ARIGATO GOZAIMASU.

Wednesday, May 16, 2012

A Favaorite Photos of Mine.


Kau tahu penggunaan perkataan "galak" (?).


ini galak, bukan galah. kalau galah tu yang ambil galah tolong jolokkan, tapi ni galak. mak aku selalu kata "yang kau galak sangat kenapa?". galak ni macam perbuatan atau perlakuan yang melebih-lebih. over letewww, hiew hiew. (>.<) 


dan.. aku semakin galak rupanya. pantang nampak camera, menadah muka. habis budak-budak tu punya camera, penuh gambar akak. bertuah tak? wakaka. fyi, kitorang menyempat posing bagai ni sebab masa ni tengah break, talent nak make up and buat special effects. penggambaran filem pendek UiTM bertajuk "Budak Lagi". behind the scene nanti kita update lain. 


marya and syazwan 

walaupon sebelum ni pernah duduk satu kelas untuk subjek Film History, kitorang tak pernah bertegur sapa. aku ni pelik babun sikit. bila datang aura peramah dia, bergurau tak kira kenal ke idok. gelak mengalahkan kuda sesak nafas. memandangkan aku budak post diploma yang masuk degree dalam course yang sama, aku memang jarang bertegur sapa dengan budak-budak baru yang kebiasaannya dari STPM, matrikulasi, diploma lain, etc. 


bukan eksyen or sombong tak kena tempat, tapi aku memang sombong! haha. what the .. (>.<) gurau je, tak kenal maka tak cinta kan? kalau dah mula berkawan, tahu lah mulot pompuan ni macam mana. kesimpulannya, shooting memang dapat mengeratkan silaturrahim. 

kadang-kadang 1 fakulti pon jalan berlanggar bahu pon buat tak nampak. 



2x5 je dua ekor ni, gila camera. hakhak. ada aku kesah 


FYI, gambar-gambar ni khas dibelek dan ditenung oleh pembaca blog ni. facebook aku baru upload satu gambar je. so rajin-rajinlah buka blog ni, yang pastinya korang yang dapat tengok dulu. 


kawan : uploadlah picture yang kita gi *** cepat. 
aku : selagi aku tak update blog, aku takkan upload kat facebook. 
kawan : ok (redha, pasrah) 



my fav picture. taken by Yu (budak cinephoto). picture ni kat facebook di black and white kan. use it as my cover photo. amacam? kiranya yang ni pon korang dapat tengok dulu versi ada colour. oklah kawan-kawan curi masa update blog je ni, thanks for reading ^^


68 comments:

yasmin iskendar said...

cantiknya gambar2 ni <3 <3

Rozuan Ismail said...

duta rejoice sgt.haha

zuhaida said...

kakak ni cantik sangat :) suka muka kak marya.

Liyana Izzati said...

Cantiknya akak! Plus gambar pun cantik. Memang cun lahh :)

wawa abdullah said...

seriously gambar marya yang last tu cun abiz.. sweet je. :)

eyah ayeh said...

nice! cantik gambarnya.

Mysara Ab Rahman said...

mmg gmbr yg last tu cntik n unik..:)

Solehah Shamsuddin said...

Sys,sy suka scene yg akhir tu.rambut beralun bak bidadari.cewahhh haha anyways sys mmg cantik.i adore u alot... :)

Liyana Aziz said...

huwarghhhh! rindu kat abg wan! regards to him kak!

kura said...

kesimpulannya. blog harapan marya hanya impian adalah sumber premier lg authentikk. kannn. hahha

Asma Azuani said...

alolo..ala-ala iklan syampu gituw. kelas kau maria! kihkih

Laila Mahfol said...

Cool. Like like like. Hehe :D

♥CIK SHA♥ said...

gambar yg last tu mmg cantek sgt..peeewittt!

ascil.punye.lah said...

cantik semua gambor. ^^

rainnyberry said...

budak lelaki tu hensem laa.

Nurmujahidah Ismail said...

muja giler kamera sejak jadi blogger kot :D

Maya Lisa said...

whao ! sangat cunnn ~~~ sangatt ~

Mira Cikcit said...

cantiknya gambar2 ni kak

Atiqah Wadiah said...

suka pic yg last tu :)

hazanis said...

macam berlakon filem dah pun..hiksss

Chikova_Airashii said...

same la kite..slagi xupdate kt blog xkn update kt fb..btw, lawa2 kot gmba tuh! jeles meles.

hanabunga said...

