ARIGATO GOZAIMASU.

Saturday, September 22, 2012

Dean's Award .


Assalamualaikum kawan kawan :') 


Menjadi girlfriend memang senang. tapi yang susahnya bila kau menjadi girlfriend kepada seseorang yang bakal dapat Anugerah Naib Canselor (ANC) bulan sebelas ni. what do you expect? kalau aku pon bakal ANC, lek lek je sudahhh (-_-") tapi result aku suam-suam kuku, kalau celur kaki pon selamber je tak melecur. HAHAHA pointer 3.0 and above, nak dapat Dean List kadang-kadang macam Harapan Marya Hanya Impian. ada juga beberapa kali hampir menemui kejayaan tapi tersungkur di pengakhiran. 


so setiap kali result UiTM keluar, si dia dengan poyosnya gementar/takut sampai terkucil nak check result. tapi bila dah check dengan konpidennya dapat Dean List lagi. aku rasa orang pandai suka buat gaya ni. masa sekolah dulu pon kawan yang selalu dapat no 1 dalam kelas akan berdialog "serius takut nak dapat kertas periksa, haritu tak baca buku pon !". tuptup ketipak ketipak payung masa result keluar kemain A taknak kalah pulak? itu result budak tak baca buku? wohoiiii apa punya genius kau ni. *makan hati*. 


bagi kita yang berusaha bangun subuh baca buku sejarah, buat latihan matematik masa tengah makan, tengok cerita omputeh untuk improve english ni? dapat result suam-suam kuku lagi. Ya Allah mungkin rezeki tak sampai lagi bisik hati. selepas berusaha, kita kena berserah. 


berbalik, aku sering berasa rendah diri (walaupun tinggi macam tiang letrik). kehkeh. asyik si dia je yang cemerlang. apa yang tak kenanya dengan cara aku belajar. ke tak pandai bodek lecturer? wokaka. ya ya aku mengaku. setiap hari aku akan tengok RunningMan sampai terbongkang puas hati. then pantang kawan ada movie baru "weh weh nak copy !". amboi macam tu nak jadi pelajar cemerlang? 



akhirnyaaaaaa, tapi pointer si dia lagi tinggi. boleh tak?


disebabkan busy berpraktikal haritu kemain honeymoon kat rumah, daftar kolej lambat sikit. tapi malang tidak berbau, kehkeh. majlis untuk Anugerah Dekan terlepas begitu sahaja. so sijil aku baru ambik semalam kat pejabat, wuuu wuuu wuuu . kot tiap-tiap sem DL mestilah tak heran kennn. takpelah sekurang-kurangnya aku mampu lakukan sesuatu kepada CGPA aku. takdelah anak-anak tengok transkrip omak eh nanti ghaso apo bobal bonalah omak den ni, kihkih. den bagi tapak kaki nanti ! thanks for reading, k bye.



p/s : Sokong aku dalam Pencarian Gadis Konfiden Kotex Fresh 2012.click sini untuk undi ! jasa kalian Allah swt yang mampu membalas, terima kasih.

undi Marya Hana untuk kekal Top 30 ! 




47 comments:

Atiqah Wadiah said...

congrat yaya :)

Shurazirah Sukhur said...

Tahniah maryaa..:)

Shurazirah Sukhur said...

Tahniah maryaa..:)

Mira Adzlia said...

tahniah yer.... :)

Mira Cikcit said...

congrats kak yaya! :)

laskar pelangi said...

lamanya tak masuk komen kat sini.
wah wah!
tahniahhhhhh awak!

Umie Artoqiemie said...

respect sama budak pandai ni.. *ayat mintak belanja makan* hahahahahhaha!

hazirahahmadrazi said...

tahniah kak maghiaaaa !!! d0akan saya jgk semester ni hihi

Syarafina Zaini said...

congrats.. :)


--{@ syaRafiNa's sTory B0ok @}--

Fai CeritaCinta said...

congrats dear... dapat dean's list time study dulu memang "sesuatu" yg sgt membahagiakan (>___<)

Nina Ayra said...

tahniah kak maria ;)

Syazwan Che Deraman said...

heheh.

