Tuesday, November 19, 2013

Istiadat Konvokesyen ke-79 UiTM | Pre-Convo Photoshoot

A S S A L A M U A L A I K U M 


Benda kalau last minute planning selalunya tak menjadi. Bila dah hampir dengan tarikh mula serabut perut fikir pasal transport lah apelah. Yang paling 'simple' aku boleh fikir "sorry geng, next time..". Next time padan muka sendiri takdanya diorang nak ajak kau dah. Aku dah stop jadi orang macam ni. Seriously. Dulu boleh kata 10 ajakan 1 yang berjaya. Yang lain mongabihkan boreh yo, semua sia-sia.


Bila dah meningkat dewasa *nanges sebab dah dewasa* terasa sangat yang moment bersama kawan-kawan amat berharga. Satu hari nanti bila dah ada suami, ada anak benda-benda nilah modal untuk korang bergurau senda and bahan membahan. "Weh ingat tak dulu kita kt universiti nakal gila!! Rumah tingkat 5, berkaraoke sampai abang burger seberang jalan pon kenal rumah macam disko!! Bila senior tanya rumah siapa yang bising tu? Semua buat muka sayur masin tak mengaku". Kantoi busuk depan husband masing-masing rupanya bini diorang yang selama ni umpama di bawah lindungan kaabah pernah bawak speaker gabak pergi UiTM. Malam-malam syok sendiri berjoget dalam rumah. Budak-budak baru nak up kot.


So, kalini bukan orang ajak. Aku yang contact kawan-kawan untuk buat pre-convo photoshoot. Maybe buat kali terakhir, sebab tak kuasa sambung master wei. Cukuplah 6 tahun jadi graduan UiTM dari 2007 hingga 2013. Dari Puncak Perdana macam tempat jin bermain konda kondi. Hinggalah tempat jin bermain PSP. Dah semakin maju, lawa rumah-rumah kat Puncak Perdana. Okay, memandangkan semua gambar pre-convo kat UiTM induk sebaik sahaja mereka mendapatkan jubah. So.. aku nak kan kelainan. Kitorang kan graduan UiTM Puncak Perdana. Apa kata kita buat photoshoot kat sana? Padahal sendiri rindu nak jejak tempat tu. Hmm. 




m e m p e r s e m b a h k a n
UiTM Puncak Perdana : Canon 60D 
Marina | Marya | Khurra
Kawan rapat dari 2007 kat UiTM 
Fakulti Filem, Teater dan Animasi (FiTA), UiTM Puncak Perdana
takda satu manusia pon, photoshoot hari Ahad
fav picture! 


Dulu Blok 1 blok siswi
malam-malam main badminton kat sini 
Kita 24 tahun
Kita 18 tahun
tempat lepak tunggu lecturer datang 
gosip-gosip
planning nak makan kat mana after class


akak-akak otai nak panjat tembok 
dan selepas itu bergaya kawaii, apakah? tak padan dengan rupa

meow :3



candid pon ada
habis kat Puncak Perdana 
terus gerak ke Setia City Mall untuk mencekik
Kitorang makan kat Dancing Fish, Malay-Indo cuisine
Marina bagi suggestion sebab baru keluar TV katanya
paksa waiter tangkap gambar kuikuikui
layanan memang tip top, baik punyaaaaaa
sementara tunggu makanan sampai, boleh cekik belinjo + sambal belacan
Tak sangka kombinasi yang menarik
rupa cantik & rasa yang sedap
ini set untuk aku sorang! Amek kau! Harga dalam RM25++ tak ingat


side dish yang sedap. Ikan masin + belimbing!
Okay malam ni dah boleh mengigau makan sini lagi sekali

Orang kata 'kenyang perut suka hati'. Lepas tu memang aku suka-suka hati beli belah pulak. Lupa tujuan asal. Kikiki. Terbeli 2 rantai yang omomo kawaii amat! Beli kat Lovisa <3
Boleh pakai dengan plain baju kurung
classy kan?
yang ini modern look 
Banyak yang cantik-cantik. Next time nak beli earings pulak. 
Dah suka-suka hati beli belah, suka-suka hati sambung photohoot balik
Lihatlah dunia.. ! Kenyangnya .. !
Burppppp ! Alhamdulillah
Eh serupa? Hikhokhikhok.


macam muka mak-mak mengamuk panggil anak balik makan tengah hari
gampang hahahahaha
sambungan George The Jungle 

macam best macam kering rumput ni
padahal basah, damnnnnn
berlakon jelah macam baring atas tilam empuk 


gaya bebas
gerak khas 
Harry Potter


Okay habis dah gambar pre-convo photoshoot. Entry bulan depan, gambar konvo pulak wakakaka. Gampangnya bulan depan baru nak update next entry. Thanks for reading bye.

:D 



17 comments :

Marliyana Mk said...

congratssssssssss kakak cantik!

:)

Siti Hajar said...

Cantiknya semua gambarrr. Tahniah dah nak grad. Mesti seronok sangat kan! Tapi banyak sangat memori dengan kawan-kawan nnti tinggal kenangan~

miranadia said...

tahniah dah konvo. saya konvo hari tu pon tak letak kat blog lagi. ermmm...perlu ke? haha

Anonymous said...

congratz! :-) santekknye die..

Laila Mahfol said...

cantik! congrats kak marya :))

sue. said...

CONGRATULATIONSSSS MARYAAAAA!!!!

<3,
SUSUE

mama leen said...

wuuu bestnya... terus rasa menyesal jubah konvo dulu tak amik gamba banyak2... teringat masa akak kat uitm dulu.. bilik kami paling gila.. lampu kalimantang putih balut dengan plastik kaler2.. terus macam disko.. haha..

Norfadhilah Abu Hassan said...

congrats..and cantik la smua gmbr2.. tp smpai gmbr makanan terhenti lama plak..laparr..

Marya Hana said...

Marliyana Mk : terima kasih adik cantik! Congrats to u too :)

Marya Hana said...

Siti Hajar : Yep, sedih sgt. sbb 6 tahun belajar, tetiba berjauhan.. thanks dear ..

Marya Hana said...

miranadia : Thanks.. congrats jugak :)

terpulang ..

Marya Hana said...

Anonymous : sape anon anon ni? Hehe. nasib baik sweet. Thanks ! :)

Marya Hana said...

Laila Mahfol : thanks laila majnun hehe :)

Marya Hana said...

sue. : TERIMA KASIH SUEEEEE, eh caps lock off..

Marya Hana said...

mama leen : Tulah taknak terkilan mcm diploma dulu. Gambar sikit je. kalini siap dgn pre-convo photoshoot bagai.. hehe..

Aa, bab lampu kalimantang balut dgn plastic tu tau sgt.. mmg kelab dangdut, siswa ada buat :D

Marya Hana said...

Norfadhilah Abu Hassan : Thanks kak, sbb tu ambil gambar makanan pon cantik2.. supaya semua suka singgah :D

Hot Gimmick said...

Akak cantiklah. Suka tengok. Dah lama follow tapi baru sekarang perasan akak :) Sorry.