Sunday, October 6, 2013

A parcel from Tokyo, Japan.


Assalamualaikum

Masa belajar parents tak bagi bercinta. Kita jawab "bercinta boleh jadikan sumber inspirasi untuk berjaya". Nampak tak jenis anak-anak kuat menjawab wakaka. Blogging pon ada sumber inspirasi. Kalau jadi blogger asyik kena bash je ko agak-agak ada ke mood nak update blog? Dulu update blog sendiri baca. Ayat langsi banyak tet tet tet (sensored) pon takkan usik bontot orang lain. Sekarang lain.. Setiap blog ada pembaca yang tersendiri .. Macam aku sendiri pon ada favourite blog yang wajib baca bila dia update. 'Eh dia update blog lah!!' dengan nada super excited sampai tepuk-tepuk bantal. Blog mana? Biarlah rahsia kikiki. Aku suka baca blog santai, ayat taknak skema badut. Setiap orang lain-lain citarasa, korang suka baca blog macam mana? Jawab depan laptop walau ia tak mengerti hee. Sekarang aku kena rajin-rajin update blog. Walaupon kenyataan ini sekadar menabur janji-janji manis kepada pembaca *gelaktutupmulut* sebab dah selalu benauuu menipu nak update blog last-last tak update pon. Maafkan saya ..

Berbalik kepada blogging juga harus ada sumber inspirasi. Ya sekarang aku terinspirasi semenjak dapat parcel from Tokyo, Japan. Aku memang jarang nampak kat blog, tapi percayalah di Twitter & Instagram tak pernah lepa. Ada je emo-emo kat situ hihihi. Boleh follow kepada sesiapa yang sakit jiwa tunggu Kak Maghia update blog. Suatu hari yang indah, ada orang tweet :

Cik Pensel : Kak Maghia ke blogger yang suka CN Blue tu?
Maghia : Ya saya!!
Cik Pensel : Nak alamat, ada benda nak kasi .. 

Untuk pengetahuan semua, cik pensel belajar kat Jepun.
Ada satu hari yang rupa aku tak ubah macam bibik. Baru lepas kemas tempat u'uk kucing then ada orang hon depan rumah. Parcel dah sampai! Muka bibik pon bibiklah keluar rumah. Sebab aku fikir takkanlah next time orang yang sama hantar parcel sambil imbas kenangan lepas "awak ingat tak muka awak macam bibik last month" LOL. 
Bila tengok Japan Post, terbeliak bijik mata. First time kita dapat parcel from JAPAN. Dalam hati memang excited tapi saje tayang depan tv dulu & keluar pergi AEON beli hadiah kahwin kawan. Balik rumah baru bukak parcel. Mama kata "dah nampak dah, siapa hantar barang dari Jepun tu?". Aaaa tu yang kita mau wakakaka. Selalunya bil air, bil lektrik. Ini bagi lain macam sikit. 
Mula-mula bukak parcel dah nampak poster CN BLUE! *\  /*
tengah fikir lagi nak tampal kat mana
Post card gambar ayam kesukaan ayah aku
*kantoi dia pon menyelit tengok isi parcel*
Insyaallah, kalau ada umur yang panjang .. Masa Kak Maghia kahwin ke, eh!
Siapa peminat 2pm? K dah dengar jeritan gadis-gadis dari sini. Yep Kak Maghia dapat album 2pm from Cik Pensel. Baiknya awak ni .. Ish ish ish ..
Oh ..
Kak Maghia pon suka 2pm. Sebab semua handsome, eh
*Screaming*
CN BLUE 4th Mini Album ReBlue
awatlah best sangat isi parcel ni?
Yang bestnya ada photobook! 
Muka excited dari sinar mata yang bergelora @___@ hahaha
Nak kongsikan isi photobook dengan korang, especially CN BLUE fans
somi I hikhikhik, Yong Hwa
banyak lagi gambar, ini yang sempat dikongsikan lah ye *nangis cepat*

Terima kasih Cik Pensel untuk kedua-dua album. Daebak! 
Arigato gozaimasu ^^
penanda buku terselit dalam album
Arigato ne .. (nasib baik aku pernah ambik Nihongo masa kt UiTM)
Ayah kata "tak sangka eh walaupun dia takda kena mengena dengan kau, tapi dia boleh bagi hadiah macam ni". Yep setuju. Bukan semua orang boleh mengharukan perasaan kita. Sebenarnya apa pon pemberian orang, aku sangat sangat sangat hargai. Walaupun hanya sebatang pencungkil gigi. Tapi harap-harap takda yang pos pencungkil gigi kat aku lepas ni wakakaka. Kepada Cik Pensel, terima kasih banyak-banyak. And teruskan baca blog yang tak seberapa ni. Keep in touch :)


Thanks for reading! Bye ^^

41 comments :

Nizam Ijam said...

untung la peminat KPOP... :D

Asyik Izas said...

wow, bestnya ada peminat blog yang sporting mcm ni..bertuah Marya..:)

Namee Roslan said...

sesuai sgt lah. muka marya pun dah macam jeupun korea dah. hehe. namee x pernah kot dpt parcel jauh2...haha. paling jauh pun kedah je kot..ekekeke

Nuremy Che Ani said...

