Monday, September 30, 2013

Darlie Expert White : The Press Room, BSC.



Sometimes we tend to think too much or overthink. Aku nak bagitahu satu benda kat korang. Salah satu yang aku selalu fikir, apa agaknya eh kriteria bakal isteri yang orang lelaki cari? Sebab kawan aku yang lawa-lawa kenapa single. Bila tanya orang lelaki dia jawab nak yang comel macam Nora Danish. Yeah i know i know (T__T) Siapa taknak Nora Danish. Boyfriend aku pon gila Nora Danish. Tapi dah tak port sangat sebab aku pon suka membakau dia. Ada ke aku kata nak kahwin dengan Adi Putra. Rilexlah weh, laki orang tu hihihi. Maknanya selain tulah aku tanya. Pandai masak? Hormat orang tua? Hati yang bersih? Okay. Bila mula-mula berkenalan dengan seseorang, apa yang korang patut selidik dulu? Takkan terus menerus tanya pasal personal life dia. Eee seramnya! Meh nak bagi tips sikit. 


So, pada permulaannya tengok gigi dia. Yes, tengok gigi dia. Kalau gigi putih dan bersih berebutlah buat bini. Bertumbuk pon takpe asalkan ada bini gigi putih. Maknanya dia pandai jaga kebersihan diri. Tapi, ada jugak yang bergigi kuning tapi pandai jaga kebersihan diri. Betul-betul lah weh apa kau cakap ni? Maybe dia tersalah pilih jenama ubat gigi. Jangan risau, setiap masalah ada solusinya. Aku pon baru jumpa solusi ni last Sunday. Kantoi gigi kuning kahkahkah.


Terima kasih Nuffnang, sebab bagi peluang untuk pergi Darlie Expert White event di The Press Room, Bangsar Shopping Centre. Tempat makan dia serious cantik!
The Press Room, Bangsar Shopping Centre
22 September 2013
Cantik kan? 
Sebelum datang, kitorang diberitahu dress code for this event
 Smart casual (Blue/White). 
Kemain tau bunga pon ikot tema Blue White. Gorgeous sangat dorang deco! 

Sementara tunggu, belek tentatif program. Mata terbeliak nampak nama Sazzy Falak! Hey bagitau siapa tak suka hot momma ni? Terus semangat nak stay walaupon tengok-tengok takda blogger pon yang kenal. Hehehe.
Aku main bedal jelah duduk mana yang selesa. Duduk sebelah chinese blogger yang cute pulak tu. Memang awkward gila tetiba dia kata "you're Marya rite? I'm Lumi". Alahai malunya perasaan macam ni. Perempuan cantik tegur kita, eh kau dah kenapaaaaaaa. 
Nice hair colour Lumi! Love it <3
Then awkward balik. Muahahahaha.
Mulalah keluarkan handphone tangkap gambar Darlie Expert White pulak dah
Then Cik Epal sampai terus lega, ada jugak blogger yang aku kenal
Eh rupanya ada lagi yang ku kenal *urut dada* terus duduk semeja
K dah start *\ /*
Penerangan tentang kelebihan Darlie Expert White

Ouch! Sazzy tunjuk demo sikit

sementara tu blogger busy kumpul gambar

Ramai yang seram sejuk nak minum black tea sebab takut gigi kuning. So, dengan Darlie Expert White satu jug pon korang boleh minum. Tengoklah hasilnya! I was like "Omaigodddddd" berkesan kot. Balik rumah kena cuba guna ni. Mesti cuba! Gosok gigi 4 minutes and senyumlah sepuasnya.
Mak Sazzy Falak pernah bagitahu dia.. Macam mana kita nak tengok kecantikan seseorang? Dengan adanya 2 perkara. Cer teka apa dia? 

Kulit dan gigi yang cantik. Dan korang akan nampak cantik, yeah agree!
Pergi event Darlie, semua senyum tayang gigi.
Say Darlieeeeeeeeeeeeeeee :D 
Pretty, Friendly & Humble Sazzy Falak <3

Candid picture : Credit to Darlie Malaysia
Kitorang ada lah main beberapa permainan kat situ 
para pemenang

group photo jangan dilupakan with pretty ladies
kata-kata penutup 
Sazzy kata dia suka dress code untuk event ni. Comel kan? 
Blue/White 
dan makannnnnnnn


Memanglah orang kata kena pandai sesuaikan diri dengan keadaan. Event Darlie memang semua gambar kena tayang gigi. Walaupon ...........
with Sabrina
Thanks Darlie! 
Yeay kita suka kita suka

Berus gigi Darlie boleh membuang sisa-sisa makanan di celah gigi. Sebab tu bulu dia merenggang-renggang macam tu. Apa aku cakap pasal bulu ni? Naik bulu-bulu roma hahaha hentamlah labu. 

So, lepas ni siapa nak try guna Darlie Expert White angkat tangan? 

Thanks for reading! Thanks Nuffnang.


10 comments :

Sabrina Tajudin said...

ahaks! Gambar holiday kita! lol! comel je! mmg, kene try toothpaste ni, segar je mulut rasa cm nk "haaa" "haaa" kat muka semua org......

Mysara Ab Rahman said...

wah bestnyer! ni baru punyer ek...pas ni leh la kak maghia jd model darlie plak..heee

dye.yana said...

darlie!! always be my fav! lepas ni try yang expert white pulak kot2 akan jadi putih walaupun doc dah kata orang yang gigi putih adalah kelebihan untuk orang berkulit gelap.

Innanie Ariffin said...

ei ei ei comel gila semua. tu wiida, sab semua comel. comel gila lah korang ni! geget sorang2!

Diera Tekikushika said...

wah syiokknyaaa dapat jumpa sazzy falak. cute mute je =)

Asyik Izas said...

nice event..:)

Asma Azuani said...

nice sangat deco event ni...biru putih memang nampak sangat cozy n sweeeeet.

sazzy memang friendly n humble sangat, akak terserempak ngan die kat kenduri sedara akak, dye gi kat die nak bergambor, die siap pegang2 n tegor chenta lagi. suke artis yg humble camni.

lagi satu. nape peha marya kenit sangat. ahkak jelesh hokeh. hahaha

Lumi said...

Nice meeting you Marya!! Hope to see you in more events soon.

Lumi

nurdani said...

seronoknya dapat pergi event macam ni. saya pun suka tema tu. hehe

yup, benda pertama orang tengok ialah muka dan gigi

Namee Roslan said...

gigi marya cantik !! :D