ARIGATO GOZAIMASU.

Tuesday, October 30, 2012

Cute Mouse Pad and 2013 Planner.


Assalamualaikum kawan-lawan-kawan balik :')
Entry pengaruh orang, hahaha.

Nak tahu? sebelum adanya Twitter account dan Instagram aku lebih suka update blog dengan membiarkan pembaca tertanya-tanya. "Agak-agaknya apa pompuan ni nak update kalini?". Jangan harap aku akan bagi clue di facebook, apatah lagi upload gambar di mana-mana *nehi nehi nehi, mujhe maaf kardo*. My friends sangat memahami/bernanah telinga/stress sampai tak cukup tidur bila membangkitkan soalan "bila ko nak upload picture semalam? bila bila bila. Bila April ke?". Jawapannya tepat dan padat AFTER AKU UPDATE BLOG. Nampak tak betapa rahsianya sesuatu yang bakal di'update? Semangat berkobar-kobar kan nak tunggu entry dari blogger yang kita adore? It's happened to me setiap kali buka blog tertanya-tanya blogger yang aku minat tu buat entry apa/best ke/gambar berduyun tak. pssst, ko minat siapa Maghia? 


**malas jawab**


That means aku kalah/tersungkur di tangan kedua-dua account ini, Twitter & Instagram. Siap bagitahu nak update blog pasal mendalah itu *TEMPEK GAMBAR SIAP*. So mulai sekarang dah boleh kerek sebab tahu serba serbi yang kak maghia nak update kennn. takda kezutan dah :( Ok lantak situ. Semalam memang mati kutu taktau apa nak buat kat rumah. Almost a week aku duduk rumah tanpa hala tujuan. Duduk membongkang sebagai housewife yang berjaya. Ehh jangan mencoba untuk jadi wife pulok. kikikiki shame on you maghia. hang tak kahwin lagi. Pastu aku pancing Bella Lim "nak belanja makan, ko pikirlah nak mencekik hape lahabauuu". dah alang-alang orang nak belanja kemain lama pulak dia berfikir. kebetulan Secret Recipe yang berlegar-legar di ruang benaknya. aku pon ikotkan jelah. Affan sebagai driver bertauliah yang turut diberi layanan yang sama. sayang adik-adik gamaknya. 


Gedebak gedebuk gossiping at Secret Recipe, Wangsa Walk. Borak sambil gebang sana sini supaya ada  spicy spicy sikit ahaks. makan pon laju je. takkan nak balik dah? Relaxlah dulu. Menenangkan minda kat Popular Bookstore. Misi utama nak beli pencil colour untuk Zaqwan yang sengaja ditinggalkan kat rumah. Kesian dia balik sekolah penat-penat takkan nak ikut pi melangok? BAIK PUNYA ALASAN. Taknak bawak tulis sini taknak bawak, hikhok. tapi aku dah rasuah dia cheesy wedges dua kotak. terhapus dosa. 

Takda gambar pencil colour kan? Bayangkan je hado. Selalunya memang akan sedapkan hati sendiri masuk kedai mana-mana untuk beli sesuatu. Tapi at last tak beli natang tu pon. 

3 Mouse Pad
Mak ayah aku memang bantah sekeras-kerasnya adik aku doplohpatjam duduk depan computer. Takut jadi benak semacam if buku tak baca. tapi asyik dok mengadap Youtube Oppa Gangnam Style Gangnam Style whatsoever. yang aku pulak menambah semangat dia untuk tetap berada di depan computer. Belikan Mouse Pad baru. Kawaii pulak tu sampai aku pon terbeli satu untuk diri sendiri. Dia memang genius. semua benda dia godek menjadi je. Kadang-kadang dunia sangat tak adil bila dia pulak yang mengajar aku. (u__u !||)

kepunyaan adik Zaqwan
Gambar Bella Lim sebelum mencapai akil baligh, haha.
Kepunyaan Bella Lim, dia tu memang nonsense.
Ini Kak Maghia punya. masih menitikberatkan kejepunan.
kata pon ambil Nihongo as 3rd language, tapi banyak dah lupa sbb makan semut
2013 Planner Bella Lim & Kak Maghia punya
hope lepas ni sentiasa beringat dan hidup dengan lebih teratur
Affan
Bella Lim

Perasan tak perasan banyak juga kawaii stuff yang dimuatkan dalam blog ni. Dan aku takkan berhenti untuk update tentang benda macam ni. Perempuan-perempuan kan suka kumpul benda yang bersifat comel. Maybe untuk memperlihatkan diri ini comel juga. siapa tahu? Tulah antara langkah-langkahnya, kahkah. Gampang, oklah thanks for reading. Bye kawan-kawan.

p/s : Bella Lim dah kembali menaip, tapi taktau bila dia nak publish. Jaga-jaga.





22 comments:

kura said...

haa. no more seprais seprais kenn. haha

wahh. ape ke comel bentuk hidung hitekk maouse pad bella lim tu? wahaha...

Eca Dwinky Asha said...

comel planner tu.

Namee Roslan said...

comelnya terutama diary 2013 tu. maria suka beli and collect barang comel ! hehe. kalau namee separuh jalan je lepas tu entah ke mana semua barang tu. hehe

Pocket said...

alahai tomey nya mousepad,
pocket tak pernah pakai mousepad,
pasal kesihatan 'mouse' tak pernah
nak pocket kisahkan pun...

nak berabuk ker haper pon..
tak per.. nanti kita cuci balik:D

hey hey!! pernah dengar lawak melampau yang tanya camana nak bezakan mouse computer tu jantan ker betina tak?

adehlaaaaa

Sya Zu said...

ingatkan wedding planner..ngehehehe~

btw, mouse pad sgt comel..;)

Marya Hana said...

kura : itu vavi oink oink lah, ko dah tak kenal yg mana intan yg mana permata! LOL. haha

Marya Hana said...

Eca Dwinky Asha : yep, org yg guna planner tu comel dak? hehe joking..

Marya Hana said...

Namee Roslan : ramai suka benda tu, my cousin pon mintak satu..

Marya Hana said...

Pocket : so jawapannya apa? teringin nak tawu :P

Marya Hana said...

Sya Zu : idoknya, tapi tatau lah tibe2 bertukar job kepada wedding planner lak satu hari nnt :P

Shazwani Ramly said...

apa yg kak marya beli, mesti comel comel. bagusnya pilihan akak. heee.

Marya Hana said...

Shazwani Ramly : sbb kak maghia cerewet nak MAMP... kikikiki :D

hanabunga said...

Hana paling suka 2013 planner tu! Comel luarnya :)

Marya Hana said...

hanabunga : luaran jelah? :D

NIA SI DRUMSTICK said...

kak yaya..nak jd adk ipar boleh??kahkahkah!!

Marya Hana said...

nia : amboi nak jadi adik ipar ke? tolong buatkan assignment kakak ipar dulu okay? :D

Atiqah Wadiah said...

yaya mmg dh comel..x beli brg2 comel pon,tetap comel :)

Marya Hana said...

atiqah wadiah : KEMBANG SEMANGKOK situ. haha.

4umyfans said...

banyak benda-benda comel. persoalannya, dah mula isikan 2013 Planner? haha

merapu said...

Bella Lim tu cantik la, bende u beli sume kawai i, suke tul tgk, huhu

dye.yana said...

comel sangat planner and mouse pad tu! life as a student memang perlukan planner. tapi if i, mula-mula je semangat.last2 simpan buat perkasam jela planner tu

TiranaAduka said...

oh ya sis marya hana.
Kalau tirana aduka panggil yaya boleh.atau hana!?

Kalau tak keberatan