Monday, April 15, 2013

ESSENSERI.


Assalamualaikum

Taraaa entry untuk awak-awak yang nak kelihatan cantik! "Bila dalaman bersih, ia akan terpancar di wajah". Boleh ke nak cantik tapi malas cuci muka sebelum tidur? Macam mengata diri sendiri. Atau jenis yang main hentam kromoh pakai produk kecantikan sembarangan? It's a big NO-NO. How to protect and get more beautiful skin in your 20s, 30s, 40s,  50s, 60s, 70s, 80s? Penat.

Pernah tengok satu episod dari rancangan Wanita Hari Ini (WHI) yang serius membincangkan tentang betapa pentingnya memilih produk kecantikan. Memang boleh nak putih cepat nak cantik cepat. Tapi kesannya boleh buatkan u'olls menangis air mata darah sebab kesannya tak seperti yang diharapkan. Tuptup terjadinya "keradangan kulit". Ia telah menginsafkan orang seperti aku (>____<). Janji tak buat lagi lepas ni mmmmmmm. 



Kulit muka kita tak semestinya sama dari dulu sampai sekarang. Buktinya masa sekolah dulu aku seorang pelajar sekolah menengah yang muka maintain baby face. barbie face? Eh lagilah tak. Whatever it is muka aku memang licin and kawan-kawan asyik tanya "pakai produk apa, macam mana nak jaga muka". Tapi langit tak selalunya cerah [tetiba lagu Zamani Slam berkumandang- ku sangkakan panas berpanjangan. rupanya gerimis.. rupanya gerimis mengundang ang ang ang ang~]. 


Melangkahnya ke gerbang universiti jerawat/ pasir/ semua ada atas muka. Dengan yang demikian aku terlampau berusaha memakai produk yang diyakini cepat melupuskan segala noda-noda di muka! Yeyeah. tapi frust mengalahkan orang putus cinta, makin bertambah-tambah jerawat. Dah boleh buat kuah kacang makan bersama nasi impit, hmm. Sekarang dah boleh goyang inul sebab happy sangat dah jumpa produk yang betul-betul sesuai dengan kulit remaja macam awak-awak! *\ /*

"Essenseri membantu kulit menjadi cerah, anjal, serta bebas jerawat dengan 
ringkas, mudah dan pantas berkesan setiap kali". 

Essenseri Skin Renew Facial Cleanser RM 18.00

WHI pon ada kata "elakkan produk yang mempunyai haruman atau wangian". Essenseri Skin Renew Facial Cleanser ialah pembersih muka BEBAS daripada haruman/wangian sintetik yang membersihkan kulit muka secara mendalam. Kadang-kadang lepas photoshoot or bermekap tebal, kita cenderung gunakan make up remover. Tapi belum betul-betul bersih, so try lah guna Essenseri Skin Renew Facial Cleanser. Ya jangan risau untuk kakak-kakak yang suka tengok kandungan dalam setiap produk. Essenseri Skin Renew Facial Cleanser dirumuskan khas dengan NMF, Aloe Vera, Allantoin, Asid Laktik & campuran minyak essential. Confirm takda masalah sel-sel kulit mati. Muka terasa segar! Selamat tinggal kulit kusam.. Wah gitu!

Cuci muka sudah. Essenseri memang sangat best weh!
Sebab ada berjenis-jenis serum mist. Cute pulak tu.

Essenseri Acne Reduction Serum Mist RM 29.00

Aku jarang percaya produk yang boleh hilangkan jerawat. Tapi Acne Reduction Serum Mist betul-betul buatkan aku jatuh cinta pandang pertama bergolek-golek nyanyi lagu hindustan kat taman bunga. ok stop! Hahaha. Lepas cuci muka, goncangkan Acne Reduction Serum Mist, and spray kat muka. Jerawat akan mengecut dengan pantas sepantas kkkkk kl drift. Gituuuuu .. Bestfriend buat masa sekarang yeehoo! 


Sesuai untuk aku yang meningkat remaja ni. Eh dah tak remaja rupanya hmm. Memang sesuai sangat untuk memelihara keremajaan pada kulit walau dah tak remaja. For your info, produk dari Essenseri semuanya dirumus khas dengan bahan-bahan semulajadi. Untuk Age Defying Serum Mist, ia membantu ketegangan kulit wajah. Mengurangkan kedut di muka. Umur aku 24 tahun mesti lepas ni orang ingat aku 14 tahun *pengsan*. 


