ARIGATO GOZAIMASU.

Friday, June 15, 2012

Kad Kahwin Irine Nadia Marcello.


Bila borak-borak zaman sekolah menengah tak sah kalau takde topic kahwin. "kau agak-agak nak kahwin umur berapa?". Kak Maghia kompem and konpiden kata 21 tahun. tapi bila dipertimbangkan tak gheti masak, so dengan biadapnya tukar kepada 23 tahun. 



sekarang Kak Maghia berumur 13 tahun. bila Kak Maghia menipu semua nak pandang slek. ok takpe takpe, 13+10 = 23 tahun haa! tapi tak kahwin kahwin pon bisik hati korang? al kisahnya mak Kak Maghia kata : 


" kalau dah ada keje tetap, nak kahwin kahwin lah ! "
(sambil asah parang kot-kot Kak Maghia hentak-hentak kaki gak nak kahwin copek)



kad kahwin siapa? 



dak irine ni haa, dah nak kahwin. dia baru 20 tahun sebaya adik Kak Maghia si Bella Lim LangSi tu. aaa untungnya dapat kahwin awal, dengan encik tunang yang dikasihi. 




selepas beberapa purnama tunggu kad kahwin irine sampai, kak Maghia dah terlupa sejenak. 



so dalam kereta aku tanya mama "ada kad kahwin sampai dak?". cer teka apa dia jawab?

* dah sampai
* budak Masjid Tanah yang kahwin
* nama dia Irine
* kad kahwin dia ada gambo mak bapak dia sekali

cehhh, punya detail ! "mama bukak surat akak ek?". grrrr. aku dah agak.



menjemput Kak Maghia dan partner. tapi sorry lah, my partner (Johnny Depp) tengah sibuk dengan penggambaran filem terbaru beliau, so nanti kak Maghia datang ngan driver je boleh tak? 

wakakaka




akhir kata Selamat Pengantin Baru dik .. insyaallah kalau akak tak pura-pura busy, sampai jugak Masjid Tanah tu :')




60 comments:

nabila azmi said...

untung dpt kawen awl kan=)

Faraa Hanieys said...

bestnye kak maghia dapat kad kawen kak irineee ^___^

dee said...

1st time tgk kad kawen mcm ni..btw, slm kenalan;)

iyka zulaika said...

cantik la kad kahwin irine. unik! :)

Ernee Azmn said...

waaa bestnyer..niat d hati nk gk kwen dlm mse terdekat..tp apakan dayaaa :') skung umo pn da 23 so wajar gak pk psl kwen kan :) heeee

syazwani said...

cantik card siap ada gambar lagi tau.
awhhh

NIA SI DRUMSTICK said...

wahhhh..untung laa kan dpt jemputan kawin nih..hehe..nnti yaya ng ip plak jgn lupe hntr kad ea..dgn call skali.wajib!!hahaha..

shera haifa said...

cntik btl kad khwn dye. ada bujet lbh boleh laa buat cm tu

eZmALiZa said...

kak maghiaaa...jom pergi same2..boleh jumpeee..hahaha =D

kura said...

amboih. kak kawen dia, dah mcm poster filem tuu :0

*kenapa dia tak ajak sy pun. sedihh. haha

mira maisara said...

comel la kan kad kawen die tu :D

Indah Mulya said...

pegi jgn tak pegi marya =]

diya said...

Laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa selama ni ingatkan Irine tu macam dah 23+ something. 20 baru? Dah nak kawin? TERGUGAT lah mcm nie. Huhu

Namee Roslan said...

marya..hehe. dulu namee pun target nak kahwin awal sebab fikir kalau anak darjah satu at least kita masih hot bawah 30 lg. heheh. baru lah cun nak pi ambil report card anak.hahaha. eh btw, lawa nya card irine. macam cover novel dahhhh :)) marya bila nak kahwin ? jeng jeng jeng. hehe

putryteya said...

untung laa kann dapat kad kahwin irine :D

Atiqah Wadiah said...

klu yaya bz,xper sy back up yaya~haha

zool said...

Rasa cam tau kat mana alamt tu.
tapi sebab tak dijemput memang tak pegi la

myra abdullah said...

jodoh awl.rezeki tu..moga berbahagia..hehe
bestnye dpt invitation card =)

dye.yana said...

wahh bestnya. untung jadi blogger glemer ni yee :)

Eza Boom Boom :) said...

cantiknya kad kawen!! :) tak lama lagi turn kak maghiaa pulak.. :P

Nurulee said...

