Monday, September 30, 2013

Darlie Expert White : The Press Room, BSC.



Sometimes we tend to think too much or overthink. Aku nak bagitahu satu benda kat korang. Salah satu yang aku selalu fikir, apa agaknya eh kriteria bakal isteri yang orang lelaki cari? Sebab kawan aku yang lawa-lawa kenapa single. Bila tanya orang lelaki dia jawab nak yang comel macam Nora Danish. Yeah i know i know (T__T) Siapa taknak Nora Danish. Boyfriend aku pon gila Nora Danish. Tapi dah tak port sangat sebab aku pon suka membakau dia. Ada ke aku kata nak kahwin dengan Adi Putra. Rilexlah weh, laki orang tu hihihi. Maknanya selain tulah aku tanya. Pandai masak? Hormat orang tua? Hati yang bersih? Okay. Bila mula-mula berkenalan dengan seseorang, apa yang korang patut selidik dulu? Takkan terus menerus tanya pasal personal life dia. Eee seramnya! Meh nak bagi tips sikit. 


So, pada permulaannya tengok gigi dia. Yes, tengok gigi dia. Kalau gigi putih dan bersih berebutlah buat bini. Bertumbuk pon takpe asalkan ada bini gigi putih. Maknanya dia pandai jaga kebersihan diri. Tapi, ada jugak yang bergigi kuning tapi pandai jaga kebersihan diri. Betul-betul lah weh apa kau cakap ni? Maybe dia tersalah pilih jenama ubat gigi. Jangan risau, setiap masalah ada solusinya. Aku pon baru jumpa solusi ni last Sunday. Kantoi gigi kuning kahkahkah.


Terima kasih Nuffnang, sebab bagi peluang untuk pergi Darlie Expert White event di The Press Room, Bangsar Shopping Centre. Tempat makan dia serious cantik!
The Press Room, Bangsar Shopping Centre
22 September 2013
Cantik kan? 
Sebelum datang, kitorang diberitahu dress code for this event
 Smart casual (Blue/White). 
Kemain tau bunga pon ikot tema Blue White. Gorgeous sangat dorang deco! 

Sementara tunggu, belek tentatif program. Mata terbeliak nampak nama Sazzy Falak! Hey bagitau siapa tak suka hot momma ni? Terus semangat nak stay walaupon tengok-tengok takda blogger pon yang kenal. Hehehe.
Aku main bedal jelah duduk mana yang selesa. Duduk sebelah chinese blogger yang cute pulak tu. Memang awkward gila tetiba dia kata "you're Marya rite? I'm Lumi". Alahai malunya perasaan macam ni. Perempuan cantik tegur kita, eh kau dah kenapaaaaaaa. 
Nice hair colour Lumi! Love it <3
Then awkward balik. Muahahahaha.
Mulalah keluarkan handphone tangkap gambar Darlie Expert White pulak dah
Then Cik Epal sampai terus lega, ada jugak blogger yang aku kenal
Eh rupanya ada lagi yang ku kenal *urut dada* terus duduk semeja
K dah start *\ /*
Penerangan tentang kelebihan Darlie Expert White

Ouch! Sazzy tunjuk demo sikit

sementara tu blogger busy kumpul gambar

Ramai yang seram sejuk nak minum black tea sebab takut gigi kuning. So, dengan Darlie Expert White satu jug pon korang boleh minum. Tengoklah hasilnya! I was like "Omaigodddddd" berkesan kot. Balik rumah kena cuba guna ni. Mesti cuba! Gosok gigi 4 minutes and senyumlah sepuasnya.
Mak Sazzy Falak pernah bagitahu dia.. Macam mana kita nak tengok kecantikan seseorang? Dengan adanya 2 perkara. Cer teka apa dia? 

Kulit dan gigi yang cantik. Dan korang akan nampak cantik, yeah agree!
Pergi event Darlie, semua senyum tayang gigi.
Say Darlieeeeeeeeeeeeeeee :D 
Pretty, Friendly & Humble Sazzy Falak <3

Candid picture : Credit to Darlie Malaysia
Kitorang ada lah main beberapa permainan kat situ 
para pemenang

group photo jangan dilupakan with pretty ladies
kata-kata penutup 
Sazzy kata dia suka dress code untuk event ni. Comel kan? 
Blue/White 
dan makannnnnnnn


Memanglah orang kata kena pandai sesuaikan diri dengan keadaan. Event Darlie memang semua gambar kena tayang gigi. Walaupon ...........
with Sabrina
Thanks Darlie! 
Yeay kita suka kita suka

Berus gigi Darlie boleh membuang sisa-sisa makanan di celah gigi. Sebab tu bulu dia merenggang-renggang macam tu. Apa aku cakap pasal bulu ni? Naik bulu-bulu roma hahaha hentamlah labu. 

So, lepas ni siapa nak try guna Darlie Expert White angkat tangan? 

Thanks for reading! Thanks Nuffnang.


Wednesday, September 25, 2013

Finishing School FiTA, UiTM 2013.


"We all have our time machines. Some take us back, they're called memories.
Some take us forward, they're called dreams" - Jeremy Irons


Weh, korang yang still study. Nikmatilah zaman belajar. Yep walaupon bermata panda siapkan assignment menggunung buat last minute kejar deadline. Hargai pensyarah & kawan-kawan seperjuangan. Bunyi macam pesanan khidmat masyarakat? Tapi bukan.


