ARIGATO GOZAIMASU.

Friday, October 12, 2012

Kalau jodoh tak kemana.


Assalamualaikum 

Satu hari, aku pergi library yang sangat dirindui. almaklomlah masuk library pon setahun sekali. kalau bukan tuntutan subject, harapannnn nak nampak lubang hidung aku kat situ. *bulu hidung pon takde*. kennn.. cari punya cari, gali punya gali YES DAH DAPAT 4 BUKU RUJUKAN, alhamdulillah. sambil berlari-lari anak aku mendapatkan meja kosong. sebenarnya banyak meja kosong, ramai budak pemalas belajar macam aku jugak rupanya. ke diorang belajar kat rumah? aku belajar ke kat rumah? aaa biarlah rahsia, haha. 



itu dia muka takyah bangga sangat persis juara  projek nilam
harap je pengawas pusat sumber masa sekolah dulu


puas hati dapat 4 buah buku 

dan 

mula menyelak 1 per 1 buku-buku tersebut

omak kau! ni penanda yang aku buat beberapa kurun abad lepas. masih cantik terselit dalam buku ni. tulah orang kata "kalau jodoh tak ke mana". haha

apa maknanya kawan-kawan? jangan menidakkan kenyataan bahawa aku rupanya ulat buku. sorry salah type. saya ulat gonggok je. k bye, thanks for reading :')




48 comments:

Fai CeritaCinta said...

hilang stress baca entri u ni.. hihi

NIA SI DRUMSTICK said...

alaaa...ingtkan cta psl si IP man tu..ahahahah

MéuzAngelo™ XXIII said...

sepanjang saya study kat uniten, tak pernah beli buku.. notes sume ade lecturer bagi, siap bleh download.. huhu :p [singgah sini pulak :)]

Marya Hana said...

Fai CeritaCinta : yeke, alhamdulillah.. entry sengal di petang hari, haha.

Marya Hana said...

NIA SI DRUMSTICK : yang tu lusa k, insyaallah :D haha.

Marya Hana said...

MéuzAngelo™ XXIII : amboi manjanya student sana..

iyka zulaika said...

kemain haa kak marya :P

Khalilah MNor said...

Bab ade jodoh dgn penanda buku tu cam klakar la marya. Tp, boleh la kait dgn jodoh... Yes kalau dah jodoh takkan ke mana. Skrg ni sgt la berharap mcm bercinta dlu. Relax suda.. InsyaAllah, kalau ada, dtg juge... :D

hnahdy said...

dah2 study nuu :P

Mira Adzlia said...

hihihi....jdoh bsame penanda buku...tahniah..ada mmg ulat gonggok..eh..ulat buku...truskn usaha...hihi... (gelak tgulin bce entri nih) :p

Myra Abdullah said...

Agagagaga =D bertemu kembali.hekhek

Mira Maisara said...

tu bukti xde org belek buku tu kat libary la hana..haha

yaya ade said...

sejak sy amik dip 2 tahun lepas sy x prnah guna buku. guna en.google n wiki jer. haha.

Hak Milik Saya said...

Suka gila baca entry kak maghiaaaa ni. Sempoi and happening. Love you kak maghiaaaaaaaaa:-)

w a n i e said...

Tu ar saya pun dah lama tak pegi library.
Cemana ntah ghupe library tu skang padahal hari hari lalu depan library. hoho

AkuTracy said...

takde pulak penanda buku tu lesap dr situ :D

nabila azmi said...

hehe...ade2 je..ni mksudnye..xde org len bc buku ni...=)=)

Dylla Fadzil said...

Berjodoh dengan penulis buku mungkin? lolzzzzzz

reyna said...

makna kata buku tu tak pernah ada orang pinjam ,,hee,,,

Nurmujahidah Ismail said...

sangat berjodoh,, msti kar marya rasa amazed giler when you found it kan,, huhu :P

Shahada Fauzi said...

eh? kite ni sama2 bekas pengawas perpustakaan kat sekolah la..boleh geng..hahaha..

