ARIGATO GOZAIMASU.

Wednesday, November 7, 2012

Jalan-jalan Kuala Selangor.


Assalamualaikum 
[Ini cerita semalam, malas nak peram-peram]


Menaip blog seboleh-bolehnya dalam keadaan yang waras. tapi kondisi aku sekarang hanyalah satu per tiga waras. Juga menaip sambil tahan kencing. Memang tak menoleh ke belakang dah. Typo ke hape jadah lantak pi kat hang. Semua gara-gara pagi tadi Kak Maghia bangun awal siapkan report. Tak pernah hilang akal sampai macam tu sekali selama menjadi pelajar universiti. Kalau tidak kemain membongkang kepit Mamee  tepi ketiak sambil tengok movie Aku Terima Nikahnya. cis! rupanya sifat kewanitaan aku semakin lama semakin menebal dalam diri bila nangis akibat husband dah hilang ingatan sampaikan bini sendiri yang lovey dovey pon dah tak kenal. bogotar dado den kalau dalam situasi tu, wuuu _(._.)_


Penat tak habis dengan buat report pagi buta. After jumpa lecturer, kawan-kawan kidnap melawat ex-classmate zaman diploma. Dia melahirkan baby girl yang nomeynomey bernama Aina Dhamia. Time tulah baru kau nak mencari hadiah baby. Seperti orang-orang bercinta yang lain, selangkah bergerak ke mana-mana harus hantar report. Mak ayah pun tak dapat report lengkap, kuikui. 


"I nak pergi Giant kejap, beli barang baby". 
"Hah? Sabar. Jangan excited sangat :p ". 


LOL :D 

Bergerak ke Kuala Selangor
baju biru tu makcik yg tengah berpantang tapi jalan lagi laju dari org yg tak beranak
Melawat kat kedai makan mak ayah dia, melawat sambil makan hahaha
Masa lahir berat dia hanyalah 2.1, sekarang 2.3
Bila jumpa baby mesti tak melepaskan peluang tangkap gambar begini
kengkonon memiliki sifat keibuan yang tinggi. ke'ibuayaman mungkin kahkah
Ini hadiah dari Kak Maghia, yang kawaii sahaja
Dah alang-alang singgah Cendol Durian Borhan. dulu pernah singgah sini masa shooting di Kuala Selangor. kesian cacing dalam perut mengidam tak sudah-sudah. 
Cendol Durian Jagung RM2.50
makcik-makcik
DAPDAPDAP untuk penggemar durian yang tegar! :') 
Thanks for reading, bye bye bye semua. 





36 comments:

Nyue said...

nyue pon suka g jalan2 kat kuala selangor..

amboii sempat posing dgn brg baby..ehehehe

Shazwani Ramly said...

kenapa tkde gambar kak marya pegang baby? hahaha. comelnya baby, cm akak jugak :)

Fai CeritaCinta said...

kalo fai takut nak pegang baby yg baru lahir.. hehe.. cendooolll... adeh, kenalah cari cendol weekend ni. hari tu teringin sgt nak makan tpi kedai tutup. ni keluar pulak entri cendol, mmg menggugat keimanan. kekeke (>__<)

Syazwani Mazlan said...

dekat je dengan kampung :) nampak kedai cendol tu, tp xsinggah. hee

Solehah Shamsuddin said...

err durian.solehah xske makan makanan yg brunsurkan durian,xsuka :(

nabila azmi said...

dapnyeee tengok..haish..teringn..hehe..


baby comel=) i like babies too...=)

Nurmujahidah Ismail said...

haisy,, nape pulak tak de gambar kat marya pegang baby tu,, frust dah orang,, :(

kura said...

ermmmmm.. dapppnyee cendol kak marya dappnyeeeeeee.. mengidan~ wkwkwkwkw. haha

Syara Mohammad said...

Olla!

Cute baby. yummy cendol.

Perfect combination! =)

Marya Hana said...

Nyue : buat apa jalan2 sana?

biasalah, bukti :P

Marya Hana said...

Shazwani Ramly : anak org takot sikit nak dukung, adik sendiri main lanyak je. haha.

Marya Hana said...

Fai CeritaCinta : samalah, anak org cukop takot.. memang kena segera pergi makan cendol kalau kes gini. tak elok mengidam lama-lama :D

Marya Hana said...

Syazwani Mazlan : oh yeke, kalau kampung kat situ, tiap petang gi makan cendol kot :P

Marya Hana said...

Solehah Shamsuddin : rugi lah.. siapa peminat tegar durian boleh rasa cendol durian pulak.

Marya Hana said...

nabila azmi : hee, comel dan kecik saje..

Marya Hana said...

Nurmujahidah Ismail : haha, kak maghia penakot pgg anak org. jgn frust, tggu kak maghia pegang anak sendiri nnt k? wakakakkaka LARI !

Marya Hana said...

kura : GAMPANG BETOL comment kau kura, nyah kau. haha.

Marya Hana said...

Syara Mohammad : dah mcm slogan pulak! :P haha

PILOT LOVER said...

sedapnyer tengok cendol tuh... terus teringin nk mkn cendol..heheh anyway kak maghia tetap cantik... ^_^

Marya Hana said...

PILOT LOVER : tapi bukan cendol biasa tau, cendol durian. sedap! mekasehhhhh ^^

yuyu jannah said...

sume gmbr org pegang baby.maghia x pegang ke? :)

Marya Hana said...

yuyu jannah : tak.. tak berani dukung anak orang, hehe.

Mysara Ab Rahman said...

ni bukan kak maghia g ni...auntie maghia..hehe

Marya Hana said...

Mysara Ab Rahman : haah, ramai kawan yg dah ada baby. aunty sudaaaaa :))

TiranaAduka said...

salam.
Beby tu cute la..
Cendol tu kesukaan tirana aduka tau.

faiq said...

cendol borhan sudh...kt kuala kena pergi jeram ikan bakar jugak...lg bnyk la mls nk list..hehe

Shazwani Ramly said...

okay, kalau adik sendiri akak lanyak je. ank sendiri nant camne pulak? hahahah,

Miss Xyz said...

ehei, gambar last tak boleh mengancam lagi ke? *meleleh*

Namee Roslan said...

aaa muka ibu nya nampak macam kepenatan skit. beranak keluar banyak darah. sobs sobs. takut plak. hehe. baby lembut2 tu korang berani dukung...woo kalau nami takut. lembut sgt. mesti wangi kan. :)

Fifi Athirah said...

comelnye baby sidah, dah lama xjumpa sidah, korang cute laaa with baby

Marya Hana said...

TiranaAduka : yep, tapi u penah rasa cendol durian? awesome !

Marya Hana said...

faiq : huh?

Marya Hana said...

Shazwani Ramly : anak sendiri nanti, soh bapak dia je yg jage. haha.

Marya Hana said...

Miss Xyz : mengancamkah? :D

Marya Hana said...

Namee Roslan : wangi bau baby.. i suka bau baby juga. ketagih..

Marya Hana said...

Fifi Athirah : ko sekarang kerja kat mana? pergilah jenguk sidah..