pengerusi St John Ambulans Malaysia, SMKTK 
Nazrul, kawan se'uitm, se'konvo gituuuu
kawan sepermainan
Reunion budak-budak St John Ambulans 
Next, majlis Atiq & Redza di Mersing
Kawan sekelas si dia, yang aku pon kenal sebab 1 UiTM 
muka baru bangun tidur membuta dalam kereta *kahkah
semoga jadi isteri yang baik ye Atiq
*dalam hati bila lah turn aku ni kbye
candid si dia bersama bff *nak jugak
mai pilih mai pilih *kiri sekali dah jadi tunang orang ye
ini abang *coverline terok
berapa jam nak sampai Mersing, 10 kali terlelap 10 kali terjaga
Yeay *\ /* cantik warna baju pengantin
Next, Nizam & Iera 
Kawan si dia, yang aku pon kenal *kennn peramah 
macam 10 tahun tak jumpa
Iera ni jarang make up, dia nampak sangat cantik 
ini abang *coverline sekali lagi
kan dah kata "ini abang" *hantuk kepala kat photobooth
photobooth dia sangat comel *dah ada idea untuk majlis sendiri 
gf Ali, gf Ip, Tunang Mamat
Next, Zamani & Asilah bertunang
dua-dua kawan sekolah
setiap masa kat Whatsapp bincang pasal veil lah, baju tunang lah, hantaran
*menggeletar
alaaaaa korang tau kan? Bff kite. Nyet-nyet sekalian
Berangan sikit pon tak boleh *flipbuluhidung
Asilah cabut veil, teros ikot mencekik kat OldTown
motif masih sedang disoal siasat
geng kat Keramat *mangsa bahan-membahan
acah-acah je diorang ni
Next, Safuan & Ryna Taha 
classmate masa diploma a.k.a my director 
photographer videographer semua kawan-kawan sendiri 
Fakulti Filem Teater dan Animasi kennnn
friendship since 2007 *zaman diploma 
habis idea dah 
geng Zaiton Sameon *Lariiiiii
pengantin potong kepala
nyet-nyet ni pon bff masa kat UiTM
terima kasih lighting yang best hahaha
macam kat I-city tapi kat kenduri kahwin tau
OOTD (Oi Orang Takreti Diam)

Ada beberapa lagi majlis yang takda dalam gambar sebab guna phone camera, macam hampeh lah. Ni antara majlis yang semangat senget bahu usung DSLR. Thanks for reading, semoga berjumpa lagi di entry akan datang. Bye! 



27 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. wahh penuh jemputan setiap minggu. hehee lawa la awak. geram tengok. hehehe singgah sambil menabung sini ~~~

mama leen said...

CANTIK2NYA BAJU MARYA... EHEMM.. BILA DIA PUNYA MAJLIS PULAK YE??? HEHE

Mila Ahmad said...

banyak majlis disana sini ye. kemain baju meriah sangat !!!

Anonymous said...

Akak perasan baju macam sama design kaler lain-lain kan. Eh?

=)
Hi, salam b2B.

-Dakpink.blogspot.com-

Eimma Esmail said...

comey je marya ;)

Shazwani Ramly said...

Rajinnyaaa kak marya pergi majlis kawan :) akak punya bila pulak? hehe

Mysara Ab Rahman said...

byk btul jmputan wedding kak marya ni..patutla tgok dlm ig mcm2 gmbr

Erah said...

hye.. cntuk awak ni. macam hanis zalikha pun ada. hehe

Marya Hana said...

Sheila Salim : Wasalam,

happy blogging ya ^^

Marya Hana said...

mama leen : Baju kena cantik memandangkan tuan tak berapa cantik haha.

ehem, soalan cepu emas :D

Marya Hana said...

Mila Ahmad : bila dah banyak jemputan, sampai taktau nak pakai baju apa dah.

Marya Hana said...

Dakpink.blogspot.com :

PANDAI! hahaha :)

Marya Hana said...

Eimma Esmail : awak pon comel :)

Marya Hana said...

Shazwani Ramly : hakak punya nak jawab pon tersedak-sedak ni, kehkeh. Insyaallah, masih dalam perbincangan ..

Marya Hana said...

Mysara Ab Rahman : Tapi kt blog lagi mcm-mcm gambo kan? hehe. Akak saje simpan sikit utk blog :)

Marya Hana said...

Erah : Ni dah kali ke 10001 org kata mcm Hanis Zalikha. Tang mananya tu..

Atiqah Wadiah said...

sama lah kita maghia..asyik attend wed org je..haha

dye.yana said...

eh eh abang u sebijik muka u laaaa !!! kim salam abang eyh..eh =P

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : takpe, nnt attend majlis sendiri. EH??

Marya Hana said...

dye.yana : oh, abang kembar tu .. ngahahahha :D

Cinta hazanis said...

opsss ramai dah kawin. marya bila lak.??hihi

Marya Hana said...

Cinta hazanis : Insyaallah, selepas membina kerjaya ..

nuratika aziz said...

part coverline tak boleh blah XD
wahh,lawanya dress up ! thumbs up gitu ^^
nice blog and hit me back will ya ? :D
http://bynuratikaaziz.blogspot.com/

zainatul abu bakar said...

Ehh bz betul ye weekend. Turn marya bila ni????? Hahahaha

husna yusof said...

wahhhh banyak btl wedding,, heheheh btw i perasan ad wedding safwan n, ternampak my school mate ziera azreena hehehe..

muja said...

kalu nk ajak kak maria nanti ittew kawin boleh,, wakakakaka

Asma Azuani said...

lawo marya pakai baju traditional. ayu-ayu gitu. akak paling suke tengok pakai baju lace hitam yang last tu. cantik sangat2 simple jer tapi nice.

memang. gi kenduri kawin lagi best dari jalan2 tak tentu pasal. sebab kenduri kawin skg dah mewah. ade cendol, ade aiskrim. kannnn. hahaha

turn marya nanti jangan lupe jemput ahkak :p