ARIGATO GOZAIMASU.

Tuesday, January 22, 2013

Sweet Chat Cafe | Lepak petang


Assalamualaikum kawan-kawan yg dirahmati-NYA,

Tadi aku godek-godek gambar (berduyun-duyun) dalam laptop. Geleng-geleng kepala aku tengok banyak  nauu folder untuk gambar aje. Apa benda kau ni Maghia? Gambar begini begitu semua nak simpan. Yang tonggeng, yang gelak tak cover, gambar poyo sorang-sorang, pose pelik tapi benar bersama kawan-kawan. Terus tepuk dahi kuat-kuat macam tepuk nyamuk kat dahi! Rupanya semenjak ada Instagram aku terus melupuskan memori yang tercipta. Ada gambar tapi tak masukkan dalam blog. Semuanya kerana Instagram. Lepas tangkap gambar terus upload situ. Blog? Blog tu apa ekk? atototoi lupa daratan!

Sweet Chat Cafe | Times Square Shopping Mall
Lower Ground, jangan sesat 
sedapnya lalu kat tekak
hot chocolate petang-petang memang pilihan yg tepat
Garlic bread & Mushroom soup 
still terbayang kerangupan garlic bread cicah mushroom soup
durian crepe 
Kan hantu durian. Malam nak tido panas badan macam nak bogel
Tapi 3 ketul memang tak mencabar langsung 
Tapi bolehlah kot nak buat taik gigi
Jalan-jalan kat TS mesti menyauk sesuatu
cara-cara habiskan duit, so aku beli kasut ni
berejam aku pilih kasut 
Oh pergi bersama mereka
siap buat fish spa lagi amboi
seram tengok rambut kering tu (-__-")
gambar besar-besar ni dah kenapa?
 Saje nak buat korang bertambah seram k bye.


-------------------------------------------------------------------
P/S : Perhatian kepada sesiapa yang berminat untuk mengiklankan product atau apa-apa sahaja di blog ni. Boleh hantarkan email di pontianak_maria@yahoo.com Harga macam harga member! Hahahaha ^^
-------------------------------------------------------------------




Tuesday, January 15, 2013

GODIVA Chocolatier | Menyembur Air Liur


Assalamualaikum

Sekarang tak payah risau if tak active ber'facebook. Yelah facebook kan berjasa ingatkan aku harini birthday siapa, siapa kahwin, siapa invite aku untuk main  game pejadah entah. Otak aku tak boleh simpan semua tarikh penting *memory card kecik*. Bila sesekali buka facebook mesti tepuk dahi "Ya Allah harijadi dia semalam?Alamak lupa wish". Kemudian hantukkan kepala kat bucu katil pulak sebab terlampau frust. Baru plan nak wish & type siap-siap kat handphone, tepat pukul 12 malam tinggal nak tekan button send je. TAPI jangan risau jangan cepat gelabah. Dengan terciptanya ayat "happy belated birthday" semuanya berubah. Nak wish tahun depan pon boleh rasanya, LOL.


Ceritanya aku lahir pada 12 Oktober 1995 baru habis SPM. pe nak gaduh? Yelah 1989 k foineee. tapi kawan aku tertinggal keretapi tanah melayu, 11 Januari baru nak bagi belated birthday present. Nampak tak disitu? dengan adanya perkataan "belated" segalanya berubah. Bila-bila kau nak wish, bila-bila kau nak kasi hadiah pon seakan bermakna bagi seseorang. And I'm so grateful that God gave me the most wonderful friends. Salah seorangnya si Mira.

belated birthday present
yeay yeay dapat coklat

supaya apa dia tulis To : Girlfriend Ip ??
Aku kan single kan kan kan, baru nak jual minyak urat -__-"
pelekat belakang sampul ni mengingatkan aku pada filem Harry Potter
Taraaaaa! Cantik kan? 
perghhh saja nak buat korang terliur
Coklat ni ada jual kat KLCC
Terima kasih Mira, dengan itu.. 


TERIMALAH .. !



gambar candid kita berdua, sekian! Thanks for reading bye :')
Semua gambar adalah jasa Samsung Galaxy Note dan cahaya matahari yg menyinari

-------------------------------------------------------------------
P/S : Perhatian kepada sesiapa yang berminat untuk mengiklankan product atau apa-apa sahaja di blog ni. Boleh hantarkan email di pontianak_maria@yahoo.com Harga sangat berpatutan.
-------------------------------------------------------------------




Sunday, January 13, 2013

Terukir di Bintang versi Kila & Jack.


