ARIGATO GOZAIMASU.

Monday, October 15, 2012

Impian dan Kenyataan : Samsung Galaxy Note!


Assalamualaikum 


Syukur alhamdulillah Jumaat lepas (12 Oktober), genap usia aku 23 tahun. tapi still nampak macam 17 tahun kennn? motif masuk lif tekan sampai level 25? 

Jumaat masih di UiTM. so keluar berjimba hari Sabtu. disebabkan aku birthday girl, aku berhak pilih movie mana yang aku mau tengok.*selalunya memang aku yang pilih pon kan? nasib kaulah labu* ekekeke. kawan-kawan cadang aku tengok filem Hantu Kapcai. depa kata dari mula sampai habis asyik nak tergelak. so dengan gigihnya aku yakinkan si dia, "Jom nengok Hantu Kapcai! kawan i cakap balik-balik uitm urat kentot diorang semua tertinggal kat dalam panggung!". tau tak sumpah ramai manusia yang tengok filem ni. birthday girl dapat seat depan-depan pon terpaksa pasrah. demi abang zizanggg dakpe lah. si dia pon ikutkan, kadang-kadang kasi hint "you taknak tengok cerita omputeh ke". amboi pandai pancing? tak kira nak tengok zizangggg jugak!

tak kira nak tengok jugak
not bad filem ni, patotlah laku. yang menariknya si zizanggg and fizz fairuz punya watak. tergelak besar aku tengok cerita ni. rasa nak gelak sambil tampo orang sebelah. tapi nak tengok apa yg lebih lawak? sigh.


actually aku dah lama print screen message ni, tapi peramkan buat jeruk. ekeke. first time aku baca message si labu ni sumpah bulu roma semua mencacak. serrrrrraaaaaam tau uols. tapi bila aku baca dua-tiga kali, rasa kelakar pulak. mamat psycho ni ada bakat jadi penulis sajak/pantun/syair what-so-ever. haha.

dah habis berseram seraman? ok! sambung balik. kiranya hari Sabtu tu aku tengok movie and jalan-jalan cari makan je. esoknya keluar lagi. tapi apa yang bestnya kali ni, kita mau serbu one of my wishlist. confirm and confident semua dah tau, Samsung Galaxy Note! yeay! 




ada yang tanya Note 1 ke Note 2. opcoslah Note 1 sebab aku tak mampu nak beli Note 2 tu. silap-silap bapak aku hempuk atas kepala aku, nak sangat kennn. Note 1 pon still mahal, boleh beli sebijik laptop lagi. proses tawar menawar semua dilakukan oleh ehem ehem. tapi dia macam tak faheeem pulok yang gelpren dia ni memang dari dulu takde henset warna lain selain Putih. bila orang tu tanya "mau colour apa, ada 3 colour. hitam putih pink" laju-laju dia jawab hitam. ape keheynya yob? alamatnya mendapatlah cubitan ketam sakti dr kak maghia. ihiks. 

Samsung Galaxy Note white colour
actually my mum kasi RM1000, yang lain pandai-pandai tambah ler. tapi aku just ambik RM500 je and lagi RM500 aku pulangkan balik. alahai baiknya anak sapolah ni .. so yang selebihnya duit aku & si dia. tanpa dua orang ni tak berdayalah aku nak WhatsApp kawan-kawan. dok tayang henpon baru, miscall sekor-sekor. HAHA. dan yang paling ajaib sekali aku dah ada Twitter. Twitter yang wujud sebelum ni bukanlah aku yang sebenar. diorang semua hantu/makhluk tiruan hehe. actually aku tak boleh ada banyak-banyak acc. nanti aku tak main pon, terbengkalai semacam je. tapi semenjak dah ada Note ni aku dah create twitter acc. kalau nak follow meh lah cuba nasib, hehe. follow Marya Hana


tak dapat digambarkan dengan kata-kata 

happy and super excited! thanks for reading, bye :')

p/s : please sokong MARYA HANA dalam Pencarian Gadis Konfiden Kotex Fresh 2012. lagi 15 hari sebelum tarikh tutup. please ya kawan-kawan.


52 comments:

Mila Ahmad said...

eppy born day :)

NIA SI DRUMSTICK said...

aigoo..jeles niii..

Arjuna Silvera said...

Oklah.. asalkan note.... hapi besdy!!!

Rin Saharina said...

wahhhh,bestnyaaaa dpt hadiah samsung note ;)

Namee Roslan said...

wahhhh dah beliii !!! tapi maria...yang note baru tu tambah 200 ratus je rasanya tapi besar gedabak lah. tak convenient kot nak bawak kan ! kalau namee,namee get yang macam maria ni jugak !!wahh mauu juga !!!

nalsweet said...

waaaa...dah dapat dah..syok la ye..besday akak pun oktober..tapi 30 oktober..nak kena mintak Note gak nih..ahaks!

*pastu bile tak dapat terus sentap..baik tak payah rikues*

dye.yana said...

wahhhhh bestnya bila dah dapat apa yang diidamkan sangat kan =) tahniah,boleh? haha

IlhamLiyana said...

yay boleh follow twitter. hehe. next, install instagram pulak! :P

Rann said...

