Tuesday, December 3, 2013

Yadah Malaysia : Sweet Milky Tint & Mascaras


Assalamualaikum

Kadang-kadang aku pon boleh confuse. 'Eh dia ni apa yang cute ek. Muka dia ke? Baju dia ke?'. Perempuan memang suka ajukan pertanyaan tak berfaedah kepada diri sendiri. Hati jawab "orang cantik pakai apa pon cantik". Walaupon hanya t-shirt and sliper jamban ke Pavillion. Oh aku sangat jelly (jealous yang di'modernkan) dengan perempuan-perempuan sebegini. Memiliki paras rupa yang alhamdulillah cukup-cukup makan membuatkan aku berfikir macam mana nak cantik ni? Stress ni stress woi! Akhirnya aku dapat solution yang maybe korang boleh gunakan untuk nampak lebih cantik dari biasa *FLIPHAIR*


" Oh.. selain plastic surgery, patutlah artis Korea nampak comel & natural! "


Satu parcel gedebuk sampai depan rumah. Yadah dah sampai! Yadah? Yup, masa mula-mula dengar nama skincare product ni terus google. Lima saat berkerut lima jam terkejut. Ohmaigod kenapa comel-comel sangat? Thank you so much Elaine!


Tengok kotak pon hati boleh cair 

Meh ceritakan sikit pasal Yadah. Yadah ni produk dari Korea yang sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah sensitive skin. Yadah is botanical skincare, 100% free from artificial coloring, preservatives, mineral oil, sulphate and animal extracts. Produk ni sangat famous amos tau kat Korea. Manalah tau korang nak fefeeling The Inheritors. Bolehlah cari produk ni! Esok bangun pagi tetiba tumbuk cermin sebab tak percaya diri dah bertukar Park Shin Hye. Okay dongeng. 
1st time jumpa produk yang ada sejarah silam tentang character yang digunakan. YADAH sempena nama budak perempuan yang comel berambut perang macam dalam gambar 
Her pet, YOM YOM 
Buka je kotak mata bersinar-sinar

*wink wink*
Packaging dia memukau orang macam aku, kan dah rambang mata
Mulai bulan Disember 2013, Yadah melancarkan Sweet Milky Tint & Mascaras
Ada dua jenis mascara iaitu :-

Bloom Mascara RM 35
Highlash Mascara RM 35


Kemain si Yadah "Wow Long~ Long~"
mascara paling cute pernah aku ada 
Kalini Yadah buat muka belagak "Ooops!! Volume~ volume~"
Antara Highlash Mascara and Bloom Mascara, aku lebih suka Bloom Mascara. 
Cantiklah Bloom Mascara !
Sweet Milky Tint pon ada dua jenis iaitu :-

01 Sweet Cherry RM 25
02 Sweet Pinky RM 25
Best Seller in Korea
Tak dinafikan, Sweet Milky Tint ni melembabkan bibir and warna yang diorang keluarkan pon sangat cantik. Sesuai dengan kulit orang Asia. Aku lagi suka Sweet Cherry! 
Colour nampak macam lebih kurang. Tapi hakikatnya Sweet Cherry lebih kemerahan and menawan. Nampak segar and natural. Sweet Pinky sesuai untuk orang yang berkulit cerah, mesti nampak macam Barbie Doll. Pakai pon tak melekit. Tu paling penting. 
Dah ada dalam koleksi, yeay! 
Selain pakai kat bibir, korang boleh ikut 3 steps for cheeks! 
Nampak lebih natural macam Park Shin Hye tapi ini Penyepark Shin Hye kbye
Waaaaaa suka jugak! Boleh isi make up
Masa dating, aku suka campak segala tok nenek make up dalam handbag. Untuk mengelakkan sepah and susah nak cari. Bolehlah isi dalam ni, lebih teratur. Yang paling penting apa? Fefeeling Park Shin Hye. Herghhh tak habis-habis (-___-")

Yadah bagi discount sempena Hari Krismas. Korang boleh cari Yadah di 3 website : 

Baru-baru ni pergi kenduri kahwin pon pakai Yadah. Okay tak? 


Yadah is available at the following Sasa stores : 

Sungei Wang Plaza, Berjaya Times Square, Pavilion, Lot 10, Mid Valley Megamall, KL Festival City, Bangsar Shopping Centre, Cheras Leisure Mall, Sunway Pyramid, Bukit Tinggi Klang, Alamanda Putrajaya, Sunway Giza Mall, One Utama, Mines Shopping Fair, Setia City Mall, Bukit Raja, Mahkota Parade, AEON Bandaraya Melaka, Queensbay Mall, AEON Seberang Prai City, Gurney Paragon Mall, KSL City Mall, City Square JB, Batu Pahat Mall, Bukit Indah, Jusco Kinta City, Ipoh Parade, First World Plaza Genting, Warisan Square, Plaza Merdeka, Alor Star Mall, Bintang Megamall, The Spring Kuching, Suria Sabah.


Thanks for reading! Korang boleh LIKE page Yadah Malaysia di facebook. 

8 comments :

Sha Purple said...

comelnya yadah...1st time dengar nie. waaaaa memang rambang mata teruih nie..deng2

Hot Gimmick said...

Oke ke akak produk ni? Takut jugak nak try sebab tak pernah dengar. BTW, sangat cute ! Ohsem ! Suka.

Ms Bery said...

teringin nk bli.. tpi tkot x sesuai dgn mke..
tpi memng cun abis ka marya makeup time pi kenduri kawen tew.. (>_<)

Marya Hana said...

Sha Purple : Padahal ramai dah blogger buat review pasal product ni, trylah beli.

Marya Hana said...

Hot Gimmick : dah setahun kt Malaysia rasanya, cubalah pakai. Akak pakai sweet cherry & bloom mascara mmg terbaik. Kalau habis kompem beli balik. Its okay nak cuba lipstic/ mascara.. yg bahaya kalau foundation ke, bedak ke, pencuci muka ke. Produk ni mmg best, bg akak la..

Marya Hana said...

Ms Bery : Laaa takyah takut, sesuai utk semua jenis kulit.. hee thanks :)

Mama Darwiish said...

follow yadah he

jom join..51 hadiah Hot! http://mamadarwiish.blogspot.com/2013/12/the-hottest-giveaway-by-mama-darwiish.html

Mysara Ab Rahman said...

org kata produk korea mmg ok...penah dgr tp lum penah try