Tuesday, July 30, 2013

Majlis Anugerah Dekan : UiTM P.Perdana


Assalamualaikum


Pelan-pelan kayuh konsep update blog sekarang. Tan Sri P.Ramlee kata "barang yang lama jangan dikenang, kalau dikenang merana badan". Kesilapan besar der kalau gunakan prinsip tu dalam menulis blog. Barang lamalah yg patut dikenang supaya boleh jadi modal kau update blog dikala tengok Runningman pon tak mampu menggembirakan hati. ke ke ke. Buat pengetahuan semua, aku dah jadi penganggur berjaya dengan mengambil alih kerjaya sebagai bibik sepenuh masa. Rela jaga sekandang kambing dari jaga sorang adik yang hyperactive. Bukan saje pergerakan hyper, mulut pon hyper! 


Aku : tot tet tot tet (membelek handphone)
Zaqwan : Buat apa tu? (sambil mengintai)
Aku : Tengah mesej kawan akak
Zaqwan : Eleh.. mengorat Abang Ip lah tu !!
Aku : O___o  ERK.


KURANG HAJARRR *versi Johan Rajalawak* punya budak. Di manakah maruah aku? Ada ke ahkak Maghia yang ngorat abang ip. Eh pehhh-lish (T__T)


Hoi orang-orang kampung result UiTM keluar 3 Ogos. Ketaq lutut weh! Macam biasa aku akan survey dulu result kawan-kawan. Baru muncul keberanian nak check result sendiri. Please pray for my exams result ya. Serius aku gementar. Tak lalu nak makan tapi lepas berbuka makan nasi boleh bedal donut sebiji dua. Hmmm. 

12 JUN 2013

Alhamdulillah dengan result semester lepas. Fakulti Filem Teater dan Animasi berbaik hati buat kali pertamanya menganjurkan Majlis Anugerah Dekan bertempat di dataran Kolej Jasmine UiTM Puncak Perdana. Ianya sehari sebelum pelajar semester 6 bertolak ke *tet* untuk Finishing School. Yang tu kita update kat entry lain. Saje bagi seram sejuk nak terkencing, surprise kononnya. Tapi dah banyak update kt Instagram. Hmmmpphh.
Tema pakaian ialah pakaian kebangsaan bewarna Biru & Putih 

Baju kau biru putih ke tu Maghia? Ke pembaca yang rabun? Relax semua.. memandangkan aku busy uruskan thesis sampai tak sempat nak cari baju kurung biru putih. Tak pernah ada pon baju kurung biru sobs. So bedal je baju peach yang langsung lari tema tu hihihi. Untuk taknak rasa bersalah, aku kenakan dengan scarf berjalur biru putih. Walaupun langsung tak matching dengan baju. Nampak tak kegigihan nak makan di Majlis Anugerah Dekan. hikhikhok. 
Baju tak ikot tema pon ada rasa nak buat peace lagi? >__<"
kawan dari semester 1 tahun 2007
Mr. K yawww! Ketua Program Jabatan Skrin. Dia suka menyakat aku 
"mana blogger popular?". Hampeh. 
Dekan yang banyak menaikkan nama fakulti 
Bangga dengan kawan-kawan lain jugak, tahniah 
Dapat sijil dan mafla. Eksklusif dari fakulti. Siapa tak datang malam tu, mafla tak boleh tuntut dah. Masih berharap untuk dapatkan satu lagi Anugerah Dekan untuk semester terakhir. Insyaallah .. Semester lepas aku terlepas Majlis Anugerah Dekan, busy melepak kat rumah sebab takda class. Boleh baca entry ni. Kbye.

p/s : Best of luck bebudak UiTM yang akan dapat result 3 Ogos 2013 <3




29 comments :

Mira Cikcit said...

Teringin jadi macam kak yaya dapat dean every sem. Cickit masa diploma dulu 3 kali je dapat.. Haha.. Harap degree ni bolehlah dapat ANC.. hehe

Emma said...

teringat situasi yang sama... ehhehe ;)

Mysara Ab Rahman said...

tahniah kak maghia! kte pn ngah berdebar tggu reslut sem akhir 3 ogos ni...ntah mcm mana la khabar thesis..

mama leen said...

bijaknya maria ni.. dah la cantik.. ish ish.. untung laaaaaa... hehe.. semoga maria dapat dekan gak sem ni ok aminnn

Phat said...

beribu ribu tahniah beribu ribu tahniah

PinKy MoMMa said...

kerlazzzz dik maghia dapat anugerah dekan..tahniah! tahniah!

dah la cantik..eh terbodek pulak hahaha..pegang prinsip mcm akak..entry peraman jgn dianak tirikan..hado?

macam tempoyak..makin peram makin sedap :p

Fatihah said...

congrats ! semoga terus sukses :)

Shazwani Ramly said...

wuuuu congats kak maryaaaa :)

Asyik Izas said...

Tahniah MARYA..Pandainya dia..:)

Fana Aqim said...

tahniah marya.. wahh..mana bloger popular??curlass okay.. haha
gud luck ! :)

EZAN IDMA said...

tahniahh marya

Diera Tekikushika said...

jom kita sama-sama debor 3 ogos nanti! hehe =) All the best to you!

NoRfArAhiN said...

thniah! gud luck untuk result 3 ogos ni! ^^

myraVea said...

Congrats dear! :)

Marya Hana said...

Mira Cikcit : yg DL tiap2 sem tu bf akak, bukan akak. hahaha.

Marya Hana said...

Emma : mengimbau kembali :)

Marya Hana said...

Mysara Ab Rahman : hai oghang nogoghi.. hihihi..

kan? takottttt. best of luck! :)

Marya Hana said...

mama leen : eh jangan ckp mcm tu kak, kita biasa2 je..

insyaallah, akak doakan yeh. amin..

Marya Hana said...

Phat : beribu2 thank you..

Marya Hana said...

PinKy MoMMa : bodek diterima haha.

haah kak, banyak gila entry basi tak ber'update. Hadap jelah nnt :P

Marya Hana said...

Fatihah : Thanks, insyaallah.. amin

Marya Hana said...

Shazwani Ramly : Thanks a lot ;)

Marya Hana said...

Asyik Izas : Thanks kak, alaaa mana ade pandai pon. biasa je.. banyak main haha

Marya Hana said...

Fana Aqim : blogger popular sgt, ketepek! Thanks..

Marya Hana said...

EZAN IDMA : thanks dear ^^

Marya Hana said...

NoRfArAhiN : TQ TQ TQ.. dup dap dup dap..

Marya Hana said...

Diera Tekikushika : gudluck to u too! counting ..

Marya Hana said...

myraVea : thanks a lot :)

Wiida Ribbon said...

Tahniah kak Marya :) hehe