Ini lahir dari lubuk hati yang sesuci lebaran walaupon raya dah lepas. Yang merindukan suasana belajar balik kelas cecepat nak balik kolej untuk tidur sekejap sementara tunggu kelas yang satu lagi. Hmm dah cukup rindu! Bagi mengubati kerinduan, ini dia entry terakhir sebelum sah jadi alumni hujung bulan Oktober nanti. Tak sabar nak konvo. Tapi jangan gelojoh sangat sebab masih ada saki baki gambar & cerita pengalaman yang belom dikongsi. Rasa bersalah je peram lama-lama dalam external hard disk. Mari mulakan ..

 14 Jun 2013 
Oh ya. Entry bersambung dari entry Majlis Anugerah Dekan. Kemudian VIVA sampai tak boleh tidur lena. And the next day terus bertolak ke Pulau Pangkor untuk Finishing School *\ /* 
Masa diploma semester satu intake Julai 2007, housemate seramai 8 orang. Now kami be-4 je yang masih meneruskan degree kat UiTM Puncak Perdana. Kiranya dah boleh jalan dengan selamber tak payah risau terjeling senior ke hape ke. Takda senior melainkan kami-kamilah senior itu hahaha kawal sikit, jangan berlagak.
Eh senior pon nak jugak pose comel-comel, persetankan umur 
Walaupun orang kata "senior garang" tapi dalam hati ada taman hmmm 
roomate kita, Kak Yana
Memang release tension, semalam VIVA harini dah boleh tengok laut. 
Yang jelirkan lidah tu single. Nak berkenalan amat dialu-alukan hantar resume sebab umur dah 24 tahun but still single gahaha. Tapi sebelum tu, yang paling kanan ni pon single. Hai awak awak! ;) *kenapanahpetir* Haiyok tipu dosa. 
dalam 40 minit sampai kat jeti 
nostalgianya gambar, alahai *nangis*
roomates 
Then naik van menuju ke Teluk Dalam Resort
Sesampainya van kami yang pertama sampai. Yelah berebut-rebut nak naik van dulu kekdahnya haha. Kami disambut dengan nyanyian abang-abang & kakak-kakak kt situ. Yang ni paling teringat kenangan pergi Club Med dengan gadis konfiden Kotex Fresh! 
Kehausan menggagau carik air
tapi lebih menggagau carik nasik
walaupun simple tapi sedap! Ikan goreng memang favourite dengan 
buah tembikai panas-panas buta masa tu. Sambal belacan memang perghhh
Chalet 
Masuk chalet pon berebut pilih-pilih bilik 
ada 2 bilik 2 bilik air 
dan 4 tilam bujang letak kat ruang tamu 
kecik tapi yang paling penting selesa
Nampak dah kitorang pilih bilik mana
first day dah berkayak! Enjoy habis 
dan aktiviti diteruskan 
ada le beberapa aktiviti & ceramah

2nd day
susunan ikut size pinggang wkwkwkwk lari 
Pagi-pagi dah tangkap gambar dengan self-timer depan chalet
Tak payah susahkan orang tangkap gambar berpuluhkali untuk kau
Aktiviti ni ala-ala 'Ikhtiar hidup' 


Ni lah hasilnya masak nasi dalam buluh 
antara ahli kumpulan Kuning , Ain & Mia
teammate
Kumpulan Kuning 
dah belengas-belengas main dalam hutan
kena practice pulak untuk persembahan malam karang
Actually idea baru dibincangkan, kurang dari 2 jam dah kena perform
Majlis Makan Malam (Tema : IDOLA)
gambar pakai front camera waktu malam memang cenggini
Aku pakai ala-ala idola dari Bollywood, Karisma Kapoor. 
Tapi hasilnya Ayam Berak Kapoor 
macam biasa .. makan tak seberapa tapi asyik tangkap gambar je 
Namaste .. Mera naam Maghia Hana Heyy .. Ap ka naam? 
Masa diumumkan Kumpulan Kuning menang, memang tak expect langsung
Tahniah! Kumpulan kita menang! 

So.. korang tak sabar nak tengok persembahan kitorang? 
Konon-konon nak buat ala-ala lagu ni, kahkahkah 

Menang sorak jelah. Antara persembahan ikut kelas masing-masing. 
Yang ni dah cut. Kitorang buat medley .. 
Ni lah dak-dak kelas aku, abaikan kerusi yang bersepah 
kawan seumpatan hahaha
bersama Ex-Timbalan Dekan, En. Erman 
Kak Mira & Sobri 

dan beberapa perkongsian kat Instagram aku 



Esoknya adalah shopping sikit-sikit masa balik. Beli ikan bilis, jajan-jajan, t-shirt I Love Pangkor untuk adik beradik, and keychains .. So, nilah serba sedikit perkongsian Finishing School Fakulti Filem Teater dan Animasi, UiTM Puncak Perdana. Hope kalau rindu dah boleh bukak & baca balik semua ni. Kepada kawan-kawan seperjuangan, nak ambik kesempatan mohon maaf kalau ada salah silap sepanjang perkenalan. Yang mana tercarut ke terlaser ke. Maafkanlah aku, takda niat untuk menyakiti .. 

Thanks for reading! ^^