ARIGATO GOZAIMASU.

Tuesday, January 29, 2013

Tukar nama blog boleh?


Assalamualaikum

Hai kawan-kawan! Rasanya aku dah boleh bawak-bawak tukar nama blog kepada 'Blog Harapan Marya Hanya Kenduri Kahwin'. Tak gitu? But aku taklah sekejam mana. Still selitkan perkara yang menarik untuk korang baca serta menjamu mata. Kalau tak aku sendiri baca pon boleh berdengkur sambil mimpi lari-lari kat taman bunga dengan Sarok Han 'tujhe dekha to yeh janaa sanam pyar hota hai deewana sanam'. Lepas tu kain sari terbang tersangkut kat pagar rumah orang. Hmm.

24 Januari 2013 | Dewan Auditorium JPS Ampang
Pina Tasha Marya Mira
Ya, muka yang sama lagi
sementara tunggu nak bergambar dengan pengantin

Motif tangan?

Selamat Pengantin Baru Kak Shasha
senior St John Ambulans Malaysia masa sekolah dulu

Banyak kenangan bersama. Masuk pertandingan kawad kaki St John
"kiri kanan kiri !" "kiri kanan kiri !"

1 perkara yang still ingat pasal Kak Shasha. Dia suka gelak besar tak padan dengan badan dia yang kecik. Hehehe. so elok benolah kot nak ajak bergelak tawa dengan dia. Takdalah awak sorang je yang gelak macam keldai tercekik! Rasanya almost 10 years tak jumpa dia. Macam reunion dah. After this reunion masa aku kahwin pulak. Eh.
Aku kena minum weight gain kan? 
Tapi silap-silap makin meninggi, bukan melebar. 
Earphone plug beli kat Wangsa Walk memandangkan adik aku dah hilangkan yang lama. Geram betul hakak. Ceh padahal tu alasan kau nak beli baru kan kan?
gambar candid yang menampakkan ghope earphone plug ku, Ewah
Tak puas hati lagi. Dibuatnya satu lagi gambar yang konon candid
Then balik ..



Ingat aku nak balik rumah macam tu je? Memang tak ah.

menyempat gi karok dulu
melampau betul flash ni. nasib baik tak jadi Kassim Selamat
konon menghayati .. padahal tangkap gambar sendiri.. 
then set timer pulak
dulu lagu wajib Pelamin Anganku Musnah tapi sekarang dah bersara
lagu wajib sekarang Pelita Di Bawah Purnama pulak dah
K hadiah .. lepas tu balik .. 




Tak balik lagi? Merayap Carrefour. 
Mekaseh Tasha belanja Subwayyyyy
macam tulah orang dah kerja, belanja orang yang still study ni kikiki
Gigitan manja, auw hahahahhaa. k bye Thanks for reading! :')



-------------------------------------------------------------------
P/S : Perhatian kepada sesiapa yang berminat untuk mengiklankan product atau apa-apa sahaja di blog ni. Boleh hantarkan email di pontianak_maria@yahoo.com Harga macam harga member! Hahahaha ^^
-------------------------------------------------------------------


34 comments:

Nurmujahidah Ismail said...

seriously orang dok tunggu kak marya kawin ngan abang ustaz,, hehe

Mysara Ab Rahman said...

ye la..tgah byk jmputan kwin kn..hee
ish, nyk betul berjalan tu...lepas satu, satu...:D

Hanida Moss said...

mmg zaman blog penuh dgn kenduri kendara kan marya. haha. lepastu zaman keibu bapaan pulak. cara-cara ajar anak jadi soleh/solehah :D

Fai CeritaCinta said...

sihat dear? lama fai tak singgah sini (>___<)

MéuzAngelo™ XXIII said...

nak tanya la.. biasa gambar2 dalam blog ni amek guna ape? DSLR or camera dari phone je?

