ARIGATO GOZAIMASU.

Sunday, January 13, 2013

Terukir di Bintang versi Kila & Jack.


Assalamualaikum

Aku tak pernah putus asa nak update blog pasal member kahwin. Apa lagi berkali-kali pergi kedai cari hadiah,wedding card,etc. Kenduri kahwin umpama strawberry & chocolate yang dah sebati dengan hidup aku sekarang. Well bukan lagi pergi kenduri kena paksa dengan mak ayah macam dulu-dulu. Masa kecik memang agak pemalu *LOL tahu ramai tak caye kan sampai berani kerat jari yg aku bukanlah pemalu mana pon*. Tapi tulah hakikat yang aku tak suka aktiviti keramaian.


Bila dah besar dengan automatiknya jadi seorang yg lebih terbuka, sporting, tak malu berhadapan dengan orang. Especially kenalan baru. Kalau terjumpa boleh je tegur, so you got nothing to worry if kengkonon aku tetiba baham orang ke, sombong ke.  Memang tak ah. Oh ya maybe kalau berborak dengan aku kena accept benda ni. aku cakap agak 'kasar'. Tapi bukanlah kasar sampai rasa nak ajak bergaduh. Agak-agaklah weh. Depends on situation, kadang-kadang ia memang disengajakan untuk rasa lebih rapat untuk berbual. Ada pahemmm?



Majlis Resepsi Shakila & Jack| 11 Januari 2013
Dewan Perdana, Keramat Mall Kuala Lumpur

door gift
photobooth
Apa yang menariknya. Setiap kali sebelum masuk dewan kita kena hadap guest book kan? Tapi wedding Kila,  ucapan dalam bentuk rakaman video. So boleh nampak bakat bercakap masing-masing. Dengan mulut herot bagi ucapan tak henti-henti.Tapi rasanya haritu aku sorang je yang bercakap. Yang lain sengeh je -_-'
Makanan pon sedap, pandai diorang pilih catering
Classmate masa sekolah dah ada anak dua. Kau? Anak tekak je hado
Tasha|Maghia|Mira
Aku & Tasha memang berjanji nak pakai peplum. 
Tuptup si Mira pon peplum jugak. Jadilah 3 serangkai.
Baju biru pon classmate masa sekolah. Satu-satunya kawan yang selembut sutera. Sangat soft spoken, tak pernah sakitkan hati orang. Ops tapi dia dah berpunya tau *jejaka-jejaka sila melepas* hahaha. Yang terkejutnya sekian lama tak jumpa dia tetiba panggil aku "Siska". Ingat lagi sinetron Bawang Putih Bawang Merah?  Masa kitorang nak SPM tapi tak buat kerja sekolah ngadap natang tu dulu. Siska si bawang merah lakonan Nia Ramadhani. Masa drama tu baru start, budak-budak kelas kata gaya aku macam Bawang Merah. Jahat? Cilakos budak-budak ni, hmm. Haritu masa shooting kat Terengganu ada sorang abang teknikal kata "Eh macam mana awak boleh ada dalam paper ni?" Aku melopong. Rupanya dia tunjuk gambar Nia Ramadhani. serius tak sama okay. Umpama bag LV dengan bag pasar malam. 

Ex classmate
Sek Men Keb Taman Keramat
candid yang cantik hasilnya
selalunya mulut senget, tangan tengah dikir barat, hidung kembang
K tengok sampai muntah
muntah lagi dan .. 
MUNTAH TEROK! (*>__<*)
besties
bila tangkap gambar mesti ada yg buat spoil
tengoklah belakang tu
Era ni satu batch masa diploma kat UiTM
malam tu dia jadi pengapit, keciknya dunia
Lain dari yang lain!
Raja sehari berlatih main alat muzik semata-mata nak buat persembahan malam tu
Oh sweet gila pelamin dia, rasa nak kunyah-kunyah

White & Pink pilihan mereka
Unik kan hantaran? Semua hiasan berasaskan LEGO



Banyak lagi tapi tak sempat nak tangkap gambar

6 tahun diorang berkenalan, akhirnya sah jadi suami isteri

Tahniah Kila & Jack. Husband dia sangat sporting melakukan aksi-aksi terlampau atas pelamin. Gambar ada kat photographer. hahaha. Kila nampak simple malam tu. Tapi tetap cantik dengan dress dia. Masa iring pengantin masuk dewan, si Kila boleh gelak nak mati. Haih dah jadi bini orang tapi perangai gila tak tinggal kat rumah. 
schoolmate
Kita dalam segmen Hadiah si Mempelai, dah jadi trademark
Macam tak sabar nak tengok diorang dapat baby yg comel
Wedding card. Ya semua pink *juling*
dan...... HELLO KITTY sebagai penyeri. Dress dia cantik
semua macam dah berjanji. Hadiah pon nak ikot tema White & Pink
K dah siap, Thanks for reading bye.




