Tuesday, March 18, 2014

Vibrance | International Women's Day 2014.

Assalamualaikum


Tak payah berteka-teki pasal umurku kekeke. Tahun ni genaplah 25 tahun. Sebagai seorang yang akan menginjak menjadi seorang WANITA dan bukan lagi REMAJA, aku tertarik untuk lebih mendalami tentang product kesihatan and how to keep healthy. Sekarang, tak kira usia penyakit boleh datang. Last Saturday, aku dijemput untuk ke Vibrance Event sempena Hari Wanita Sedunia di Myoga, The Gardens 4th & 5th floor, MidValley City. Tema untuk Hari Wanita 2014 ialah ;

" INSPIRING CHANGE ".

krik krik krik aku sampai pukul 8.30, event start at 10am kbye. 
Aktiviti pertama untuk event ni ialah morning Yoga. Aku ingat ala-ala kadar je, so memang tak pakai pakaian yang selesa. Kang aku beriya pakai yoga outfit, yang lain lalalala je pakai macam nak pergi MidValley haha. 
Dan .. nampaknya hanya aku yang beryoga memakai seluar jeans. 
bersiap sedia
ni pose 'buka gelanggang' namanya. hahaha. 
focus .. focus .. 
Baru tau, yoga is good for back pain .. 
Ia juga boleh mengurangkan stress 
Tiada unsur-unsur keagamaan. For your info, yoga juga boleh menurunkan berat badan
blogger event
Hahaha seluar jeans! Okay not funny at all hmm
Produk Bioinfinity, Vibrance Kegel Device
Penerangan tentang kebaikan penggunaan Vibrance Kegel Device

7 secrets to Vibrance 
  • Inner health, outer beauty
  • Use em or lose em
  • Squeeze and hold. Be in control
  • Do it right, keep it tight 
  • Twice everyday, love your 'vajayjay'
  • Challenge yourself to be stronger everyday
  • Live in confidence
Benda ni sangat membantu, khususnya sesiapa yang ada masalah lemah pundi kencing. Khususnya kepada wanita yang sedang mengandung dan selepas bersalin. Walaupon aku tak kahwin lagi, penting nak tau dari sekarang. And sharing dengan korang semua. Vibrance Kegel Device boleh digunakan kepada sesiapa yang belum berkahwin sebagai pencegahan awal.

tekstur yang sangat lembut

Masalah ni normal kepada wanita yang lepas bersalin. Tapi ada juga yang mengalami masalah lemah pundi kencing sejak awal remaja lagi. Terpaksa gelak sikit-sikit takut terkucil kan. If korang or orang disekeliling yang ada masalah ni, tolong dia untuk dapatkan rawatan. Toksah malu, sebab kita berhak kehidupan yang lebih gembira selepas itu. 

Sesiapa yang berminat, boleh ke laman web http://myvkd.com/main.html dengan harga RM498. Dalam tu ada battery, user manual guide dan sebagainya. 
Gedebak gedebuk belajar tentang produk Bioinfinity tu, then kami bersama pakar motivasi KD Ismalasari tentang self branding. Discover your B.L.I.N.G factor to be a Bright, Branded, Lively, Inspiring Individual who Never Give up! Beliau bercakap tentang apa yang kita bercadang mahu buat dari sekarang. Yang paling penting, macam mana kita nak capai apa yang kita impikan tu. Mesti ada identiti yang tersendiri untuk BLING! BLING! BLING! *Shine bright lika a diamond* tetiba.
Beliau menghadiahkan WAKE UP INSPIRATION
Cabutan pertama untuk haritu. My friend kata benda ni ibarat kita cari dia, dia cari kita.
Serba sikit berkaitan dengan diri kita, perasaan, etc. Untuk memotivasikan diri. 
Audrey Ooi | fourfeetnine.com 
Kak Bella 
berkongsi tentang pengalaman dia guna  Vibrance Kegel Device
with Kak Alyza Fisol
blogger lain yang join
Nak sambung Yoga lagi ke? (>_<")
Macam biasa kalau pergi event, dapat goodie bag
Thanks Nuffnang, Bioinfinity, Himalaya, Myoga
barang yang ada dalam goodie bag






Thanks for reading, bye !

Laman web : www.myvkd.com


*STICKY POST*


5 comments :

zainatul abu bakar said...

Hahaha ok la tu unik sikit..mne ade org yoga pakai jeans. Rare! :))

PinKy MoMMa said...

eh apsal muka akak kt kamera dik maghia nmpk muda bahahaha..camera akk muka nmpk sgt comot chaitt..tak adil tau..

tak pe pakai jeans pun ok apa..jnji anggun bergaya ketika yoga..mampo? >_<

Muhammad Taufiq said...

Suka sangat baca blog awk :D saya pon ada blog, mohon singgah dan follow blog saya awksweetgitu.blogspot.com

El Janna said...

ahahha jeans pun boleh.. janji dah yoga^^

eyka baha said...

bestnye dapat join tu semua.
http://eykabaha.blogspot.com/