Thursday, June 6, 2013

Hansaegee Nature.


Bila sebut KOREA, whats the first thing that pops up in your mind? Tak usah disangkal lagi aku confirm akan jawab Runningman! The most popular variety show in Korea *\ /* Ok ok selain tu? Drama korea best-best yang kita layan tiap-tiap malam sehingga mengabaikan assignments yang bertimbun. hihihi. Mungkin kita terlepas sesuatu yang best mengenai KOREA. Their beauty products! Sampaikan rasa nak beli je tapi taknak guna boleh tak. You know why, packaging diorang sangat cute rasa nak gigit-gigit ok fullstop.

Sebagai film student, kitorang akan keluar shooting tak kira cuaca panas terik, hujan, mendung dan sebagainya. So kulit muka memang selalu terdedah dengan cahaya matahari, terutama shooting kat kawasan pantai. Perghhhh, balik-balik rumah mak sendiri confuse antara aku dengan orang minyak T____T 
Tapi jangan risau..... Aku dah jumpa penyelamat. Taraa! 

Vita Lightbeam Essential Mask
*Ingredients : Vitamin C derivative, tocopherol
*Effect : Brightening, clearing

Silk Cellulose Mask Sheet

After cuci muka, tak payah guna toner ke hape lagi. 
Teros tepek mask ni, pakai dalam 10-20 minit
Pernah cuba beberapa mask, tapi tak sama dengan Vita Lightbeam Essential Mask. 
Mask dia ringan & selesa ! *\ /*
Lihatlah dunia .. Hahahaha
sabar menanti hasil 
Aku ada masalah kulit kering, tapi sekarang terasa kulit lembab. Best sangat!
kulit kering vs lembab and lebih segar
*tanpa make up*
Beauty Clinic Sulfur Blackhead Suction Nose Pack 

Tu diaaaaa, siapa ada masalah blackhead angkat tangan? Senasiblah kita.. Aku ada masalah blackhead semenjak dua menjak shooting tak henti-henti. Then balik rumah cuci muka ala kadar terus lompat atas katil (-__-)zZzz. Tak cuci muka betul-betul boleh buatkan lubang pori semakin menutup. Tu yang blackhead berjoget-joget atas hidung, dah tak cantik dah. Selalunya kita beli nose pack macam gitu je kan? Tapi kalini boleh menambahkan keyakinan sebab Beauty Clinic Sulfur Blackhead Suction Nose Pack sekali dengan Pore Stamping Serum. Serius segar!

cara-cara penggunaan
sangat mudah digunakan

White head melambak-lambak uolls .. Hmm susah hati

Jangan lupa basahkan sekitar hidung, baru korang lekatkan
Pakai dalam 10-15 minit
PUAS HATI nokkkkk, katakan tidak kepada white/blackhead

Terkejut dengan perubahan, daebak ! ^^

Pore Stamping Serum 
2nd step after korang pakai Sulfur Clinic Blackhead Suction Nose Pack

Selepas korang nyahkan segala blackhead, boleh apply serum ni untuk kesan yang lebih mengagumkan *gaya dah macam jurucakap produk* 
Sensitive Sun Cream

Yang ni pon sesuai dengan Kak Maghia yang gemar shooting tengah panas terik tapi terlupa bawak sunblock. Memang aku tak pernah ada pon sunblock! Hihihi. Aku main bedal je menadah muka bawah sinaran & pancaran matahari.. Oh Malaysia is so hot *tetiba* Hey nanti dulu uolls, cream ni jugak can be use as a make up base, amacam best tak? Inilah produk yang dicari-cari selama ni.
Made in Korea

Yang berkulit cerah, sawo matang, hitam manis, kelabu asap semua boleh guna Sensitive Sun Cream. Jimat perbelanjaan bulanan. Boleh guna as make up base.

Lepas apply Sensitive Sun Cream, make up seperti biasa.

disebabkan dah ada sensitive sun cream, confident je pergi shooting dokumentari kt Pulau Ketam
siap naik basikal keliling Pulau Ketam, panas terik no hal punya
Baju cantik, rambut cantik, tapi tak bermakna kalau kulit tak cantik kan? 
And.. mudah di bawa ke mana-mana!
Dah ready untuk dapatkan kulit cantik?


Facebook : Hansaegee Nature
Website : www.hansaegee.com


18 comments :

Rina Ellisa said...

bila tah nak beli ni. nak beli tak terbeli beli.. hihihi :p

Umie Artoqiemie said...

wahhh dah boleh join snsd dah ahkak.. hahaha.. berminat yang sensitive sun cream itu wo wo wo!

Innanie | Ariffin said...

ya Allah berapa punya lama daaa nak menunggu dia update. busy kemain tu nampaknya... wahhhh maria mmg forever beauty ok!

awak rajin2 lah update!!! miss u!

ekin schmidt said...

baru dtg .
semua tu kne keep using ke?

kalau sy rjin 2mgu je lpas tu brg duk kemas dlm bag tu jela ..huhuhu

btw, report this fan page.
xdelete lg. mkin teruk gamba2 diorg kmpulkan gmba awek2 cun pastu komen -ve
http://melangkaugarisan.blogspot.com/2013/06/jangan-post-gambar-lawa-kat-tempat-awam.html

Atiqah Wadiah said...

YA ALLAH comelnyerr makhluk ni...

nurdani said...

hari tu beli mask je, tapi memang berkesan. kulit alahai....tetiba jadi macam siti nurhaliza.haha

shaa bonitaa said...

marya..jum join my contest

http://cielodacutiey.blogspot.fr/

Sabrina Tajudin said...

em!!! <3 just discover your blog! suka sgt!!! mask tu mmg best! sab pernah try yg kaler kuning.. xigt yg ntuk apa...

Jemput datang ke blog sab -
Sabrina Tajudin | Beauty & Lifestyle Blog

Marya Hana said...

Rina Ellisa : secara jujurnya mask from hansaegee sgt selesa.. silk .. beli cepat.

Marya Hana said...

Umie Artoqiemie : gee gee gee vavi vavi vavi haha.

oh beli lah. berbaloi..

Marya Hana said...

Innanie | Ariffin : Awaaaaaak, miss u too! Nnt kita habis study teros update blog banyak2..

Marya Hana said...

ekin schmidt : Yep, keep using lah.. kalau tak nnt kulit kusam pulak kannn.. sekali seminggu .. kalau boleh..

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : makhluk mana ni.. haha

Marya Hana said...

nurdani : kannnn.. I suka sgt sbb selesa.

Marya Hana said...

Sabrina Tajudin : Hai!

Oh i pakai yg kuning tulah.. terasa segar, utk mencerahkan..

Thanks .. nnt dtg jengok blog awak.

Globe-Rider said...

Pergghhh SPF 50...

mmg terbaeekkk la u...

Cik Eka said...

cantik ah cantik..

kak maghia punya idung, perghh tinggi. comel.hehehehehe


kita rasa hidung kita licin, tapi bila pakai bend etu. eurghhh banyak kot white head black head bagai kan

Namee Roslan said...

ramai gak buat review produk ni..nampak mcm elok...nk tryyy ahh.