ARIGATO GOZAIMASU.

Thursday, May 31, 2012

Filem Pendek UiTM "Budak Lagi".


Hangat-hangat tahi ayam
va va va .. apa tahi tahi ni..


semenjak UiTM cuti seminggu ni, rajin tak kak Maghia update blog? 
(cuba tengok intro betol-betol, percayalah ini semua hangat-hangat tahi ayam). 



aku cuma nak story-mory glory-glory MU eh ! permulaan berkecimpung dalam penulisan blog dulu, asal ada idea menyinggah kompem and konpiden aku type kat handphone kemudian simpan dalam draft. 


bila tersedar aku seorang blogger yang teghok, tenok dan pemalas macam unta cepat-cepat semak draft. wow banyaknya tajuk! then mula menaip syok sendiri abaikan adik yang merengek mintak susu, ayam tak kasi makan, malas cari kayu api (over sangat ni maghia). 


sometimes, asalkan ada gambar baru terus ternak idea update blog. mudah kan? tak hairan sekarang ramai yang boleh buat blog, walaupun penulisan dia kadang-kadang hanyewww diew sowrang jew bowleh bacewww (cramp jari aku). sekarang ni dunia berubah. muka semakin berjerawat. kedewasaan yang macam mana entah, tiba-tiba aku gemar memeramkan idea, gambar, secara tak langsung mengendahkan blog. kejam tak buat orang tertunggu-tunggu? (ada ke orang tunggu entry kau nyah~). 


actually ni gambar shooting minggu 1 dari 3 minggu. 


Filem Pendek UiTM bertajuk Budak Lagi arahan Mohd Aiman Azwari

aku sebagai krew audio. 



kak Maghia jadi bodyguard kat belakang tu (>_<!) 
ke nak enterframe? alamak kantoi busuk 


i'm 8 years old, boleh berlakon short film Budak Lagi ler kan kan?





3 stooges, krew audio 



boom juga


walau tengah hari terik, senyum senyum ada camera tu .. 


payah nau nak buat darah keluar dari hidong


special effect (botak)

filem pendek ni berkisarkan persahabatan. kiranya budak perempuan ni botak demi persahabatan dia dengan budak lelaki botak tadi. takmau kawan dia kena ejek sorang-sorang. "apa salahnya botak" salah satu dialog dalam short film ni. budak lelaki tu botak sebab dia ada penyakit leukemia. 


tengok muka Kak Maghia, senggugut terok kot (T_T)

k bye ! thanks for reading ..



34 comments:

hudahassan ^^ said...

nanti upload lah filem pendek tuhh . nak tengok ! boleh ? *,* *mate penuh pengharapan yang sikit mase lagi nak nanges .

Dang Intan Duka said...

skng ni sume bolh buat..
lepas ni, wat effect hidung plak..

ingt lagi cte BADUT??
hahahha


peace

NadNod said...

mesti short film ni mmpu lah buat air mata menitis :'D

Atiqah Wadiah said...

heeee~mcm best je yaya jd crew..btw,korg bagi payment eh kat budak tu?pengarah ni budak uitm jgk ke?

♥CIK SHA♥ said...

nak tgk boleh ke short film ni? ade tayang kat mane2 ke?

Innanie | Ariffin said...

kerja kerja pun tetap maintain cantik!!! kelasss kau marya! hehehe

Syahirah Mulberry said...

best btul ni kak Maria.. nak sgt ada pngalaman mcm ni. :D

hanabunga said...

Waah sure best ni.Kwn dia sanggup berkorban demi kwn dia yg mghidap lkmia.Waah nice2! :)

Laila Mahfol said...

Tak sabar nak tgk short film ni :)
Nanti ltklah dkt blog ya. Hehe

Huda Sindarela said...

thanks marya follow blog x sberape kite tuh. nway suke blogwalking sini sebb suke tgk pic marya senyum2.huu =)

Eza Boom Boom :) said...

best la ada pengalaman macam ni.. real.. ^^, suka baca entry kak maria. good job sis! :)

aliza zeke said...

kak maghia x try wat botak kan pale ker? hehehehe


best jer tgk maghia kan..kalau dulu tahu belajar amik coz macam maghia jer :)

nurdani said...

haha. kak maghia oh kak maghia. seronok tengok buat short film macam ni

Marya Hana said...

hudahassan ^^ : jangan nanges, sekarang dlm proses editing lagi.. nnt kalau dah ada kat youtube, i akan update (:

Marya Hana said...

Dang Intan Duka : ingat ..

payah sgt effect nak buat hidong rompong tu dayah..

Marya Hana said...

NadNod : tak tahu lagi hasilnya .

>.<

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : pengarah kawan2 sendiri lah .. student project..

budak tu depends, ada yg bayar. ada yang tolong .. belanja lah apa yg patot..

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : nnt kompem ada kat youtube, nnt i upload.

Marya Hana said...

Innanie | Ariffin : aha, kawan i pon ckp mcm tu , dia perli sebenarnya.

i tak suka ah comot2..

Marya Hana said...

Syahirah Mulberry : biasalah student.. >.<

Marya Hana said...

hanabunga : yang ni kalau tak silap based on true story..

Marya Hana said...

Laila Mahfol : i will , dear..

Marya Hana said...

Huda Sindarela : no biggie dear, thanks.. selalulah baca2 sini k (:

Marya Hana said...

Eza Boom Boom :) : thanks eza, hari2 sila selak blog ni.. belek lama2 pon takpe.

Marya Hana said...

aliza zeke : kalau boleh nak, ringan sikit >.<

aha, best ..

Marya Hana said...

nurdani : yang tengok memang seronok, yang buat kerja ni yang payah. mengantok nak mati..

anamizu kaito said...

wahhhh3! akak maghia shunting pilemarrr! hehe =P




luv,
cik ana

Aku best.Cepat kata. said...

Hey! Baru ja discover blog ni. Haha. Tergelak-gelak saya baca (sbb lawak, jangan salah faham.haha)... BTW, you're so cute! XD Anyway, please follow back just like I followed yours! ;D

dye.yana said...

sweet je budak-budak dengan friendship depa kan. mesti best kan asyik shooting je. u patut jadi pelakon extra sekali. nanti-nanti kot2 selalu keluar tv tiba-tiba jadi heroin! :)

Marya Hana said...

anamizu kaito : bukan pilem, short pilemmm je dek .. ~

Marya Hana said...

Aku best.Cepat kata. : hihi, thanks.. insyaallah.. (:

Marya Hana said...

dye.yana : haha, impossible ..

kura said...

kak marya jadi booommmmm!

ouch. teruk nau muka senggugut tuu iyee hahha

Namee Roslan said...

eh pandai pulak budak2 tu berlakon. macam upin ipin..hehe