Nana Lee said...

haha..memang ade jodoh nie..ibarat dah berpisah lame, tapi kalau sudah jodoh, akan bertemu jugak..:)

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

berjodoh dengan buku yang sama... dalam banyak2 buku, buku tu jugak ye... hehe... comel... ^^

Mysara Ab Rahman said...

mai pn klu masuk library msti bersbb..
nk pnjm buku mmg jauh sekali..spnjg degree ni sekali je pernah pnjm buku..haha

Marya Hana said...

iyka zulaika : kemain sbb kak maghia ulat buku..

Marya Hana said...

Khalilah MNor : betol-betol. subtext je tu.. tapi maknanya, kalau ada jodoh, berapa tahun x jumpa pon, tetap akan bersama semula.. cewah jiwang puloks.

Marya Hana said...

hnahdy : terlalu byk study dah :P

Marya Hana said...

Mira Adzlia : amboi, kak maghia dipanggilnya ulat gonggok.. ekekeke. takpe, ada ubi ada batas..

kelakar eh? :D

Marya Hana said...

Myra Abdullah : jodoh kuat tuu..

Marya Hana said...

Mira Maisara : aaa tau takpe. buktinya xde sape buat thesis sama tajuk ngan i lg. yahoooo.

Marya Hana said...

yaya ade : zaman diploma i pon tak pernah guna buku. degree ni lain sikit, nak-nak ni utk kegunaan thesis. harus ada kepelbagaian sumber.. aaa tu yg carik buku, kalau tak harapan marya hanya impian..

Marya Hana said...

Hak Milik Saya : hehehehhe. yeke, terima kasih sudi baca entry sengal petang-petang :))

Marya Hana said...

w a n i e : cer masok, mesti datang aura-aura kecermelangan dlm diri, ekekke.

Marya Hana said...

AkuTracy : sebab takde org pinjam buku tu, kompemmm..

Marya Hana said...

nabila azmi : tepat sekali, tp oklah. utk tajuk thesis ni, hope takde tajuk yg sama..

Marya Hana said...

Dylla Fadzil : ini lain dari yang lain. hahahaha. betol jugak tu, maybe berjodoh dgn penulis buku, wow! :D

Marya Hana said...

reyna : aaa kompem and konpiden takde org sentuh buku tu..

Marya Hana said...

Nurmujahidah Ismail : rasa mcm nak fengsaaaaaaan , ohh tertinggal penanda buku rupanya.

Marya Hana said...

Shahada Fauzi : yeke, amboi ! yaya setiausaha tau, tp peel x ghupe setiausaha. selalu dtg lambat bertugas, soh budak2 jaga .. kahkah

Marya Hana said...

Nana Lee : betul, umpamanya..

Marya Hana said...

Orkid Edyliyne @ OrkEd : tulah, kenapa dalam banyak2 buku, akan terjumpa buku yg same.. kennnn..

Marya Hana said...

Mysara Ab Rahman : haaa? yeke. mcm mana boleh jadi mcm ni.. ekekekeke.. gi library cepat, mana tawu jumpa jodoh kat sane. *cerita apa aku buat ni*. adoiyai.

PILOT LOVER said...

hhha jodoh kka maghia dgn buku tu kuat ni..heheh :) teruskan menjadi pelajar nilam... bukan senang tu..heheh :)

azalia hjsalleh said...

Ptar kat puncak perdana besar tu? byk buku pasal apa ye?

nuurellajamuri said...

WAHHH.jodoh sangat nie sis :D nak try buat jugak laa.mane tau ade jodoh jugak next few years.haha

laskar pelangi said...

wahhh tak sangka jumpa kembali penanda buku tu haaa..

CNcity's Enterprise said...

nice blogwalking, jgn lupa follow blog cik emma jg ye =)

http://www.cncitysboutique.blogspot.com/

Namee Roslan said...

kuat betul jodoh maria dan penanda buku...wahwahwah... :D