Eca Dwinky Asha said...

majlis sendiri bila pula ne.hehehe

Semut Senyum said...

nampak sgt zaman muda remaja.. enjoy la selagi belum kawen ni.. kalau dah kawen ni, rupa blog pun dah lain. heheheh =)

Syafik Coklat said...

dalam bilik karok boleh jd putih gilee tuu , hebak .

Danny said...

beautiful photos with beautiful people.
tak boring baca blog :D

eyqaaman. said...

Tulaa pasal..asik entri pi kenduri kawin orang jee..kenduri sendiri bila tah agaknya..kekeke

amboi. gempak seh karok pakai baju kurung!! hahaa :D

ada mokhtar said...

amboi best betul hoye2 time single ni kan ... ala, dah teringat zaman single dulu :)

Tulus Sweet said...

kakak Hana punya pulak nanti ajak Tulus taw, kalau tak ajak memanglah Tulus nangis. ;;;;(

AkuTracy said...

amboi..emel kemain.. pontianak maria..hehe

Shahada Fauzi said...

ni tandanya nak bagi hint yg kenduri yaya tak lama lagi le tu..hahaha..boleh gitu? ;p

Marya Hana said...

Nurmujahidah Ismail : Insyaallah.. tunggulah smp berjanggut :P eh

Marya Hana said...

Mysara Ab Rahman : haah lepas satu satu.. kenalah pergi, nnt kita kahwin org pulak tak sudi datang..

Marya Hana said...

Hanida Moss : tak pernah habis. masa sekolah semua sibuk dgn nak dapat grade yg bagus. masa universiti nilai pointer. bila dah habis belajar org sibuk nak kahwin. nnt bila dah jadi mak ayah, sibuk didik anak.....

Marya Hana said...

Fai CeritaCinta : Alhamdulillah sihat.. kamu? :)

Marya Hana said...

MéuzAngelo™ XXIII : ada yg pakai fon, ada yang pakai DSLR. tgklah kualiti gambar tu. boleh nampak perbezaan.

Marya Hana said...

Eca Dwinky Asha : jeng jeng jeng..

Marya Hana said...

Semut Senyum : haruslah berubah. masa single banyak masa godek blog, dah kahwin nnt sibuk jaga laki & anak-anak. blogging pon tak sempat agaknya.

Marya Hana said...

Syafik Coklat : sbb FLASH.

Marya Hana said...

Danny : waa, gitu? Thanks a lot :)

Marya Hana said...

eyqaaman. : kenduri sendiri tggulah bila masing-masing dah berjaya bina karier. karier katanya.. kuikui.

pakai towel je pon boleh karok. haha.

Marya Hana said...

ada mokhtar : hehe, kannn. so time single ni lah nak enjoy kaw-kaw. jeles tak?

Marya Hana said...

Tulus Sweet : hai tulus.. Insyaallah.. kalau kahwin nnt blogger pon dijemput hadir :)

Marya Hana said...

AkuTracy : since 2007/2008 email tu lupa dah.

Marya Hana said...

Shahada Fauzi : mana main bagi hint-hint ni.. kalau jadi takda selindung-selindung, straight to the point..

mama leen said...

syoknya boleh karok... time muda2 dulu boleh la.. dah beranak-pinak ni karok di toilet je la.. :p

Marya Hana said...

mama leen : kannn. tapi single single ni pon selalu je karok dalam toilet. habis dua tiga album..

tapi betullah, menikmati kehidupan sebelum berumah tangga....

NIA SI DRUMSTICK said...

bru tepk semlm..sape lg kwn2 kita yg xkawen..IP ng yaya bile pulak..ecece..mesti da dekat ni..ip da keje kan..:P

cik nur said...

burger sedappp :)heheh

Namee Roslan said...

tak lama lagi marya pun terkena aura kahwin. hehehhhe

siPenulis said...

Cantikkk nya.. hehe. Boleh jadi model ni. Tinggi bpa? Ehek