Assalamualaikum

Aku tak pernah putus asa nak update blog pasal member kahwin. Apa lagi berkali-kali pergi kedai cari hadiah,wedding card,etc. Kenduri kahwin umpama strawberry & chocolate yang dah sebati dengan hidup aku sekarang. Well bukan lagi pergi kenduri kena paksa dengan mak ayah macam dulu-dulu. Masa kecik memang agak pemalu *LOL tahu ramai tak caye kan sampai berani kerat jari yg aku bukanlah pemalu mana pon*. Tapi tulah hakikat yang aku tak suka aktiviti keramaian.


Bila dah besar dengan automatiknya jadi seorang yg lebih terbuka, sporting, tak malu berhadapan dengan orang. Especially kenalan baru. Kalau terjumpa boleh je tegur, so you got nothing to worry if kengkonon aku tetiba baham orang ke, sombong ke.  Memang tak ah. Oh ya maybe kalau berborak dengan aku kena accept benda ni. aku cakap agak 'kasar'. Tapi bukanlah kasar sampai rasa nak ajak bergaduh. Agak-agaklah weh. Depends on situation, kadang-kadang ia memang disengajakan untuk rasa lebih rapat untuk berbual. Ada pahemmm?



Majlis Resepsi Shakila & Jack| 11 Januari 2013
Dewan Perdana, Keramat Mall Kuala Lumpur

door gift
photobooth
Apa yang menariknya. Setiap kali sebelum masuk dewan kita kena hadap guest book kan? Tapi wedding Kila,  ucapan dalam bentuk rakaman video. So boleh nampak bakat bercakap masing-masing. Dengan mulut herot bagi ucapan tak henti-henti.Tapi rasanya haritu aku sorang je yang bercakap. Yang lain sengeh je -_-'
Makanan pon sedap, pandai diorang pilih catering
Classmate masa sekolah dah ada anak dua. Kau? Anak tekak je hado
Tasha|Maghia|Mira
Aku & Tasha memang berjanji nak pakai peplum. 
Tuptup si Mira pon peplum jugak. Jadilah 3 serangkai.
Baju biru pon classmate masa sekolah. Satu-satunya kawan yang selembut sutera. Sangat soft spoken, tak pernah sakitkan hati orang. Ops tapi dia dah berpunya tau *jejaka-jejaka sila melepas* hahaha. Yang terkejutnya sekian lama tak jumpa dia tetiba panggil aku "Siska". Ingat lagi sinetron Bawang Putih Bawang Merah?  Masa kitorang nak SPM tapi tak buat kerja sekolah ngadap natang tu dulu. Siska si bawang merah lakonan Nia Ramadhani. Masa drama tu baru start, budak-budak kelas kata gaya aku macam Bawang Merah. Jahat? Cilakos budak-budak ni, hmm. Haritu masa shooting kat Terengganu ada sorang abang teknikal kata "Eh macam mana awak boleh ada dalam paper ni?" Aku melopong. Rupanya dia tunjuk gambar Nia Ramadhani. serius tak sama okay. Umpama bag LV dengan bag pasar malam. 

Ex classmate
Sek Men Keb Taman Keramat
candid yang cantik hasilnya
selalunya mulut senget, tangan tengah dikir barat, hidung kembang
K tengok sampai muntah
muntah lagi dan .. 
MUNTAH TEROK! (*>__<*)
besties
bila tangkap gambar mesti ada yg buat spoil
tengoklah belakang tu
Era ni satu batch masa diploma kat UiTM
malam tu dia jadi pengapit, keciknya dunia
Lain dari yang lain!
Raja sehari berlatih main alat muzik semata-mata nak buat persembahan malam tu
Oh sweet gila pelamin dia, rasa nak kunyah-kunyah

White & Pink pilihan mereka
Unik kan hantaran? Semua hiasan berasaskan LEGO



Banyak lagi tapi tak sempat nak tangkap gambar

6 tahun diorang berkenalan, akhirnya sah jadi suami isteri

Tahniah Kila & Jack. Husband dia sangat sporting melakukan aksi-aksi terlampau atas pelamin. Gambar ada kat photographer. hahaha. Kila nampak simple malam tu. Tapi tetap cantik dengan dress dia. Masa iring pengantin masuk dewan, si Kila boleh gelak nak mati. Haih dah jadi bini orang tapi perangai gila tak tinggal kat rumah. 
schoolmate
Kita dalam segmen Hadiah si Mempelai, dah jadi trademark
Macam tak sabar nak tengok diorang dapat baby yg comel
Wedding card. Ya semua pink *juling*
dan...... HELLO KITTY sebagai penyeri. Dress dia cantik
semua macam dah berjanji. Hadiah pon nak ikot tema White & Pink
K dah siap, Thanks for reading bye.