ARIGATO GOZAIMASU.

Sunday, July 22, 2012

Ya, Saya Marya Hana.


Assalamualaikum kawan-kawan . 


Pada suatu hari .. sedang aku berpakaian sakai makqai, aku mencekik kat dining UiTM bersama kawan-kawan lepas kelas sound and technology. haritu pulak aku ada test, boleh bayangkan rambot mengerbang akibat blow rambot ala-ala kadar  pagi tu? tak lupa juga .. make up macam ish ish tak sampai hati nak mengeji diri sendiri. disebabkan sedemikian rupa, masa aku nak mencekik tu ada 2-3 orang bebudak yang tak dikenali dok usha ketat. ya aku yakin mereka junior, tak pernah nampak ponggg~ then aku bisik kat kawan sebelah :

"apa kes budak-budak ni pandang aku?". 





tengah gigit ekor ikan goreng tiba-tiba ada orang menghampiri  "Ni Marya Hana eh?". LOL blogger rupanya ekau ni .. kenapa tak cakap awal-awal. dipendekkan cerita, junior-junior nak guna khidmat aku untuk subjek Research Writing. interview berkaitan bidang penulisan blog ni. konon terer ler tu kennn.. padahal hadooooo je penulisan kau.. 


pengalaman sepanjang jadi blogger? siapa tulang belakang Marya Hana? macam mana nak menarik ramai pembaca/ followers? Dugaan terbesar sepanjang jadi blogger? Adakah penerimaan blog santai lebih diterima berbanding blog penulisan sastera? actually banyak lagi soalannya tapi engkorang paham paham yang Kak Maghia ni lemah daya ingatan sikit. silap-silap haribulan, boyfriend pon boleh lupa ada ke idok. 


lopeh interview nih .. panas terik pon gigih jugak .. 


ini amezz, semua gambar ehsan dari dia 
aku paksa dia upload'kan wuahahaha kejam 


ei kau fatin, awat pandang sana? ada hantu kak limah ker .. 



ada gaya senior yang 'gemar' menolong adik-adik junior dak? 



hope menyibuknya aku dengan projek korang ni serba sedikit dapat membantu .

oklah , aku menaip kat opis ni. kadang-kadang kena panggil call retis ..
ok chow chin chow .. thanks for reading (:



35 comments:

Namee Roslan said...

hihi...weweettt, junior mintak sign tak ?? hehe.takpe kalau blog pasal dii sendiri asal gv something to pembaca. kan kan :)) asal readers terhibur itu dah cukup bagus :)

Maya Lisa said...

assalamualaikum :)

akak bella, nolong junior sekali sekala, apa salahnya kan. hihi :)

Mr feckry said...

bestnye time belajar

♥CIK SHA♥ said...

waseh! hebat la yaya! jadi bahan research lagi tu..ehehe..

.zara. said...

retissss gitu! hoho!

nabila azmi said...

femes ames kakmarya ni.hehehehe..

Shiro Petta Petto said...

" ...tengah gigit ekor ikan goreng... " LOL. Hahahaha! XP

Rann said...

wahhh! best dapat tolong junior! ^_^

onie said...

pehhh,sekali kak maghia kena di interviewwwww,fuhhhh! eh kak maghia kat uitm puncak perdana kan?onie selalu p kot tu, hehe...jumpa orang :P

aliza zeke said...

baek kak maghia tlg adik2 junior..hehe

Nina Ayra said...

wuuu,,femes kak maghia kita! hihih

ιfαh♥ said...

so sweeeeeeeeeet :)

Hak Milik Saya said...

Teringin nak jumpa Kak Marya. Akak cantik plus gorgeous. Anyway salam ramadhan kak! :P

Atiqah Wadiah said...

yaya!!!nk sign..hik3 :P

Lyaa Suriany said...

kak marya hana
minta sign pelis..
hehehe

siti said...

hehe, dah jadi retis dah. pemes3.

Husna said...

baiknye senior..saya dulu garang haha..alolo sopan betul duduk melutut kat depan fac tu

Marya Hana said...

Namee Roslan : sebenonya nak diri sendiri terhibur..kahkah >.<

sbb i suke bace balik apa yg i tulis.. peliks.

Marya Hana said...

Maya Lisa : wasalam..

yep, "kadang2" ah, tak selalu ponggg. kahkah.

Marya Hana said...

Mr feckry : erm, betol..

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : sebab one of the member kenal maghia..

Marya Hana said...

.zara. : Retis ke betis? kehkeh. idoknyaaaaaaa. haih same cam ajang!

Marya Hana said...

nabila azmi : tak babab kang !

Marya Hana said...

Shiro Petta Petto : metafora je tu. kahkah.

Marya Hana said...

Rann : tolong sesiapa pon akan rasa best.. hoyeah..

Marya Hana said...

onie : hehe, yezza.. Puncak Perdana.. mana tau terserempak lak nnt kennn.. tego k ! (:

Marya Hana said...

aliza zeke : "konon" baik ade lah aliza.. (:

Marya Hana said...

Nina Ayra : feymes ker? harapan hanya impian.. :P

Marya Hana said...

ιfαh♥ : ♥♥

Marya Hana said...

Hak Milik Saya : insyaallah, kalau terserempak ke kennn. mane tawu..

happy fasting dek ! >_<

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : k2, hanto poster ke banner kat umah ek.. nak sign beso beso..

Marya Hana said...

Lyaa Suriany : rm 5000 sekali sign.. kahkah demand..

Marya Hana said...

siti : retis dlm tv.. kita dlm blog je ..

Marya Hana said...

Husna : yeke.. kadang2 bila takde mood, muka mcm nak makan junior pon ade.. ni tengah "baik". kahkah.

onie said...

oraitttt ! onie jenis yg tak tau malu kalau bab tego orang yg dikenali,orait kak :D