ARIGATO GOZAIMASU.

Wednesday, January 30, 2013

Gendang Gendut Tali Kecapi.


Assalamualaikum


Kalau 24jam aku layan Runningman maknanya aku boring terok! -__- Yang buat aku rasa semua benda di sekeliling tak kena. Rasa nak mengamuk sampaikan tengok muka sendiri kat cermin pon rasa nak pukul. Boring je cuti semester kalini. Adik aku pagi petang sekolah. Bila balik tunjuk dia beli robot lah apa lah. Tang tu aku tak kose nak layan. So, siapa rakan borak aku? Si dia toksah cakap. Awak tidur dia berjaga, dia tidur awak baru celik tengah hari buta. Kehidupan dah terbalik since dia dah kerja shift malam. Tapi aku chill je semenjak ada Twitter (boleh mengomel/meroyan sorang-sorang kat  situ, tak kacau bontot sesiapa pon).

Cuti-cuti sem ni jugak aku suka merayap jalan-jalan cari makan. Yelah kalau dah masuk sem makan pon kadang tak sempat. shooting tak henti-henti. 

Rawang Burger Bakar, Seksyen 5 Wangsa Maju

Ada yang kata tak sedap tapi bagi aku sangat sedap! Lembut je ayam dia. 'Sama-sama ada lidah, citarasa lain-lain'. Kesinambungan dari rambut sama hitam, hati lain-lain Hahaha. Lagipun mencela makanan kan tak elok. 
'Hot Chic' aku punya
Ombak Rindu? Lepas ni kompem ada burger bakar Juvana, Wawa Semput,etc 
sebelum makan muka sopan
masa makan? gelojoh
Ah malas letak caption
Cer teka aku yang mana? Klu dia penolong kelas *LOL*

Dikesempatan ini, mari sedekahkan Al-Fatihah untuk kawan sekelas masa Sekolah Menengah Teknik Klang 2005, Muhammad Hafifi. Arwah baru meninggal dunia pagi tadi akibat terkena renjatan elektrik. Arwah memang paling baik antara budak kelas. Dia suka buat hal sendiri, senyum, tido (aku pon kuat tido, budak asrama kannnn). Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang beriman. Amin.. Aku pon baru dapat tahu dari classmate masa tengah type entry ni. Tuhan lebih sayangkan dia.


Thanks for reading, bye.


-------------------------------------------------------------------
P/S : Perhatian kepada sesiapa yang berminat untuk mengiklankan product atau apa-apa sahaja di blog ni. Boleh hantarkan email di pontianak_maria@yahoo.com Harga macam harga member! Hahahaha ^^
-------------------------------------------------------------------

Tuesday, January 29, 2013

Tukar nama blog boleh?


Assalamualaikum

Hai kawan-kawan! Rasanya aku dah boleh bawak-bawak tukar nama blog kepada 'Blog Harapan Marya Hanya Kenduri Kahwin'. Tak gitu? But aku taklah sekejam mana. Still selitkan perkara yang menarik untuk korang baca serta menjamu mata. Kalau tak aku sendiri baca pon boleh berdengkur sambil mimpi lari-lari kat taman bunga dengan Sarok Han 'tujhe dekha to yeh janaa sanam pyar hota hai deewana sanam'. Lepas tu kain sari terbang tersangkut kat pagar rumah orang. Hmm.

24 Januari 2013 | Dewan Auditorium JPS Ampang
Pina Tasha Marya Mira
Ya, muka yang sama lagi
sementara tunggu nak bergambar dengan pengantin

Motif tangan?

Selamat Pengantin Baru Kak Shasha
senior St John Ambulans Malaysia masa sekolah dulu

Banyak kenangan bersama. Masuk pertandingan kawad kaki St John
"kiri kanan kiri !" "kiri kanan kiri !"

1 perkara yang still ingat pasal Kak Shasha. Dia suka gelak besar tak padan dengan badan dia yang kecik. Hehehe. so elok benolah kot nak ajak bergelak tawa dengan dia. Takdalah awak sorang je yang gelak macam keldai tercekik! Rasanya almost 10 years tak jumpa dia. Macam reunion dah. After this reunion masa aku kahwin pulak. Eh.
Aku kena minum weight gain kan? 
Tapi silap-silap makin meninggi, bukan melebar. 
Earphone plug beli kat Wangsa Walk memandangkan adik aku dah hilangkan yang lama. Geram betul hakak. Ceh padahal tu alasan kau nak beli baru kan kan?
gambar candid yang menampakkan ghope earphone plug ku, Ewah
Tak puas hati lagi. Dibuatnya satu lagi gambar yang konon candid
Then balik ..



