Friday, October 5, 2012

Review : Daiso Product.


Assalamualaikum 

Hello hello hello nak kopi ke nak milo. "ane, teh ais kurang harga satu!". gulp tetibe sawan vavi tak memasal. sejujurnya lately aku baru melanyak minda cukup-cukup buat thesis proposal. Alhamdulillah everything's going smooth, dapat cari penyelia yang sesuai dan dapat approval untuk tajuk thesis yang konon-konon mahu MENGENALPASTI MENGKAJI MENGANALISA semua tewww. makanya, aku berjimba-jimba nak update blog harini. "everybody put your hands in the air, clap clap clap" !! eh takleh K-pop beriya, sebab kita mau terbanggggggggggg ke Jepun. ok takkanlah, ke Daiso Japan je yuk. 


setahu aku Daiso Japan korang boleh cari kat
 One Utama, Bukit Bintang Plaza & Sunway Piramid.

hasil pembelian aku dan sekutu-sekutu, hehe
masa menaip aku teringat kata-kata seorang sahabat "yaya pandai pengaruh orang" ! SERIOUS? tak kencing? hehe. maybe, bila diamati entry paling laku bila aku mula review satu per satu produk kecantikan. ramai yang beri respon. ada juga tak cukup tanah pakai selipar sebelah lain-lain dengan kuasa halilintarnya pergi dapatkan produk tu. realitinya aku tak handal pon pengaruh apa nate ni. marah orang pandailah. hiks.

kita review satu per satu 

aku borong 3 bekas sekali gus. tujuan asalnya untuk campak semua aksesori aku. daripada subang sebelah dok tang ni. sebelah lagi dok tang tu. satu nak sedekah kat Bella Lim, sebab aksesori dia selalu menumpang kasih dalam box aku, apa kes? nanti nak pos terus ke Unimap dia. 

apron for kids
adik aku si Zaqwan tu sekarang darjah satu. subjek pendidikan seni KONONNYA kena bawak apron sendiri. dia tu kalau kencing aku pon aku taktau, so aku pon belikan ajelah. asalnya aku beli apron mak-mak kau pakai kat dapur tu. budak tu kan ketot je, so dia demand sebab menggelebeh sakan. nak kata ada jodohnya aku dengan kids apron ni, terjumpalah natang ni kat Daiso. so bolehlah dia bergaya dengan apron waktu masa pelajaran pendidikan seni nanti. dahlah superduper kawaii ^^ terus ramai-ramai awek mintak couple kat dia. eh? baru darjah satu kan? lupakan hasrat untuk menyemai kasih !


tak sabar sangat nak tayang kawaii collection ni! photo album di mana hanya orang cute-cute sahaja gambarnya layak dimasukkan di sini, muahaha. joking joking, ni aku plan untuk dijadikan friendship photo album! kenangan yang sweet-sweet tak harus dilupakan dengan meng'hide album di facebook, LOL. 


botol air pon nak friendship sakan

charcoal mask
dulu aku pernah review pasal charcoal mask ni murah & best
kalau beli online RM18, beli sendiri RM5 sahaja

RM5 setiap satu
dah penat merewang kat Daiso Japan, singgah MPH 


alhamdulillah si dia dah tak jadi penganggur terhormat. sekarang dia kerja kat Menara Celcom (dokek bona ngan rumah den) sebagai IT Engineer. so dah terlanjur masuk MPH aku rembat terus kad yang cute ni. dengan harapan "Good luck, kerja elok-elok. jangan cari awek kat tempat kerja k bye" !


tak dapat kawal nafsu beli pulak buku nota ni 
yang cute-cute tolong jangan menjelma depan aku boleh?
termasuk lelaki-lelaki cute, LOL hahahaha


yang ni untuk si dia

palm paper 

aku pon nak jugakkk, tapi taktau nak buat apa dengan buku ni
sekian sahaja, thanks for reading bye !

p/s : tolong kami bantu kami. hehe, yang suka baca blog ni please support "Marya Hana" dalam Pencarian Gadis Konfiden Kotex Fresh 2012. click sini untuk undi ! ^^







39 comments :

Atiqah Wadiah said...

yaya ni pandai tau beli brg2 comel..hehe

Syra ahmad said...

Salam.kak.marya,boleh x sy nak charcoal mask tu satu.kat online mahal,nak p beli sndiri kan jauh.sbb duk bljar kat politeknik perlis.nnti sy bank in je duit kat akak.boleh x?huhuhu

MéuzAngelo™ XXIII said...

charcoal mask tu lelaki bleh gune ke? hahaha :p

Mysara Ab Rahman said...

comel je....