Kahwin muda. hehe =D cantik kad.

♥CIK SHA♥ said...

rezeki dak irine dapat kawen muda..alhamdulillah..semoga dia dan pasangan sentiasa dirahmati Allah..^_^

yaya bile pulak? tak sabo nih..hehe..

ezzaty said...

jelesnyerr akak dapat kad irine. hehehe. nak pegi jugakk XD

Rozuan Ismail said...

pergh,dapat kad tuh.huhu

Adylia Qarissa said...

tuhan dah temuakan dia jodoh pada usia musa..tahniah buat bakal pengantin :)

waniey20~ said...

cun arr kat kawen , mcm gambar filem...huhuhu....untung laahh dah kawenn..huhu

Rina Ellisa said...

waa,, sy pon dapat kad kawen irine jugk.. Kalo ada rezki, boleh jumpa awak kn.. Sy follower baru blog awk :P

Marya Hana said...

nabila azmi : sangat .. (:

teringin jugak.. tp study pon tak habis lagi, lariii.

Marya Hana said...

Faraa Hanieys : ahaa, alhamdulillah, dia ajak kan ..

Marya Hana said...

dee : mcm poster kan?

hai, salam perkenalan jugak.. rajin2 singgah sini..

Marya Hana said...

iyka zulaika : secantik orgnya kan? hehe..

Marya Hana said...

Ernee Azmn : wajar wajar.. dari sekarang mmg kena fikir, kang dah keje takde masa nak fikir :D

Marya Hana said...

syazwani : baru org tahu "ooo dia ni yg nak kawen"..

Marya Hana said...

NIA SI DRUMSTICK : call? nak call sarawak mahal lah nia! hahahahha :D

korang wajiblah dapat kad kan..tak datang siap !

Marya Hana said...

shera haifa : yep, so simpan bajet kad kawen anda dr sekarang ! :D

Marya Hana said...

eZmALiZa : yeay , pergi ke? kompem? insyaallah.. kalau ada i kat situ, boleh beramah mesra .. ! :D

Marya Hana said...

kura : poster, unik.

eh, kau sapa? kahkah :D

Marya Hana said...

mira maisara : secomel orangnya..

Marya Hana said...

Indah Mulya : insyaallah kalau tak ada apa2 halangan.. kang ada kelas ganti ttibe lah, tataulahnya.. hehe..

Marya Hana said...

diya : yep, dia muda lagi.. tp muka sangat matang ..

aaa, cepat2 kahwin !

Marya Hana said...

Namee Roslan : betol2, mcm my mom. anak dah beso gajah, mak maintain muda lagi.. jeles awww..

marya? ehem! siapa masuk meminang, teros kahwin je.. :D

Marya Hana said...

putryteya : alhamdulillah (:

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : haha, boleh je ! >.<
tapi kena bayar ah kat i .. kihkih..

Marya Hana said...

zool : oh yeke, nak buat mcm mana kan..

Marya Hana said...

myra abdullah : yep, doakan utk diorang.. (:

Marya Hana said...

dye.yana : glemer sgt lah kan .. haish babap kang ! :D

Marya Hana said...

Eza Boom Boom :) : ahah, tunggu ah sampai bejanggut. kahkah

Marya Hana said...

Nurulee : secantik bakal pengantinnya ye dak..

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : doakan mereka jugak..

yaya? next question please! haha.

Marya Hana said...

ezzaty : aaa, ala kesian.. camne ni.. meh gantikan i..

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : HARUSLAH ~ :D

Marya Hana said...

Adylia Qarissa : yep, jodoh di tgn tuhan.. alhamdulillah irine bertemu jodoh..

Marya Hana said...

waniey20~ : belom kawen lagi.. bakal bakal..

Marya Hana said...

Rina Ellisa : hai dear, thanks sudi follow blog ni..

insyaallah, jumpa kat sana rina (:

Nur Aischa said...

wahh alhamdulillah, rezeki kak irine kahwin muda ^_^ bestnya kak maghia dijemput hadir.. hee~

Marya Hana said...

Nur Aischa : tak ramai yg kawen muda, so ok lah kan.. jodoh dia..

sikecikyangcomel said...

nak jugak kad jemputannnnn !!! done following ur blog .. hit me back oke ?

bella lim said...

alah pegi dengan aku je. habis cerita. ahak ahak

nurdani said...

kad kahwin tu macam kulit novel pun ada. cun

Eca Dwinky Asha said...

umur dah 23thn..kita harus fkr pasal kahwin..wakakaka