Ingat aku nak balik rumah macam tu je? Memang tak ah.

menyempat gi karok dulu
melampau betul flash ni. nasib baik tak jadi Kassim Selamat
konon menghayati .. padahal tangkap gambar sendiri.. 
then set timer pulak
dulu lagu wajib Pelamin Anganku Musnah tapi sekarang dah bersara
lagu wajib sekarang Pelita Di Bawah Purnama pulak dah
K hadiah .. lepas tu balik .. 




Tak balik lagi? Merayap Carrefour. 
Mekaseh Tasha belanja Subwayyyyy
macam tulah orang dah kerja, belanja orang yang still study ni kikiki
Gigitan manja, auw hahahahhaa. k bye Thanks for reading! :')



-------------------------------------------------------------------
P/S : Perhatian kepada sesiapa yang berminat untuk mengiklankan product atau apa-apa sahaja di blog ni. Boleh hantarkan email di pontianak_maria@yahoo.com Harga macam harga member! Hahahaha ^^
-------------------------------------------------------------------


Tuesday, January 22, 2013

Sweet Chat Cafe | Lepak petang


Assalamualaikum kawan-kawan yg dirahmati-NYA,

Tadi aku godek-godek gambar (berduyun-duyun) dalam laptop. Geleng-geleng kepala aku tengok banyak  nauu folder untuk gambar aje. Apa benda kau ni Maghia? Gambar begini begitu semua nak simpan. Yang tonggeng, yang gelak tak cover, gambar poyo sorang-sorang, pose pelik tapi benar bersama kawan-kawan. Terus tepuk dahi kuat-kuat macam tepuk nyamuk kat dahi! Rupanya semenjak ada Instagram aku terus melupuskan memori yang tercipta. Ada gambar tapi tak masukkan dalam blog. Semuanya kerana Instagram. Lepas tangkap gambar terus upload situ. Blog? Blog tu apa ekk? atototoi lupa daratan!

Sweet Chat Cafe | Times Square Shopping Mall
Lower Ground, jangan sesat 
sedapnya lalu kat tekak
hot chocolate petang-petang memang pilihan yg tepat
Garlic bread & Mushroom soup 
still terbayang kerangupan garlic bread cicah mushroom soup
durian crepe 
Kan hantu durian. Malam nak tido panas badan macam nak bogel
Tapi 3 ketul memang tak mencabar langsung 
Tapi bolehlah kot nak buat taik gigi
Jalan-jalan kat TS mesti menyauk sesuatu
cara-cara habiskan duit, so aku beli kasut ni
berejam aku pilih kasut 
Oh pergi bersama mereka
siap buat fish spa lagi amboi
seram tengok rambut kering tu (-__-")
gambar besar-besar ni dah kenapa?
 Saje nak buat korang bertambah seram k bye.


-------------------------------------------------------------------
P/S : Perhatian kepada sesiapa yang berminat untuk mengiklankan product atau apa-apa sahaja di blog ni. Boleh hantarkan email di pontianak_maria@yahoo.com Harga macam harga member! Hahahaha ^^
-------------------------------------------------------------------




Saturday, January 19, 2013

Sharing is Caring | Ala tomey-tomey


Assalamualaikum anak-anak yang dirahmati oleh-NYA,

Kembali dengan diriku yang sebenar. Yang gemar update berkenaan barang apa yang aku beli, makan kat mana, dengan siapa, etc. Instead of update entry pasal member kahwin. Tu kira paling takda modal lah tu. *ops biar pecah di perut jangan pecah di blog*hikhokhikhok. Bila bosan tahap maksima terasa nak baca balik entry lama sambil gelak berdekah-dekah "Aku ke yang type entry ni? Apsal bingai nauuu? Sekarang macam dah matang aku ni". Matang haa kau. Cuma takdalah meroyan asyik bagi tips macam dulu-dulu adoi doi doi. Serupa itu ketam mengajar anaknya berjalan lurus. Tapi biar situ. bila rasa macam nak uji tahap kematangan diri dipersilakan baca lagi entry lama. Confirm akan mempersendakan diri sendiri berbakul-bakul. Hari berganti hari maka penulisan aku berubah sedikit demi sedikit. Rasanya lebih sopan, don't you think so? Tak mencarut macam Bella Lim. dengar cerita azam baru 2013 dia taknak mencarut. Mesti hangat-hangat taik chicken. Dah boleh bau dah taik tu, muehehehe. 