Nurmujahidah Ismail said...

meh muja tolong undi,, huhu,, rindunya nak gi mph mid valley,, dah la boleh baca buku tanpa beli,, kih3,, insya ALLAH bf tak tngok pun girls lain,, kak marya dah cun hot vague habis dah,, :D

PemilikKotakPenselRabbit said...

kak marya memg pndai mengaruh org len! saya pn suka pg daiso sb tgok kak marya review produk2 dorg..hehe..

http://mieya-syamirah.blogspot.com/

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : sbb suka sgt kawaii stuff ! ^^

Marya Hana said...

Syra ahmad : wasalam, tulah masalahnya. charcoal mask tu semua kwn akak punya, kalau nak tggu akak pergi balik Daiso memang takes time (:

Marya Hana said...

MéuzAngelo™ XXIII : kalau teringin, apa salahnya :D

Marya Hana said...

Mysara Ab Rahman : (:

Marya Hana said...

Nurmujahidah Ismail : tenkiu dear (:

dah nama pon lelaki kennn, takleh percaya sgt :P haha

Marya Hana said...

PemilikKotakPenselRabbit : oh yeke, so lepas ni akan ramai lg yg akan terpengaruh :D

Hanif Redland said...

kereta Dash Yonkuro ada jual tak kat sini..hehehe....teringat masa kecik-kecik dlu.. :)

Mira Adzlia said...

harus segera ke daiso stlh bc entri nih..hihi

PILOT LOVER said...

suka daiso sbb semua barang pun 5 jew...then yg penting kawaiiiii... mcm kak maghia ^_^

Rin Saharina said...

Daiso memang bestt.bnyk brg yg comelss :)

Marya Hana said...

Hanif Redland : suzuki, mitsubishi semua ada. jangan risau..

Marya Hana said...

Mira Adzlia : aaa, kan dah terpengaruh tu! ahahaha :D

Marya Hana said...

PILOT LOVER : erk, kawaii mcm Kak Maghia tu betul ke bodek? kuang kuang kuang, btw thanks (:

Marya Hana said...

Rin Saharina : setuju, sebab tu i suka pergi situ .. mcm rambang mata sentiasa (:

azalia hjsalleh said...

dkt setia alam pun ada daiso =)

hurm x penah try mask tu..
nak cubalah nanti

Zahira said...

Kat IOI Mall kat Puchong pun ada Daiso! Hehehe

PILOT LOVER said...

kak maghia... entry utk anda.. thanks kak maghia cantek ^_^

http://naz-only-you.blogspot.com/2012/10/2-blogger-awesome.html

reyna said...

bestnyerr,,,alangkah bagus ada daiso japan kat sini,,

elin.shazlin said...

kamaria hana mmg pandai pengaruh org. smpai ceq pon tpengaruh beli charcoal mask tu tiap bulan sjak first entry die tntg bnda alah tu... kikikiki... jgn mrh na marya.... :-P

Marya Hana said...

azalia hjsalleh : thanks utk info tu.

aaa, trylah, murah..

Marya Hana said...

Zahira : thanks utk info tu, berguna utk readers (:

Marya Hana said...

PILOT LOVER : thanks dear (:

Marya Hana said...

reyna : kat sini tu kat mana? heeee..

Marya Hana said...

elin.shazlin : hehe, yeke makcik? wah betol2 berpengaruh aku ni! :D best kan benda tu? cute, murah, and berkesan.

! nurul ! said...

comeynyeeeeeeeeeeeeee

Marya Hana said...

! nurul ! : semua product daiso harus menepati tema, COMEL. kehkeh

Namee Roslan said...

omg...i never heard of daiso..tapi barang dia comelnya !! nak beli jugak lah !!! :D

Marya Hana said...

Namee Roslan : sekarang dah tawu kan? boleh joli katak kat sana! murah je. byk sgt barang-barang yg best..

ainraus said...

ramai kata charcoal punya mask tu best. one day nak try lahhh! hikhikhik.

Marya Hana said...

ainraus : yeke, boleh tahanlah, berbaloi dengan harganya ..

Syra ahmad said...

Salam.akak xp daiso lg ye?sbb sy yg mntak kak.maia beli charcoal mask tu.hehe.mse tu sy ad inbx kat page akak.tp xpsti kak ad trime ke x.heheh

Hawa said...

sALAM..HI ..SY NAK BGTAU Y CHARCOAL MASK TU MMG BERKESAN TAU....SIUS SUKE STU FAMILY SY GUNA2..abg sy suka paksa sy bat facial kat muka dia semua sy beli produk daiso..hehe ALHAMDULILAH XDE SIDe effet pown

Siti Asiah said...

mmg best shoppig kat daiso...rase k bl semua..;)