Wednesday, April 10, 2013

Sunway Lagoon Theme Park : JOM!


Assalamualaikum

NI NO NI NO! Entry khas dibawa oleh ambulans sebab ini adalah entry nazak. Kenapa nazak? Peristiwa ini sudah berlaku seawal March. Followers ku di Instagram (maryahana) pasti sedang urut dada "Oh gambar ni. dah ada dua tiga keping kat Instagram". Masih menjaga keistimewaannya so aku tak upload banyak-banyak. Blog masih menjadi keutamaan, orang kata di mana bumi dipijak di situ langit dijunjung.  Cewah ayat manis boleh dapat sorang lagi boyfriend ni haha. Instagram hanyalah pendatang baru dalam kehidupan aku. Tetap sayang blog ni, alah ucuk ucuk. 


Bila dah lama Kak Maghia tak update blog, please lah muhasabah diri. "Dia busy kot. mungkin jugak sedang giat mentelaah buku-buku industri kreatif/filem dan sebagainya". Amboi .. Selalunya sedapkan hati sendiri je bila dah lama tak update blog. "Alah takda sape nak baca blog aku, nantilah update". Sepantas kilat aku buka laptop buat thesis. Alamak percaya ke buat thesis? Chapter 2 pon di awang-awangan sebab asal nampak bantal je aku fikir TIDUR TU PENTING untuk kesihatan. Hahaha. Demi tak nampak derhaka, maka aku pon merelakan diri update blog walaupun entry basi. Boleh gitu? Halal kan.

Sunway Lagoon 
Sebelum aku type caption, berulang-ulang kali aku check "ITU AKU KE, awat pose gedik nau". Bantailah labu, sekali sekala nak nampak hipokrit. Takkan nak buat muka ketat, kening terangkat, kaki terkangkang". Takmo takmo takmo, nanti bakal mak mertua baca blog camno? Mampuih den, cancel buek monantu. Ini bukan monantu tapi hantu *kihkihkih*
before
Dengan kuasa Sailormoon *bertukar*
Gambar lengkap bersandal ini adalah beberapa minit selepas we'ollz terkinja-kinja atas jambatan gantung tanpa ber' slipper/sandal. Tengah hari rembang pulak tu. Dah lah gayat, kaki terasa macam nak melecur. Tulah cerdik nau tak pakai slipper. Hang ingat hang terer, atas jambatan dah macam-macam bunyi. UH AH UH AH sambil lari sehingga ke garisan penamat. Panasssss gila okay!
Muka hipokrit masing-masing "It's okay geng, small matter...". T____T"
caption : 'purse di ketiakku'

*nangis pondan*
benda ni pon aku menjerit-jerit ketakutan. Hmm 
kuasa Sailormoon *bertukar* dan tetiba eh kita berada di dalam Subway
perghhh effect dari camera 360 kahkah
 
senyum macam gigi palsu nak tercabut, tahan dulu tahan dulu .. 

sempat beli gambar RM35 buat kenang-kenangan
Thanks for reading, bye!

p/s : Kak Maghia ada keek account. Boleh follow (marya_hana). Videonya tak post lagi, alasannya taknaklah post video syok sendiri pakai baju tidur cakap sorang-sorang depan handphone. Biar ada 'value' gitu .. Tengah shooting ke hape ke nanti kena fikirkan balik sebab masih berada dalam shooting mode. Boi!





19 comments :

Nursaila Norman said...

psst maria,cantik jaket kamu..cantik,cantikkk :)

Namee Roslan said...

wah wah...seronoknya bersuka ria. !namee tak pernah seumur idup pergi sana. wuuu. sunway pyramid ye la pergi. sobs.

Mysara Ab Rahman said...

entry kak maghia mmg slalu akan dipenuhi dgn byk gmbr! suke! hee
tu mmg kawan2 rapat akak ek..slalu tgok byk ada gmbr dorg

PILOT LOVER said...

rindu kak maghia sbb lama tak hupdate blog..huhu btw bestnyer pergi sunway dgn kawan2.... mesti happening giler.. :)

erma rahimah said...

sekali upate sampai 2 tu...pg sunway x ajak...haaa

khadijah said...

bestnya lama dah tak gi sunyway lagoon, basi pun basi la maria, tetap ramai jugak yang baca :)

Atiqah Wadiah said...

g x ajak pong..sobsss :(

A Girl Like You said...

nice entry maria! i like!
btw, banyak nye bawak baju! asyik bertukar! hihi ;p

A Girl Like You said...

nice entry maria! i like!
btw, banyak nye bawak baju! asyik bertukar! hihi ;p

Marya Hana said...

Nursaila Norman : Jacket je? haha kidding kidding.. Thanks :)

Marya Hana said...

Namee Roslan : org Johor, meh lah nnt dtg sini mandi manda.. ajak husband..

Marya Hana said...

Mysara Ab Rahman : sbb akak pon kalau masok blog org pon just nak tgk gambar, haha. Haah, tu bff akak :)

Marya Hana said...

PILOT LOVER : lately akak busy sikit, sbb final sem kann..

Marya Hana said...

erma rahimah : balas dendam namanya haha. tak lah, ada peluang so update lah yg mana boleh. kang dah takda peluang, sbb busy.. hehe..

Marya Hana said...

khadijah : Haha. kannn. terima kasihlah sudi baca, walau dah masyem.. bacin.. basi.. kikikiki :D

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : okay, nnt kita ajak semua blogger pergi haha.. :D

Marya Hana said...

A Girl Like You : Thanks..

Haah, berhelai2 baju. sbb taknak pakai baju sama kekdahnya. haha.

Anonymous said...

Bestnye baca blog awak..

bella lim said...

kau pakai varsity baru nampak sikit macam orang. kalau tak macam lampu pakai baju. -_-