Gambar last mcm hanis zalikha! :)

Malissa Ali said...

Kak Yaya cantek sangat!

Cik Yatt said...

gambar smue lawa2...

Cik Aish said...

hehe ni yg bestnye pasal blog u..byk gamb yg cantik2...cute both of you :)

Ieka Luvika said...

marya so beautiful <3

A Girl Like You said...

Jelous ur boyfriend~ :p

Anonymous said...

huwaaaaaaaa..handsome abang sebelah tu. heee

dyra said...

cantik laa yaya ni !

Selendang Merah said...

wah cntik..pandai cara owg ambil gambr nie.yg posing tu pun apa kurangnya..hehe

ada masa jom ke blog kita

ainun nasir said...

akak kelaka la..hilang tension bace entry ni ! :D

eZmALiZa said...

suke dgn rambut maryaaa...soooo chanteeekkkk :) ehem3..pakai syampu ape ye? :))

Nay Yazid said...

Pose yg last mmmg awesome :)

ADEEYA said...

Nice pictures :D

Marya Hana said...

yasmin iskendar : terima kasih..

Marya Hana said...

Rozuan Ismail : mana tau aku pakai rejoice skang? ttibe*.

Marya Hana said...

zuhaida : jangan puji melambung dek.. >.< akak gayat..

Marya Hana said...

Liyana Izzati : okeh.. duit PT akak dah habis nak belanja awak..

:D

Marya Hana said...

wawa abdullah : suka jugak pic tu eh? aura rambot hantu kak limah kot :O

Marya Hana said...

eyah ayeh : aha, thanks..

Marya Hana said...

Mysara Ab Rahman : kan? tak sangka. padahal sengaja gatai2 buat gaya mcm tu.

Marya Hana said...

Solehah Shamsuddin : aaa, rambot kak limah tu .. thanks.. selalulah comment and baca blog akak k(:

Marya Hana said...

Liyana Aziz : wan nok ~ kelas sangat .. hehe..

Marya Hana said...

kura : yeah , kau sangat memahami kura2.

Marya Hana said...

Asma Azuani : kelaaaas sangat kennn? best. kita suka tangkap gamba !

Marya Hana said...

Laila Mahfol : hai laila, thanks (:

Marya Hana said...

♥CIK SHA♥ : terkenan amy search eh? pheweiiitt! thanks cik sha..

Marya Hana said...

ascil.punye.lah : thanks dear ^^,

Marya Hana said...

rainnyberry : awww ! sangat..

Marya Hana said...

Nurmujahidah Ismail : haruslah kan? kalau tak takde modal nak update blog.kakaka.

Marya Hana said...

Maya Lisa : thanks dear ^^,

Marya Hana said...

Mira Cikcit : thanks cikcit kuuu ^^,

Marya Hana said...

Atiqah Wadiah : me too (:

Marya Hana said...

hazanis : berlakon kekdahnya? padahal krew.. hikhok..

Marya Hana said...

Chikova_Airashii : barulah surprise kan?

hee, thanks dear ^^

Marya Hana said...

hanabunga : gambar last je kot .. hehe..

Marya Hana said...

Malissa Ali : thanks Malissa ! <3

Marya Hana said...

Cik Yatt : thanks dear ^^,

Marya Hana said...

Cik Aish : identiti kan? hehe. kalau takde gambar, kena banyak berceloteh. eh! terbocor rahsia kemalasan.. :P

Marya Hana said...

Ieka Luvika : lama tak nampak u ieka ! thanks ^^,

Marya Hana said...

A Girl Like You : tak, sbb dat guy "adek-adek".. hehe.. (:

Marya Hana said...

Anonymous : kannn ~ haruslah ..

Marya Hana said...

dyra : thanks dyra ^^,

Marya Hana said...

Selendang Merah : yep, credit to her..

insyaallah ^^

Marya Hana said...

ainun nasir : akak sewel dek.. >.<

Marya Hana said...

eZmALiZa : cantek? OMG. serius tu paling hntu kak limah. nak potong rambot..

rejoice je. baru tukar syampu. hehe..

Marya Hana said...

Nay Yazid : aww! thanks dear ^^

Marya Hana said...

ADEEYA : thanks dear ^^,