ARIGATO GOZAIMASU.

Saturday, June 30, 2012

Danidana Takoyaki, with koibito.


Assalamualaikum kawan-kawan



"You ni selera biawak". coi siapa biadap cakap Kak Maghia macam ni? hiew hiew. tapi ustazah kata tak baik menipu, tak baik menidakkan kebenaran. tiba-tiba nak mengakulah kennn yang aku memang selera biawak tak padan dengan badan halus angin tiup kompem melayang. that's why aku kena kawan dengan orang-orang yang badan comel gebu sikit, barulah boleh pijak di bumi yang nyata, tanpa melayang *kuikui


Lately aku memang selalu takde selera. tapi mengada nak makan yang bukan-bukan. lagi teghok dari perempuan mengandung yang sedang mengidam. untunglah ada orang yang suka melayan. 


tekak ni macam geli-geli nak telan makanan jepun. so ajak si dia gi Space U8, yang paling dekat dengan UiTM Shah Alam Kampus Puncak Perdana buat masa sekarang.






Danidana Takoyaki, Space U8. 



masa order, rasa macam nak makan semua. tapi tangki aku kecik je kot ^^


yang best sementara tunggu makanan korang ditungtangtungtang'kan, boleh layan RunningMan dulu! walaupon lama tunggu makanan, gelak mampu meredakan tekanan, menyemai erti kesabaran dalam diri. (padahal lapar macam nak mati dah). 


suka desert dia, purin 

niat asal memang datang nak pekena Takoyaki

before this aku kuat mencekik Tako Tao, tapi tiap kali mengidam nak makan kena cari Jaya Jusco pulak. dah satu kerja. dengan adanya Danidana Takoyaki kat Space U8 ni sangat-sangat membantu. Tako Tao dapat 3 ketul, Takoyaki lagi murah RM4.90 dapat 4 ketul. kenyang sampai minggu depan. 


then gatai nak rasa mee udon. ermmm, sup dia sedap tapi agak muak. 
after boh cabai and kicap baru ada ummphh !


cer korang tengok, eh eh. aku macam cakap sorang-sorang tau dak? dia ni kalau dah dapat tengok Runningman, kompem aku macam makan sorang-sorang. alasan dia "i dah lama tak tengok Runningman". yelah...... Kak Maghia je yang hari-hari wajib tengok Runningman walau busy. kehkeh. 



arigato gozaimasu, bye kawan-kawan :')




39 comments:

tulisan burok semacam said...

Apa rasa eh masakan jepun ni ? Ada yang pedas-pedas tak ?

kura said...

wooo. ramai juga lelaki minat runningman iyeee. phew!

mira maisara said...

running man kan..sape boleh miss..hehe

Dang Intan Duka said...

aku jarang mknan jepun..
xreti nk order.
nanti ko kena ajar aku mkn makanan jepun taw..
ko belanja.. hehehe
deal??

rindu ko.. :)

peace

Atiqah Wadiah said...

kita pon suka takoyaki :")

miss Fyqa said...

tgk gambar mknn semua nmpk sedap.. :))

Nina Ayra said...

seriusly makanan tu menggugat iman saya..btw, running man tu memenag wajib tgk hari2.haha..

Rizki Pradana said...

aku suka banget sama blognya..
isi blog dan postinganya bagus, menarik dan bermanfaat sakali..:)
jangan lupa untuk terus menulis menulis yaa..^_^

oia salam kenal
kalau berkenan silahkan mampir ke EPICENTRUM
folloback juga ya buat nambah temen sesama blogger,,tukeran link juga boleh,,makasih..^_^

Marya Hana said...

tulisan burok semacam : tak pedas pon.. tapi boleh tambah cili kicap..

Marya Hana said...

kura : ramai je, kau je yg tatau. nama pon "kura".

Marya Hana said...

mira maisara : yeah ! tau takpe..

Marya Hana said...

Dang Intan Duka : wah.. aku lah yg kena belanja? haha. okeh..

rindu kau jugak (:

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : sedap kan? i boleh makan 3 kotak :D haha.

Marya Hana said...

miss Fyqa : sedap lah ponnnnn ..

Marya Hana said...

Nina Ayra : jgn smp menggugat iman, bahaya :O

hihi.

Marya Hana said...

Rizki Pradana : OH thanks ya ! (:

::cik asha:: said...

mcm sedap je tgk takoyaki tu..adehh terliur dah..

LaLa mhdnor said...

sedap nya takoyaki tu :)

hihi, dedua peminat RM ke?

starzieti said...

teringin nak rase tapi tak berani sebab takut tak sedap. kehkehkeh.

nurdani said...

bila baca tajuk entri, ingatkan kak maghia ni nak cite fasal den. haha. danidana takoyaki...ok nanti nak mencuba.

Nur Aischa said...

haha dah lama tak runningman.. btw mcm best jea makan kat situ ^_^

nazirah said...

wah tw gak pasal space u8 ni
tp tka berksmptn nk g.. huhu
next tyme kot..

p/s : oyeke.. tak sangke kan
mgkn tak cam muke, kalau tak leh
kte bergmbr ssme wee ;)

Cik Suheela said...

mcm sodap je takoyaki tu...nyum333

i'm ezza haniza said...

ni mmg suka korea ni. dah tak syak dah ! hehehe

Ip Man said...

mmg selera biawak pon! :p

Namee Roslan said...

dah lama sgt mengidam tako...sobs sobs. baca entry ni buat saya terliur seketika....wuuu

merapu said...

mee tu nampak seram, tapi da makan mungkin sedap kowt, huhu

Marya Hana said...

::cik asha:: memang sedap..

Marya Hana said...

LaLa mhdnor : ye kot :P sbb RM kan kelaka-nak-mati.

Marya Hana said...

starzieti : sbb tu kena berani mencuba, untuk tahu benda tu sedap ke tak.. aaa..

Marya Hana said...

nurdani : amboi, nurdanidana.. hehe :D

Marya Hana said...

Nur Aischa : boleh tahan lah.. :)

Marya Hana said...

nazirah : :) hee. tu lah..

Marya Hana said...

Cik Suheela : u boleh carik kat jj, tako tao.. rasa dulu yg tu..sedap!

Marya Hana said...

i'm ezza haniza : yep, 100 markah !

Marya Hana said...

Ip Man Love : ye ye.. u tak selere biawak pulak kan..

Marya Hana said...

Namee Roslan: alah, lepas ni takleh buat entry makanan.. takot ramai yg terliur..:p

Marya Hana said...

merapu : tepat, actually rasanya agak seram .. tapi letak cili hijau, not bad la..

Blossommommy said...

Br semlm kami 1 family mkn Takoyaki, selama ni lalu lalang je dpn stall mereka, not bad blh kunjung selalu :)