ARIGATO GOZAIMASU.

Saturday, September 15, 2012

Hari-hari terakhir di Unit Drama TV RTM .


Assalamualaikum kawan kawan 

Terjaganya aku dari tidur pagi tadi jantung terus berdegup kencang. lebih laju dari kereta api Tokaido Shinkansen di Jepun. "matahari dah terbit? dan aku masih atas katil enak-enak saje berselimut". oh my god, dah terlambat pergi kerja. merah punch card aku kalau macam gini, dok molek! 


tiba-tiba aku bagaikan ditampar "hoi mangkok tingkat, kau kan dah habis latihan praktikal".  tak fikir apa dah, tarik balik selimut sebab kepenatan semalam kat office pulun siapkan logbook. alkisahnya tanggal 14 September 2012 pukul lima petang berakhirlah perjuangan aku di Unit Drama TV RTM, terima kasih abang and kakak yang sudi beri tunjuk ajar and dorongan. salah satunya cara mengatasi masalah. tiap-tiap produksi mesti akan timbul masalah, apa yang penting macam mana kita nak hadapi permasalahan tu. 


memandangkan aku duduk mengangkang sambil melantak nugget adik aku, lebih mulia aku update blog and berkongsi cerita. hari khamis 13 september lepas office aku buat jamuan hari raya, kekdahnya ramailah orang-orang atasan RTM yang sudi datang, memang meriah! staff lain yang 1 building pon datang memeriahkan majlis. tapi yang tak meriah tu, DIRI SENDIRI. sebab aku demam kura-kura masa tu. muka toya tahap baling tisu jamban je kalau tenung lama-lama. musibat sangat tau, malas mekap (-_-) 



kad jemputan


pagi-pagi masuk office dah mula aktiviti deco bersama eric, kehkeh


buah mata meowww, kalau tak demam nahas aku kerjakan


muka demam ni boleh tahan jugak
nampak baik, sopan, ya allah anak sapolah ni .. 


roomate, classmate, & rakan praktikal 


kak mag sorang je staff Unit Drama TV yang berbangsa India
tapi memang puji habis, dia ni baik gilaaaaaaaaaaa


kan aku dah cakap, muka demam aku 
memang sesuci lebaran, dengan kebaya nyonya'nya..



aku bukan tukang potong 
aku tukang tangkap gambo je wokaka


sompek laei 


kakak-kakak kat Unit Drama TV


pegang mic berbaju kuning tulah boss aku
En. Ibrahim Ismail

aku hanya mampu mengintai dari tirai kamar je kehkeh 


*gulp*

sekarang menyesal kenapa haritu tak makan banyak-banyak


Amran Ismail pandai nyanyi rupanya
dia memang peramah , i loike tabik sikit !


Abang Wak , dia suka menyakat orang
so muka aku tu melayan sakatan dia , boleh? jijiks. haha.


Kak Min ni menggantikan mak aku kat pejabat
ajak aku gi makan, bagi duit raya, belikan aku coklat, mesti rindu dia


Encik Sulaiman

ni pulak last day aku kat office


sedihnya, tak pernah aku naik LRT sampai stesyen Taman Jaya sebelum ni. setakat sampai KLCC, KL Sentral tu no hal lah. pengalaman yang aku timba selama dua bulan kat Unit Drama TV insyaallah aku akan praktikkan. so selasa depan aku kembali menjadi STUDENT, yeah ! k thanks for reading, bye . 


10 comments:

Namee Roslan said...

sedih tak ?? wuuu. entah2 esok dah habis study, kerja terus kat sana :D entah2 jadi pelakon terus ! hehe

Atiqah Wadiah said...

demam2 pon cantik jugak yaya ni :)

El-Janna said...

waaaaaaaa slmt kmbli jdi student ya^^

Anonymous said...

pegi keje naik lrt eh? pas dah turun lrt taman jaya, amik cab ke?

Marya Hana said...

Namee Roslan : sedih, siap nanges keluar hingus bagai.. kahkah

eh, i belakang tabir. belakon tu kot dorang xde pelakon so dapat ah jadi extra.. :P

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : yeke? alamak, nak demam lagi ah cenggini ... just kiddin' :P

Marya Hana said...

El-Janna : tak sabar, terima kasih (:

Marya Hana said...

Anonymous : tak, jalan kaki sampai Bangunan Persekutuan..

merapu said...

wah best ny tempat praktikal kamu, huhu

Marya Hana said...

merapu : aha, best .. jamuan lagi best, makan !! :D