Thursday, November 28, 2013

Perfume Review : Taylor by Taylor Swift.


Assalamualaikum

Nak tanya sikit boleh? Ewah kau lama tak update blog lepas tu nak budget friendly tanya tanya orang pulak kannn.. Macam mana korang pilih perfume? Adakah kerana botol perfume yang cantik. Ke ikut-ikut kawan. Ke main gasak jelah pakai perfume apa pon janji pakai. Terutama sekali kepada kaum Hawa. Tak pekdah tunjuk terer taknak pakai perfume sebab yakin dengan bau badan. Jangan tau jangan! Sebab kadang-kadang kita tak perasan kita busuk. Sedangkan busuk hati pon kita tak perasan. Loh apa kena mengena?


Tips pilih minyak wangi :-
  • Semburkan minyak wangi pada kulit, bukan baju. Selalunya pergelangan tangan.
  • Kalau dah plan nak beli minyak wangi, toksah pakai minyak wangi dari rumah.
  • Pergi beli minyak wangi dengan kawan, supaya dia boleh comment sikit.
  • Pilih minyak wangi yang korang rasa ada aura dengan personaliti & gaya hidup.
So, faham ke idok? Tak payahlah ikut trend sangat. Asalkan diri sendiri & orang sekeliling selesa dengan perfume yang korang pakai. Kak Maghia nak review satu perfume yang menjadi favourite di kala ini. Jatuh cinta pandang pertama. Luar cantik, dalam cantik. Eeee, memang sukalah bau dia, sweet! 

Taylor Swift's latest perfume
Taylor by Taylor Swift
30 ml RM 150 
Punyalah sayang, keluar dating je baru pakai perfume ni wakakaka
botol pon cantik, sesuai untuk 'remaja' macam iolls *sengeh sorang*
ada pearls kat keliling penutup
Eh, kalau korang penggemar bau perfume yang sweet-sweet. 
Bolehlah try cari perfume ni !! 

p/s : Thanks Anne Cheah <3


17 comments :

Nana said...

salam kenal marya...
marya ni cantik...macam model...(",)

kebetulan akak tengah cari perfume...

perfume ni sesai tak untuk akak yg dah 30-an ni...hehe

Marya Hana said...

Nana : If akak penggemar bau yg lembut-,lembut, maybe sesuai. Ada jenis org, suka bau yg ala-ala lelaki mcm my mom.. Nnt akak try dulu bau perfume ni. Rasanya akak suka :D

Cik Eka said...

eka, suka bau perfume yg ada vanilla.

Memang fav giler.

Pas ni nak try yg ni plak lah

Marya Hana said...

Cik Eka : Haa bodyshop punya vanilla sedap! Yg ni pon best jugak. Lembut je.. nnt try lah :')

Asyik Izas said...

wow..cantik aih perfume dia..:)

Sabrina Tajudin said...

sab kalau nk beli perfume first mmg tgk botol dula. hahaha, then baru bau. kalau botol cantik, bau wangi, hah tu dia! xnk gak beli waaupun bau wangi botol x berkenan di hati. xke psyco gitu.. hehehe

nurdani said...

saya suka bau yang lembut.selalunya vanilla.

tak suka jenis menusuk kalbu.

Marya Hana said...

Kak Asyik : Taylor Swift, perfume dia semua cantik.. !

Marya Hana said...

Sabrina : Hahaha tapi hakikatnya mmg mcm tu, kita menilai luaran terlalu cepat!

Marya Hana said...

Nurdani : Ikot personaliti & gaya hidup. Ada org jenis kuat bersukan, perfume diorang kuat sikit..

Anonymous said...

itu bukan diamond lar..itu pearls...

Sizzling Suzai said...

botol die mmg catik sntiasa mnarek..suke tutup siap de pearls kauww =.=

Marya Hana said...

Anon : Terima kasih, yup pearl..

Marya Hana said...

Sizzling suzai : U pon tergoda dgn botol cantik, tapi taktau bau suka ke idok :P

Hot Gimmick said...

Argghh. Cantiknya perfume ni. Nak try carilah. Melting tengok :)

ayu suzana said...

Kalau suke beli perfume, bolehlah singgah Kat fb dia nih. Original & authentic, harga pun Murah jek. Kawan ayu. Fb : Kosmetik Original Lissa

Yuzie said...

Hello hi..tadi baru je tanya ada sorg miss ni..kat petronas..dalam toilett plak tu.. Ahai wangi lembut je bau perfume dia.. Terus je tanya.. Dia ckap dia pakai tailor swift perfume..tudung botol colour pink...yg mana erk dia pakai.. Trys search tadi.. X jumpe.. Hhu..plss tolong...yg ni kedia guna?nk menhgigau dahni...