Thursday, February 6, 2014

Celcom First Samsung Galaxy Note 3 (Rose Gold) Chinese New Year Promo




"Gong xi gong xi gong xi ni ya Gong xi gong xi gong xi ni". Itu je lirik yang aku tahu hehe (")(>_<)(") Gong Xi Fa Cai kepada seluruh rakyat Malaysia!  

Dari dulu aku memang peminat setia handphone jenama Samsung. Apa yang mempengaruhi? Pelakon-pelakon drama korea yang nampak sangat bergaya menggunakan Samsung Galaxy Note 3. Jatuh cinta dengan rekaan Samsung Galaxy Note 3 yang sophisticated dengan skrin HD 5.7 inci. Juga dilengkapi dengan S pen untuk memudahkan pengendalian. Disebabkan harga mencecah RM 2000++ so ramai  yang tak mampu memiliki terutamanya student. Hanya boleh bermimpi di siang hari. Hehehe. 


"I think of myself not just as a dreamer, but as a dream chaser". - Sarah Brightman


Mimpi boleh jadi kenyataan! Sempena perayaan Tahun Baru Cina, Celcom First menawarkan Samsung Galaxy Note 3 baru dengan warna Rose Gold. Edisi ini ditawarkan dengan dua warna yang menawan iaitu hitam & putih. Happy tak? Anda boleh memiliki Samsung Galaxy Note 3 dengan harga serendah RM 1538 kontrak selama 24 bulan berbanding harga di pasaran iaitu RM 2399. Hanya melalui Celcom First. 





Di samping itu, anda boleh melanggan Celcom First plans bermula serendah RM88/sebulan. 

Monthly CommitmentRM128RM168RM238RM88
Voice PlanCelcom First Prime (RM40)Celcom First Premier (RM80)Celcom First Elite (RM150)Celcom First Data mPro Plus
(RM88)
Free 60 mins & 60 SMS
Data PlanMobile Internet mPro (RM88)
Pay-per-use Voice & SMS
at 15sen/min and 30sen/MMS
Data Volume5GB5GB
Advance PaymentRM700 Rebate (RM70 x 10 months)RM700 Rebate (RM70 x 10 months)
24 months contract
Device Price
RM1,538RM1,588
Monthly CommitmentRM78RM98RM118RM138RM188RM208
Voice PlanCelcom First Prime (RM40)Celcom First Premier (RM80)Celcom First Elite (RM150)
Data PlanMobile Internet Basic
(RM38)
Mobile Internet Advance
(RM58)
Mobile Internet Basic
(RM38)
Mobile Internet Advance
(RM58)
Mobile Internet Basic
(RM38)
Mobile Internet Advance
(RM58)
Data FUP1GB3GB1GB3GB1GB3GB
FREE Data50MB100MB200MB
Advance PaymentRM250RM300RM450
Amount rebated from 1st Bill onwards pending on usage
12 months contract
Device Price
RM2,088RM1,988RM1,888
18 months contract
Device Price
RM1,988RM1,888RM1,748
Antara sebab anda harus memilih Celcom bagi Samsung Galaxy Note 3 ialah : 

1. Celcom adalah rangkaian terbaik dan terpantas untuk melayari internet pada bila-bila masa dan dimana jua anda berada. 

2. Tidak perlu bimbang untuk melayari internet tanpa henti selama 24 jam.

3. Di Malaysia, Celcom adalah rangkaian yang telah memenangi Frost & Sullivan Awards.

4. Celcom mempunyai pakej dan plan yang terbaik.

5. Jika terdapat sebarang pertanyaan atau masalah, Pelayan Khidmat Pelanggan sentiasa bersedia untuk memberikan bantuan.



Samsung mengeluarkan smart watch pertama! Antara kelebihannya ialah korang boleh tangkap gambar hanya menggunakan smart watch tersebut. Wow menarik! Dengan hasil gambar yang mengagumkan. Ketika menunggang motosikal misalnya, anda tidak perlu mengeluarkan handphone dari pocket untuk membuat panggilan. Cuma dail dari smart watch anda. Ini lebih menjimatkan masa dan tidak merbahaya. Selain itu, rekaan smart watch yang moden sesuai digunakan untuk semua peringkat umur.  


"Bill Gates is a very rich man today. And do you want to know why? 
The answer is one word ; versions"- Dave Barry 


Mereka menawarkan Samsung GALAXY Gear smart watch dengan harga serendah RM 288 for any Celcom First and mPro plan. Harga asal smart watch tersebut ialah RM 999. Walaubagaimanapun, Samsung GALAXY Gear smart watch hanya boleh diperolehi dengan warna orange sahaja bagi tawaran ini. Demi menghargai pelanggan plan Celcom First, Celcom memberikan FREE Moschino Case worth RM189. Weehooo! First come first serve sebelum tarikh tamat tawaran ini pada 28 Febuari 2014

Untuk sebarang maklumat lanjut, sila ke laman web Celcom First CNY promo



6 comments :

bella lim said...

wahhhh samsung note 3!!!!!

bella lim said...

wahhhh samsung note 3!!!!!

Anonymous said...

wow your explanation on this is very good! i minat nak beli note 3 by this promo!

Anonymous said...

Beli yang hitam. The feel of the "leather" on the back feels better on the black version.

Eellee Nana said...

wow, celcom note 3. best^^

Atiqah Wadiah said...

Weeee..blh merempit sambil selfie dgn samsung gear..weee <3