ARIGATO GOZAIMASU.

Friday, November 16, 2012

Berita Hangit, Hangus dan Terkini.


Assalamualaikum kawan-kawan :')

Hawauyuuu? Hawau betul menaip dengan keterujaan hati ni. Menaip pon terasa gampang sentiasa. kalau nak tahu kenapa teruja sangat, lek lu! Tunggu di penghujung entry. Muehehehe. Aku paling benci entry konon-konon surprise ni. Walhal benda yang nak di'surprisekan tu non hadoooo je. Tapi korang tolonglah ek buat-buat terkezut. Baca sambil melopong kembang kembangkan hidung ke apa. ikot kreativiti masing-masing. Kalau aku konon-konon terkezut tertekan [X] belah kanan tu, muahaha. terus tak jadi surprise.



kita kasi umpan dulu. cuci-cuci mata tengok gambar Kak Maghia dengan besties zaman sekolah. Kitorang mentedarah kat Seoul Garden KL Festival City. memang fav den! dulu kini dan selamanya :')
pompuan pompuan kaki melaha
taktau melaha tu apa? tanya orang Melaka. 
Seoul Garden KL Festival City paling dokek nak poei dari ghumah den
budak-budak tak reti masak ni. meletup letup minyak masa iolls ambik gambar tau
biawak-biawak bergambar
Daytona. Zaman kerja part time kat Isetan lepas SPM dulu, tiap-tiap habis lunch mesti laburkan duit ke Daytona. Bukan nak masuk tabung ke hape. entah, puas hati! Pemenangnya ialah.. Kak Maghia lah! Bawak Auto je okay? AUTO. haha. Mamat cina belakang tu sokong aku, walaupon aku gelak macam lahanat bila kereta terbabas beberapa kali. Tak kisahlah uolls, i menang jugek. K bye. (makan hati tak). 
Tak cukup hujan tiap-tiap hari. Nak hujankan tiap-tiap masa pulak dengan nyanyian yang merdu itew

Before update blog. Tergerak hati nak melawat page iKnowMovement. Haritu pihak Kotex ada call then dia kata belum confirm terpilih lagi. nanti hape-hape dia akan update kat page tulah. Hari-hari aku check, takda apa. so hari ni berbekalkan naluri keibuayaman, aku pon check!

Nampak pengumuman ni. What? Dia dah umumkan Top 30 Finalis Akhir? Ogosh! resah tak tentu pasal ni kenapa. kata gadis konfiden. kena lah konfiden sikit. Lepas tekan link yang diberikan, aku tutup mata. 5 saat baru berani bukak mata. (agak-agak page tu dah habis loading). Depan mata penuh dengan nama. Scroll down cari huruf K di hadapan. macam takdo, dah nak meraung. Sekali.. haihlah tak cari betul-betul. Baru tengok finalis satu sampai lima, terus skip tengok 30. memang tak jumpalah. 
Alhamdulillah! Terima Kasih kawan-kawan yang vote, ajak kawan-kawan vote. and jutaan terima kasih kat followers blog Marya Hana. berkobar-kobar semangat anak merdeka nak vote Kak Maghia. Penyertaan seramai lebih kurang 1020 orang. Aku yang ke-16 memang dah syukur alhamdulillah ..
Persaingan sangat sengit. Banyak gilos penyertaan. Kalau nak belek 1-1 page sampai aku beranak lima pon bolum tontu habis laei. Terima Kasih melayakkan Marya Hana dalam Top 30 Finalis Akhir Gadis Konfiden Kotex Fresh 2012. Thanks for reading, bye. 






53 comments:

cik fadh said...

tahniah kak maghiaaa...name kawan sy pown ade kt situ..no.6 ;)

Arfahani Arsad said...

congrats kak maghiaa! hihi

Ddila said...

Wah..tahniah2

Miss Xyz said...

congratulations, kak Maghiaaaa :D

PILOT LOVER said...

bestnyer mkn kat Seoul garden ..pasni boleh ajak kak maghia keluar bersama di festival city kan..hehe anyway congrate for Top 30 Finalis Akhir Gadis Konfiden Kotex Fresh 2012 ^_^

Miss A said...

wuiyooo. kak Maria hana nanti jadi femes lah kan! fewit fewitt :) tahniahh

nuramalina mohdazam said...

fuyoooooo!!>,<

dye.yana said...

wahhhhh congratz!!! and good luck!!! btw, have fun there! kotex memang sangat best coz dorang sporting and friendly. enjoy yourself :) and be confident! ;)

minn_mizi said...

wah, tahniah! bila tengok yg menang tu semua muda-muda, terasa begitu kertu diri ni, huhuhu

Mira Adzlia said...

wah...pkara paling best utk dilakukan...makan..makan...dan nnyi nnyi..hihi

nabila azmi said...

syoknyeeeeee...

untungla..hehee

ti sharela ape yg dpt=p..

