ARIGATO GOZAIMASU.

Saturday, December 29, 2012

Nyam Nyam.


Assalamualaikum 

Aku kalau jadi orang mengandung mesti dasyat! Tak mengandung pon dah sibuk mengidam itu ini. Tapi benda yang senang nak dapatlah. Jarang sekali mengidam nak Ipad Mini ke, Samsung Galaxy Camera ke, kahkah. Kalau tak 'husband angkat' mana yang sudi nak tolong penuhi keinginan aku tu. Thats why kat rumah aku jarang tengok tv. Taulah TV kalau iklan mau setengah jam. Dah tu iklan penuh dengan makanan-makanan yang superduper melazatkan. Mana tahan? 


Dalam pada tu aku sekarang suka tengok AFC channel 703 tu, penuh makanan! Omputeh kalau memasak,sepantas kilat. Macam nak hiris jari pon ada. Sambil dia mengacara sambil tangan dia berjalan ambil pisau ambik nate apa dalam fridge. Semua pun nampak cantik menarik memang da bomb. Kadang-kadang timbul rasa kagum! Untuk berjaya, one of the chef kata kita mesti sentiasa hasilkan sesuatu yang baru. Sebab manusia ni sentiasa mahu tengok yang baru. tak hairanlah ramai yang berkereta baru, ber'handphone baru, berbini baru! opsss! Hahaha. 


Lately, aku mimpi makanan je. Tak mimpi first love. Tak mimpi hantu bonceng. Tak mimpi melancong kat Korea. Its all about food! so setiap kali bangun tidur mesti ada misi 007. Harus mandi dan berkusut masai ke kedai demi mendapatkan apa yang dimimpikan. Kelmarin aku mimpi Nyam Nyam. Meroyan apa entah harini baru pergi beli sekaligus beli barang-barang sekolah adik aku. Dah macam mak-mak aku harini. 



Taraaa! Mission accomplished!
gambar semua dari Instagram : maryahana


Malam ni nak mimpi makanan apa pulak? Jeng jeng jeng.
Thanks for reading, bye semua! 




26 comments:

Mysara Ab Rahman said...

mai pn suka makan bnda ni!

Hanis Razali said...

Channel febret tu.hahahah kek tak kek sume ade.* lapa tetibe.

nabila azmi said...

kecik2 dok mkn ni.hehe

Ain Atika Zailani said...

ughhhh!!!! nyummyy!!!!

yana lyana said...

hehe..comel je mimpi makanan.. :D

Rozuan Ismail said...

barujumpa benda ni kat giant tadi

TechKini.com said...

cantiknya cik marya ni... doraemon tu pun comey gaks :D

Tech Kini

Shazwani Ramly said...

nyam nyam. suka sgt. :)

Rtp Farra Arisha said...

it's my favorite most of the times. :) nyam nyam

eyriqazz said...

favourite alisya ni...

Suhaila Ismail said...

mengundanglah..dah lme xmakan. nyumnyum.. :D

ct kektus said...

mimpi makanan elok lagi. mimpi hantu, aih seram. :D

Marya Hana said...

Mysara Ab Rahman : walau dah beso panjang kan..

Marya Hana said...

Hanis Razali : haah, best tengok makanan. walau tak dapat makan. tgk pon jadi le.

Marya Hana said...

nabila azmi : kecik beso still makan ni, hehe.

Marya Hana said...

Ain Atika Zailani : but new version tak best lah kan..

Marya Hana said...

yana lyana : tu namanya 'kedarah' haha.

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : ko gi giant ngan gf ke? malu ah nak beli.

Marya Hana said...

TechKini.com : KFC punya tu, hehe.

Marya Hana said...

Shazwani Ramly : suka yg lama or baru?

Marya Hana said...

Rtp Farra Arisha : yeah, me too ;)

Marya Hana said...

eyriqazz : ala alisya.. kesayangan abg eyriqazz. anak manja ayah dia, tapi dah ada adik..

Marya Hana said...

Suhaila Ismail : ana kate beli kat kandang ada, kat ane. haha

Marya Hana said...

ct kektus : haha, hantu ah best. dah lama tak mimpi dia. ghinduuuu. ngaaa -__-"

Umie Artoqiemie said...

dah macam anak budak dah hahahaha!

Namee Roslan said...

sangat sedap. dah beli dah pun sbb hari tu dah baca entry ni masa nak kahwin hari tu. haha. terus gi beli. :D