ARIGATO GOZAIMASU.

Tuesday, February 5, 2013

90s candy.


Assalamualaikum


Milo is definitely my all time favourite drink! Bila lepak kat mamak memang selalu order "Milo Ais Tabur" satu! untuk rasa milo yang lebih ummphhh. Masa kecik modal buat-buat pergi dapur nak cuci tangan. Usha kiri kanan line clear je terus buka tutup tin milo dengan sudu. Once dah berjaya buka, cedok milo satu sudu penuh then masukkan dalam mulut cepat-cepat tutup tin balik. Perghhhhhhhhhh terbaik! lagi terbaik if tak tertangkaplah kannn. Oh sangat 90s memories ..


Selain Milo apa lagi ek, Nescafe? No wayyyy gila pahit sakit perut cerry berry karang. Horlick? Cerita benar dari kecil sampai besar rumah aku tak pernah ada Horlick sebab mak aku tak suka. Diheretnya anak-anak dia pon tak suka Horlick. Tak pelik sangat kot cerita ni. Ingat susu Nespray? Yeah. Itulah mangsa kunyahan seterusnya. Sangat omnomnomnom menggetarkan jiwa raga. "\(>.<)/"


Makin besar makin liat minum susu. Kalau ya pon susu yang aku minum itu hanyalah susu coklat. Setelah sekian lama aku rindu rasa "susu". Semalam kebetulan jalan-jalan kat pasar malam dengan niat nak beli Uncle Bob. Tetiba dengan rasa excitednya lompat getah, lompat-lompat si katak lompat kat situ. Omaigod dah jumpaaaaa lama mencari demi mengembalikan kenangan silam masa kecilku, kekekekeke.

Haritu dapat makan itu pon jenuh berebut bergelut ber'kick boxing dengan Zaqwan. Benda sikit memang bergaduh. Cuba ada banyak depan mata? Tak heran. Dapat benda ni 2-3 biji dalam hantaran my uncle bulan lepas. Tapi i've no idea mana nak cari gula-gula ni entah? Alhamdulillah semalam kita bertemu jua akhirnya.
beli 1 pack teros, tak kasi cannnnn
Dulu suka minum susu. sekarang suka gula-gula susu.
ini pon 'milk candy'
Ingat lagi? Dalam dia ada plastic yang boleh kunyah teros
memang sukaaaaa, penuh rasa susu
Eh banyak juga aku borong. Tu pon dah bercita-cita next week nak beli lagi hahaha. Kali ni kita klasifikasikan sebagai 'orang tamak rosak gigi' instead of 'orang tamak selalu rugi'. 
Lately cuaca bahang semacam. Sampai imagine nak mandi ais lah apa lah. Jangan risau sebab negara kita ada air penyejuk badan, air kelapa *\ /* 
My friend kata dia pernah minum 'air kelapa bakar'. harus cuba nanti .. 

kat NZ atas hari sabtu ahad ada bazaar *baru tahu*
dapat beli red velvet yang dalam ada coklat ni, yumsss
red velvet + roti bakar special + air kelapa memang umphhh
Thanks for reading, bye kawan-kawan.

-------------------------------------------------------------------
P/S : Perhatian kepada sesiapa yang berminat untuk mengiklankan product atau apa-apa sahaja di blog ni. Boleh hantarkan email di pontianak_maria@yahoo.com Harga macam harga member! Hahahaha ^^
-------------------------------------------------------------------





35 comments:

ada mokhtar said...

memang terlius habis ni. dari last week ngidam nak air kelapa & red velvet.. haha.. siap termimpi red velvet tau..

PILOT LOVER said...

oh part makan milo tu memang sama dgn NAZ.. memang adik beradik masa kecik dulu suka buat mcm tu.. nikmat giler ^_^

Bui Junaidi said...