K wa ada barang baik punya nak share dengan uolls. Jomsss tengok :')

Samsung Galaxy Note yg ku sayang lebih dari aku sayang Bella Lim
Beli dengan titik peluh sendiri memanglah sayang 
yang berseri-seri 'tiap hari sayang..' sebab dia dah tukar baju
before this dia pakai flip cover tapi aku dah bosan dengan semua tu
maka aku lemparkan ke tepi dan beli yang baru, cantik tak?
beli kat Wangsa Walk, orang belanja hahahaha
senang sikit nak type mesej dengan dua-dua belah tangan
nak guna kaki type mesej pon dah senang sangat
K ni mondo pulak? 
Beli mustache watch dari House of Allure 
Tapi .......
bukan satu tetapi dua muahahahaha
sebab tak boleh nak pilih sama ada warna hitam/ khaki
penghantaran sangat pantas mcm kereta Ferrari
sukaaanya! (*>__<*)

dan terimalah .. latest pictures of me & my friends
K thanks for reading, bye :')




Thursday, January 17, 2013

I Like Vintage | Da Vintage Violet



Assalamualaikum

Eh korang pernah dengar orang kata "Orang cantik.. pakai apa pon cantik". Tersinggung orang yang kurang cantik tapi mencuba untuk nampak cantik *mengata diri sendiri*. Hahahau. Bagi aku orang yang tak berapa cantik pon boleh nampak cantik apeeeee. Buat make over sikit terus nampak meletop macam artis! Koma 5 saat sebab terpukau "Omaigod cantiknya dia. Macam mana boleh nampak cantik ni?". Ingat tak rancangan '123 Tukar' Sarimah Ibrahim host dia tu. Aku tak pernah miss sebab nak tgk betapa transform'nya seseorang hanya dengan make up, pakaikan dia dengan baju yang cantik-cantik. Hasilnya? WOW.


semenjak dengan itu, aku berpegang pada prinsip yang jitu "orang cantik pakai apa pun cantik, orang tak cantik pakailah baju cantik utk nampak cantik"! Yeah. so setiap kali pilih baju utk dipakai aku akan pastikan yang ianya CANTIK UNTUK NAMPAK CANTIK. paham? Ke tak. *flip hair*


So, untuk nampak cantik bersiap sedialah pakai baju, seluar, skirt, cardigan, shawl, rantai dan kasut yang juga cantik. Dari atas sampai ke bawah gituuu. Aku nak kongsilah dengan korang satu website yg jual barang-barang yg trendy and cute! Takmolah simpan sorang-sorang. Kawan-kawan kata "kau ni suka pengaruh orang dengan entry-entry kau. semua kawaii pulak tu!". Kannnn. Tapi kawan aku takdelah cakap skema macam tu. Olahan semula, paham dak? Aku sediakan link untuk korang terjah.


Website apa yang jual baju, seluar, skirt, cardigan, shawl, rantai dan kasut yang kawaii sangat tu? Tinggal korang nak click and pilih je. Ya Allah harga dia murah nok. Aku pun terkejut. Selalunya kalau pergi blogshop lain mesti macam hampa. Hati dari berjoget-joget lagu Stacy dumdumcak terus merudum sayu macam lagu Anuar Zain. Baju cantik, harga dia lagi cantikkk rupanya. Terus click [X]. Idoklah sanggup nak beli, boleh bankrup. tapi website ni lagi banyak korang beli, lagi murah korang dapat. Untuk sesiapa yang ada buat business sendiri, nilah website yang korang harus tahu. Okay jomlah terjah Da Vintage Violet sekarang ! 

website dia pon kawaii, sedap mata memandang sambil pilih-pilih barang

Kak Maghia tak larat nak ambik banyak gambar tunjuk kat korang. Tapi ni antara yang aku berkenanlah. Corak & warna yang sweet,sesuai dengan remaja macam kita-kita ni. Ahaks remaja sangat kau Maghia *kembang kuncup lubang hidung*. Kepada yang lewat remaja jangan risau. Bila pakai baju-baju ni terus nampak sweet 17. Sape taknak? Haha.





corak ni memang tengah 'in'. cepat-cepat order k?




yang ni den sukooooooo!


skirt RM45
lagi banyak beli, lagi murah korang dapat





Serius kawaii ^^
ada banyak colour untuk korang pilih ikut kesukaan masing-masing






Jessica Peplum RM 49 je
2-3 pieces RM 44
lagi banyak? Aaa checklah kat website dia

Oh jatuh hati dengan yang ini

Nampak dah gaya tak sabau korang tu. So korang boleh terjah kat sini :
--------------------------------------------------
WebsiteDa Vintage Violet 

Facebook : Da Vintage Violet 

Twitter : Da Vintage Violet 
--------------------------------------------------
Selamat membeli kawan-kawan, jangan rebut-rebut.
Thanks for reading k bye :')