ARIGATO GOZAIMASU.

Tuesday, January 15, 2013

GODIVA Chocolatier | Menyembur Air Liur


Assalamualaikum

Sekarang tak payah risau if tak active ber'facebook. Yelah facebook kan berjasa ingatkan aku harini birthday siapa, siapa kahwin, siapa invite aku untuk main  game pejadah entah. Otak aku tak boleh simpan semua tarikh penting *memory card kecik*. Bila sesekali buka facebook mesti tepuk dahi "Ya Allah harijadi dia semalam?Alamak lupa wish". Kemudian hantukkan kepala kat bucu katil pulak sebab terlampau frust. Baru plan nak wish & type siap-siap kat handphone, tepat pukul 12 malam tinggal nak tekan button send je. TAPI jangan risau jangan cepat gelabah. Dengan terciptanya ayat "happy belated birthday" semuanya berubah. Nak wish tahun depan pon boleh rasanya, LOL.


Ceritanya aku lahir pada 12 Oktober 1995 baru habis SPM. pe nak gaduh? Yelah 1989 k foineee. tapi kawan aku tertinggal keretapi tanah melayu, 11 Januari baru nak bagi belated birthday present. Nampak tak disitu? dengan adanya perkataan "belated" segalanya berubah. Bila-bila kau nak wish, bila-bila kau nak kasi hadiah pon seakan bermakna bagi seseorang. And I'm so grateful that God gave me the most wonderful friends. Salah seorangnya si Mira.

belated birthday present
yeay yeay dapat coklat

supaya apa dia tulis To : Girlfriend Ip ??
Aku kan single kan kan kan, baru nak jual minyak urat -__-"
pelekat belakang sampul ni mengingatkan aku pada filem Harry Potter
Taraaaaa! Cantik kan? 
perghhh saja nak buat korang terliur
Coklat ni ada jual kat KLCC
Terima kasih Mira, dengan itu.. 


TERIMALAH .. !



gambar candid kita berdua, sekian! Thanks for reading bye :')
Semua gambar adalah jasa Samsung Galaxy Note dan cahaya matahari yg menyinari

-------------------------------------------------------------------
P/S : Perhatian kepada sesiapa yang berminat untuk mengiklankan product atau apa-apa sahaja di blog ni. Boleh hantarkan email di pontianak_maria@yahoo.com Harga sangat berpatutan.
-------------------------------------------------------------------




24 comments:

Namee Roslan said...

gulp. sedapnya....hari tu ada makan tapi satu je. nak lagi !!orang punya! hehe, huwaaa mahu lagi..

Mysara Ab Rahman said...

wah sedapnyer..mmg feveret coklat!

email kak maghia tu mnyeramkn sggh! haha..cm ne tercetusnya idea pontianak di c2??

Rann said...

mmdapnyer dapnyer.. hahaha. terlioq! eh eh, pasaipa pontianak? seremmmm >.<"

Shazwani Ramly said...

coklat tuuuu. cantik sgt. ahhh terliur ahh kak marya.

Miss A said...

wuiyoo, teringin k nak rasa godiva punya chocs, but i'm on diet now, have to cut down some chocs. sobs T.T

pic last tu paling kelakar! comellah kak maghia ni :)

Rainny Berry said...

perghhhhhhh..pontianak tu..hahaha

Shahada Fauzi said...

nak makan pun rasa sayang sebab cantik sgt ceklatnye..hahaha..

makoi..emel ganas..hai pontianak maria! haha..apa la yaya ni..:P

Cik Nathrah said...

hahaha! uih mak kau..godiva tu mahai ok! i pergi kat klcc haritu hanya mampu melihat dan pap pap pap..tapak kaki berlalu pergi..haha

Hanida Moss said...

Happy belated birthday!

Sedapnya :'(

Marya Hana said...

Namee Roslan : namee, mintak husband belikan. acah-acah kate ngidam, ekeke.

Marya Hana said...

Mysara Ab Rahman : email tu dari 2007 tau.. sbb masa tu tengah popular cerita Pontianak Harum Sundal Malam, nama Maya karin Mariam, anak dia Maria kan? Aaa, situlah tercetusnya. haha

Marya Hana said...

Rann : kalau nak tau pasaipa, baca comment kat atas ni. haha :D

Marya Hana said...

Shazwani Ramly : memang saje nak bagi terliur pon.. and yg lagi sengaja, nak suruh korang gi beli cepat2 coklat ni.

Marya Hana said...

Miss A : takyah nak diet sgtlah. coklat bagus utk kesihatan tau.. boleh meredakan tekanan.. aaa..

mekaseh >__< malu

Marya Hana said...

Rainny Berry : haha, lama dah pakai email ni since 2007..

Marya Hana said...

Shahada Fauzi : kan.. tapi dah makan! haha.

Oh email ni dah lama cik sha. dari 2007, ilham drp filem Pontianak Harum Sundal Malam.. gitu..

Marya Hana said...

Cik Nathrah : haaah, kawan kata coklat yg kecik & nipis pon dah RM50++ *pengsan* suruh abugona belikan..

Marya Hana said...

Hanida Moss : belated sgt tau...

mekaseh :)

Syazana Nazri said...

lambat pun takpe. asalkan sedappp dapat cokelat! :P

Marya Hana said...

Syazana Nazri : teros tak jadi marah. belated pon belated lah.. :D haha.

Rozuan Ismail said...

macam sodap je..aku pon selalu dekat dpn kedai godiva dpn klcc.agak2 bape lah arga coklat ni ye

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : mahal, yg aku dapat ni limited, kalau ko ada duit nak pi cari yg ni pon x dapat.. hua hua belagak

mama leen said...

gambar kandid pun cantik... :P

Marya Hana said...

mama leen : Aaa? yg tu pon cantik? *pitam* haha.