Thursday, March 21, 2013

Hottest Selling Mask in Korea.


Assalamualaikum
*STICKY POST*

PEREMPUAN .. Sebiji jerawat muncul atas muka riuh se'Facebook/ Twitter/ Instagram/ Blog. Why is this happened to me? Eh bocor rahsia kekeke. Pastinya kaum Hawa amat menitikberatkan hal kecantikan terutama muka. Orang lelaki takkan faham dengan masalah kecik tapi dibesar-besarkan dan dihebohkan seperti ini. Tapi tak dinafikan ada dikalangan kaum Adam yang menitikberatkan kesihatan kulit muka, wa salute sama lu! Yeyeah. 

Di kala jerawat menjelmakan dirinya, mahu saje aku letupkan jerawat tersebut dengan BOM ATOM. Tapi aku sedar bahawa mana ada jalan singkat untuk hilangkan jerawat & tak meninggalkan apa-apa kesan pada kulit. Buktinya, kulit akan berparut/ berlubang/ ada bintik hitam. Nak-nak orang yang tak reti sabar macam aku ni. Syaiton sentiasa menghasut "picitlah jerawat tu sayang..".

No wonder muka licin tapi ada bintik hitam tadi tu hmm T___T still tak boleh tidur (mimpi ngeri). Oh kulit muka. Ada juga di antara kita yang hadapi masalah kulit muka kering. Even dah make up cantik-cantik pon still mencacatkan. Hmmm lagi sekali.

STRESS !! 

Dan .. Dan .. bila tiap hujung minggu aku balik rumah, mak aku sentiasa hadap korean drama. Kau tau tak muka pelakon korea licin bak telur di kupas? Ini boleh mendatangkan stress bila terpandang muka sendiri kat cermin. Di sebabkan aku mahu hidop bahagia dan gembira di samping kulit muka yang cantik. So ... aku sentiasa mencari solusi kepada permasalahan ini (ala-ala Inspector Gadget.. !)

Memikirkan solusi
Taraaaaaaa! *\ /*
pemakaian mask boleh melindungi & menyegarkan keseluruhan kulit muka

One of my favaorite face mask


Gugur bulu ketiak tengok gambar "before".  Macam nak ajak bertumbuk. Padahal berperang dengan perasaan sendiri. Gambar "after" hasilnya kulit terasa lembab, fresh & bintik hitam hasil picitan jerawat semakin pudar. Sekarang aku tak risau kalau foundation habis tanpa disedari. Selamber badak boleh pergi class dengan bedak yang tipis. Tak payah bersusah payah, singsing lengan baju, berejam-jam tepek foundation untuk cover jerawat yang tumbuh mekar. 

Mesti korang tertanya-tanya mask apa yang aku guna? Gebang sangat kan.. As you all know, aku sangat terjebak dengan korean drama & variety show mereka. Haruslah produk kecantikan pon nak tiru artis Korea "I got a boy meotjin! I got a bot chakhan! I got a boy handsome boy nae mam da gajyeogan".  Aku nak korang tahu, this is hottest selling mask in Korea now. Ada jual juga di Malaysia weehooooooo! \(>__<)/  Lagi 'weehoo' bila korang tahu aku akan bagi code untuk 10% discount dengan setiap pembelian 'Leaders Insolution Mask' sahaja . Readers blog Marya Hana je dapat discount ni tauuuuuu.

1. Aloe Soothing Skin Renewal Mask
RM 9.90 (10% discount)

2. Beauty Clinic Platinum V Lift Essential Mask
RM 8.50 (normal price)

3. Vita Bright Skin Renewal Mask 
RM 9.90 (10% discount)

4. Collagen Lifting Skin Renewal Mask
RM 8.50 (normal price)

5. Beauty Clinic Mask Promo 

 5 x 25ml = RM 39.50 (normal price)
No alcohol, no mineral oil, no artificial pigmentation, no paraben-good for all skin type mask



10% discount untuk 'Leaders Insolution Mask' sahaja (seperti gambar di atas)

Korang boleh lawat website www.cathyjoy.com untuk order! Jangan lupa sebut code 8868 untuk dapatkan 10% discount bagi setiap pembelian 'Leaders Insolution Mask', valid till 31/5/2013. Cepat order sekarang! 


Sekarang taklah tercabar sangat bila terpandang
kulit muka kawan-kawan yang licin 
Nampak tak penangan artis K-Pop dalam diriku? Cawan CNBlue y'alls!

sila lawati www.cathyjoy.com


23 comments :

Namee Roslan said...

omaigoddd...nak try sebab memang tengah cari mask !! thank you marya !! :D

LdyNisa said...

ok harus cuba~
:D

Dylla Fadzil said...

Sgt berminat dengan yg num 3 and 4. Nak kena beli nih. Nak dapat kulit Korea jugakkk hiksss

Syazwani Mazlan said...

eh, rasanya saya dpt invite dr company ni utk buat review..hehe ;P

aimi adilah said...

xnk komen bnyk cume nk tnye

last tu gmbr kt kolej puncak perdana ek??

wah dh tukar pintu baru sehhhhhh

ahahahhahaha

Shazwani Ramly said...

nk try jugakkkkk.

eraz said...

macam produk Hansaegee Nature pulakk, hehe, nak try lahhh :)

NIA SI DRUMSTICK said...

haha..bajet korea skarg.haha..kulit yaya mmg dh cantik je pon.. kulit nia mkin ari mkin terok jerawatnye haaa..stresss

IlhamLiyana said...

Ramai review mask ni best, teringinnnn hehe :D

misz sheyla said...

eh muka kamu mcm muka hanis zalikha sikit2..seyesli...

Marya Hana said...

Namee Roslan : No biggy namee. pergilah beli, guna code 10% discount tu.

Marya Hana said...

LdyNisa : Yezza silakan ;)

Marya Hana said...

Dylla Fadzil : pergilah order sekarang, guna discount code tu. selamat mencuba! ^^

Marya Hana said...

Syazwani Mazlan : Yeke :)

Marya Hana said...

aimi adilah : Yep Puncak Perdana, mana ada tukar pintu. FYI, blok 5 sahaja yg ada pintu tu. dr duluuuuu lagi.

Marya Hana said...

Shazwani Ramly : please try ;)

Marya Hana said...

eraz : Yep lebih kurang :)

Marya Hana said...

NIA SI DRUMSTICK : Yeke, so nia pon kena order ni. mana tahu boleh dapat kulit cantik. ekeke.

Marya Hana said...

NIA SI DRUMSTICK : Yeke, so nia pon kena order ni. mana tahu boleh dapat kulit cantik. ekeke.

Marya Hana said...

IlhamLiyana : Order lah, then u review kt blog u pulak :) kannnn.

Marya Hana said...

misz sheyla : Ahhhh, ni dah org ke berapa entah cakap. Maybe mata sepet yg sama.

merapu said...

You da semakin cantik, muka berseri-seri, huhu

elin.shazlin said...

comey nya kak maghia ..