Sunday, January 6, 2013

Fuiyooo Entry Pertama 2013|Banyak Gambar.


Assalamualaikum

I've got to think twice before publish entry pasal member kahwin. Nanti ramai yang makan ubat gegat sebab frust "Lah ingat entry Marya yang kahwin" LOL. Aku yang kahwin MEMANG TAK AH. Kat rumah bila ada kad jemputan kahwin sampai saja-saja buat announcement kuat-kuat "kawan orang nak kahwin! yang sama baya tu k?yang sama umur 24 tahun tu k?". Saja mention banyak-banyak kali dengan harapan mak ayah faham. please kahwinkan anak dia ni yang semakin kertu ni!Wkwkwkwk. lagi sekali MEMANG TAK AH. Fullstop. Mak aku siap kata "Takda maknanya kau nak kahwin awal. nak kerja lagi nakcari duit lagi" *start membebel* Masa mak kau bebel please tak kira berangan naik pelamin *hentak-hentak kaki*


K takpelah. so harap korang faham. Entry kahwin je kompem bukan entry aku yg kahwin okay? hope takda yang tersalah anggap *poyo semua ni* gaya awie! K tahu semua nak tengok gambar kan? Nah =')

Hadi & Aini
5 Januari 2013|Dewan Dato' Keramat, Kuala Lumpur

CONQUER| satu gang satu page hahaha

makan tak penting|yang penting tangkap gambar dulu
"I'm single" tu cara-cara untuk jual minyak
they know me too well. pe'el buruk semua dalam kocek 
Ex SMART spm 2006
Sedang mencari , harap maklom 
siapa yang ada abang masih single, call me maybe wkwkwkwk
kita dalam segmen "takmo pandang camera kengkonon candid"
ceh nak 'peace' jugak. Carian Gadis Konfiden Kotex Fresh dah habis kot
kakak zirafah, hmm
ichi [1]
ni [2]
san [3]
yon [4]

Balik kenduri pergi merayap pulak, rasa macam tak kose nak balik rumah lagi. so merayap punya merayap sampai ke Seksyen 7 Shah Alam. Sebelum buat aktiviti, singgah Ayam Penyet AP Jalan Plumbum. 

sembang taknak kuat pulak
then bergambar|takda kerja lain dah budak-budak ni
Eh mak budak
bila senyum tunjuk gigi, mesti nampak pipi telur tu
lepas makan kitorang pergi 'window shopping'. Then?
sampai ke malam tak balik rumah lagi
Tasha nak belanja makan satay, ON jelah
Restoran Sate R&K Setiawangsa

best pulak tengok gambar satay masa perut kosong 
air carrot susu aku, amboi sedapnyaaaaaa *Jambu MLM*


Bagi yang dah lama follow blog Marya Hana,standardlah entry panjang-panjang apa ada hal. Memang nak cerita dari A-Z. Kesnya malas buat Part 1 Part 2 PartPart siku lipat hehehe. Now, kita berpatah balik sehari sebelum kenduri kahwin. Apa yang aku buat? Actually dah bingung nak bagi hadiah apa. Pernah hadiahkan buku,lampu tidur,jam dinding,barang letrik,semua dah. So hadiah ni beli memang tak plan. Asalnya nak beli untuk diri sendiri sebab aku kan suka kumpul benda yang kawaii kawaii. Daripada aku simpan 5 tahun akan datang baru guna, pekdah hadiahkan kat kawan. 




Apa kebendanya tu? Couple Coffee Mug =')

untuk si suami

untuk si isteri

after that kena deco bersama eric 
comel paper bag tu, nanti nak beli untuk diri sendiri jugak
(maksud kau after 5 years baru paper bag itu akan digunakan?hmm)
cantumkan & letak ribbon
and D.I.Y card, siap !

Thanks for reading, bye kawan-kawan.







24 comments :

Miss Sue said...

woooaaaaaaaa.... dah 24 tahun?? tunggu 5 tahun lg eh? so means 29 lah ? mohon mak n ayah akak kawinkan akak cepat ! hahaha

Nurmujahidah Ismail said...

sangat amat la kawaii nye,, kak marya,, cptla kawin ngan abang janggut,, hehe

Cheq Kaq said...

sweet laa Hana ni..Cheqkaq doakan adik cepat kawen..hehe,,dh layak sgt dh tu,,24 dh kan..

Shazwani Ramly said...

hadiah tu yg paling comelll. ahhh jealous hokay :) kak marya mmg ah sentiasa nampak ayu bila tang pkai bju kurung. ahaks.

Asma Azuani said...

sangat cantik gambor-gambornye. comel hadiah kawen tuh, siap buat kad sendiri lagi.makan sepanjang hari, salute ah hakak kat maghia, sebab menten selim! :)

Atiqah Wadiah said...

yaya ni sgt kreatif..sy sukaaa :)

Mysara Ab Rahman said...

bla la kak maghia nk kwin ni...:p

Umie Artoqiemie said...

comel.
amboi siap bold lagi "masih mencari"
nak yang cemana ye? haha
boleh umie tolong carikkan

Marya Hana said...

Miss Sue : memang TAK AH nak kahwin umur 29, lambat sgt rasanya. hehe.

Marya Hana said...

Nurmujahidah Ismail : abg ip janggut sape? akak single! wah taknak ngaku :P

Marya Hana said...

Cheq Kaq : terima kasih kak.. Insyaallah.. haah kan, umur memang sedang elok nak kahwin. tapi belom habis belajar lagi kak. lagi 1 sem :p

Marya Hana said...

Shazwani Ramly : pakai baju kurung ayu. pakai casual, KAYU. hiewhiewhiew

Marya Hana said...

Asma Azuani : hehe. maintain slim apanya kak.. ni dah kurus kering, hmm. nak mok nak mok!

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : sy pon sukaaaa jadi kreatif, hehe :))

Marya Hana said...

Mysara Ab Rahman : ni soalan nak kena cepuk ni. aaa cepuk dia ni........ :P

Marya Hana said...

Umie Artoqiemie : kena bold. supaya mata-mata tertumpu kat situ, dgn automaticnya diorang teros pass no fon abg2 yang single. muhahahhaa. ciri-ciri mcm Yusry KRU satu! :D

eZmALiZa said...

gile laaa..kuat makan maghia nihhh!!! badan kecikkk jeee...hehehe :D

hey maghia..kalo kite kawen, mesti dtg taw... :) dokek yoo..ampang areo.. :P hahahaha

Rozuan Ismail said...

pergh,marya nanti ko khwin kena jemput aku taw

Marya Hana said...

eZmALiZa : hahahahaha.


insyaallah datang, Mak ai dekat benooo lah kalau kat ampang je. kita dok keramat.

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : insyaallah, blogger yg rapat-rapat semua aku jemput..

Namee Roslan said...

hihi. elelellehhh...dulu mama namee pun ckp benda yg sama.takboleh kahwin awal. kerja cari duit semua bebel2on stop. last2 adik beradikktrg kahwin awal jugak. hehe. paling lmbt pun 25 la kakak namee. hehe. insyAllah kalau jodoh smpai, tak kemana dan jgn ditolak. :)

Marya Hana said...

Namee Roslan : haha, so hope bakal husband cepat2 masok minang. supaya mak bagi kahwin copek. tak gitu namee? =D

Rainny Berry said...

tertunggu gak kak maghia punya entry wedding.. -.-

Marya Hana said...

Rainny Berry : ok sila berjanggut dulu.. :p