ARIGATO GOZAIMASU.

Saturday, June 16, 2012

BERNAMA TV.


Hai kawan-kawan. 

Sambil senyum kelat, aku menaip. aku masih menggaru-garu kepala memikir hari apa ek aku pergi Bernama TV. bahaya betol muda remaja macam Kak Maghia ni dah dapat penyakit nyanyuk yang kronik. 


Rabu (13 Jun), pukul 9 malam dah terpacak tercacak kat situ. sambil tunggu Abang Zed Zaidi datang, kitorang ronda-ronda dalam studio before recording. satu ketika dulu, Kak Maghia pernah bercita-cita untuk  kerja di belakang tabir stesen televisyen. alkisahnya terjebak dengan filem Puteri Impian lakonan Amy Mastura dan Nur Aliah Lee. sompeklah den berangan duatiga minit jap. 





actually kitorang nak interview Abang Zed Zaidi selaku Presiden Persatuan Seniman Malaysia. berkenaan dengan isu artis K-Pop di bayar mahal berbanding artis tempatan. 


Kak Maghia mula-mula semangat berkobar-kobar back up K-Pop. tapi lepas dah dengar penerangan dan hujah-hujah abang Zed, tak sangka aku bersetuju dengan dia. semua yang dia buat, adalah untuk menyelamatkan industri dan ekonomi negara kita. so takyah buat dosa kering dok kutok dia sana sini. 


bukan sekarang, tapi untuk 10 tahun akan datang .. *clap clap*






Langkah kanan kitorang malam tu, dapat pulak interview 
Dato' Bung Mokhtar Bin Radin. beliau sangat sporting !





yang paling penting Kak Maghia sekarang tengah buat transcription untuk benda alah ni. esok assignment nak hantar ! wakaka k bye !





22 comments:

Adylia Qarissa said...

untung la dapat jumpa orang glamorrr..

psssttt...encem tak zed zaidi?? ;p

Namee Roslan said...

fuhhh...menarik.sian Zed, ramai duk kutuk dia. niat dia baik cuma ramai yang tak setuju sebab artist Malaysia pun ramai yang cari rezeki kat negara luar juga. so itu fair lah.

NIA SI DRUMSTICK said...

wahhhh!!zed zaidi main ye kak marya..haha..

myra abdullah said...

wah.best-besttttnye =)
mst assignment dapat full mark nnti.hehe

Rozuan Ismail said...

amboi kau marya, seronok jumpa yg glamer2 je kan

merapu said...

gud luck, t edit guna movie maker biasa, or pakai macam kat stesen tv? huhu

kura said...

yooo. glamourrr keje akak mariaa!

Innanie | Ariffin said...

terbaik lah kak maghia!!! semoga berjaya untuk assignment anda!

Atiqah Wadiah said...

tp time hari belia dulu,kerajaan jemput artis korea kan?

Sally Yatiey said...

Bestnya Kak Marya :D hee

Marya Hana said...

Adylia Qarissa : abg zed , he's very goodlooking (:

Marya Hana said...

Namee Roslan : tapi artis kita ikot prosedur yg negara lain tetapkan ..

tp negara kita masih longgar lagi bab ni, sepatutnya artis luar yang nak begiat dlm industri kita kena lalui beberapa proses dulu..

Marya Hana said...

NIA SI DRUMSTICK : haha, SEMBILU ..

Marya Hana said...

myra abdullah : amin amin ! doakan lah ye.. ! (:

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : haruslah, dah belajar pon course ni kennn ~ :D

Marya Hana said...

merapu : movie maker utk video 3rd language boleh lah, hehe...

Marya Hana said...

kura : akak x glamor. org lain ye..

Marya Hana said...

Innanie | Ariffin : thanks innanie! baru nampak anda di sini.. :D

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : yep, itu yg diperdebatkan dgn abg zed, dia bagi keterangan yang sgt detail.. (:

Marya Hana said...

Sally Yatiey : apa yg best dek? >.<

Nur Aischa said...

sekarang ni byk heboh pasal zed zaidi. aiyoo taktahu nak backup mana satu XD hahah. seronoknya kak maghia dpt jumpa zed & dato' bung hatta mokhtar ^_^

Marya Hana said...

Nur Aischa : abg zed ada sebab kenapa dia buat mcm tu.. mula2 pon i kurang sokong dgn tindakan dia..