WAH,BERGETAR PERASAAN TENGOK SEMUA MAKANAN YG SUPERB NI..HAHAHA

Ann Ishak said...

memang sedap2 semua makanan tu tapi saya dah jatuh hati dengan roti bakar special tu, dekat NZ ek...nak pegilah

Shazwani Ramly said...

air kelapa dgn red velvet tu sedappppp. terliur.

Diera Tekikushika said...

arrghhhh sedapnya gula-gula tuuu. mmg lah kalo jumpa mesti beli nak borong. mcm takleh pergi kedai tu beli lg. haha =)

teah said...

Gula2 arnab tu yg paling rindu... wuwu.

Fatihah said...

air kepala pun bolehhh kak maghiaa. hikhik :p

Arfahani Arsad said...

yg white rabbit candies tu sedappp! aaa rindu Malaysia!!

Cik Rongoks Ika said...

coklat tuuuu.hehehe . sedap !

Nana Liena said...

citarasa yg sama .. ^^ tp kan gula2 susu arnab tu blh maakan ke? uhuhu

Asma Azuani said...

akak spotted red velvet tuh. tingin sangat! ngehngeh. erm candy yang pastiknye boleh dimakan tu pon suka. orang panggil gula-gula udang ke ape tah nama die. ngeeeee

mieza said...

sme laa memori mkn milo tu.
diam2 g dapor,amek milo sesudu dua.. haha

najihahfara said...

sy suka gula2 rabbit, sedap sangat

xila dot said...

kt mamak bukan milo nestle la dia bg...huhu mahai kot nk beli..

nabila azmi said...

thanks wish beday kite..hihihi....memori sgt lh cokolat2 nih..hihi..go 90s...hihi..

NIA SI DRUMSTICK said...

Yeee..curik2 Milo..kdg2 tekantoi..Milo tumpah plakk..hahaha..padan muka.

Marya Hana said...

ada mokhtar : kalau asyik terfikir, memang masuk dalam mimpi :)

Marya Hana said...

PILOT LOVER : rupanya ramai buat mcm tu, tapi curi-curi haha.

Marya Hana said...

Bui Junaidi : sebab perot tengah laparlah halnya ni, haha.

Marya Hana said...

Ann Ishak : haah kat NZ, dalam dia cheese, Ya Allah nikmatnya. hehe.

Marya Hana said...

Shazwani Ramly : mestilah, kegemaran ramai kannnn :')

Marya Hana said...

Diera Tekikushika : selalunya cari gula2 tu tak jumpa kat mana2.. kebetulan terjumpa kat pasar malam.

Marya Hana said...

teah : Haah, sedapnyaaaaa! rasa susu yg emmm sedap ah.

Marya Hana said...

Fatihah : HAHAHAHAHAHAHHA tau takpa, tak perasan -__-" nyorok muka dlm mangkuk jamban hmm.

Marya Hana said...

Arfahani Arsad : arfahani kat mana sekarang..? meh balik Malaysia meh..

Marya Hana said...

Cik Rongoks Ika : semestinya :)

Marya Hana said...

Nana Liena : rasanya boleh je.. Kenapa ek?

Marya Hana said...

Asma Azuani : Red velvet cake mmg kegemaran ramai, so semua tenung tu je kannn.. Haaah gula2 tu sedap, dalam dia mcm 'kacang tumbuk'.

Marya Hana said...

mieza : are u sure 'sesudu dua'? ke lebih? Hahahahahhaha =D

Marya Hana said...

najihahfara : Yep, me too! penuh rasa susu.. nyumsss!

Marya Hana said...

xila dot : Tu mamak no class kot.. Kat sini mamak guna Milo betoi.. nampak plastic 'MILO' tu terang-terang, haha.

Marya Hana said...

nabila azmi : no biggie, ramai yg pernah buat mcm tu rasanya.. :)

Marya Hana said...

NIA SI DRUMSTICK : Nia lah tu kan? Tak pandai buat kerja.. dah tau buat kerja haram, berhati-hati ah , Hahahahha =D

Namee Roslan said...

marya !! nak tanya...coklat susu nak beli kat mana eh ?? teringin nya ...slurrrpppp.