Essenseri Extra Whitening Serum Mist RM 29.00

Dulu aku selalu ada masalah kulit tak sekata. Orang kata 'berbelak-belak'. Ke tak faham? Kejap putih kejap coklak bertompok-tompok. Untuk wanita yang bertudung masalah tona kulit tak sekata memang dah toksah diperkatakan. Berbelang-belang muka sebab ada kulit muka yang terdedah kepada sinaran matahari. Dan ada jugak yang terlindung. so jangan kusut-kusut fikir guane nak elok. Try guna Essenseri Extra Whitening Serum Mist! Ia menghalang penuaan disebabkan sinar UV. 

4 produk yang mengagumkan dari Essenseri.
Yang paling penting produk Essenseri tak melekit-lekit. Cepat meresap ke dalam kulit. Tengoklah muka aku lepas spray serum mist. Tak berminyak and menyegarkan \(o__O)/
Disebabkan segar, tangkap lagi satu gambar hihi.
Disebabkan size yang kecil, boleh sangat kalau korang nak masukkan dalam handbag. Lepas solat boleh apply semula. Ringkas, mudah & pantas! zupzapzupzap dah kembali segar dan cantik .. 
lagi kecik dari size tapak tangan. 
Sedia di bawa ke mana-mana!

Mesti korang tak sabar nak dapatkan Essenseri. Boleh boleh.. Jom like facebook page Essenseri ! Harga berpatutan, kesan mengagumkan. Amboi kemain ayat aku .. Thanks for reading. 





13 comments :

TerajuSariBeauty said...

Salam.

Alhamdulilah, makin berseri-seri sis dengan Essenseri. Terima kasih for your wonderful review on Essenseri.

Berminat untuk memiliki Essenseri , boleh layari facebook TERAJU SARI BEAUTY www.facebook.com/TerajuSariBeauty

Follow kami
Instagram: terajusaribeauty
Twitter: @TSariBeauty

Boleh order dengan inbox email terajusaribeauty@gmail.com atau SMS 0133592675

Terima kasih adik-adik manis :

Teraju Sari Beauty
www.facebook.com/TerajuSariBeauty
Pengedar & Pemborong Produk Kecantikan & Kesihatan.



♥ ʜᴜᴅᴀ ʜᴀssᴀɴ ♥ said...

fuyohhh, tunggu dah keje lah pakai nanti. Skrg? urmmm -..-'

Nur Arina said...

cantik lipstick. ko pakai brand pe maria ? hehehehe .

syieda_syaada said...

wuuwuu tak penah dgr pon jenama nie..haihhh kak maghiaa ni suka taw buat entry promote barang2 penjagaan muka kan dahhh ada rasa keinginan nak mencubaa disitu. *sigh

hihihi lama tak drop by kat sini, tp tak lupa pon baca entry2 kat maghiaaa :D

Shazwani Ramly said...

amboi kak mryaaa, dah makin berseri okayy. :) ni seri pkai essenseri ke, seri nak kahwin? hihik.
comel okayy. btw thanks for info.

Cik Zety said...

sekali tengok macam korean, dua kali tengok macam taiwan, eheheh, macam best nih! nak kulit segar bugar macam maryaaa jugak! :P

nurdani said...

patutla berseri-seri je wajah.inilah rahsianya.hehehe. nak jugak kulit wajah macam Maghia

Marya Hana said...

♥ ʜᴜᴅᴀ ʜᴀssᴀɴ ♥ : tak mahal pon, still boleh beli..

Marya Hana said...

Nur Arina : Thanks, Maybelline..

Marya Hana said...

syieda_syaada : ni brand baru kt Malaysia.. tp berkesan. try lah guna.

Thanks syieda_syaada :)

Marya Hana said...

Shazwani Ramly : Hahaaha seri nak kahwin mungkin lambat lagi. sekarang ada masalah kulit kusam, sbb shooting tak henti2..

Marya Hana said...

Cik Zety : TAIWAN? haha.

takdalah segar bugar sgt cik zety oi.. tapi setakat jerawat, memang NYAH KAU DR MUKA. gitu..

Marya Hana said...

nurdani : Aaaa janganlah mcm tu, muka kita pon berpasir, berbukit bukau, berselut dan lain-lain haha

tapi, better u try this product. mmg best..