Sunday, July 21, 2013

Media Launch for Kotex Memberku Hawa Season 2.


"With confidence, you have won before you have started". - Marcus Garvey


Segala-galanya bermula di sini. Just nak korang tahu yang aku dah lama gila tak luangkan masa untuk blogging. Tapi harini tebiat apa nak menulis. Berdasarkan previous entry pasal music video Erti Kawan ada blogger tanya macam mana eh nak dapat peluang macam tu. Sorry dah berbulan-bulan baru terjawab. Hidup aku pon tunggang langgang pulun siapkan thesis. Yang bolehlah dipanggil thesis hikhikhik. Tapi sendiri mimpi ngeri nak baca. Nasib baik viva lepas. And alhamdulillah with the mark given by panels! TQ so much.


Bermula masa aku belek-belek baca blog sendiri. Nampak iklan Nuffnang yang berlegar dalam blog tentang 'Carian Gadis Konfiden Kotex Fresh'. Okay nampak menarik! Abaikan. 


Esoknya aku baca blog sendiri lagi, sekian. Dan nampak iklan yang sama. Hati kata apa benda ni weh? Carian Gadis Konfiden Kotex Fresh? (sambil click iklan tersebut) kat page Iknowmovement yang sekarang dah bertukar kepada facebook rasminya Kotex Malaysia. Gatal tangan main isi je then mula cari gambar untuk join. Aku rasa banyak je gambar buat peace tapi kenapa aku masukkan gambar tu eh. Hentamlah labu. 

Sehingga aku dipilih Top 30 finalis carian gadis konfiden kotex fresh. Kitorang semua berpeluang ke boot camp kt Cherating. Antara pengalaman yang langsung aku tak dapat lupakan! Asal mengigau je kt Cherating. hehehe. Asal mengigau je duduk sebelah Nad Zainal. Serius best weh. 1 sen duit pon tak keluar. Kak Azah 3R, Nad Zainal & semua kru Kotex memang awesome. Semua memori masih terngiang-ngiang. 


Seperti yang korang baca kt entry ini, antara top 30 hanya sepuluh orang yang dipanggil semula untuk casting Memberku Hawa 2. Peribahasa ada berkata ye puan-puan tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tak siapa tahu. Dan bersambunglah perjalanan kami 5 orang terus bersama Kotex :D

28 Mei 2013 - Media Launch for Kotex Memberku Hawa Season 2 di PJ Hilton 
tulisan cakar ayam sementara tunggu make up artist
after make up bolehlah kot nak buang air ke. nak pergi melantak dulu ke. 
Sampai sekarang aku terkilan. Aku ambik je muffin ni tapi tak makan. Sempat tangkap gambar je. Bulan puasa bukan boleh upload gambar makanan, tercabar keimanan. 
Rehearsal 

yang kiri , our choreographer Shahrul 
Nad Zainal 

Facebook sudah terabai, maka aku akan update segala-galanya dengan cepat di Instagram Marya Hana


selepas make up, mata dah bertukar kepada burung pungguk! @__@


semua gambar di Instagram 



always be my favorite, Nad Zainal 
Erti Kawan nyanyian Adira
Rise Up Confidently with Kotex












with Fattah (Juara Hero Remaja) juga juniorku di FiTA






Bekalan Kotex selama setahun. 
Sampai menopause pakai tak habis-habis. ke ke ke ke


Thanks Kotex ! 



Boleh tengok kat Youtube! 


and korang boleh tengok disebalik tabir MV Erti Kawan



Peraduan-peraduan yang Kotex anjurkan semua best! And yang paling penting hadiah dia lumayan. Peraduan yang terbaru akan menang kereta. Teringin nak masuk tapi dah ada kontrak dengan dorang, tak boleh masuk lah kan? (T______T) korang try lah masuk peraduan-peraduan yang ada. Mana tau berpeluang macam kami? 
Okay bye !



12 comments :

Mek Onie said...

wahhhhhhhh,kita dah play kita dah playyyy ! :D

ADEEYA said...

Hoho bestnyew!

PinKy MoMMa said...

1st time dapat tgk dik maghia joget goyang bahu hehehe..comel sgt!
stok mmg banyak sgt okeh..klu rasa tak abis..meh post sini..boleh pakai pas beranak nnt muahahaha

Mira Adzlia said...

wah..best..best..rugi xjoin..eh?hihihi

Marya Hana said...

Mek Onie : Replay replay ! :3 HIHI..

Marya Hana said...

ADEEYA : *thumbs up*

Marya Hana said...

PinKy MoMMa : Hahahahahha, amboi dah cop awal2 tau.

Marya Hana said...

Mira Adzlia : Tuah ayam nampak di kaki.. eh tak habis2 :P

join join..

Mysara Ab Rahman said...

wah..kak maghia jd retss! kte nk sign la mcm ni..hehe...
byknyer bekalan kotex tu!

Asyik Izas said...

Marya rupanya yg menari ramai2 tu..akk selalu juga tgk cte ni tp xperasan pula tu marya..comel2..hehe;)

Fana Aqim said...

waaahh..retis gitu..ahaks!
nad zainal comel!! :)

cik laili said...

cutenya..