Hanif Redland said...

Tahniah cik marya hana sbb terpilih top 30..gud luck..

Mira Cikcit said...

Congrats Kak Yaya :)

AkuTracy said...

tahniah kak maghia !

Rozuan Ismail said...

gadis kotex sekarang.huhu.lepas ni dapat freelah ye

hazanis said...

tahniah marya. hehe. :)

Innanie | Ariffin said...

erghhhhhhhhh kak maghia hebat!

Asma Azuani said...

waaaa tahniah maria! goodluck k, chayok2! gadis kotex wuuu :)

chEntA said...

tahniah =)
all da best untuk peringkat seterusnya..

cik nur said...

wahhh taniah gud luck for the next step yaaa :)

Atiqah Wadiah said...

congrat yaya :)

Yuliana Wahit said...

hyee.. yuyu singgah sini dan follow sini.. nice to meet u.. come visit my site http://www.sayeshukepink.com/

Marya Hana said...

cik fadh : no6? nnt kita berkenalan ngan dia kayh? (:

Marya Hana said...

Arfahani Arsad : toche toche ^^

Marya Hana said...

Ddila : mekaseh .. mekaseh..

Marya Hana said...

Miss Xyz : thanks (:

Marya Hana said...

PILOT LOVER : tak pernah rasa lagi? gi ah. pergi lunch time tau, murah sikit..

thanks (:

Marya Hana said...

Miss A : aaa, takde maknanya.. just wanna have fun! (:

Marya Hana said...

nuramalina mohdazam : fuyoooo back :P

Marya Hana said...

dye.yana : oh lupa dayana dlu pernah join kotex.. waaa thanks dear, mahu bergumbira.. di cherating.. excited ! :D

Marya Hana said...

minn_mizi : kita yg 89 ni pon terasa kertu, huwaaaa u__u

Marya Hana said...

Mira Adzlia : fav activities! (:

Marya Hana said...

nabila azmi : insyaallah .. akan share everything dgn reader (:

Marya Hana said...

Hanif Redland : alhamdulillah terpilih top 30.. thanks (:

Marya Hana said...

Mira Cikcit :thanks cikcit!(:

Marya Hana said...

AkuTracy : thanks tracy :))

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : kalau menang dapat free ah, kalau tak menang pengalaman tu yg dapat free, tapi bermakna :D

Marya Hana said...

hazanis : thanks hazanis :)

Marya Hana said...

Innanie | Ariffin : hebak keh? takdelah innanie.. rejeki gamaknya (:

Marya Hana said...

Asma Azuani : thanks dear (:

Marya Hana said...

chEntA : insyaallah, i'll try my best.. (: thanks.

Marya Hana said...

cik nur : insyaallah, thanks cik nur (:

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : thanks atiqah (:

Marya Hana said...

Yuliana Wahit : thanks dear (:

NIA SI DRUMSTICK said...

amboi,amboi,amboi cik maghiaaa..asyik makan kat seoul garden je nee..sgguh men JELES kan diri..hohoh..tahniahh!!nnti dah menang jgn lupe kite..aha

Solehah Shamsuddin said...

wah no.16 tu.hebatnya kak maria still dapat maintain number penyertaan tu.goodluck akak

Shahada Fauzi said...

congrats dear! nanti hupdate pasal boot camp tu pulak oke!

ShiKa SenGaL said...

congrats marya...btw ur melaka dialect giler impressive..sy org melaka pon x expert hahah

Mysara Ab Rahman said...

yeay! kak maghia terpilih..moga2 ke peringkat seterusnya lagi!:)

Shazwani Ramly said...

hebat kak maghiaaa. :)

Amanda Suria said...

congrats adik...

cik EPAL said...

hye miss on time and miss revolution!! hehehe congrats marya kerana menang besar!!Sampai 2 selimpang sapu bersih ok! haha :D

Namee Roslan said...

baca post ni lambat ! hehe.nak ucap tahniah juga lah !! :D btw selalu tengok org makan kat seoul garden...teringin pulak. gulp.