Salam :) Alhamdulillah selamat juga sampai barang kiriman saya tu. Pakcik pos ni tak jaga santek2 abes kemek poster tu :(

Shazwani Ramly said...

seronoknyaaaaaaa.

dEdEQ dE wIshEs said...

WAH ADE PEMINAT .. UNTUNGGGLA

shazika said...

wohaaa..bestnyer mariaa..peminat bg hadiah hehehe..i love CNBlue

Arfahani Arsad said...

bestnya dpt parcel dari jauh!!!
takpe, kak maghia amek cn blue, sy amek 2pm, nickhun hensemm..hahaha
kak marya blogger yg best, opkoslah ada ramai peminat you,hihi :)

MG schmidt said...

ounch!
bestnya....
MG pun nk ckp mcm ayh marya tu :P

swet pun ad jgk ni :)

Mysara Ab Rahman said...

Wah seronoknya..mcm2 ada

mama leen said...

wah bestnya dapat hadiah... akak ni dah tak minat dah kpop ke apa ke.. faktor usia kot.. hehe

Balqis Shafikah said...

bestnyeeeeeee! kehappyan marya teserlah! hehehe. ;)

Cik Eka said...

bestnyaaa.. walopon kite tak kenal retis korea tersebut. tapi kita lak happy.hakhakhak

Eda Johari said...

waaa, bestnya depa ada peminat blog :)

lala yusof said...

bertuah badan dik, nasib dia tak kirim orgnya sklai

Farahin Ahmad said...

Seghonoknyeee kak maghiaaaa huntunggg sangattt

Syazana Zainn said...

cool ever present :)


p/s: dah lama follow dgn stalk baru hari ni tergerak hati nak komeng2 kat blog maghia ;)

muja said...

pergghhh,, bila la muja nak merasa,, lama tak datang sini,, kak maghia dah lupa kot,, ekekekee

AmyZana said...

Untungnya ada fan yg sanggup kasi hadiah dekat awak walaupun tak kenal. Teringin rasanya ada pembaca setia yg mampu buat saya terharu

Marya Hana said...

Nizam Ijam : Baru tau ada jugak untungnya :P

Marya Hana said...

Asyik Izas : kita pon tak sangka :D

Marya Hana said...

Namee Roslan : kita pon 1st time dapat haaa, hihi. alamak korea jepun langsung x mcm muka i -__-"

Marya Hana said...

Nuremy Che Ani : It's okay.. iron je.. thanks a lot cik pensel :)

Marya Hana said...

Shazwani Ramly : kannnnnnnnnn :')

Marya Hana said...

dEdEQ dE wIshEs : tulis merepek pon ada peminat, ini kelako

Marya Hana said...

shazika : gimme five!

Marya Hana said...

Arfahani Arsad : terima kasih.. tak best mana pon, tetiba ada peminat..

nickun pon akak suka, eh. tamak

Marya Hana said...

MG schmidt : ada jodoh ngan ayah marya? o__0 haha

Marya Hana said...

Mysara Ab Rahman : sbb tu senyum sampai telinga

Marya Hana said...

mama leen : mak kita minat je kpop, usia tak menghalang hahahaha

Marya Hana said...

Balqis Shafikah : dari sinar mata yang bergelora kannnn haha

Marya Hana said...

Cik Eka : takpe, tumpang happy lah kan.. tak gitu?

Marya Hana said...

Eda Johari : alhamdulillah :)

Marya Hana said...

lala yusof : kalau kirim orgnya sekali, taktaulah excited mcm mana. terus buat video.. tak type blog dah

Marya Hana said...

Farahin Ahmad : yep yep, alhamdulillah..

Marya Hana said...

Syazana Zainn : aip, kenapa baru nak comment? hehe..

thanks for reading dear :)

Marya Hana said...

muja : ingat, dulu selalu comment :)

Marya Hana said...

AmyZana : Yep, alhamdulillah ada org suka baca blog ni..

Sizzling Suzai said...

OHMAIGAADDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh nak jugak giler ahh murah sgt ke album kpop kat japan nun??!!! beza ke after shipping ke msia?? buya????? *stress tak terhingga*

Ratu Lizzie said...

OMGGG ! tengah fangirl berguling sekarang ni ! haha ! untung akak ! Nsib baik CN Blue . kalau exo, saye dh menangis smbil gigit almari .. jealousss hahahaha ! lucky you !

siPenulis said...

Bestnya dapat parcel dari Jepun. Negara kegemaran saya tuh :D