ARIGATO GOZAIMASU.

Wednesday, March 19, 2014

B-Station | Halal Korean Food



Assalamualaikum


Anneyong haseyo! Wow wow! Entry khas untuk peminat korean food khususnya yang menetap di Kuala Lumpur. Luar KL tak pernah makan korean food lagi. Dah lama pasang impian nak pergi Korea satu hari nanti *honeymoon letew kbye*. Bila tengok korean drama, apa yang aku boleh simpulkan ialah dorang makan macam pelahap 10 hari tak jumpa makanan. Sampai korang rasa "YA ALLAH LAPARNYA, SEDAPNYA, NAK NYA". 


Restoran Korea yang halal kat KL ni amatlah sedikit bilangannya ye tuan-tuan puan-puan. Antara yang aku selalu makan kat Street Cafe SS15 and dia dah buka cawangan kat Sunway Piramid. Since aku penduduk Taman Keramat, area mana yang dekat nak dapatkan korean food? Taraaaaa B-Station. Dekat dengan Ampang Point. Dalam Ampang Point pon ada sebenarnya. B-Station ni kalau korang nak cari, dalam korea town sebelah 7 Eleven. Ampang Point sebelah kiri korang, traffic light pertama pergi kanan. 


B-Station
C14-1 Jalan Ampang Utama 
(inside korea town : nearby One Ampang Avenue Condo South Gate)
03-42510455

orang kata 'don't judge a book by its cover'. tapi apa boleh buat
aku memang suka judge luaran baru selera nak makan hidangannya. 
Saat melangkah masuk dah terbayang Yong Hwa, aik! Hahaha. Taklah, terasa macam betul-betul kat bumi Korea. Diorang suka benda comel-comel untuk deco restauran ni. Seriously simpe tapi sangat cute! 
See !
Korang tengok-tengoklah dulu
Kebanyakan customer kat sini, orang Korea yang duduk kat condo sebelah. Siapa berangan nak dapat boyfriend Korea, mulai sekarang dah boleh berlatih cakap Korea and dress up comel-comel makan kat sini wokaka. Anneyong haseyo pon jadilah. 
Kalau boleh berlatih gwiyomi sebelum pergi *sewel
melilau biji mata 
Before makan, bolehlah gedik-gedik baca comic kat belakang meja
*macam paham
Takkan korang datang sini nak makan western food pulak, tak syok
tteokbokki (spicy korean ricecake)
kimbab (korean style sushi)
selalunya makan masa pergi picnic / outdoor events
korean dumplings
kimchi-jjigae (kimchi stew)
ni paling fav kat sini !
macam biasa, antara side dish

bibimbap (mixed rice with vegetables)
orange juice, ice lemon tea, air hijau tu bella lim punya lupa dah
mashita ! *delicious
dak Bella Lim
Ramai kawan-kawan aku tak reti guna chop stick. Adik aku dari kecik makan megi guna chopstick. Pengaruh drama korea kuat ! Tak sentuh dah garfu *oh gosh

kenyang terbelehok
Sebelum balik , nak jugak ...................................
Thanks for reading.



9 comments:

HaFizaH aYu said...

Ohhh hana tq sharing..nati blh terjah jgk,asyik seoul grden jer xfeel korea angattt hehe..so nk bg bape bintg kat b-station nih;-)

Marya Hana said...

HaFizaH aYu : seoul garden pon best, tapi mkn daging jelah ngan kimchi..

8/10, try lah nanti :)

amirnawawi said...

Mr. Dakgalbi pun best jugak.. cer try. Kat area Bukit Bintang ada :)

Lyaa Suriany said...

Nampak sedap abissss.
tp kat ampang lak. hades. kalau ada kt shah alam best.

Sheila Salim said...

Assalamualaikum marya.. wahh terliur sheila tengok. alaa jauh pula kat Ampang. hehee ;p

siPenulis said...

Baru singgah sini. Wah, bestnya korean dishes.. ^^

muja said...

baru teringat seoul garden baru bukk kat klate,, nak gi la nanti,, hehe

Radin Fadli said...

Tengok, rindu pula dekat Seoul. Makanan dekat sini berapa range price? Next time turun KL nak cuba lah makanan dekat sini. Kalau ada rezeki Marya mesti pergi Korea tahu? The autumn season is amazing!

scarlet said...

Hello Marya, thank you for letting us know bout this lovely restaurant..It makes me wanna go to the restaurant as well..hehehe..but i'm wondering, how much is the price for the food here, to be specific, the kimchi jigae and the bibimbap. Also, do you think the food was delicious or was it just okay2? o.O?
I'm looking forward to your reply. thanks!! ^^