Wednesday, July 4, 2012

Wacana Seni Penulisan Blog, UiTM Puncak Perdana



"One who is forced will abase his work".


Amboi kau berquoute bagai pulak untuk intro, tolong jangan nak beriya sangat. sebagai seorang manusia biasa, anak kepada mak bapak aku, cucu kepada tok nenek aku, kakak kepada adik-adik aku, dan kawan yang baik dan cantik kepada 7 dwarfs (eh sapa type mcm ni? 7 dwarfs snow white punya. aku hanya mampu jadi snow monkey, hiks) makanya aku pon punya perangai yang agak degil, senang cerita ketegaq. 



tapi era kecomelan iaitu masa kecik, aku sangat baik dan menurut perintah ibu bapa okay? cuma sekarang ni semenjak kasut dah size 8, baju maintain S, muka dah ada whitehead, pandai-pandai nak buat keputusan sendiri. bila aku kata "taknak", taknaklah jadinya. hakikatnya bukan aku je, korang pon tak suka dipaksa kan? 



tanggungjawab sebagai student kat Fakulti Filem Teater dan Animasi ni, setiap hari Rabu kitorang takkan ada kelas. yeay boleh tengok wayang, makan angin, keluarkan angin balik tapi kejap kejap kejap! cantik sikit.. hari rabu walaupun takde kelas, haruslah pergi wacana seni. 



psssttt, lecturer tahu takkan ado umat yang rela menadah telinga untuk wacana seni, so diorang dah siap warning "attendance akan diambil okay" (sambil gentel misai, kihkih). so .. kesimpulannya, datang dengan keadaan yang terpaksa. tapi kalau wacana seni bersama Yusry KRU lajuuuu je kau kan? takpayah dipaksa. 



KORANG, AKU BUANG TEBIAT KE APA? 

wacana seni semalam takpayah ada attendance tunggu depan pintu masuk, aku semangat Hang Tuah datang siap heret kawan. sebabnya : 




Wacana Seni Penulisan Blog, UiTM Kampus Puncak Perdana
bersama Ami Schaheera dan Carlos Nizam 


secara jujurnya aku baru mengenali siapa itu Ami Schaheera, fashion blogger. Carlos Nizam korang tak kenal memang hampas kelapalah, dia ada blog photography yang superduper awesome ! 




masa emcee bacakan biodata Carlos Nizam, aku melopong terok! wah hebatnya dia. for your info, dia cameraman masa wedding Ning Baizura and Umie Aida. juga Director of Photography (DOP) untuk NTV7. 


"walaupun dia artis, tapi saya tetap beri harga yang sama macam orang lain"
- Carlos Nizam


Ami Schaheera ni cakap slow and steady. nasib baik aku tak krooohhh krooohh [zzzz]





Ami Schaheera (fashion blogger)




Carlos Nizam (photographer, blogger)

aku suka dengar Carlos Nizam ni bercakap, orang lelaki kan tak suka berdalih-dalih. straight to the point! habis cerita. bercerita pasal bidang photography, dia suka tangkap gambar yang lain dari orang lain. kalau nak tengok kelainan tu, singgahlah ke blog photography dia.




kena heret sekali , haha



ok terus tidur ! >__<




14 comments :

hamzah ian said...

cantik gambar

Mira Cikcit said...

Alaaaaa.. sedih cikcit tak dapat pergi. Sebelum wacana cikcit ada keluar, balik dalam pukul 4 so lupa ada wacana. Then member tanya ckcit kat mana baru menyesal x datang..

Atiqah Wadiah said...

hehe~heret skali tu yg x menahan..hehe :)

hazanis said...

alamak..xtau pun...waaaaa..:(

Outbound Training Malang said...

salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
Hargailah hari kemarin,mimpikanlah hari esok, tetapi hiduplah untuk hari ini.,
ditunggu kunjungan baliknya gan .,.

Namee Roslan said...

eh nama dia memang carlos ke ? :D hehe. tp gambar dia tangkap cantik! :D

merapu said...

best nya, laen kali kalo bosan bawak mp3. huhu.

Marya Hana said...

hamzah ian : ok..

Marya Hana said...

Mira Cikcit : lah yeke, takpelah. lain kali kalau ada lagi jgn tak pegi.. akak pon sbb ternampak poster kat fakulti..

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : heee :') harus..

Marya Hana said...

hazanis : FiTA punya :')

Marya Hana said...

Namee Roslan : tak tak, tu nickname dia.. :D

Marya Hana said...

merapu : haha, mcm tak respect diorang pulak. dah lah tak bertudung, kantoi lak tgh dgr mp3 kang..

TiranaAduka said...

salam MARYA HANA
salam kenal dari tirana aduka