ARIGATO GOZAIMASU.

Tuesday, May 8, 2012

Wisma TV Angkasapuri, RTM.


Assalamualaikum  kakak abang adik makcik pokcik, etc.

Eh kejap-kejap! bukan ke kau poyo takkan update blog sebab busy shooting ke amende entah? fyi, aku sayang lecturers untuk minggu ini sahaja sebab kebanyakan kelas cancel. 

paksa hati untuk tak tipu readers, suka nak mam bila dapat berita kelas cancel. sebab boleh bangun tido, makan lepas tu tido balik. kahkah. baca buku, assignments, err nate gapo tu? (campak ke tepi). seperti yang korang tahu, last 2 weeks aku ada pergi TV Al-Hijrah hantar borang praktikal. 

the same thing here, aku pergi Wisma TV, Angkasapuri RTM semalam. so tengoklah antara dua ni mana yang offer dulu, yang itulah punca rezeki dan menimba ilmu selama dua bulan nanti.

dari mula memang aku nak buat praktikal kat RTM. sebab aku berfikir panjang. demi susu anak-anak, makan minum kami sekeluarga kelak, aku bercita-cita kerja kat satu syarikat yang kukuh. macam RTM. 

plus RTM ada kat setiap negeri. so tak kalutlah memikir nak cari kerja kalau dapat husband orang penang ke perak ke, negeri sembilan ke. semua tempat ada RTM. ye dak? 







on the way balik terserempak dua orang superduper senior. 

lepas tu terserempak makanan. eh? 

aku ni hantu mee kari. so kitorang makan kat Meals Station, KL Sentral sebab pandai dia pancing aku. banner kat depan kedai dia baik punya tayang mee kari! lomah lutot den .. teros masok.. 



ni fatin punya, nasi lemak ayam rendang. *perut siapa berkerongcong tu?

mangkok besoooo punya, bagi aku gemuk sikit 

lepas sedap-sedap tengok makanan, meh muntah jap! HAHA. disebabkan lama tak buat aktiviti menjaga kulit muka, so malam ni macam tergalak pulak! selamat bermuntah-muntahan semua.


taktau betapa seksanya aku nak remove menatang ni. air mata mintak maap hari raya untuk 5 tahun akan datang semua menjelma tanpa belas kasihan. kulit muka rasa bagai dihiris-hiris sembilu erra fazira dan awie serta ziana zain. hikhik. tapi bila dah selesai, wallah terbaik kulit macam telur dikupas. lembut dan licin ~ (:


k bye, thanks for reading .





14 comments:

Arfahani Arsad said...

mask apa tu? :O

kura said...

nak try juga pakai benda tu. nak muka licinnnnggg. ouch! hahha

ezzaty said...

kak maryaaa.. benda wane itam pakai kat muke tue akak beli kat mane? wink wink XD

eT said...

hehe...aritu ada pakaikan masker itam kt asben...sbb letak kt muka sendiri mmg menetes air mata nk tanggalkan...

ascil.punye.lah said...

goodluck kak! semoga dapat le praktikal kat rtm tuh! ^^

Syahir Ramli said...

wah 3 org mnyk tgh conquer blog marya! tema utk blog ni dah brtukar dr blog peribadi ke blog seram seriau pulak...kih3

Eza Boom Boom said...

Bestnye makan2! :)

reyna said...

tunjuk la mask yg pakai tu,,

Atiqah Wadiah said...

perut sy sdgr b'keroncong..mknn!!mknn!!!

merapu said...

comel, pe jemana mask tu, macam menarik je, huhu

Namee Roslan said...

seronoknya kalau dpt jadi apart of tv station dan monitor. hehe. best of luck on ur practical ok maria . :)) eh yang last tu...elok ke mask tu?..namee punya muka, open pores la..hmm. taktau nak buat apa...

♥CIK SHA♥ said...

saya doakan yaya dpt yg kat rtm tu..hehehe..

apehal pakai mask cenggitu? hahaha..macam2 je yaya ni..eh..tu mask jenis ape eh?;p

Cik Areen said...

ya, kenape korng praktikl kat blik berita je sume? bkn ptt kne g production ke?

bella lim said...

akak belikan aku satu benda masker tu. pastu perfume aku dah habis. belikan la. beli bau manis manis tau. takmo white musk dah. pastu kau post la kat aku. kat sini mana aku nak cari do. muka aku dah sunburn teruk ni.