ARIGATO GOZAIMASU.

Thursday, January 17, 2013

I Like Vintage | Da Vintage Violet



Assalamualaikum

Eh korang pernah dengar orang kata "Orang cantik.. pakai apa pon cantik". Tersinggung orang yang kurang cantik tapi mencuba untuk nampak cantik *mengata diri sendiri*. Hahahau. Bagi aku orang yang tak berapa cantik pon boleh nampak cantik apeeeee. Buat make over sikit terus nampak meletop macam artis! Koma 5 saat sebab terpukau "Omaigod cantiknya dia. Macam mana boleh nampak cantik ni?". Ingat tak rancangan '123 Tukar' Sarimah Ibrahim host dia tu. Aku tak pernah miss sebab nak tgk betapa transform'nya seseorang hanya dengan make up, pakaikan dia dengan baju yang cantik-cantik. Hasilnya? WOW.


semenjak dengan itu, aku berpegang pada prinsip yang jitu "orang cantik pakai apa pun cantik, orang tak cantik pakailah baju cantik utk nampak cantik"! Yeah. so setiap kali pilih baju utk dipakai aku akan pastikan yang ianya CANTIK UNTUK NAMPAK CANTIK. paham? Ke tak. *flip hair*


So, untuk nampak cantik bersiap sedialah pakai baju, seluar, skirt, cardigan, shawl, rantai dan kasut yang juga cantik. Dari atas sampai ke bawah gituuu. Aku nak kongsilah dengan korang satu website yg jual barang-barang yg trendy and cute! Takmolah simpan sorang-sorang. Kawan-kawan kata "kau ni suka pengaruh orang dengan entry-entry kau. semua kawaii pulak tu!". Kannnn. Tapi kawan aku takdelah cakap skema macam tu. Olahan semula, paham dak? Aku sediakan link untuk korang terjah.


Website apa yang jual baju, seluar, skirt, cardigan, shawl, rantai dan kasut yang kawaii sangat tu? Tinggal korang nak click and pilih je. Ya Allah harga dia murah nok. Aku pun terkejut. Selalunya kalau pergi blogshop lain mesti macam hampa. Hati dari berjoget-joget lagu Stacy dumdumcak terus merudum sayu macam lagu Anuar Zain. Baju cantik, harga dia lagi cantikkk rupanya. Terus click [X]. Idoklah sanggup nak beli, boleh bankrup. tapi website ni lagi banyak korang beli, lagi murah korang dapat. Untuk sesiapa yang ada buat business sendiri, nilah website yang korang harus tahu. Okay jomlah terjah Da Vintage Violet sekarang ! 

website dia pon kawaii, sedap mata memandang sambil pilih-pilih barang

Kak Maghia tak larat nak ambik banyak gambar tunjuk kat korang. Tapi ni antara yang aku berkenanlah. Corak & warna yang sweet,sesuai dengan remaja macam kita-kita ni. Ahaks remaja sangat kau Maghia *kembang kuncup lubang hidung*. Kepada yang lewat remaja jangan risau. Bila pakai baju-baju ni terus nampak sweet 17. Sape taknak? Haha.





corak ni memang tengah 'in'. cepat-cepat order k?




yang ni den sukooooooo!


skirt RM45
lagi banyak beli, lagi murah korang dapat





Serius kawaii ^^
ada banyak colour untuk korang pilih ikut kesukaan masing-masing






Jessica Peplum RM 49 je
2-3 pieces RM 44
lagi banyak? Aaa checklah kat website dia

Oh jatuh hati dengan yang ini

Nampak dah gaya tak sabau korang tu. So korang boleh terjah kat sini :
--------------------------------------------------
WebsiteDa Vintage Violet 

Facebook : Da Vintage Violet 

Twitter : Da Vintage Violet 
--------------------------------------------------
Selamat membeli kawan-kawan, jangan rebut-rebut.
Thanks for reading k bye :')




23 comments:

Namee Roslan said...

sangat2 cute ! paling suka tribal tu ! hehe . :) dengan baju labuh yang ada ribbon besar. mihmih. cute ! :D marya kalau pakai yg baju lace tu lawa ! :)

Diera Tekikushika said...

wah wah. sukeee tgok ape2 yg bermotifkan vintage. tang pengaruh tuu setuju ngan kwn marya. sebab selalu sgt baca blog ni, maka diri ini juga sudah ter suka benda2 kawaiiii. hehehe... =)

Rainny Berry said...

sebenarnya den tengah dilemma. mau comment disini atau mau pigi website itu terus.. ehh.

ish. ish. ish.

Shazwani Ramly said...

cantikkkkkkkk.

w a n i e said...

Pehhh kak maghiaa lawa gila ah topss.
Cair dimulut betul lahhh
*check purse*

eZmALiZa said...

that's so vintage maghia! long sleeve dia buat air liur melelehhhh :)

NinaAz said...

wahh...tq sharing. i loikeee :)

aisyah sakaria said...

kak maghiaaaa. comelnya handbags dia!! aduiiii. nak semuaaa tapi saya penganggur. apa kan daya kena kenyit mata kat mak ayah dulu. sobs

Balqis Shafikah said...

thank you for sharing! waaaa...I dah rambang mata ni semua cantik2 belaka! :)

MEYY UMMIIZZATY said...

Thanks sharing Kak Mariaaaaaaaa. Hehe cantik sanngat. Kawaii gilaaaaaaa (:

Nursaila Norman said...

pitam! semua saya suka. dh mcm mana?
tenkiu ye marya..mmg terbaik lah masa utk menghabiskan masa dan duit kat website ni..hehe!

geram,geram,geram. *semuacomelcomelnakmati*

Marya Hana said...

Namee Roslan : banyak lagi yg lawa namee, usha website dia tau..

haah, i suka sgt yg lace tu..

Marya Hana said...

Diera Tekikushika : pengaruh kan.... haha :D

gi tengok kat website dia, banyak cantek-cantek.. kawaii semua

Marya Hana said...

Rainny Berry : dua-dua pon boleh comment, takda org marah, haha :D

Marya Hana said...

Shazwani Ramly : banyak yg cantik, pergi website dia.

Marya Hana said...

w a n i e : check purse, banyak duit lagi kan? beli beli beli. haha.

Marya Hana said...

eZmALiZa : Haah, long sleeve, skirt pon cantik, sesuai utk muslimah.. memang nice, gilah order kat website dia. tengok satu-satu, banyak yg cantik ..

Marya Hana said...

NinaAz : no biggie, pilih pilih..

Marya Hana said...

aisyah sakaria : aaaa sama! berkenan jugak dgn handbag dia. silalah bodek apa yg patut mak ayah awk k.. ;)

Marya Hana said...

Balqis Shafikah : haha samalah.. masa mula2 bukak, rasa mcm koma seminit. tgk semua barang cantik-cantik. & tak mahal pon...

Marya Hana said...

MEYY UMMIIZZATY : no biggie dear, pergilah usha apa yg patut, best ..

Marya Hana said...

Nursaila Norman : no biggie, semua rasa nak kunyah-kunyah. sbb serius cute & trendy.. kawaiiiiiiii! ^^

Ratu Lizzie said...

OMGOMG ! seriously lawa gila baju2 tu ! Nk kumpul duit bebanyak and borooonggg .. hahaha

Follow my blog please!
http://ratu-berguling002.blogspot.com/