Saturday, July 7, 2012

Paintball Game at Extreme Park.


Kenangan manis berlaku dalam hidup antaranya kenangan zaman persekolahan. busy buat kerja sekolah yang melambak tapi lagi busy nak cari calon suami walau belum akil baligh, ahaks. woi ni antara kenangan manis kau dan aku takkan terhapus, duri ranjau dalam bercinta lumrah dunia. haha. sukan tahunan tak habis-habis usha atlet-atlet sekolah, aku pelik apesal kemaruk sangat nak cari boyfriend atlet? kalau dapat couple dengan mamat atlet terasa macam menang award kat ABPBH ke, coi (-,-') 


bermacam-macam kenangan manis kita ukir sepanjang perjalanan hidup kita kan? kadang-kadang tergelak  jahat bila ter'flashback. what the.. aku kecik-kecik dulu .. lain kalilah cerita, menyirap tak? kuangkuang.


bila dah besau panjang..aku study kau kerja. aku study kat bandar kau study kat cerok-cerok. aku balik rumah minggu ni, kau balik setahun sekali. aku selalu keluar dengan boyfriend kau selalu keluar sorang-sorang. bila nak berjumpa? banyak sangat halangan dlm perhubungan mengalahkan filem Antara Dua Darjat. 


makanya, sangat jarang aku dapat lepak dengan geng zaman sekolah. 
BILA SEKALI DAH BERKUMPUL .. 




peng peng peng peng! (sound effect apa yang cuba kau ketengahkan ni?) nama je ambik subjek Sound and Technology semester ni. tapi still confuse antara bunyi pistol dengan senapang. kahkah. sedihhh'lah kau ni.


kitorang konvoi 3 kereta, calltime pukul 7.30 pagi. muka sememeh, sarapan pagi pon tak terus menerus bergerak ke lokasi untuk menembak orang! alkisahnya company tempat Tasya kerja import pemain untuk lawan paintball, so kami-kamilah muka yang diimport tu. kelakar je.


bergerak ! Sunway Extreme Park, 7 Julai 2012 .

dari aku takde lesen kereta, sampai dah ada lesen kereta. 
aku tetap penumpang setia kereta Faruq. 


asalnya kitorang ingatkan event tu kat dalam Sunway Lagoon, so dah siap parking dengan jalan jam'nya. tuptup abang yang incharge tu kata Extreme Park dekat dengan Sunway Medical Centre, bukan dekat Sunway Lagoon tu. ohhh, kalau dekat situ boleh jalan kakilah (bisik hati). 



tapi malang tidak berbau.. 

jalan punya jalan punya jalan, WHAT? 10km dari Sunway Lagoon? fineee! 
lutut aku dah longgar, rupanya Extreme Park tu dalam Sunway Quay South. 


kitorang memang plan nak regang-regangkan otot dulu, keluarkan peluh jantan, menikmati matahari pagi, perghhh sungguh nyaman. bila dah jumpa tempat tu, diorang sambut dengan pukulan kompang! hanggok kau, teros diorang panggil kitorang briefing tungtangtungtang before main. 


asalnya tak berapa ketar memandangkan dulu pernah main natang paintball ni. tapi tu lawan sesama kawan-kawan bolehlah meminta belas simpati supaya jangan ditembak. TAPI kali ni jangan harap, lawan kita bukanlah kawan kita. yeah! pihak lawan badan masing-masing macam kereta kebal, muka nak psycho je, macam terer. 



mula-mula ambil gambar pembakar semangat
ohh sorry semua muka lemau dek merentas desa tadi 

caption sepatutnya : Kumpulan Sopan Santun Disukai Ramai 
cer tengok masing-masing posing konon-konon baik, puih. 

one more bebeh! lagi afdhal kalau tangkap gambar 2x



kumpulan 4 dah kena panggil 

ROUND ONE

main main main , oh kita kalah ! 


salah sorang dari ahli terkena tembakan di kepala, nampak ke benjol tu? 
bahana potong rambot pesen tu



lya and wan 
classmate'ku yang dah berumahtangga, and sedang tunggu kelahiran anak sulung


ROUND TWO


kali ni dah ada strategi , and semangat mengalahkan harimau malaya


pakai vest, mask, ambil sniper
semangat Bukit Kepong, garang tak garang tak? meowww




ready nak mesin rumput? GO! kuikui


paling depan dlm gambar ni, aku curi-curi shoot pasukan lawan 
serangggggg ! tembak di sebalik tong 



aku : kanan 
gerak gerak gerak khas .. 



aku nampak botol kumpulan kitorang dah jatuh, tapi takde orang pergi ambil flag and sangkut kat basement. then terdengar suara kawan dari luar : "kama! ambil flag tu!"


aik, flag? mana? mana? kawan aku si Hafiz (baju Hijau) berjaya jatuhkan botol tapi dia lari ke belakang sebab dah nampak pasukan lawan nak tembak dia. alamatnya akulah yang kena bawak lari flag tapi bukan mudah, silap-silap aku jadi bahan aqiqah depa ni. macam mana ni? arghhh peduli. embun ohhh andai takdir memisahkan kita .. 


mara ke depan untuk ambil flag, yeah berjaya dan terus lari ke basement! Kedua-dua flag kami dah berjaya berada di basement, GAME OVER! pasukan kita menang kali ni! puas hati. 


masa buka vest, ternampak jeng jeng jeng .. 


aku dapat merasa keenakan bullet dalam mulut, dan 
serpihannya berada di atas hidung (u__u)


tu takpe lagi, rupa-rupanya masa ambil flag kat depan tadi, peluru sesat siapa entah hinggap kat tangan kanan aku, berbirat tangan den. hijau hijau.

tak nampak? kejap.


tu dia ! baik punya.. jatuh harga hantaran



"padan muka, nak tunjuk hero lagi"

HAHA

tasya, marya, zaty, bella
it's ok, janji menang. janji puas hati. 


kekuatan kumpulan kami
faruq, hafiz, daus, wan





aku suka tangkap gambar candid
dan jangan haraplah nak lawa-lawa kennn







balik, yeay ! 


apa yang aku guraukan tu? macam kelakar je ekspresi si Bella ni, kahkah ^^
Thanks for reading bye. 




12 comments :

Rara Nasiha said...

bestnya pergi . tapi ngeri la tengok sampai kene macam tu. mesti sakit.

miszlalieto myra said...

best-best laaa =D

onie said...

confirm biruuuuuuuu yg teramat sangat tangan tu :)

Atiqah Wadiah said...

waaa..bestnye yaya..sakit x kena bullet tu?

Ip Man said...

amboih kemain sakan paintball!
heh..
org dah pesan pakai long sleeve x nak..bega!

Marya Hana said...

Rara Nasiha : sikit je sakit tu.. tsk tsk :( hehe.

Marya Hana said...

miszlalieto myra : :)

Marya Hana said...

onie : dah ok pon.. :') hehe..

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : mula2 kena sakit, 2 jam makin hilang ah.. kesan je ada..

Marya Hana said...

Ip Man : panas ah nak pakai long sleeve.. :P adoiyainya pon kena bebel.

♥CIK SHA♥ said...

dah lama tak mai paintball..bestnyeeeeeeeeeeee..jeles!

Marya Hana said...

cik sha : busy eh? BEST. jom kita pi main same !