ARIGATO GOZAIMASU.

Thursday, February 7, 2013

Pure Noni Enzymatic Essence.


Assalamualaikum

Masa kecik aku selalu nampak mama makan ubat. Tapi aku tak faham "kenapa orang sihat kena makan ubat??". Langsung tak nampak sakit pon. Tak macam aku kalau demam asyik terbaring atas katil. Mama hulur ubat je tinggal nak telan. Then tak lepaskan peluang order makanan sedap-sedap! Masa tulah nak  pawww Mcd,KFC,Pizza Hut segala macam. Terasa macam dunia ana yang punya! Ada jugak untungnya jadi orang sakit ni kannn *angkat-angkat kening*. Orang kata sambil menyelam minum air. 


Bila dah besar panjang baru tahu yang mama bukannya makan ubat. Dia ambil makanan kesihatan. Zaman sekarang penyakit tak kenal umur. Nak-nak kita ni makan yang bukan-bukan asalkan perut kenyang. Persetankan terus apa kandungan dalam makanan tu. Asalkan makanan nampak menarik, perut kenyang, dah puas hati bebeno dah tu. Cepat mengaku! Eh owner blog angguk perlahan <(_ _*)>  


Berita baik untuk sesiapa yang tengah mencari makanan kesihatan apa yang diorang patut cuba. Please dapatkan produk kesihatan Pure Noni Enzymatic Essence yang digunakan untuk mengubati pelbagai jenis penyakit. Orang muda pun boleh ambil produk kesihatan ni. Mencegah dari muda, dah tua nanti boleh poco-poco/oppa gangnam style dengan cucu cicit. Kekekeke. Yang penting 'ikhtiar'.

Pure Noni Enzymatic Essence


Bukan je untuk mak ayah, tokngah, mak andak, paklang, paksu
Juga untuk kita-kita yang masih muda remaja
Omaigod kau muda? kau muda? K aku dah tua


Kelebihan Noni
- Noni mengandungi 16 kali lebih Vitamin P (Bioflavonoid) daripada limau nipis.
- Noni memberi kesan anti-inflamasi yang kuat 
  sebanyak 5 kali lebih daripada kesan Aspirin.
- Keberkesanan Noni dalam pembasmian radikal bebas 
  adalah sebanyak 1.4 kali lebih daripada Vitamin C and PYC (Pycnogenol).
- Kandungan polyphenols (scopoletin) di dalam Noni adalah 800 kali lebih daripada nenas.
- Aktiviti Superoxide, Dismutes (SOD) di dalam Noni adalah 31 kali lebih daripada 
  cendawan Brazil, 34 kali lebih daripada Hericium, 
  74 kali lebih daripada Ling Zhi (Ganoderma lucidum)

Keunikan LivYoung's Pure Noni Enzymatic Essence
- Tidak mengandungi jus (fructose). Sesuai untuk pesakit kencing manis.
- Lebih pekat, lebih tulen, lebih berkesan, lebih ekonomi.
- Enzim dalam bentuk cecair, mengekalkan keaktifan dan tahan lama.
- Tidak mengandungi gula, perasa, pewarna atau pengawet. 






Lebih 150 Jenis Zat Penting Dalam Noni
Scopoletin : anti (bengkak, histamine,kuman, fungis), mengawal tekanan darah, bergabung dengan serotonin menolong tidur,lapar, suhu badan
Anthraquinone : mengawal jangkitan kuman
Damnacanthal : menghalang perkembangan sel-sel barah
Terpene : memperbaiki sel yang rosak, anti penuaan
Phytonutrients & Selenium : melindungi sel dari ancaman radikal bebas, anti-oxidant
Serabut melarut : bersih darah, kurangkan kolestrol & lemak, imbangkan gula darah
Serabut tak melarut : bersih usus besar
Asid Amino : Mengandungi 17 dari 20 asid amino, 9 adalah asid amino asas, bina otot
Asid Lemak Asas : Jaga kulit, sel saraf, tisu jantung & urat darah, imbangkan emosi. Buang ketagihan, imbangan hormon



Cara penggunaan Liv Young's Pure Noni Enzymatic Essence
Dos          : Dewasa biasa - 5ml 2 kali sehari
               : Masalah yang lebih serius - boleh ditambah sehingga 5 kali sehari
               : bawah 18 tahun - gunakan 1/2 dos orang dewasa

Kegunaan : Semasa perut kosong (sekali pagi & sekali malam)
              : Minum secawan air sebelum menyedut di bawah lidah
                selama 3 minit & ditelankan.
              : Makan selepas 1/2 jam.
              : Jangan minum kopi atau teh dalam masa 2 jam selepas mengambil Noni. 



"Bila badan sihat, kita lebih confident" Yeah :)

----------------------------------------------------
Berminat? Untuk sebarang pertanyaan harga
boleh email  shadee531@yahoo.com 
----------------------------------------------------

p/s : If nak melawat rumah bakal ibu ayah mertua, bolehlah dapatkan produk kesihatan ni. Ambil hati orang tua sikit. Syhhhh rahsia kita-kita .. 

*sticky post*




5 comments:

NIA SI DRUMSTICK said...

Sejak bla plak meniage ni Yaya..haha..xde free ke..

Marya Hana said...

NIA SI DRUMSTICK : free memang tak dapat lah jeppp haha.

Namee Roslan said...

wahwah.ni boleh elak perut kembong tak ni ??? hehe. namee pun cepat penat, nak kena try jugak ni.

Cik Nathrah said...

hahaha! tertarik dengan PS tu je..boleh try boleh tryyy! rahsia kita2 ;p

Anonymous said...

ubat nie minum terus telan camtu je boleh ker???