Whoahhh !! bestnyerr ader Galaxy Note nii. huuu ~ Happy Belated befday dear ~ ngeee :)

dah follow twitter pungg ~ heee

Cik Aish said...

happy belated befday!!
eee jeles nye tgk samsung note..cantik gile.. untunggg la..hehehe

PILOT LOVER said...

kak maghia sayang..hepy belated bufday... bestnyer dapat note!..hehe warna putih pulak tu.. i like..i like..so nice lah.. nak juga... :)

Atiqah Wadiah said...

yaya beli ni harga bpe yaya?mcm menarik je..heeee

Mira Adzlia said...

best..best galaxy note....

diari hati said...

Wah, NOTE sy idaman kalbu..kne tgu bln 12 nie br dpt beli..hu5

Tomoyo@Zura said...

salam..hai maria~ akak pn guna note gak! heeee best tau guna fon nie...bile amik gambar cantik sgt....tk sia2 la guna fone nie....screen pn besar, kalo letak gambar kte sbgai screen wallpaper mmg cantik...Akak suka letak gambo anak je..heeeee

wawa abdullah said...

waaa..jeleznye u dpt note tu..hehe :P

btw, hepy belated besday maghia!! semoga pnjg umor n murah rezeki hendaknya.. ^_^

nazirulhazwan~ said...

belagak pakai galaxy note. hehe

NURUL AINI ISMAIL said...

Kak marya dh undi akk dah ;)

Shazwani Ramly said...

jealous lah tgk kak marya dpt note. heee.

btw, happy birthday kak marya. semoga pnjang umur dan dimurahkan rezeki.

Mysara Ab Rahman said...

hepy belated besday kak maria..cntk samsung tu!! hee

shera haifa said...

haiyakk.. wishlist kita yg x dapat lg nie.. huhu

Mira Cikcit said...

Bestnyaaaaa..... hari tu cikict baru je pergi launching galaxy note 2, sekarang ni terfikir nak note je. tawu2 kak yaya dah dapat dulu

Rozuan Ismail said...

untonglah dpt sponsor fon baru.weyh. jgn lupa follow twitter aku gak @rozuan57

aliqaliqa said...

jgn lupa download camera360 dan pixlr-o-matic. gambar anda akan jadi superrrrrbbbbb :)

Marya Hana said...

Mila Ahmad : thanks ! (:

Marya Hana said...

NIA SI DRUMSTICK : haha, jangan jeles uols...

Marya Hana said...

Arjuna Silvera : tulah pasal kan.. tak banyak beza pon..

Marya Hana said...

Rin Saharina : hadiah + duit sendiri... jadilah samsung galaxy note. hehe

Marya Hana said...

Namee Roslan : tau takpe. galaxy note 2 lonjong. i tak suka sgt bentuk dia. note 1 lagi lawa + comel.

Marya Hana said...

nalsweet : amboi. bankrup husband akak.. !

Marya Hana said...

dye.yana : pon boleh....... hehehehe thanks dayana.. !

Marya Hana said...

IlhamLiyana : udah udah, hehe.. :))

Marya Hana said...

Rann : mekaseh ya.. ! *bibik jawa mana ni*.

Marya Hana said...

Cik Aish : thanks cik aish.. kan? i mmg dah lama nak nate ni.

Marya Hana said...

PILOT LOVER : gadget yg kak maghia beli semua warna putih. dulu nak beli laptop putih tp tak dapat.

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : rm1700+ dear..

Marya Hana said...

Mira Adzlia : memang best ponnnnnn.. best sgt tau.

Marya Hana said...

diari hati : kenapa bulan 12..?

Marya Hana said...

Tomoyo@Zura : hai kak.. wah yeke, kita letak gamba sendiri je. sbb kalau letak gambo kekasih, ayah dok sebelah pon terang-terang boleh nampak, kennnn.. hehe..

Marya Hana said...

wawa abdullah : mekaseh wawa, impian marya ni, baru jadi kenyataan.. hehe.

Marya Hana said...

nazirulhazwan~ : berlagak ngan kau je.. hahahahahahha..

Marya Hana said...

NURUL AINI ISMAIL : thanks aini! tuhan saje dapat membalas jasa baik..

Marya Hana said...

Shazwani Ramly : susah jugak ramai jeles ni, haha.

mekaseh dear ! (: yippeee

Marya Hana said...

Mysara Ab Rahman : thanks dear, hadiah? hehe. cantek cantek..

Marya Hana said...

shera haifa : yeke, jadikan impian satu kenyataan.. hehe..

Marya Hana said...

Mira Cikcit : tulah, kak yaya dah tengok galaxy note 2 masa beli henpon ni haritu. tp galaxy note 2 tak lawa lah, melonjong semacam..

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : kennnnn..

baiklah ! (:

Marya Hana said...

aliqaliqa : sudah! thanks dear.. yep bestlah benda tu..

reyna said...

tahniah ,,,mesti happy ler tu,,,

Marya Hana said...

reyna : sangat..... :D

Bahrain Ramlan said...

jom join samsung club kt fb..
share anything tntg hp korang...

https://www.facebook.com/groups/243233029136364/

amni gemilang said...

sy nk nego ipad 2 16g wifi COD Ipoh. Leh contact sy di 013-5271358. Harga boleh runding