Marya mintaklah tips dari buah hati tu.

tahniah untuk BF ye.

AkuTracy said...

akak marya dah kat ranking ketiga nampaknya :(

Azmira Yusof said...

Hehhe kak marya :)


Kita dalam list 30 teratas . hehhe :)

Syukur Alhamdulilah


http://azmiraazmira.blogspot.com/2012/09/meminta-bantuan-semua.html

Shahada Fauzi said...

tahniah yunk! u did a great job! *tetibe nak speaking london..wakaka..

den maso belaja dulu tak ponah merasa pogang dean list nih..memang bongap le katakan..sedehhh..T_T

Shazwani Ramly said...

tahniah kak marya :) berkat usaha tuuuu.

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : thanks dear <3

Marya Hana said...

Shurazirah Sukhur : tenkiu tenkiu.. doa untuk sem ni jugak <3 hehe

Marya Hana said...

Mira Adzlia : TQ (:

Marya Hana said...

Mira Cikcit : thanks cikcit ! u too (:

Marya Hana said...

laskar pelangi : aaa kenapa lama x masok sini..? thanks .. <3

Marya Hana said...

Umie Artoqiemie : thanks.. *ayat tak makan bodek*. haha

Marya Hana said...

hazirahahmadrazi : thanks .. belajar rajin2.. akak doakan awk pulak k sem ni .. <3

Marya Hana said...

Syarafina Zaini : TQ (:

Marya Hana said...

Fai CeritaCinta : haah, sebulan senyum tak henti2 tau.. ;D

Marya Hana said...

Nina Ayra : thanks dear .. <3

Marya Hana said...

Syazwan Che Deraman : tips dia main game 24/7 kat facebook tu, aaa tahan? :D

Marya Hana said...

AkuTracy : kenapa :( ajak member2 lain undi akak k .. thanks dear..

Marya Hana said...

Azmira Yusof : awak juga, goodluck dear <3

Marya Hana said...

Shahada Fauzi : speaking lah, den tak kesah, kehkeh..

its ok.. moga berjaya dalam hidop, berjaya juga di akhirat.. ye dak, tu lebih bermakna..

Marya Hana said...

Shazwani Ramly : terima kasih, yep akak usaha , yang selebihnya rezeki allah .. alhamdulillah..

Stacy Hanza said...

haha funny lah. i pun dlu belajar bagai nak rak. last-last bf yg duk dota siang malam pula 4flatt.adoyaiii..hehe..bdw tahniah dear :)

Marya Hana said...

Stacy Hanza : kennnnn, makan hati tak? dorang dota 24/7 ..

maknanye kena belajar lagi kuat.. wah gituu..

Asma Azuani said...

tahniah adik meniss :)

Marya Hana said...

Asma Azuani : thanks kakak manissss (:

nuurellajamuri said...

congrats sis :)

Azmira Yusof said...

Thanks akak , dateline lambat lagi . ramai mengejar2 .kui2 :)

xsangka boleh kenal akak , <3

Lupa nak wish , Tahniah dean list

elyna mirsada said...

tahniah dear..

Marya Hana said...

nuurellajamuri : thanks dear .. hehe :))

Marya Hana said...

Azmira Yusof : haah tau takpe.. 31 okt kennn? *pitam*.

selamat berkenalan,happy blogging ..

thanks dear :))

Marya Hana said...

elyna mirsada : thanks a lot :))

nizamsani said...

hebat.tahniah.

Marya Hana said...

nizamsani : FIRST TIME terasa hebat, sebelum ni biasa je.. tulah, USAHA! alhamdulillah..

merapu said...

tahniah comel..keep up. (=

Marya Hana said...

merapu : thanks dear (:

Namee Roslan said...

a big congrats from me !! :D

Marya Hana said...

namee : thanks dear ! :))