ARIGATO GOZAIMASU.

Thursday, November 1, 2012

Little Wok Kitchen, Wangsa Walk.


Assalamualaikum 

Kenapa perempuan cerewet? jawapannya orang perempuan lebih sukakan kesempurnaan gitewww. that's why tak perlu persoalkan mengapa orang perempuan bersiap/make up berejam-rejam. Jangan salahkan depa, sebab apa? Nak nampak sempurna di mata orang sekeliling. Orang lelaki no hal 2 minit terakhir sempat mandi/gosok daki/pakai baju seluar depan mata/siap! semua tak mustahil. walaupun sebelum dan selepas mandi tak menampakkan apa-apa perbezaan yang ketara. 


Kiranya aku ni pun kategori cerewet ke macam mana? kadang-kadang kot (eh gelak kecil pula). walaupun kadang-kadang kejam tampal nota kat pintu bilik air "Sila jaga kebersihan toilet bersama" ataupon "Susun kasut sebab tak larat nak susun banyak-banyak kali". bab kekemasan menang situ. tapi cerewet pada makanan? this is so NOT ME. aku bedal apa yang ada, semuanya rezeki Allah swt. bila hari raya/ raya haji baru-baru ni mak aku berharap sangat aku dapat rasa kuah kacang dia dan comment. nak bagi comment macam chef kat Masterchef Malaysia tu idoklah mungkin terjadi ye yob. dengan sekali rasa "sedap/ok je" malas nak fikir kurang kacang ke, terlebih gula ke. Mom's cooking adalah yang terbaik untuk setiap anak-anak. tak gitu? so marilah kita bercerita tentang makanan best selain mom's cooking. Yuk? 


jarang puji lebih-lebih, takut menimbulkan riak. Tapi ini memang layak dipuji. Little Wok Kitchen memang bestlah, sedap dimakan ketika lapar. dan ketika panas. sambil makan sambil gossiping pon boleh :')

senyum menahan bunyi-bunyian perut yang berkeroncong
with besties, Wani and Ain
Set Meal : Sizzling Chicken Chop 
Yee Mee
Deep Fried Wanton
sangat sedap. sup dia sampai sekarang termimpi-mimpi

lebaunya muka hang Maghia
sempat juga budak cerewet ni bowling dan karok sakan.
thanks for reading, bye bye :')



19 comments:

kura said...

perempuan cerewet.. note........d! haha

wah. wahh.. yee mee tu.
dappnyeeeeee.

AkuTracy said...

tau2 je kite tgh lapo... menci !!!!

♥ hudahassan ♥ said...

klu gurls hangout , msti harok dunia . rase nak ketawe sampai satu shopping cmplex dgr . haha . *smbil kesat air mate sbb teringat mse dgn kwn2 . :D

Hak Milik Saya said...

Suka sangat baca blog kak maghia ni hehe. Eh muka akak cam Hanis Zalikha laa sikit2. Anyway rambut akak serious cantik! :)

Shazwani Ramly said...

semua nampak sedap kak maryaaa. wallahhhhh. :)

Anissazira Mahmod said...

lepas nih confirm kena serbu lagilittle wok kitchen tuk dek marya. hihi

Rozuan Ismail said...

amboi marya, nape makanan kau je nampak bnyak skit

4umyfans said...

thanks for adding and subscribing me. ehh, kenapa kamu tiba-tiba ni, RKI? deme dah masak, kamu bila lagi Marya Hana? teman nunggu ni. haha

Cik Zety said...

adohai, sedapnyelaaaaa makanan. im craving it now ~~ :O

GincoMerahJambu said...

jeles nye tengok kak marya makan sedap tu.. nak jgk.. :)

SURIA AMANDA said...

x leh tahan akak tgok sizzling mee tu dik...aduhai..tetiba teringin..

Hazmin Hamudin said...

Macam meriah je makanan dekat situ... Tapi tah bila la nak terjah kt situ..

merapu said...

WAh tgk blog u wkt tgh lapo memang menguji ketabahan btl, disaat-saat I nak kurus kan badan ni, hee

Atiqah Wadiah said...

ehem..snap guna note ke yaya? :P

minn_mizi said...

Hi Marya,
Sempoi je your blog ni, rasa best je bila baca. Bila tengok muka you lama2, baru perasan ada sikit iras ngan hanis zalikha.

:)

Miss A said...

lamanyaaaa tak BW kat sini1 rindu kak Maria! makin berseri-seri :3

NIA SI DRUMSTICK said...

tapikan yaya.. aerel kalu besiap lg lma dr ni..haaa..skt at je menggu..tp bla part kite lmbt plak..dorang mengu muka cam ape ntah..

TiranaAduka said...

tak tahan.nak gi mamak jap makan dulu.lapo ni.

Namee Roslan said...

tak pernah lg makan kat situ. tapi one day insyaAllah i will try weheee. best best. marya buat banyak food review lagi okeh ! hehe .