Monday, September 16, 2013

NESCAFE Cans "On the Life" | Nescafe On Sam


" Kongsi gelap gapo lagu ni? Cubit sikit jerit serupo pondey!! "
Milik siapakah dialog ini? Nak klu? Johny Depp Malaysia ..


10 September 2013 di The Bee, Publika. NESCAFE menjalankan kempen Nescafe Cans "On the Life". Thanks Nuffnang bagi peluang join event ni. Jangan kerut-kerut dahi, sebab Kak Maghia akan terangkan gapo dio kempen Nescafe Cans "On the Life" ni. hehehe. Kempen ni adalah untuk mendekatkan lagi pelakon serba boleh a.k.a Johny Depp Malaysia dengan para peminatnya! Ye sabar akak-akak sekalian, dah nampak excited tu. Persoalannya macam mana nak mendekatkan diri dengan Shaheizy Sam kan? *petik jari* 
Semua di hujung jari! Abang Shaheizy Sam (SS) mengalu-alukan semua peminat yang sentiasa menyokong beliau untuk sama-sama memerah kepala hotak. Untuk apa? Okay ceritanya begini ye.. Nescafe berbesar hati berganding bahu bersama SS untuk menghasilkan sebuah lagu. Di mana liriknya adalah hasil kreatif semua peminat SS. Kepada korang yang suka nyanyi ikut sedap tekak je dalam toilet, apa kata malam ni try fikir satu lirik lagu yang "da bomb" untuk SS. 
Seperti yang kita tahu, Shaheizy Sam memenangi beberapa anugerah semenjak jadi pelakon. Dan juga memenangi hati rakyat Malaysia terutama kaum Hawa kahkahkah. Kawan aku dapat kata-kata semangat dari Shaheizy Sam terus tampal kat meja study uolls. Semangat berkobar-kobar buat thesis walaupun pahit getir melanda hahaha. Nampak tak betapa Shaheizy Sam mampu mempengaruhi dan memotivasikan jiwa dan raga kami. Errrrrrrr kami? K diam. Pssst, nak bagitau satu rahsia.. SS sebenarnya memulakan karier dalam bidang nyanyian tau! Bukan lakonan.. Tahun 2000, Kumpulan M.O.B. Ada sesiapa ingat? Dia memang terer gila rap yaa aaa aww yaa aaa aww! So dengan terciptanya lagu terbaru ni, terubatlah rindu Shaheizy Sam pada bidang nyanyian. Peminat-peminat pon sama jugak. Bila orang dah berjaya dalam bidang nyanyian, tanya bila nak berlakon? Benda samalah kena dekat Shaheizy Sam. Peminat-peminat tanya bila nak menyanyi? So inilah diaaaaaa. 
The Bee, Publika 
Siapa pembaca setia blog, memang tahu Kak Maghia memang suka gila + cinta mati si Johny Depp. So dapat jumpa Johny Depp Malaysia pon dah okay sangat. Excited noks! (>___<) 
Media Registration
Anis Athia, Marya, Mek Onie, Sabby Prue (blogger)
Semakin kerap muka diorang dalam blog ni? Kannnnnn
di dalam kegelapan The Bee, ku mencari di manakah Johny Depp.. 
Eh! Shaheizy Sam 
Kita beri laluan kepada En. Teo Heng Keat 
(Pengurus Eksekutif Perniagaan, Nestle Liquid Drinks Malaysia)
tu dia .. Abang Shaheizy Sam & komposer terkenal Audi Mok
Kata-kata untuk peminat tegar Shaheizy Sam : 

"Saya sayang peminat saya. Mereka banyak menyumbang kepada kejayaan karier saya. Peluang yang diberikan oleh Nescafe Cans ini membolehkan saya melibatkan para peminat dalam pembangunan karier saya. Terutamanya dalam pembikinan muzik di mana saya mempunyai pengikut tersendiri. Saya ingin mengajak mereka bersama-sama menyumbangkan idea dan inspirasi bagi menjayakan single baru saya".
(Shaheizy Sam, 2013) 
Dari jauh jelah nampaknya ye Maghia .. 
Dia nyanyi oi! Arghhhhhh cair .. *gigit shawl orang sebelah*
Nescafe Cans "On the Life"
K dah boleh pengsan terok
kawan-kawan blogger 
geng seluar merah 
love her, Kak Sabby Prue
"Anda kuasakannya".

Korang boleh send lirik lagu yang kreatif dengan cepat! Semua di hujung jari. Kiranya bila tengah goreng cekodok terlahirnya lirik lagu, cepat-cepat tutup api and send lirik lagu kat Facebook atau Twitter dengan hashtag #NescafeOnSam
Laman Web : www.onsam.com.my
10 kali nak buat gaya Shaheizy Sam,
10 kali jugaklah gelak dengan si Mira Cikcit 
tangkap gambar dulu walau perut berkeroncong
event Nuffnang menyatukan kami, Eh
sorang kakak, sorang adik 
fuhhhhhhhhh
ada bau steak tak? 
berlatarbelakangkan Shaheizy Sam yang tengah menyembang
ponnnnnnnnn boleh 
makan makan 
desert dia sedap
gosip gosip 
K jom balik !!
Opppp opppp tapi jangan lupa eh. Sambil menyelam minum Nescafe, fikir-fikirkan idea kreatif untuk lirik lagu tu eh? Tweet je & bubuh hashtag #NescafeOnSam .. setakat nak letak "I peminat youuuuu" then bubuh hashtag #NescafeOnSam, siap aku cubit kau! Hehehe. 

Twitter : #NescafeOnSam
Laman Web : www.onsam.com.my


[This is a sponsored post by Nestle]

17 comments :

Asma Azuani said...

jeles weh.....nak bergambor ngan sam jugok..... sobs.

Diera Tekikushika said...

seronoknya dapat g event Nuffnang =)

Rosmadi Shakri said...

best la makan STEAK,,,

Mira Cikcit said...

Kalau tunggu entry best, mesti tunggu kak yaya punya.. Nak update macam kak yaya sangatlah malas, tak tahulah kenapa.. haha

Asyik Izas said...

terbayang-bayang kalau ada kt situ..boleh bergambar sakan..

Sizzling Suzai said...

Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhh NAK JUMPE ABG SAM jugerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!

Sheila Salim said...

Assalamualaikum marya. comelnya korang semua. ehh muka awak iras member saya lah :)

Marya Hana said...

Asma Azuani : kakakakaka. malam ni please jgn termimpi2 boypren kita :D

Marya Hana said...

Diera Tekikushika : alhamdulillah.. ada peluang :)

Marya Hana said...

Rosmadi Shakri : pergi jugak kan? tak makan ke? :D

Marya Hana said...

Mira Cikcit : hahahaha oh yeke? terima kasih.. kak yaya bukan rajin pon, dah mmg dr dulu gaya blogging mcm ni :D

Marya Hana said...

Asyik Izas : lain kali kita begambar sakan ye kak asyik.. jgn risau! :D

Marya Hana said...

Sizzling Suzai : woi woi, nape nuffnang tak ajak ko.. alahai.. boleh jumpa sam sama-sama :D

Marya Hana said...

Sheila Salim : Wasalam.. amboi anak sapelah ni. kekekekeke.

yeke? kirim salam member awk :)

Mysara Ab Rahman said...

msti abg sam pn cbuk nk jmpa kak maghia kn...heee

Anonymous said...

canteknya baju akak !!! akak beli dkt manaaaaaaaaaa ???

dye.yana said...

untung nye laaaa boleh selalu join event nuffnang! kite hari2 minum nescafe pun sam tak nak bergambor ngan kite...sobsobs :(