30 comments:

Mira Adzlia said...

suke hntrn dorg..lego gitu..aish..nk wt jugak la cmtu nnti..hihi

Arfahani Arsad said...

pelamin cantik sgt2, kak maghia bila lg?mihihi

faa.rosli said...

suka tengok hantaran dia. comel.

Miss A said...

wuiyooo, Iphonee! I is jelesss!

hehe, BW here, kak Maghia >w<

Mysara Ab Rahman said...

wah..kwan2 kak maghia rmai dh kwin ni..akak ble g? heee..
comel2 nyer hantaran dye, cntik..
pelamin dye g cantik ngn tema white n pink..wah..terpegun jap..:p

nurdani said...

wow..lego! kreatif dan ada kelainan. memang cantik la hari bersejarah diorang

Marya Hana said...

Mira Adzlia : dapat idea baru kan? aaa.

Marya Hana said...

Arfahani Arsad : yep, pelamin dia sgt2 cantik. masa masok dewan pon akak dah terpesona..

akak? insyaallah.. tgklah :P

Marya Hana said...

faa.rosli : yep, banyak lagi. tapi tak sempat nak tgkap..

Marya Hana said...

Miss A : takyah jeles, nnt soh bakal husband beli jugak.. >__<

Marya Hana said...

Mysara Ab Rahman : haah ramai kawan akak yg dah kahwin. tapi muda lagi rasanya.. baru 24 tahun. BARU 24? omaigod..

Marya Hana said...

nurdani : so, nnt kalau nak kahwin please fikir idea yg lain dr yg lain..

Namee Roslan said...

gila unik pelamin and hantaran diorang !! sangat lain and rare ! :D unik. hehe.

Marya Hana said...

Namee Roslan : hai cik namee pengantin baru, hehe..

dia mmg kreatif, masa tunang dia yg gubah sendiri hantaran & pelamin pon dia buat sendiri. yg penting lawa! :')

Diya Edhayaa said...

unik dan cantik sgt r wedding dorg! suka pelamin tu. mcm fairytale je. hehe

Asma Azuani said...

sangat2 lah cantek wedding dorang. dan....maghia sangat cantek pakai peplum! very the gadis2 gituw.

klah, hakak takmo tanye soklan cepu emas 916, sebab jodoh itu rahsia allah :D

cik nur said...

cantik la hantaran lain dari lain laa :)

Shazwani Ramly said...

wahhh pelamin dia tu serius cantik. kreatif gilaaa.
kak marya knp mcm anggun sgt? haha. mmg anggun dan ayu.

Marya Hana said...

Diya Edhayaa : setuju, fairytale!

Marya Hana said...

Asma Azuani: cantik sgt, eh mekaseh.. 1st time cuba pakai peplum.. ramai kata sesuai dgn kita.

kak asma dah paham benolah tu, jgn dok tanya soalan cepu emas ;D

Marya Hana said...

cik nur : semestinya :)

Marya Hana said...

Shazwani Ramly : masa mula masok dewan, tak nampak makanan. tapi nampak pelamin dulu, serius cantik..

anggun & ayu sangat.. haha :D mekaseh..

Rainny Berry said...

okey,baju cenggitu namanya peplum ye kak maghia..hehe. nak cakap, kak maghia pakai apa pun cantik. jeles ni jeles..hehehe

Shahada Fauzi said...

dewan keramat mall? haha..pernah sampai dah sekali kat sana..wedding kawan jugak..:P

comel pelamin dorang..hantaran pun unik..

Hanida Moss said...

Hai pretty! Pelamin dia cantik sgt sgt sgt. I simpan for reference yer. boleh tau. thanks so much ;)

Btw, hantaran diorang pun sgt sgt kreatif! simpan jugak as reference tau.. hehe

Marya Hana said...

Rainny Berry : yep yg mcm tu namanya peplum.. eh mana ada, kalau duduk rumah pakai baju apa semua pon nampak mcm bibik. tau.. ~

Marya Hana said...

Shahada Fauzi : oh yeke? maknanya kawan cik sha org keramat ke?

sememangnya, tak perlu dipertikaikan lagi.

Marya Hana said...

Hanida Moss : boleh-boleh. then setiap hari boleh tatap sebelum tido, kan? :D

NANJ said...

baju kita sama lah marya. marya nampak cantik + sweet on that day. seri pengantin dah melekat sikit kut. mihmihmih :D

Marya Hana said...

NANJ : sep sep* ALA janganlah kata mcm tu, terasa nk kahwin sekarang pulak, sbb seri dah dapat. wkwkwkwk