ARIGATO GOZAIMASU.

Sunday, June 24, 2012

I love My Job.


MCP ready! 30 seconds for recording ! 10 seconds for recording ! nine, eight, seven, six, five, four, three, two, one! *clap*. wallaaaa serius rindu job aku masa Festival Filem Video Pelajar Malaysia kali ke-9 (FFVPM9). 


Memandangkan aku Floor Manager (FM) masa Hari Perasmian 21 Jun lepas, Studio Director (SD) aku bagi arahan supaya aku ambil mic and bagitahu penonton untuk clapping for recording. siap tanya siapa dari UPM? UM? ASWARA? Segi College? bla bla. kalau diikutkan aku ni dari zaman sekolah kecut nak mampos. tak pernah ambil bahagian walaupon pertandingan bercerita tiap hari Isnin masa perhimpunan. darjah lima je meroyan cikgu pilih aku masuk pertandingan syarahan, va va va tu pon ketaq lutot tak beragak. why me why me? setelah 12 tahun berlalu baru terasa aku ni berani jugak. 


So nak taknak aku kena berhadapan dengan crowd ! sesiapa yang ada masa hari perasmian tu nampaklah Kak Maghia macam polis traffic kat depan pentas tu, kehkeh. 


Kawan Kak Maghia kata ada yang jerit "cik blogger". lain kali bawak mic masing-masing ok? kak Maghia tak berapa dengar. oh lupa, aku pakai intercom yang sumpah kuat. takot-takot tak dengar apa SD bagi arahan. mundar mandir sebelah camera, sampai pinggang aku rasa nak tercabot. dugaan .. 



gambar candid pening tengok Running Order yang beberapa kali asyik bertukar-tukar. kalau salah tengok Running Order mampuih event ni. that's why muka aku serius bona tu, kihkih. 

time bekerja aku memang garang, tak caya tanya rakan sepasukan. 



bertukar shot pon aku masih di situ, hehe k bye !


p/s : banyak lagi gambar lain, tapi masih lagi dalam proses menagih simpati dari kawan-kawan yang pegang camera doplohpatjam. The Making Of juga masih lagi dalam proses editing. so kalau dah siap semuanya, toksahlah korang bayangkan macam mana event ni.







20 comments:

Laila Mahfol said...

Busynya kak Maghia kita ini. Hehe.

zuhaida said...

muka kak maria fokus gila. hihi bagus2 :D

Qaseh dalia adelia said...

hebat juga yee

Rozuan Ismail said...

dah nampak dah bakal pegang byk duit nih.haha.erk tiber.

Namee Roslan said...

seronok jugak scope kerja marya ni.hehe . interesting job ! kerja namee boring, sedih. hehe

Qaseh Qhaleesh said...

tekun nye kak Maghia :))

Nyue said...

wahhhh..terbaik la marya...fm tuu..da la manage event besar...perghhh...nyue xpernah..tp pernah time stdy buat recording utk assg..miss sgt2...team kne berkerjasama bru btambh seronok :)

Rann said...

huuu, best nyaa. i suka event ! :D

pepol said...

rugi betul x dapat pegi

cik najihah said...

bes keje akak :)

Dang Intan Duka said...

memang fokus klu dlm bekerja..
klu tang mkn, lg fokus..

hehehe

pape pun good job..


peace

dye.yana said...

bila buat kerja yang kita minat memang akan enjoy walaupun penat gile. kan? :)

myra abdullah said...

hehe.begitu berdedikasi ye kak maghia kita =)

kura said...

amboi. kak maria sgt berdidikasiii oo :0

Atiqah Wadiah said...

kak maghiaaa!!dgr x sy jerit?haha :D

shera haifa said...

mencabar laa keje kak maghiaaa nie.. yake? hehe
*mCAM

si ngokngek said...

nampak benor muka serius,tp kerja nie mesti perlukan lebih confidentkan nak kawal-2..huih

Fai Shaklee said...

nampak u sgt2 komited... Fai time kat U dlu pn bila diberi tugas,memang seriua... xblh ade dlm group tu yg main2. hehe...

Cik Suheela said...

mcm best je keje maria ni...msti work hard kan kan kannn ;p

merapu said...

dewan agong rugi tak g, leh jumpe kamo, huhu